Ženy je tu prosím vás někdo, kdo po rozchodu řešil, že se otec nijak zvlášť nezajímá o dítě? Řešily jste to nějak? Pomohlo to? A jak to vzali děti, že má tatínek radši svoje zájmy? Mám dcerku, která bude mít rok a půl a chlapa, se kterým se vídám od jejích 6 ti měsíců a cca 5 měsíců spolu bydlíme. Malá mu teďka sama od sebe začala říkat tati a přemýšlíme jestli to tak máme nechat. On je za to rád a hlavně její biologický otec za ní jezdí tak jednou do měsíce. Řekla bych teda, že i momentálně dostal zákaz za malou jezdit od jeho slečny, která se s ním slejzala už v těhotenství, tak se asi bojí, že jí ho tady svádím a zakazuje mu za námi jezdit. Přemýšlím jestli to s ním mám vůbec nějak řešit. Slečna ho zřejmě i dost nabádá, že si malou budou odvážet k sobě na víkendy, že by se velice ráda zapojovala do hlídání a připadá si prý odstrkovaná a on ji to věří, že má opravdu zájem o jeho dceru. Popravdě se mi ale vůbec nelíbí, že bych ji tam pak měla posílat, když on se na ni přijede podívat jen jednou měsíčně na odpoledne a říkám si jak bych takovou situaci měla řešit, protože já bych ho popravdě slušně řečeno nejradši poslala tam, kam ani slunce nesvítí za takové chování ...
@amazonkajanik no toho se právě bojím, já jsem taky z rozvedené rodiny, táta funguje, ale když jsme byli malý, tak jsme to dost špatně nesli, že má táta radši jiný zájmy. Kolikrát jsme čekali s batůžkama nachystaný, vyhlíželi tátu z okna a pak nám mamka řekla, že zase si nás neveme. Tohle bych pro ni právě nechtěla, ale zatím to k tomu směřuje s tímhle přístupem. Prostě na prvním místě je jeho život, ženská, výlety a pak když má chvíli čas se občas přijede podívat na dítě.
@cherie24 hlavní je malá,aby byla spokojená. Kolikrát lepší nevlastní táta,než bio. Ale znám případy,kdy je to naopak,ale to jsou výjimky ...
@cherie24 hele, ja bych s tim rikanim "tati" byla opatrna. Dcera je fakt mala a 1,5 lety dite fakt nepochopi, ze ten komu rika tata, tata neni a ten komu tak nerika, tata je. Super, ze pritel se o malou stara jako o vlastni a az bude mit rozum a muze se sama rozhodnout, ze mu chce rikat tati, protoze to pro ni tata je, proc ne. Ale ted si myslim, ze je brzy a bude v tom mit moc velky zmatek. Zaroven bych se snazila se s biootcem nejak rozumne domluvit. Neprijde mi, ze by o dceru nemel zajem. A pokud to bude chtit hnat pres soud, tak mu ji budes muset davat na vikendy i kdyz se ti ta predstava nelibi. Chapu, ze k jeho nove pritelkyni, nemuzes pocitovat nic hezkeho, ale jsou ted spolu a jestli chteji dalsi dite, tak to bude male macecha bez ohledu na vase vzajemne city. Uprimne otec by mel jezdit casteji, ale asi to nebude zase tak slunickove. Evidentne sice prespat muze, ale tvuj pritel by ho nejradsi zakousl, rodice taky a ty nejspis taky, takze zadna prijemna atmosfera to fakt nebude. Nehodnotim, proc to tak je. Je to pochopitelne a jste k nemu hodne vstricni. Male bych vysvetlila, ze jeji tata je ten pan, co za ni jezdi a tvuj pritel je strejda a zkusila bych se domluvit na rezimu, ktery by vyhovoval vsem, aby si dcera na otce mohla zvyknout. Co treba, at dojede i s tou svou pani a jdou s malou nekam ven na prochazku. I kdyz v tehle coronasituaci je vse jeste slozitejsi. Proste nastavit, aby si mala zvykla a pak az bude starsi mohla i na vikendy. Ted je proste mala a taky bych ji na vikend k defacto cizim lidem nedala. Ale vztah se musi budovat uz ted. Mozna biootec to nevydrzi a vysumi a dle meho by to byla skoda, pokud zajem je opravdovy a nehraje ho, ale to se brzy pozna.
@amazonkajanik tak on tím, že je s námi už když byla malinká, tak si užil všechny ty nepříjemné věci typu zoubky, vztekání, nemoce a teď jak mu malá začala říkat tati a pořád se po něm ptá, tak je z toho úplně na měkko. Tak snad mu to tak vydrží a bude mít dcerka nějaký pořádný mužský vzor 🙂
@bezinka22 on když za ní jezdil, tak jsem si i říkala, že mu přeji, že je teď spokojený a že se nebudu bát mu malou dávat později, ale teď prostě jak když má v hlavě vygumováno. Přestal jezdit, když s ním řeším jestli teda dojede, tak řekne, že auto bude mít na víkend ta jeho (auto, které jsem já zařizovala pro naše dítě, objížděla s mechanikem těhotná inzeráty a které si pak on nechal s tím, že musí být pojízdný, aby mohl za malou jezdit a já pak musela a nemocnou malou jezdit k doktorovi autobusem...) Přijde mi, že mu je všechno ostatní přednější a popravdě už ani nevím jestli mu mám věřit, když řekne, že se mu stýská, když by přeci chtěl, tak by za ní jezdil, protože dveře měl otevřené. A nějaká pravidelnost by snad měla být. Ne že se za ní na pár hodin přijede podívat a pak si ji hned odveze na víkend pryč.
@cherie24 hele nas drahy tatinek takhle (ne) funguje roky, taky od roka a pul našeho o syna... ze zacatku jsem to resila hlavne v sobe, ale vzhledem k tomu, ze na rok zmizel tak jsem nemela dilema jestli posilat na vikend nebo ne... pak se zjevil a po case tam kluk jezdil, netrpel, ale ja jo a nakonec jsem se smirila s tim, ze je to jeho otec a nenadelam nic, i kdyz samozrejme otcovství vidim uplne v jinem duchu.. takhle to jde da se rict porad, jsou obdobi, kdy si ho bere pravidelně a pak obdobi ticha... je to ale jejich vztah a ja uz do toho nezasahuji, jineho partnera jsem nemela dlouho, takze se tam teda jiny tati neobjevil a resit jsem to nemusela, soucasny pritel je pro syna Kuba a tata je tata, ale ver mi, ze kdyby mu rikal tati tak to tak taky nechame, jen proste bude mit ty taty dva, ono se pak casem da vysvetlit vsechno... muj syn uz taky dneska vidi, ze tatka neni kdovijakej buh, lae ma ho rad a vídat ho chce, takze to respektuji. myslim ze i kdybych to zkousela nejak ovlivnit, stejne by mel kluk v zivote diru, na kterou by se snazil najit spunt...
@holkaokomodra on takhle nějak fungoval i náš táta. Někdy si nás bral někdy ne a ve výsledku tvrdí, že neodpustil mamce, že ho připravila o děti. Přitom jsme bydleli v jednom městě a vzít si nás mohl kdykoli. Asi nějaká degenerace mužského pohlaví ... Jako teď malou opět víc jak 3 týdny neviděl a prý spolu probereme to, že si veme malou do péče. Na rok a půl. Pak až vyprší rodičák mi ji asi má v plánu vrátit. Že je to prý spravedlivé rok a půl já a rok a půl on. Na mou otázku zda to je vtip, odpověděl že to myslí zcela vážně, že je stejně plnohodnotný rodič jako já. No nevím, 2 měsíce mě přemlouval k potratu, v těhotenství se slejzal s jinýma a pak mě nechal s malým miminkem a odešel s jinou a teď se na ní občas přijede podívat, ale je stejně tak dobrý rodič jako já. Fakt lituju, že jsem ho tenkrát do RL napsala, protože jsem dost přemýšlela, že to neudělám. Kolika problémům jsem se mohla vyhnout 😔
@cherie24 Promiň ale to je de**l. Fakt lepší kolikrát chlapa do RL nepsat.
@cherie24 to je blb jako ten nas 😁 ja jsem taky nenapsala o tatkovi vse, ale nedej se, oni kolikrat jen vyhrožují
@holkaokomodra no já mu ji dávat nebudu ani na ty víkendy. Do 3 let prostě bude u mě a buď to vytáhne k soudu nebo ne. Přijet může kdykoli a že mu to není příjemný, no nám taky ne, když pořád vymýšlí kraviny, ale asi si měl následky promyslet.
@klokanka31 kdyžtak mu můžu tvrdit, že jsem měla rodičák jen na 2 roky 😁 a když mě bude moc štvát, tak mu můžu říct, že si nejsem jistá jestli je vůbec jeho, že to tenkrát bylo divoký a potřebovala jsem jen nějakého blbce, co se chytí, to ho třeba taky chvíli zabaví. Jak on na mě tak já na něho 😄
@cherie24 hele 😂 vis, ze to s tim otcovstvim neni blbej nápad 😂😂😂😂 to by mohlo bejt sakra zajimavy, neříkám moudrý, co si budem povidat, ale vlastne klobouk dolu, to je napad 😂😂😂😂
@cherie24 je dobře,že říká partnerovi 'tati'.
Mamka se s tátou dala dohromady,když byli sourozenci větší a cca během roku mu tak začali říkat i když se nejstarší se svým otcem běžně vídá. I k oltáři ji vedl můj taťka , prostě jí to přišlo lepší.
A bratr,byť v pubertě spolu nevycházeli, řekl, že jako otce bere jeho, měl snahu z něj vychovat pořádného chlapa a ne jako bio,který mu nedal ani na zmrzlinu,když se potkali a raději šel na pivo se slovy,že platí alimenty 😟