icon

Komplikuje přítel situaci s dětmi z předchozího vztahu?

herkules6969
18. led 2024

Ahojky všichni 🙂 ráda bych znala názory těch kteří jsou nyní ve vztahu s partnerem, který má děti z předchozího vztahu 🙂
S partnerem jsme jsme spolu několik let mimomanželský vztah, který nakonec vyústil v to, že spolu žijeme. Se skoro bývalou manželkou měli hodně komplikovaný vztah, nic méně z něj vznikly tři děti 5-12 let. Za dobu našeho mezi vztahu vznikly také dvě děti. Celé je to hrozně komplikované, ale tím vás nebudu zahlcovat, to je na dlouho 😀
Přítel zatím ještě není rozvedený, ale rozvést se chce, každopádně spolu žijeme.
Problém je, ale v tom, že mám pocit, že vše hrozně komplikuje a mě obchází... přijde mi ke mě dost sobecký...nerespektuje moje názory , pocity ani přání- na vše se vždy najde výmluva nebo komplikace proč to nejde a přesto nejede vlak...
Já mám jeho děti ráda, vůbec by mi nevadilo, kdyby k nám jezdily na víkend , prázdniny atd. Jsem si vědoma toho, že jsou to taky vlastně chudáci, kterým odešel táta z domu a rozhodně nechci, aby trpěly nebo se cítily odstrčení- nemám vůbec problém s tím, aby u nás byly kdykoliv budou chtít. A taky vím, že přítel je má moc rád a chce využít každé chvilky času , který s nimi chce trávit...
S dětmi tráví 1x za dva týdny celý víkend a dvě odpoledne v týdnu... Nepřijde mi to nijak málo, myslím, že je to celkem slušné, když neustále čtu jak kolikrát tátové vidí děti třeba jen 1x za 14 dnů atd.
Problémem, ale je to, že přítel zatím nechce, aby děti jezdily k nám...Má k vůli nim pronajatý byt, ve kterém je hlídá a nebo hlídá u nich doma, když není máma doma... A tím začíná vlastně celý holubník...
Třeba jeho bývalá mu řekne, že by chtěla jet se sestrou k moři a at pohlídá děti 10 dní...Partnera na to můj názor nezajímá, předem je s ní domluvený a jejich domluva platí a mě kdyby se to nelíbilo- tak mám smůlu... No jo, jenže kdyby ty děti jely k nám, tak to vůbec neřeším, jenže on si sbalí batoh a nastěhuje se k nim domů a za mnou a našima dětma chodí pak jen na návštěvu...spí tam... a vůbec mu tohle chování nepřijde nijak divné ....mě tohle normální nepřijde...jednou jsme rodina a měly by děti jezdit za námi a ne , že se on vypaří....
Další příklad.... přítel a jeho bývalá se domluví (bezemne) , že bude mít děti na Silvestra... pakliže přijedou k nám- nemám problém, ale on se sebere a jede do svého bytu a Silvestra tráví s nimi tam a já jsem opět sama....sama a s našima dětma, který nechápu, proč s námi není táta?
Nebo si jeho bývalá k těm dnům, který s dětma tráví navymýšlí další termíny...samozřejmě jsou to dny, které má trávit s námi... Můj názor tu opět nehraje žádnou roli, když bych měla pocit, že ne, že se to nehodí, tak jsem vlastně já ta špatná- bráním mu trávit čas s dětmi a vlastně je stejně předem rozhodnuto- mě se věci prostě jenom oznamují... je to pořád něco prostě...
Jsem z toho neštastná...já mám jeho děti ráda, snažím se, ale přijde vám normální se ke mě takhle chovat? Dělat si z našeho vztahu takovýhle holubník a kord, když já nemám problém vůbec, aby ty děti jezdily k nám? Byt máme celkem velký..... :-/ :-/ ☹ Přijde mi, že je vůči mě sobecký a dělá naschvály...on se , ale tváří jako chudáček, kterému já vlastně bráním vídat se s dětma :-/ ☹ jenže já mu v tom nebráním přeci, ale já bych chtěla mít vztah, kde jsme my ta rodina a jeho děti budou patřit do naší rodiny, byť prostě občas a ne tohle :-/
Co si o tom myslíte? Přijde vám normální, že v tom nemám žádné slovo?

Strana
z3
trdelnik234
18. led 2024

@me_druhe_ja
Waw...
Ty si odvazna teda!
Ty si do Francuzska dosla len kvoli nemu a navyse v case,ked este nebol rozvedeny?!
Nelutujes?

misa_pise
19. led 2024

@herkules6969 Já se jen zeptám, ty a vaše děti se s těmi dětmi tedy nějak vídáte? Mají děti mezi sebou nějaký vztah nebo se neznají? Ty píšeš, že je máš ráda, ale jak můžeš budovat vztah a mít ráda někoho, když spolu ten čas podle tvého popisu netrávíte?
Jako za mě je tohle celý špatně už od začátku a ty děti v tom musí mít slušný hokej a pokud vědí, že táta si upletl další děti v době, kdy byl s maminkou, tak se nedivím, že k vám možná ani nechtějí a on se jim asi snaží vyhovět, aby předešel konfliktům. Celý je to hrozný a ty děti to chtě nechtě poznamená. Nedokázala bych tak žít a odnáší to hlavně ty děti, vaše i ty jeho. Vy jste si takovou situaci vybrali, ony ne.

mariti
19. led 2024

@herkules6969 Hele, asi takhle. Tohle má k ideálu fakt hooodně daleko, to víme všechny. pokud jsi opravdu měla spoustu nabídek od mužů (i nezadaných), pak - upřímně řečeno - teda tvůj výběr opravdu nebyl šťastný. Chápu, zamilovanost a hormony dělá svoje, ale nejsme zvířátka, občas je fajn použít i hlavu. Nic ve zlém, každý dělá chyby, ale podle mě stojíš na rozcestí - spočítej si vložené investice (čas, peníze, energie, ztracené příležitosti jinde) a řekni si, zda v tomhle šíleném dehonestujícím "cosi" chceš vážně pokračovat anebo tomu radši dáš stopku. Těžký to bude každopádně, nebudu lhát že ne. Jaké máš zdroje, pomůže Ti tvoje rodina? Máš dobrou práci? Byt? Otec není v rodném listu nebo je? Mysli na děti, ale i na sebe, Nevím, kolik Ti je, ale jsou i normální chlapi a takhle brzdíš sama sebe. Všechno se dá, já odcházela se 3 malými dětmi.

jana_a_jan
19. led 2024

A proč platí další byt když jen tak tak využijete ?

emillyhk
19. led 2024

@herkules6969 No, i když se ti to nemusí líbit, pořád je tvůj partner otcem dětí, které má s manželkou. To, že je s nimi u nich doma, když je jejich máma na dovolené, mi přijde jako fajn řešení - jsou ve svém prostředí, kde se cítí dobře, nemusí se balit (ono těch věcí na dva týdny pro tři děti je ranec), nemusí se dívat na tebe (minimálně v očích toho nejstaršího jsi ty ta, kdo mu zničil rodinu), mají pro sebe plnou tátovu pozornost, o kterou se nemusí dělit. To samé víkendy, Silvestr, atd. Z pohledu dětí je to v rámci možností ideální řešení. A že v tu dobu není s tebou a vašimi dětmi? Pořád je to v porovnání s původní rodinou zlomek času... S nimi přeci taky není, když je s tebou a vašimi dětmi.
Můžeš si namlouvat, že jsi původní rodinu nerozbila. Ale jestli dobře počítám, jeho nejmladší dítě je skoro stejně staré jako tvoje starší? Tzn., že v době kdy ty jsi ho "zachraňovala" před zlou manželkou, tak s ní ještě spal. Píšeš že on tě chtěl mnohem dřív, ty jsi mu nechtěla ničit rodinu a vlastně jsi se podvolila, až když ho jeho manželka před tebou pomlouvala a kritizovala. A nenapadlo tě, že to bylo proto, že se tebou cítila ohrožená a tak ti ho (sice dost neobratně) zkusila rozmluvit? Nebo jste byly kamarádky a ona se ti svěřovala? Protože jinak mě moc nenapadá, proč by s tebou měla rozebírat svoje manželství... Pokud jde o tvůj vztah s partnerem - proč ještě není rozvedený? Plánuje se vůbec rozvést? Píšeš, že o peníze a majetek ti nejde, ale přispívá aspoň na děti a domácnost? Podílí se na nákladech na společné bydlení? Nebo si jenom platí svůj byt? A co "alimenty" pro starší děti? Podílí se finančně?
A ještě mě napadá, že píšeš, že jeho děti máš ráda. Ale nějak nevím, kdy s nimi trávíš čas...
A mimochodem - ty, on a vaše děti nejste o nic víc rodina než jeho manželka, on a jejich děti. Spíš naopak, protože ona je za něj stále vdaná. Takže to, že se s ní domluví a tebe se na nic neptá, mi nepřijde úplně divné 😉

craki
19. led 2024

@herkules6969 Dotaz - jeho žena a děti ví, že existujes ty a tvoje/vaše děti?

honatko092
19. led 2024

@tinaprofi Přidám si židli 🪑🍿

mimi1004
19. led 2024

@emillyhk Když zaroluješ na 1. stránku, tak tam autorka finance rozepisuje.

emillyhk
19. led 2024

@mimi1004 Tak nevím, nenašla jsem to 🤷‍♀️ Možná je to ten smazaný komentář.

mimi1004
19. led 2024

@emillyhk Jj, to bylo ono. Nevěděla jsem, že to smazala. Prej chlap bere 80 tis, 25 tis. dává manželce, 20 tis. autorce na jejich společné děti, platí ten podnájem a snad ještě i nějakou hypotéku. Ale teď že bude dělat ještě za víc peněz a autorce něco přidá 🤦🏻‍♀️ Toť v kostce, co si tak vzpomínám.

emillyhk
19. led 2024

@mimi1004 Děkuju za doplnění. Takže vyžírka to nebude, finančně asi žádná z rodin nestrádá. Nebo aspoň zatím, než si pán pořídí do podnájmu třetí rodinku 🙈

veruuu_kubesovic
19. led 2024

@herkules6969 on ale žije ve 2 domácnostech...co na tom nechápeš??? Kdyby s tebou žil, jak tu tvrdíš, proč by si balil bagl, kdy tráví čas s dětmi z předchozího vztahu?
Žije normálně v domácnosti s manželkou, možná se s ní rozvádí...kdo ví...🤷‍♀️ bůhví jaká je pravda, já bych mu teda nevěřila ani za nic...

apple_tree
20. led 2024

A napadlo te, ze kdyby se mu neco stalo, ze dedit bude jeho manzelka a ty nedostanes vubec nic? Maji ho deti zapsane v rodnem liste? Pokud ne, tak opet, zadne dedictvi, zadny sirotci duchod. Ber to i z tohohle pohledu. Pokud by byl co k cemu, davno se rozvede.

jarla
20. led 2024

A proč ty děti nevezme k vám?

reeeza
20. led 2024

Nečetla jsem celou diskuzi, ale...

Mě jen napadá, že pro to určitě má důvod.

Ty máš ty děti ráda, ale co ony tebe? Mají ony rády tebe???

Protože pokud tě rády nemají, tak mi pak chování tvého partnera příjde logické.

andelka
20. led 2024

Zakladatelko, nějak nechápu, co na tom nechápeš. Partner se chce svým dětem z manželství věnovat sám. Nechce své dvě rodiny spojovat. Nejspíš je mu to docela blbé. Jak třeba tomu 12 letému puberťákovi vysvětlil, že má 4 mladší sourozence podobného věku? To děcko není blbé v dnešní době, dojde mu rychle, že tatínek spal se dvěma ženami současně a ještě byl tak hloupý, že je obě přivedl do jiného stavu. A teď neví, jak z toho ven. To, že ty máš děti ráda a nevadilo by ti je mít doma je fajn (viděla jsi ty děti vůbec?), ale jak to asi mají děti? A jak to vnímá on, mít všech 5 dětí pod jednou střechou, to musí být psychicky docela hard core. To, že na financování původního bydlení, náhradního bydlení, alimentů dává velkou část peněz ukazuje to to, že ví, že má máslo na hlavě. Všechno se penězům podřídit nedá. Radši jezdí za dětmi nebo je bere do jiného bytu, než aby ty peníze ušetřil a zařídil se s vámi jinak. Vy prostě (zatím) velká šťastná rodina nebudete. Na to je partner moc morálně mimo. A slušně se v tom plácá.

reeeza
20. led 2024

Vlastně mi příjdeš dost sebestředná. Promiň.

Podivuješ se proč, když ty s jeho ex nemáš problém a děti máš ráda, proč to není naopak. Opravdu je pro tebe těžké pochopit, že tě jeho ex nemá ráda a ani jeho děti tě nemají rády?

Jako byla jsi jeho milenka, jeho manželce jste to nějakou dobu tutlali. Umíš se do ní vcítit? Nebolí jí ten rozpad vztahu, ale ta zrada a nůž v zádech. Takže ne, ráda tě asi fakt nemá.

Dětem jste rozvrátili rodinu, byť nefungující. Takhle to určitě vnímají ony. Opravdu to nechápeš, že tě nemají rády??

Promiň ale není na místě ze sebe dělat chuděru 🤷‍♀️
Ty je mít ráda můžeš jak chceš, ale nediv se, že je jim to jedno a ne, nejsou schopní ti dát lásku nazpět😂

Přítel ti ani není schopný vysvětlit co se děje, proč dělá věci tak jak je dělá, co ho trápí atp. Evidentně se ti ani nesvěřuje.
Opět, přemýšlíš třeba jen na chvíli o tom, jak mu asi je? Jak mu pomoct věci zvládat, jak mu být oporou? Nebo co ho trápí?

Nebo opět myslíš jen na sebe?

Holka zkus se chvíli upozadit, zajímat se o partnera a o to, jak najít nejlepší řešení problému PRO VŠECHNY. Ano, představ si, včetně všech dětí i partnera, ne jen nejlepší řešení pro tebe.

Máte holt velkou "rodinu" 🤷‍♀️😉

swan42
20. led 2024

@herkules6969 bohuzel jsi ve vsem uplne vedle- nezijete spolu, neni to partner a nejste rodina, nema te rad a nevybral si ze, jak pises.
Kdyby ano, nedela si deti zaroven se dvema zenskyma a rozhodne je uz davno rozvedeny.
Ty si jen milenka se dvema "bastardama"...
Docela by me zajimaly odpovedi na otazky, co psaly holky, aby tvoje deti nebyly jeste vetsi chudaci, nez uz jsou 🙈

xxx3d
20. led 2024

na celým tomhle životě, který se ti nelíbí jsou největší chudáci - tvoje děti
(co máš s ním)
neměla si nouzi o chlapi, ale nakonec si podlehla ženáči... ok
jenže...přesně v tu chvíli, kdy jste spolu začali žít, byť on stále ženatý jedno v jakém vztahu s manželkou (špatný vztah, nenaplněné představy, hádky, na pokraji konce...) prostě pořád ženatý, přesně v tuto chvíli sis s ním měla nastavit vaše pravidla.
nenastavila, nemáš je.
jeho vztah s jeho dětmi z nerozvedeného vztahu, jsou úplně ok, vlastně jsou pro jeho děti s jeho manželkou zcela krásné a harmonické.
tvoje děti naopak jsou vystaveny stigmatu dětí vzniklých z mileneckých vztahů, které mají tatínka jen na chvíli, když není se svou první rodinou.
"gratuluji", že ses nechala ukecat od ženáče a jediný, čím se můžeš zaštítit je moudro - žije se mnou.
bravo.

anonymmm88
20. led 2024

Nečetla jsem komentáře, ale podle mě má 2 rodiny. Tys někdy byla v tom bytě,který má pronajatý?

me_druhe_ja
20. led 2024

@trdelnik234 Já jsem počítala s tím, že to může dopadnout špatně. Ale vlastně nic jsem neriskovala. Moje manželství bylo stejně u konce, děti jsme neměli. Sice jsem se odstěhovala, ale domluvila jsem se v práci a ještě půlrok jsem odsud pro ně pracovala na home office. Zároveň jsem měla a pořád mám v Praze svůj byt, který teď pronajímám a tudíž bych se mohla snadno vrátit. Ale nějak jsem tušila, že jsem se trefila, že to dobře dopadne. 😀 a dopadlo. 🙂 ale jasně, neměla jsem ve svém věku růžové brýle a nebyla jsem naivní, takže ty zadní vrátka tam byly. 🙂
Jinak nelituju, že jsem s ním, to vůbec. Ale ČR mi chybí dost, strašně ráda bych se jednou vrátila. Snad někdy.

pavicka
20. led 2024

🍿

4formy
20. led 2024

By me zajimalo proc zakladatelka uz nereaguje 🤷

swan42
20. led 2024

A jeste teda dodam, ze na to musi byt teda extra silny zaludek...👌 jedna moje znama taky spala se zenacem. A to v dobe, kdy byla jeho manzelka podruhy tehotna. Je uplne jedno jestli jim to ve vztahu klapalo nebo ne (tak asi trochu i jo, kdyz cekali dalsi dite), proste si jen tezko vybavim neco vic nechutnyho nez toto... Od neho i od ty milenky. No a jejich prvni spolecny dite je jen o rok mladsi nez to jeho druhy s manzelkou. 🤦‍♀️
Nakonec se teda rozvedl...Ted ma holka 14 dni v mesici doma 4 deti, vsechny mladsi 10 let, z toho jedno urcitym smerem hendikepovany a samozrejme se tvari jak je spokojena a vsechny miluje a jsou krasna velka rodinka, ale je videt, jak ji to sere 🙈

trdelnik234
20. led 2024

@me_druhe_ja
Diky za odpoved.
Tak to hej potom.
Ja som sa na pytala aj preto,ze som sem prisla tiez za manzelom a zacinala som tu od nuly a bolo vtedy tazke,a to bol IBA moj,bez zaväzkov.
Si sikovna.👍

Strana
z3