icon

Komplikuje přítel situaci s dětmi z předchozího vztahu?

herkules6969
18. led 2024

Ahojky všichni 🙂 ráda bych znala názory těch kteří jsou nyní ve vztahu s partnerem, který má děti z předchozího vztahu 🙂
S partnerem jsme jsme spolu několik let mimomanželský vztah, který nakonec vyústil v to, že spolu žijeme. Se skoro bývalou manželkou měli hodně komplikovaný vztah, nic méně z něj vznikly tři děti 5-12 let. Za dobu našeho mezi vztahu vznikly také dvě děti. Celé je to hrozně komplikované, ale tím vás nebudu zahlcovat, to je na dlouho 😀
Přítel zatím ještě není rozvedený, ale rozvést se chce, každopádně spolu žijeme.
Problém je, ale v tom, že mám pocit, že vše hrozně komplikuje a mě obchází... přijde mi ke mě dost sobecký...nerespektuje moje názory , pocity ani přání- na vše se vždy najde výmluva nebo komplikace proč to nejde a přesto nejede vlak...
Já mám jeho děti ráda, vůbec by mi nevadilo, kdyby k nám jezdily na víkend , prázdniny atd. Jsem si vědoma toho, že jsou to taky vlastně chudáci, kterým odešel táta z domu a rozhodně nechci, aby trpěly nebo se cítily odstrčení- nemám vůbec problém s tím, aby u nás byly kdykoliv budou chtít. A taky vím, že přítel je má moc rád a chce využít každé chvilky času , který s nimi chce trávit...
S dětmi tráví 1x za dva týdny celý víkend a dvě odpoledne v týdnu... Nepřijde mi to nijak málo, myslím, že je to celkem slušné, když neustále čtu jak kolikrát tátové vidí děti třeba jen 1x za 14 dnů atd.
Problémem, ale je to, že přítel zatím nechce, aby děti jezdily k nám...Má k vůli nim pronajatý byt, ve kterém je hlídá a nebo hlídá u nich doma, když není máma doma... A tím začíná vlastně celý holubník...
Třeba jeho bývalá mu řekne, že by chtěla jet se sestrou k moři a at pohlídá děti 10 dní...Partnera na to můj názor nezajímá, předem je s ní domluvený a jejich domluva platí a mě kdyby se to nelíbilo- tak mám smůlu... No jo, jenže kdyby ty děti jely k nám, tak to vůbec neřeším, jenže on si sbalí batoh a nastěhuje se k nim domů a za mnou a našima dětma chodí pak jen na návštěvu...spí tam... a vůbec mu tohle chování nepřijde nijak divné ....mě tohle normální nepřijde...jednou jsme rodina a měly by děti jezdit za námi a ne , že se on vypaří....
Další příklad.... přítel a jeho bývalá se domluví (bezemne) , že bude mít děti na Silvestra... pakliže přijedou k nám- nemám problém, ale on se sebere a jede do svého bytu a Silvestra tráví s nimi tam a já jsem opět sama....sama a s našima dětma, který nechápu, proč s námi není táta?
Nebo si jeho bývalá k těm dnům, který s dětma tráví navymýšlí další termíny...samozřejmě jsou to dny, které má trávit s námi... Můj názor tu opět nehraje žádnou roli, když bych měla pocit, že ne, že se to nehodí, tak jsem vlastně já ta špatná- bráním mu trávit čas s dětmi a vlastně je stejně předem rozhodnuto- mě se věci prostě jenom oznamují... je to pořád něco prostě...
Jsem z toho neštastná...já mám jeho děti ráda, snažím se, ale přijde vám normální se ke mě takhle chovat? Dělat si z našeho vztahu takovýhle holubník a kord, když já nemám problém vůbec, aby ty děti jezdily k nám? Byt máme celkem velký..... :-/ :-/ ☹ Přijde mi, že je vůči mě sobecký a dělá naschvály...on se , ale tváří jako chudáček, kterému já vlastně bráním vídat se s dětma :-/ ☹ jenže já mu v tom nebráním přeci, ale já bych chtěla mít vztah, kde jsme my ta rodina a jeho děti budou patřit do naší rodiny, byť prostě občas a ne tohle :-/
Co si o tom myslíte? Přijde vám normální, že v tom nemám žádné slovo?

Strana
z3
darkwitch
18. led 2024

Pro děti je to samozřejmě nejlepší model, rodiče se střídají u nich v bytě. Tedy ještě by to měli dotáhnout, aby šla matka do bytu když se otec stará o děti.

herkules6969
autor
18. led 2024

@lv My spolu žijeme, takže to jsi pak pochopila správně, že v to chvíli s námi není 🙂 to by mi nevadilo, kdyby třeba jejich máma jela na týden s někým na dovču a děti dala k nám- to mi přijde normální, ale problém je, že on se sebere a hlídá děti u nich doma nebo ve svém pronajatém bytě a s námi není... a to je to co mě štve :-/

herkules6969
autor
18. led 2024

@darkwitch no, ale ne za předpokladu, že má děti a rodinu ještě semnou 🙂 tohle by byl funkční model, kdyby byly oba svobodní 🙂

herkules6969
autor
18. led 2024

@irmamala ne mě opravdu o peníze nejde, nikdy jsem z něj nic finančního neměla a nemám 🙂 jsme rádi, že vyžijeme 🙂 S tím jejich dítětem, hele nevím, mě říkal, že ona ho chtěla, on prý ne... samozřejmě ho nic neomlouvá, to já vůbec netvrdím- hrál to asi nějakou dobu na obě strany... a já byla důvěřivá kráva 🙂 Ted se rozhodl pro mě a žijeme spolu, ale peníze v tom opravdu nehledej- jsme rádi, že vyžijeme 😀

martinka_33
18. led 2024

Co chces po typkovi který si behem manzelstvi upichne dve deti jinde? 😀
Ne vazne, napada me ze pravda bude jinde. Ze on se rizvest nechce, ze ho vykopla exka a ze on doufa ze ho vezme zpet a kdyby ji deti rekly ze ma jiniu a jeste maji sourozence tak je jasne ze by to nehrozilo 😀

gruyerre
18. led 2024

jen jestli ten pronajatý byt, do kterého jakoby jezdí trávit čas s manželskými dětmi, nevyužívá k setkávání se s paní číslo 3

darkwitch
18. led 2024

@herkules6969 a o co jsou tvoje děti víc než její? Otec od nich odešel a ještě se s nimi nesmí stýkat na jejich území...
Teda samozřejmě pro tebe je to na houby a ani u něj bych nečekala to, že myslí hlavně na děti, ale z psychologického hlediska je pro děti nejlepší když nemusí jezdit za rodičem ale řidič jezdí za nimi.

zmrzlinka
18. led 2024

Ty kráso tak to je síla....nevím co si čekala když si si udělala děti se ženatým chlapem.Čert ví kolik těch dětí má....

herkules6969
autor
18. led 2024

@darkwitch promiň, ale to je trochu komentář mimo mísu ne? Jestli jsi to celé četla, tak jsem psala, že já ty jeho děti mám ráda 🙂 ale chtěla bych vidět tebe, jak by ti bylo jedno, kdyby si partner dělal co chce 🙂 příjemné by ti to nebylo...to jsou takové ty silácké řeči, ale kdyby jsi byla v mé situaci- do které mi ted budeš argumentovat, že by jsi se do ní nikdy nedostala, to jsem si mimochodem taky myslela 🙂 tak by jsi mluvila jinak....

klokanka31
18. led 2024

@herkules6969 Co sis myslela? Že nebudeš žít se ženáčem?

miryp
18. led 2024

Já nějak nechápu, že ti fakt, že vás obě přivedl do jiného stavu +- ve stejnou dobu, nepřiměl sundat z obličeje ty růžové brýle. Nemyslím si, že se z tebe někdy stane oficiální manželka a pokud ano, čekej na číslo 3. Tohle není chlap pro rodinu...

ivetikkk
18. led 2024

Píšeš, že máš ty jeho děti ráda.Ale napadlo tě,že ty děti tě třeba rádi nemají.Mně být 12 a zjistit, že otec má milenku a s ní další děti,tak tu milenku nenávidím a nemám zájem se s ní vídat.

tinaprofi
18. led 2024

Telenovela 😍😍😍😍🤣 se tu jenom tise posadim😄

knuffel
18. led 2024

A napadlo tě, že jsi pro ty děti ta, která rozbila jejich rodinu? Celý nakřivo a ještě za roh jezdit za takovou paní domů. Ale asi tomu nerozumím, tady je každá strana fakt charakter. Borec to hraje všemi směry a děti se mají šoupat podle libovůle všech okolo... 🤷

nazka
18. led 2024

@herkules6969 po tom, co moje kámoška si udělala dítě s týpkem, co se zrovna rozcházel s těhotnou bývalou, protože ho prý podváděla a z čeho nakonec vyplynulo, že on žil dvojí život se dvěmi ženami, věřím ve všechno možné. Tady bych bohužel opravdu věřila tomu, že on se ani rozvádět nechce, celý tenhle stav mu vyhovuje.
Byla jsi u něj v tom pronajatém bytě? Přijde mi to celé dost zvláštní. Rozhodně Tě nemá rád tolik, kolik bys potřebovala. Mrzí mě to.

klokanka31
18. led 2024

@tinaprofi Jen k tomu taky něco přidej 😃

michaela666
18. led 2024

Chceš být pohromadě jako rodina? S tímhle exemplářem to bohužel nebude, protože o to evidentně zas tolik nestojí. To, že upřednostní děti z prvního vztahu před tebou, bych ještě zvládla pochopit. Rozdíly, které dělá mezi dětma by mi dost vadily. Nehledě, že ony to časem budou víc vnímat.

veronicka89
18. led 2024

A ty deti ,,stare,, maji nejakou mensi hodnotu nez ty se kterou je cely rok ? A s nima xx dni v roce ?

trdelnik234
18. led 2024

@gruyerre
Kurnik...
To ùz Jake hardcore toto by bolo!

trdelnik234
18. led 2024

@tinaprofi
Nazdar Tino.
Napis napis,je tady nuda.
Naliju ti 🍾🥂

trdelnik234
18. led 2024

@herkules6969
Ahoj, to mi je luto,ze to tak mas.
Ty ho musis velmi milovat,ze?
Aj on teba? Veris mu?
Ja ti velmi prajem,aby sa rozviedol, pustil ten byt,kde chodi s detmi a dokazal ti,ze mu na tebe a vacsich detoch zalezi.
Bohuzial to nevidim ruzovo.
Mozno by pomohlo,keby si si napisala celu vasu story.
Utriedis si myslienky,uvidis fakty.
A nezabudaj ze nie reci,ale skutky robia muza.
Drz sa.

veronicka89
18. led 2024

Jo a nevim proc by se deti meli divat na zenskou ktera mame ukradla tatu...proto nechodi k tobe...

jajulin
18. led 2024

@herkules6969 ani společné soužití nezměnilo nic na tom, že jsi pro něj stále jen milenka a jen sbíráš drobty ze stolu. Kdyby tě považoval za rovnocennou partnerku, choval by se jinak. Na MK jsem hodně dlouho a ještě jsem tu nečetla příběh, kde by se milenka přiznala, že rozbila (nebo spíš oba rozbili) více či méně fungující manželství. Vždycky, ale fakt vždycky je to tak, že byl původní chlapův vztah dávno v troskách a rozvod dávno v plánu a chudáček chlap byl nemilovaný, podváděný, vykořisťovaný atd.

somalicats
18. led 2024

@herkules6969 Žiješ v omylu, že jde o předchozí vztah. Tvůj partner má minimálně dva paralelní vztahy, dost možná už 3, když má byt, kam Tě nepustí 😀. Aby ses ještě nedivila.

lula86
18. led 2024

@herkules6969 ja osobne bych utekla i s detmi... jak psaly holky, nema to cenu rodina uplna nejste, on si dela co chce a tobe to ubližuje. Nebudu soudit proc si se rozhodla mit s nim deti kdyz byl ofiko a je stale v manzelstvi....on to nema doresene vubec a plodi jen dalsi deti, bohuzel verim ze bude pani cislo 3 prave proto ten pronajem. Odejdi od nej, drzim palce at udeláš spravny krok.

klokanka31
18. led 2024

@jajulin Ještě jsi zapomněla dodat, že vždycky manželky ženáčů jsou hysterky, s chlapem několik let nespí...😃

klokanka31
18. led 2024

@somalicats Aby se nedivil i ten chlap, alimenty přece jen něco stojí, teď má dětí 5, a pokud existuje i žena č.3, pak možná děti přibudou...

trdelnik234
18. led 2024

@herkules6969
A mozem sa opytat?
On sa ide rozvadzat,lebo manzelke na ferovku priznal,ze ma s tebou deti? Alebo sa to dozvedela inak ?
Vase deti ho maju uvedeneho ako otca v rodnom liste?
Byt, kde byvate,je na koho?
Vies kolko zaraba? Hospodarite spolocne?
Mas prehlad o prijmoch a vydajoch?
Preco sa pytam?
Lebo sa ti to mozem zist a su to znaky rodiny,okrem inych samozrejme.
Aj to,ze sa partneri najprv dohodnu, az potom sa nieco odkyve exke.

P.S.Kedy budu rozvedeni?

me_druhe_ja
18. led 2024

Tohle je hyper divný...řeknu ti můj příběh. S přítelem jsme se seznámili a začali spolu v době, kdy jsme byli oba v manželství. Nicméně obě manželství už byla na okraji propasti a to, že jsme se poznali, byla pomyslná poslední kapka. Já děti neměla, přítel 3 (v té době jim bylo 14, 11 a 7 myslím). Vzhledem k tomu, že je to cizinec a nebydlel v ČR (poznali jsme se v práci) tak ty začátky byly velmi náročné. On skrz práci byl relativně často v ČR a já občas letěla za ním na 4-5 dní. Ale nekdy jsme se neviděli třeba 2 měsíce. Nicméně našim ex jsme to řekli po 3-4 měsících. A v podstatě hned se začal řešit rozvod. Já se rozvedla rychle (bylo to snadné, bez dětí a společného majetku). Přítel se rozváděl děsně dlouho. Ze začátku to jeho ex bojkotovala, pak si taky našla přítele, ale přišli zase problémy byrokratické.... každopádně se definivni papír měl snad po 4 letech, možná víc....Já se za ním přistěhovala po roce a půl. Spolu máme dvě děti, obě se díky těm průtahům narodily v době, kdy ještě nebyl oficiálně rozvedený. Jeho děti mě poznali asi měsíc předtím, než jsem sem přišla. Napřed měli střídavku, pak dva víkendy v měsíci a půlky prázdnin. Teď už je to 6 let a úplně v pohodě děti berou mě i svoje nevlastní sourozence.
Nedokážu si ale představit mít to jako ty. Taky mě přijde, že pánovi tohle vyhovuje a nechce to nijak řešit...

trdelnik234
18. led 2024

@klokanka31
Ale take zase nebud taka prisna no.🤣🤣🤣
Niektore su aj frigidne,aj hysterky.
Nie sme vsetky dokonale a stane sa aj v lepsich rodinach.
Len najprv sa poriesi jedna rodina,az potom sa zaklada druha.

Strana
z3