icon

Konflikt v rodině kvůli kojící matce. Jak reagovat?

krisvm
30. říj 2022

Ahoj,
Tak nejak jsem se Chtela vyzpovidat a vedet, jak by to treba vnimali ostatni. Protoze je mi z toho fakt smutno, uzko.
Syn ma Ted dva a pul mesice, od zacatku trpi kolikama.. ji Jen materske mleko, vse konzultujeme s doktorkou I laktacni porsdkyni, dle ktere mam mlika dost. Samozrejme dodrzuju stravu atd. Chodime k doktorovi casto, protoze hodne place a proste nikdy nevim, jestli je to Jen to brisko...dle doktorku je vse ok. Dle moji mamy a babicky jsem na vine jw, protoze mu porad nutim Jen to materske mliko a on by urcite Chtel neco jineho (jejich slova). Z nasi rodiny nikdy nikdo nekojok dyl jak tyden...
Vcera to vygradovalo v to, ze mamka s nim sla na prochazku v kocarku, plakal ji, dovezla ho zpet s Tim, ze ma hlad a ze to Tak ennecha.. pozadala jsem ji, at odejde, protoze /asi jsem divna/ mi ublizuje, ze mi porad oredhazuje, ze ho snad zamerne nekrmim nebo nevim... Odesla, my jsme se s manzelem pohadali, protoze me mrzelo, ze se me nezastal a nerekl ji, ze jsem maleho samozrejme krmila. Jenze Pravda je, ze on neumi cesky a nemohl ji to tedy vysvetlit. Kazdopadne na Nas zavolala policii, kterym jsem situaci vysvetlila a odesli, oravdepodobne na nasi strane no. Ale cele me to strasne Stve, boli, mrzi, a pripadam si uz jak v blazinci. Jak byste se zachovali Po twkovem incideentu? Diky za vyslechnuti...

pohadalipohadali, protoze mi bylo kito, ze sse me enzastal a nerekl ji, ze jsem maleho orecenkojila...

Strana
z4
tehulinka91
2. lis 2022

@krisvm přerušila bych kontakty, nejlépe nadobro. Zní to krutě, ale tohle se nezlepší, přijdou další nesmysly, které si na tebe vymyslí, já jsem zrovna v podobné fázi, až na to, že na nás policii nevolá, ale řešíme zas jiné věci, v podstatě ji nezajímá zdraví jejího vnuka a porušuje co může a já pak s klukem věčně běhám po doktorech.

holkaokomodra
2. lis 2022

@krisvm promiň, ale tvoje máma je magor 🤦‍♀️ nepustila bych ji přes práh dokud mě nezačne aspoň částečně respektovat, jeto těžký, ale jako u nás už se vymezuju podobně a to jde jen o kecaní do různých věcí a nějaké organizování domácnosti... jako zavolat na mě policii, tak mě už na dlouho neuvidí

rebe
2. lis 2022

@marcicek84 Měl bys přestat, protože tím, co píšeš, ubližuješ a škodíš. Samozřejmě, pokud ti nevadí ubližovat, zakazovat ti to nikdo nemůže...

lennus
2. lis 2022

@krisvm Nastavit si hranice na začátku. Děti ptostě pláčou, některé víc, jiné míň, moje dcera prořvala první tři měsíce. Poté, co by na mě mamka zavolala policii, bych přerušila kontakt a rázně řekla, že toto bylo naposledy a dítě bych s ní nechávala jen v mé přítomnosti. Po dobrém to občas nejde. Případně argumentovat lékařkou, ale vy se nemusíte nikomu obhajovat. Co šátek? Držím palce!

marcicek84
2. lis 2022

@rebe vidis a ty svym psanim taky ublizujes a skodis,tak proc porad pises neni ti to blbe??? 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

rebe
2. lis 2022

@marcicek84 Nerozumím, proč se takhle chováš, ale nějaký důvod asi máš, tak snad aspoň ty máš pocit, že je to tak fajn... ☹

marcicek84
2. lis 2022

@rebe a tobe jde o co?nesdilim tve nazory ani pocity,ale ty me porad tepes,to muj nazor zjevne nezmeni,takze co je tvuj cil?Normalni clovek by to jiz davno pochopil,ale tady to je marne.

jerrabina
3. lis 2022

@krisvm co se dítěte týká, napadá mě k tomu - intoleranci na laktozu jste vyloučili? (být v podobné situaci, já osobně bych zkusila buď se zeptat MUDr, nebo klidně i třeba půl dne krmit bezlaktozovym umělým mlékem a koukala bych co to udělá. A když to tím nebude, zkoušela bych jiné alergie. Abych měla klid v duši, že jsem zkusila všechno co jde.)
Co se týká matky - když nedokáže respektovat nějaké hranice a je nejchytřejší na světě i bez toho, že by se snažila něco zjišťovat a na základě toho dokonce volá policii, potřebuješ se od ní a jejího destruktivního vlivu trochu uzdravit. Ona k tomu může a asi i má nějaké svoje důvody, ale pořád je to přes čáru a není to správně. Moji rodiče oba taky nerespektují moje hranice v mojí domácnosti / v mém životě, každý z nich v něčem jiném. Já sama jsem jako studentka VŠ jednou kvůli svému psychickému zdraví na asi týden nebo 14 dní mamku odstřihla (stačilo jí napsat že s ní pár dní nemůžu mluvit a ať nemá strach, že se pak ozvu - a pak jsem jí nebrala telefony... Ale to stačilo na pár dní) - v podobném případě bych oznámila (a určitě ne osobně, zase kvůli psychickému zdraví, a taky při hádce co by z toho zákonitě vznikla by mě mamka stejně neposlouchala. Napsala bych asi (a opět, já ve svojí rodině) e-mail nebo dopis, že rozhodně nechci ubližovat svému dítěti, toho at se nebojí, a ať si je jistá, že pro svoje dítě chci to nejlepší a jako matka si připadám (nebo napsat jsem, kdybych si tak nepřipadala 🙂 ) dostatečně kompetentní. Že chápu že má strach, ale já mám o své dítě taky strach a po konzultaci s MUDr a na základě vyšetření (...) jsem došla k tomu co je pro dítě dobré a odstavit na UM by některému dítěti uškodit mohlo, i když nemuselo, ale nechci to riskovat. A že z důvodu, aby dítě nebylo ve stresu kvůli hádkam v rodině s ní tímto přerušuje kontakt na pár měsíců a že doufám, že mě pochopí - ať už teď, nebo časem. A že si na tom vzhledem k trestnímu oznámení rozhodně trvám. A popřála bych jí, ať se jí daří co nejlépe a podpis.
To je tedy za mě extrémně vstřícná varianta jak to říct, ukázat pochopení jejích emocí a všecko, ale hranice pevné a nepovolit, klidně na mobilu zablokovat, všude jinde zablokovat...
Případně ještě popsat svoje pocity, že jsem ztratila důvěru k ní, vnímám to jako zradu a potřebuji naopak v těchto dnech oporu, ne komplikace a dítě potřebuje, aby dospělí táhli za jeden provaz a je to vždy na rodičích. Prostě se zamyslet a napsat to co nejvíc hezky a člověk vlastní mámu zná nejlíp, ale prostě nepovolí. To bych v podobné situaci udělala já, určitě bych se nenechala znejistovat, na to mám moc ráda sebe i svoje dítě.

Strana
z4