Konflikt v rodině kvůli kojící matce. Jak reagovat?
Ahoj,
Tak nejak jsem se Chtela vyzpovidat a vedet, jak by to treba vnimali ostatni. Protoze je mi z toho fakt smutno, uzko.
Syn ma Ted dva a pul mesice, od zacatku trpi kolikama.. ji Jen materske mleko, vse konzultujeme s doktorkou I laktacni porsdkyni, dle ktere mam mlika dost. Samozrejme dodrzuju stravu atd. Chodime k doktorovi casto, protoze hodne place a proste nikdy nevim, jestli je to Jen to brisko...dle doktorku je vse ok. Dle moji mamy a babicky jsem na vine jw, protoze mu porad nutim Jen to materske mliko a on by urcite Chtel neco jineho (jejich slova). Z nasi rodiny nikdy nikdo nekojok dyl jak tyden...
Vcera to vygradovalo v to, ze mamka s nim sla na prochazku v kocarku, plakal ji, dovezla ho zpet s Tim, ze ma hlad a ze to Tak ennecha.. pozadala jsem ji, at odejde, protoze /asi jsem divna/ mi ublizuje, ze mi porad oredhazuje, ze ho snad zamerne nekrmim nebo nevim... Odesla, my jsme se s manzelem pohadali, protoze me mrzelo, ze se me nezastal a nerekl ji, ze jsem maleho samozrejme krmila. Jenze Pravda je, ze on neumi cesky a nemohl ji to tedy vysvetlit. Kazdopadne na Nas zavolala policii, kterym jsem situaci vysvetlila a odesli, oravdepodobne na nasi strane no. Ale cele me to strasne Stve, boli, mrzi, a pripadam si uz jak v blazinci. Jak byste se zachovali Po twkovem incideentu? Diky za vyslechnuti...
pohadalipohadali, protoze mi bylo kito, ze sse me enzastal a nerekl ji, ze jsem maleho orecenkojila...
@krisvm promiň, ale tvoje máma je magor 🤦♀️ nepustila bych ji přes práh dokud mě nezačne aspoň částečně respektovat, jeto těžký, ale jako u nás už se vymezuju podobně a to jde jen o kecaní do různých věcí a nějaké organizování domácnosti... jako zavolat na mě policii, tak mě už na dlouho neuvidí
@marcicek84 Měl bys přestat, protože tím, co píšeš, ubližuješ a škodíš. Samozřejmě, pokud ti nevadí ubližovat, zakazovat ti to nikdo nemůže...
@krisvm Nastavit si hranice na začátku. Děti ptostě pláčou, některé víc, jiné míň, moje dcera prořvala první tři měsíce. Poté, co by na mě mamka zavolala policii, bych přerušila kontakt a rázně řekla, že toto bylo naposledy a dítě bych s ní nechávala jen v mé přítomnosti. Po dobrém to občas nejde. Případně argumentovat lékařkou, ale vy se nemusíte nikomu obhajovat. Co šátek? Držím palce!
@rebe vidis a ty svym psanim taky ublizujes a skodis,tak proc porad pises neni ti to blbe??? 🤦🏻♀️🤷🏻♀️
@marcicek84 Nerozumím, proč se takhle chováš, ale nějaký důvod asi máš, tak snad aspoň ty máš pocit, že je to tak fajn... ☹
@rebe a tobe jde o co?nesdilim tve nazory ani pocity,ale ty me porad tepes,to muj nazor zjevne nezmeni,takze co je tvuj cil?Normalni clovek by to jiz davno pochopil,ale tady to je marne.
@krisvm co se dítěte týká, napadá mě k tomu - intoleranci na laktozu jste vyloučili? (být v podobné situaci, já osobně bych zkusila buď se zeptat MUDr, nebo klidně i třeba půl dne krmit bezlaktozovym umělým mlékem a koukala bych co to udělá. A když to tím nebude, zkoušela bych jiné alergie. Abych měla klid v duši, že jsem zkusila všechno co jde.)
Co se týká matky - když nedokáže respektovat nějaké hranice a je nejchytřejší na světě i bez toho, že by se snažila něco zjišťovat a na základě toho dokonce volá policii, potřebuješ se od ní a jejího destruktivního vlivu trochu uzdravit. Ona k tomu může a asi i má nějaké svoje důvody, ale pořád je to přes čáru a není to správně. Moji rodiče oba taky nerespektují moje hranice v mojí domácnosti / v mém životě, každý z nich v něčem jiném. Já sama jsem jako studentka VŠ jednou kvůli svému psychickému zdraví na asi týden nebo 14 dní mamku odstřihla (stačilo jí napsat že s ní pár dní nemůžu mluvit a ať nemá strach, že se pak ozvu - a pak jsem jí nebrala telefony... Ale to stačilo na pár dní) - v podobném případě bych oznámila (a určitě ne osobně, zase kvůli psychickému zdraví, a taky při hádce co by z toho zákonitě vznikla by mě mamka stejně neposlouchala. Napsala bych asi (a opět, já ve svojí rodině) e-mail nebo dopis, že rozhodně nechci ubližovat svému dítěti, toho at se nebojí, a ať si je jistá, že pro svoje dítě chci to nejlepší a jako matka si připadám (nebo napsat jsem, kdybych si tak nepřipadala 🙂 ) dostatečně kompetentní. Že chápu že má strach, ale já mám o své dítě taky strach a po konzultaci s MUDr a na základě vyšetření (...) jsem došla k tomu co je pro dítě dobré a odstavit na UM by některému dítěti uškodit mohlo, i když nemuselo, ale nechci to riskovat. A že z důvodu, aby dítě nebylo ve stresu kvůli hádkam v rodině s ní tímto přerušuje kontakt na pár měsíců a že doufám, že mě pochopí - ať už teď, nebo časem. A že si na tom vzhledem k trestnímu oznámení rozhodně trvám. A popřála bych jí, ať se jí daří co nejlépe a podpis.
To je tedy za mě extrémně vstřícná varianta jak to říct, ukázat pochopení jejích emocí a všecko, ale hranice pevné a nepovolit, klidně na mobilu zablokovat, všude jinde zablokovat...
Případně ještě popsat svoje pocity, že jsem ztratila důvěru k ní, vnímám to jako zradu a potřebuji naopak v těchto dnech oporu, ne komplikace a dítě potřebuje, aby dospělí táhli za jeden provaz a je to vždy na rodičích. Prostě se zamyslet a napsat to co nejvíc hezky a člověk vlastní mámu zná nejlíp, ale prostě nepovolí. To bych v podobné situaci udělala já, určitě bych se nenechala znejistovat, na to mám moc ráda sebe i svoje dítě.

@krisvm přerušila bych kontakty, nejlépe nadobro. Zní to krutě, ale tohle se nezlepší, přijdou další nesmysly, které si na tebe vymyslí, já jsem zrovna v podobné fázi, až na to, že na nás policii nevolá, ale řešíme zas jiné věci, v podstatě ji nezajímá zdraví jejího vnuka a porušuje co může a já pak s klukem věčně běhám po doktorech.