icon

Mám deprese a uvažuji o konci

arielmore
28. srp 2015

je mi 32 a trpím depresemi,nemám práci, nemám kamarády a myslím že by můj odchod ze světa mnoha lidem ulehčil život, Manžel se snaží ale vidím jak se trápí, sestra mě kritizuje za mé stavy a matka to samé... mají mě za blázna. Drží mě jen dcera ale je maličká 3,5 roku a vím že by si zvykla že maminka není...

Strana
z7
zelva
28. srp 2015

@sunshine125 Nebere ti to hlava, protože jsi se zřejmě s člověkem, který má deprese nikdy nesetkala. Je to nemoc jako každá jiná. Člověka v depresivním stavu nezajímá nic, vše je pro něj ztracené a nejradši by nebyl...

hoju8
28. srp 2015

Představ si, až se jednou tvá holčička dozví, že maminka spáchala sebevraždu. Že celé dětství, pubertu prožila bez svojí mámy, ptz ona nechtěla. Nezemřela při autonehodě nebo na rakovinu, ae protože zcela dobrovolně se rozhodla, že už nechce žit, že nechce vidět svoji dceru vyrůstat, povídat si s ní o klukách a drbat holky. Bude tě nenávidět, bude si říkat, že si ji nikdy neměla ráda a žádný dopis to nezmění. Je jedno jak dlouho budeš bojovat, ae bojuj! Máš manžela a rodinu, ti se o dceru postarají, zatím co se budeš léčit. Lépe strávit rok intenzivní léčbou v nemocnici, než ztratit celý život. Řekni to manželovi, mamce, ségře, že se chceš léčit, aby jsi mohla fungovat a být zase sama sebou. Nemůžeš to svoji dceři udělat, buď máma! Posílám ti spoustu síly a odvahy dál žít! :**

arielmore
autor
28. srp 2015

máma se segrou na mě kašlou.....myslí si že jsem blázen, že mi hráblo. Manžel mě drží, snaží se jak nejvíc může... vidím na něm jak se mou nemocí trápí

duzame
28. srp 2015

Mám kamarádku, které umřel táta tragicky, když jí bylo deset. Celá rodina se z toho dostávala dost dlouho a ona přiznává, že i teď jí pořád chybí....Neblbni, všechno se dá řešit, a vyřešit. Určitě to zvládneš, a neodkládej léčení!!!

heduska82
28. srp 2015

@sunshine125 pokud jsi tohle na vlastni kuzi nezazila, nesud!

zelva
28. srp 2015

@arielmore Prosím, čím dříve začneš s léčbou, tím dříve skončíš! Pokud to budeš odkládat, nepovede to k ničemu! Řekni manželovi ať tě odveze k lékaři! Musíš bojovat. BUDE ZASE DOBŘE, UVIDÍŠ!!!

sweet81
28. srp 2015

@arielmore to je smutné, že máma se ségrou na tebe kašlu, ale ty máš svojí rodinu s to dceru a manžela, který při tobě stojí a to je hodně. Musíš kvůli nim bojovat!

sunshine125
28. srp 2015

@zelva ja mela deprese po porodu. Clovek si ale pak uvedomi,ze ma krasny dite ,hodneho manzela,kde zit a z ceho zit a ze vlastne muze zivotu podekovat.

heduska82
28. srp 2015

@arielmore tak mame a segre dokaz, ze nejsi blazen a jeste zabojuj. Zmen lekare, vyhledej nejakou akutni pomoc....ty urcite vis, kam se obratit, holky ti psaly kontakty...

heduska82
28. srp 2015

@sunshine125 jenze to prozreni muze bohuzel trvat a taky nemusi prijit....

arielmore
autor
28. srp 2015

MOC VŠEM DĚKUJI ZA PODPORU... FAKT JSTE MI ZVEDLY NÁLADU.....

teraolli
28. srp 2015

@arielmore Koukám, že jsi Prahy. RIAPS poskytuje nonstop linku důvěry a jsou zaměření na pomoc v krizových stavech. Třeba by Ti teď pomohlo se vypovídat alespoň po telefonu.
http://www.zachranny-kruh.cz/pro-verejnost/pomo...
nonstop telefonická Linka důvěry 222 58 06 97
Hlavně to prosím nevzdávej, malá Tě potřebuje!!!!!!

zelva
28. srp 2015

@sunshine125 Tak to jsi měla štěstí, že sis to sama uvědomila. Bez pomoci je to při depresích docela zázrak, uvědomit si něco. Mám velké zkušenosti v rodině. Bratr by to bez maminky a mé pomoci nezvládnul, to málokdo. Ale měl to spojené s alkoholem, tak to je zase možná malinko jiné než poporodní deprese..Tam tě drží alespoň dítě. Bratra nedrželo nic..

hoju8
28. srp 2015

@sunshine125 Tady to, ae už trvá 3,5 roku a vyrostlo to za tu dobu do zcela jiných rozměrů. ☹

jaya
28. srp 2015

@arielmore Vim, co je deprese. Je potreba se lecit, chodit k psychiatrovi, aby lecil a k psychologovi na psychoanalyzu. Ver, ze sestra ani mamka te nepochopi, by jim to musel vysvetlit ten doktor. Chapu, ze nemas chut zit dal, ale dej tomu sanci. A ted si vem ten paradox - na lecbu cas nenajdes, kdo by chodil s dcerkou do skolky, ale kdyz to vzdas, nenapada te, kdo by chodil s dcerkou do skolky? Holt to bude muset nekdo vzit na sebe ma dobu, co budes na psychiatrii. Treba by pomohla i zmena antidepresiv. Drzim pesti, at to zvladnes.

zelva
28. srp 2015

A dítě je velké pouto. Proto věřím, že když arielmore něco udělá a zahájí léčbu, vyhledá pomoc, tak to zmákne!

mor48tko
28. srp 2015

@arielmore Drž se.. pár ♡ pro podporu a vzpruhu 😉 a hlavně nic nevzdávej! Vždy se s tím dá něco dělat.. Zkus tu telefonickou linku, nebo bych změnila lékaře...

sunshine125
28. srp 2015

@arielmore vzpamatuj se a zacni neco delat. Opravdu jsou lidi ,kteri jsou na tom tisickrat hur a bojuji. Kvuli tomu aby holcicka mela celou rodinu a mohla normalne vyrustat a mit stastne dectvi. Kdyz uz ne kvuli sobe.

elu
28. srp 2015

neber si život, pracuji v pohřební službě a následně se starám o pozůstalé, nikdy ti to neodpustí, nepochopí, klidu mít nebudeš ani po smrti, je nutná hospitalizace, kdybys mela rakovinu, tak by si taky šla na operaci, toto je to samé, jen okolí nechápe naléhavost

hoju8
28. srp 2015

@arielmore To že jsi tady napsala znamená, že ještě nějakou sílu na boj máš, že to ještě nevzdáváš a to je jenom dobře. Bojuj dál, myslí na svoji krásnou holčičku. Jak bude přicházet ze školy a bude ti vyprávět o svých kamarádkách. Jak bude prožívat svou první lásku. Jak budete pít kafíčko a drbat. Tohle všechno na tebe čeká. Čeká tě krásná budouctnost, ae musíš se k ní dopracovat. Pokud řekneš své rodině, že víš, že nejsi sama sebou a že nyní potřebuješ jejich pomoct, aby jsi se zase mohla usmívat, pochopí to. Manžela to trápí, takže mu na tobě záleží a podpoří tě. Zvládneš to, o tom nepochybuju! 🙂

jaya
28. srp 2015

@sunshine125 Tak to asi nebyly deprese. Pac deprese, jake ma zakladatelka nejsou vysvetlitelne, proste jsou. A je ti uplne jedno, koho mas kolem sebe. Proste nefunguje serotonin v mozku a musi se to slozite napravovat. Stoji za tim hodne usili, ale stoji to za to.

sunshine125
28. srp 2015

@hoju8 proto je treba se lecit a bojovat a ne neco koncit.

hoju8
28. srp 2015

@sunshine125 Ae tvoje řeči, že lidi jsou na tom hůř ji asi taky moc nepřidají, i když to možná myslíš dobře. Na co tak zvládá maximálně myslet, krom toho že je nejhorší člověk na celém světě, je právě její rodina. Pokud tvoje jediné slova k ní jsou právě toto, tak ji prosím už nic nepiš. ☹

zelva
28. srp 2015

@sunshine125 Jenže člověk v depresi nemá chuť bojovat. Nejlépe je, když ho někdo popadne a odvede k lékaři! To je nejlepší pomoc.

melodygirl
28. srp 2015

@arielmore málo kdo má takové štěstí na manžela, který tě v této situaci pochopí a podrží, vím o čem mluvím, sama takové štěstí nemám. 2,5 roku léčby je krátká doba, já užívám léky už 20 let🙂 a věř, že byly těžké chvíle, ale jsem už dlouhou dobu šťastná. Nejspíš máš špatné léky, mě než našly ty pravé, tak to trvalo 5 let. Hned s tím něco udělej, zkonzultuj se svoji psychiatričkou jejich změnu, když nebude na to slyšet zajdi na pohotovost (psych.), že máš destruktivní myšlenky, oni něco vymyslí. Mám stejně starou dceru a věř, že v tomto věku chápe vše velmi dobře a moc dobře si pamatuje. Jsi její jediná jistota v tomto světě a pokud tě ztratí, tak ji způsobíš celoživotní trauma. Věř, že pokud rzchle se sebou něco uděláš - změníš strategii léčby, jiné léky, psychoterapie, budeš na toto období už pouze vzpomínat a podivovat se sama nad sebou, jaký jsi to měla stav mysli. Udělej s tím něco! hned zítra! Na psychiatrické pohotovosti budou jen milí a uděláš tak krok z této břečky

lasicek
28. srp 2015

Umřít nemůžeš, máš dítě!

zelva
28. srp 2015

@hoju8 Ano, přesně tak. Pišme jen k autorce tématu!

lu777
28. srp 2015

@arielmore vykašli se na to co si myslí máma a ségra... mnoho lidí nechápe že psychické nemoci jsou nemoci a nemůžou se přehlížet! s komplikovanou zlomeninou nohy by Tě nenutili běhat 😉
řečí jak si člověk má uvědomit jak mu je dobře... pardon, ale jsou tzv. "depky" a pak opravdové deprese... tam opravdu chybí něco v mozku a člověku je vše tak nějak jedno... a nesouvisí to s vnějšími okolnostmi často, třeba kamarádka mojí mámy se zabila a všichni říkali "proč? vždyť byla hezká, měla prima manžela"....
jo, ale ona neměla nějakou dočasnou krizi, měla depresi prostě.... takže tohle vše nevnímala...

co nejdřív někoho kontaktuj jak tu píší holky... nejspíš potřebuješ změnit léčbu 😉

pokud Tě nemotivuje nic jiného, tak to udělej prostě pro dcerku....
věř mi, že si naprosto neumím představit, že bych neměla mámu... pro každého z nás je máma hrozně důležitá!!! zatím je dcerka malá ale za rok, za dva, se budeš divit jak povyrostla.... řekne Ti, že jsi nejlepší maminka na světě, půjčí Ti svoje korále, vyválí Ti těsto na štrůdl - všechny ty drobnosti o které bys přišla, kdybys tu nebyla 😔

držím moc palce a klidně napiš, jsem z Prahy....
jinak vřele doporučuju jako doplňkovou léčbu Bachovy květové esence... manželovi hodně pomohly když bral antidepresiva, díky tomu je mohl pak i vysadit... byl vyčerpaný, bez práce, hrozila exekuce, ohromný stres.... takže bral jak západní tak alternativní věci... je to tři roky a je v pohodě 🙂 ale donutit k doktorovi a pro ty esence jsem tehdy musela já, on se motal v kruhu... člověk je tak vyčerpaný psychicky, že si to neuvědomuje, nemá sílu to přetnout času....
držím moc palce!!!

pavly
28. srp 2015

@arielmore holka neblázni!!!
Vím,že je těžké být v tomto stavu a vím,že ti je opravdu všechno jedno. Vím,že se lidé i vysmívají, co to plácáš, když se máš tak dobře....Vysmívala se mi i paní na lince důvěry... (chtěla jsem se taky jednou zabít,asi půl roku jsem byla na úplném dně a nemyslela na nic jiného...jen jsem plánovala,jak to udělat......) Vím i,že není lehké jít k doktorovi............ale sakra ty musíš!!!!
TY jsi se rozhodla přivést na svět malou a TY ji tu nesmíš teď nechat!!!!! Teď prostě nemůžeš!!!!! MUSÍŠ najít způsob, jak to zvládnout!
Neříkej,že by si malá zvykla-nesmysl! Jednou by tě nenáviděla,co jsi jí to provedla..........takto tě jednou bude hrozně milovat,až pochopí, že jsi ta nejlepší máma,kterou si mohla přát....Zatím ti to nemůže říct,ale počkej si na to!!! To stojí za to!!!! 😉

Jsi silnější,než si myslíš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A svět tě jednou bude hodně bavit a budeš se divit tomu, co jsi chtěla udělat a jak jsi se mohla tak debilně koukat na svět!
Moc přeju,ať najdeš sílu bojovat a otevřeš oči 🙂

sunshine125
28. srp 2015

@hoju8 nebo treba prave si to uvedomi... Jestli jsem se nekoho dotkla , tak je mi to lito. Ale nez psat jak nemam cas , tak radsi se sebrat a utikat k doktoru. Manzel ji podporuje uz jen to je vyhra.

Strana
z7