Mám deprese a uvažuji o konci
je mi 32 a trpím depresemi,nemám práci, nemám kamarády a myslím že by můj odchod ze světa mnoha lidem ulehčil život, Manžel se snaží ale vidím jak se trápí, sestra mě kritizuje za mé stavy a matka to samé... mají mě za blázna. Drží mě jen dcera ale je maličká 3,5 roku a vím že by si zvykla že maminka není...
@arielmore Ano, smysl to ma!!! A prijdes na nej. Ale samo neprijde nic, zivot se zmeni vzdy, kdyz udelas nejaky krok. Treba malicky. Musis ale jednat. Byla jsi nekde? Jestli ne, nediv se, ze se nic nezmenilo. Jelikoz s psychiatry je to u nas sileny, objednavaji az za par mesicu (napr.), sla bych na Tvem miste opravdu na pohotovost. Kamkoli. Ale necekala bych uz na nic. Deprese je vec, kterou sama v tomto stadiu tezko zvladas, pochopitelne a je to nebezpecne. Ty ted potrebujes prvni pomoc! Neni to zbabelost, je hodne odvahy v tom si o ni rict. Tak bud statecna pro svou dcerku a o tu pomoc si rekni! A dej vedet! Jeste me napada, kdyby bylo moc blbe, nejaka Linka duvery. Oni budou vedet, jak Ti pomoci a co delat.
@arielmore Běž se koknout k postýlce svojí dcerušky a tam uvidíš smysl Tvého života! Prosím jdi fakt co nejdřív k Dr. Jsi nemocná a oni Ti nasadí učinnou léčbu a potom uvidíš že to "něco" přijde. Držím moc palce ať vše zvládneš!
Určitě se seber a běž v lékaři. Pokud se nemůže nikdo postarat o malou, tak ji můžeš dát zatím do nějakého ZDVOP- těch pár týdnů dostane malá vše potřebné, ale láska milující maminky to nebude! Pak jí vše vynahradíš a nezkazíš jí celý život, když to vzdáš.
A s manželem jsi o tom mluvila?
VŠEM MOC DĚKUJI
@arielmore Ne nezvykla by si.... Každý potřebuje maminku. Moje babička skočila pod vlak když bylo máme tři roky a dodnes jí to neodpustila, protože jí tady nechala. Mamina se musela o vše starat a neměla kvůli tomu čas na učení na nic... Zajděte si k doktoru a vyhledejte odbornou pomoc.
@arielmore nechtěla jsem si přisadit, vím že depresi vůlí asi neovlivníte a že je to nemoc, ale právě proto: JEDNEJTE. Dítě vám neodpustí nikdy a pokud vidíte, že se chlap snaží a trápí ho, že nemůže pomoci, tak si POMOCI NECHEJTE ne? Udělejte mu radost a nechte si pomoct. Je zcestné myslet si, že odchodem mu ulevíte, nebo dítěti či rodině. To je úplně a naprosto mimo. Všem ulevíte tím, že se dáte do kupy. A sobě taky.
jo a ještě: mám kamarádku co antidepresiva brala, a je z ní zase veselá kopa, a po letech i bez léků. A jestli to na ní někdy v budoucnu zas přijde, tak ty léky zase brát bude, protože viděla, jak se to otočilo k lepšímu. Jinak objednačky jsou šílené, ale když se necháte hospitalizovat, tak se k lékům dostanete brzo. Když řeknete, že je to mimo kontrolu, psychiatrovi, tak vám hospitalizaci nabídnou...jiank se opravdu čeká.
nešel by někdo na kafe... někdo komu se mohu bez obav svěřit..,,někdo nezávislý....
zítra mě čeká psycholožka a v pondělí psychiatrička
škoda, že nejsem z Prahy, klidně bych šla. Ale někdo tu z Prahy nabízel posezení u kávičky. Drž se!
V takovém stavu do práce stejně nemůžeš, vyhledej odbornou pomoc v nemocnici, rodina se o malou postará, až budeš v pořádku teprve bude čas na to si hledat práci. Mám tchýni s depresemi už měsíc na psychině a neuvěřitelně se zlepšuje. Nemůžeš to té malé udělat, ani manželovi. To si nezaslouží.
@arielmore jestli to jen trochu pujde bez na leceni.moje sestra se pred dvou rokama proste zblaznila vubec nevedela o svete zíla v nejakem svem svete plnych bludu a halucinaci myslela si ze ji chce mama zabit a jine hruzne veci..policajti ji odvezli do bohnic a cca po mesici leceni prisla k sobe a zda se ze je ted v poradku..ji nejake leky ale neomezuji ji v praci atd..je to beh na dlouhou trat cca puk roku az rok pracovat vubec nemohla byla zeslabla a mozek si potreboval odpocinout ale vratila se mezi nas a vypada stastne ma pratele, praci, pejska..drzim palecky a nevzdavej se zivot je hrozne moc krasne i prez ty klacky co nam hazi pod nohy zase bude dobre jen je potreba postavit se tomu a nenechat se tim prevalcovat
@arielmore řeknu ti, že jsem si taky zažila okamžiky, kdy jsem si přála prostě usnout a nebýt, trvalo to dlouho, ale nakonec to přešlo. Pár dalších let jsem ještě nevěděla, co to je, bát se o život, bylo mi to pořád trochu fuk. Teď už pár let vím jistě, že nechci umřít, život je fakt nádhernej. Uzdravila jsem se já, uzdravíš se taky, tak to nevzdávej! To, že bys tím nikomu neublížila, je jenom iluze.
Bohužel znám tuhle nemoc i z té opačné stránky - jako pozůstalý po člověku, na kterém mi moc záleželo, ale on to vzdal, protože měl pocit, že bude bez něj stejně všem líp. Nebylo a není, i když už je to 10 let, pořád je to rána, která bolí pěkně hluboko. To, co jsem prožívala po jeho smrti, bych nepřála nikomu, a v žádném případě manželovi, který mě már rád a už vůbec ne svému dítěti, které už nikdo nikdy na světe nebude tak milovat jako já! Přece bys tu nenechala dceru napospas světu.....I když je to teď hrozně těžký, věř, že bude líp. Na mámu a na sestru se vykašli, evidentně si tohle peklo nikdy nezažily. Ty jsi teď na dně, ale už brzo se z toho dna odrazíš a začneš normálně žít, to ti slibuju. Doporučuju - co mně osobně hrozně pomohlo - nezavírat se doma, chodit hodně ven, i když se ti vůůůůůbec nechce, sportuj, pokud to aspoň trošku jde a usmívej se, i když ze začátku třeba vynuceně a vlastně neupřímně. Dej si za závazek, že se třeba 10x za den usměješ a zkus to dodržet, úsměv je všemocnej lék a když ho dáš, vrátí se ti zpátky. Drž se!
@arielmore Já ráda na kafe zajdu, jen můžu až příští týden až budou starší děti ve škole a školce. Muž je na 12 dní mimo republiku, tak moc hlídání nemám. A musela bych s sebou vzít ročního syna.
@julietta111 a odkud jsi ??
@arielmore Z Vršovic
Tak v první řadě,by tvůj odchod někomu ublížil a to sakra hodně tvé dcěři,nechápu že takto můžeš mluvit,nepříjde mi to moc jako deprese,znala jsem takového člověka a jen díky dětem to nevzdal,v první řadě bych vyhledala skutečnou pomoc,kde se nevyhneš mediakci a jistě toho bude potřeba hodně zmenit v tvém životě,někde musí být zdorj těchto pocitů,ale jednou máš dítě a je tvou povinností bojovat,ne to předčasně vzdávat a říkat že i tvé dceři bude bez tebe líp,to je šílené a takto z diskuze se mi to jeví jako sebelitování,myslím že se skutečnou depresí se snad ani nechodí na internet,spíše mi příjde že voláš o pomoc,že tě něco trápí,nevíš ale přesně co,ale tady ti nikdo nepomůže najdi odborníka!
@arielmore Tak poslouchej!!! Je mi 29 let, je to půl roku co mi zemřela maminka (rakovina), nedožila se 52 let, svého vnuka, mého syna, si užila jen rok a půl a vnučku nikdy nepozná. A dnes je to měsíc, co mi doktor řekl, e mému taťkovi zbývá asi půl roku života, pokud nezabere chemo. Sem v sedmém měsíci a tohle všechno se děje prakticky od začátku mého těhotenství. O JAKÝCH PROBLÉMECH TY KURVA MLUVIŠ???!!!! Nemáš práci, nemáš kamaráda? COŽE? PŘESTAŇ FŇUKAT A NĚCO DĚLEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@saminomimino
@kristinasaxi Tak tohle jsou trochu silná slova, zakladatelka snad ví, s čím se léčí, kdo zná tuhle nemoc, tak ví, že dotyčnému je všechno jedno, prostě už tu nechce být, má pocit, že je tu zbytečný a silou vůle to NEOVLIVNÍ ! I když pro někoho banalita, pro nemocného neskutečný problém, ve skutečnosti to třeba ani žádný problém není. Neodsuzujte prosím, když o tom nic nevíte.
@saminomimino
@kristinasaxi neodsuzujte..je to stejný, jako kdybych vám napsala, že v Syrii vcera přišel někdo o celou svoji rodinu, manžela i děti a byla 3x znasilnena..a tím pádem bych vaše problémy zlehčovala..pokud nemůžete napsat do diskuze radu, podporu a pochopeni, raději nepište.. Tim nechci říct, že mi není moc líto, co se děje vám, je, ale takovéto komentáře zakladatelce nepomůžou..
Zajděte si k doktorovi pro uklidňovák nebo si dejte pořádného panáka a klid. Taky jsem měla takové období a byla jsem blízko konci, ale teď si přijdu jako blázen, že jsem o tom vůbec uvažovala! Život je krásný a určitě na vás něco čeká. Jako na každého ;).
@saminomimino někdy je lepší mlčet, rozmyslet si, jestli vůbec psát, než riskovat, že to bude mimo.
Člověk, trpící depresí, nedokáže racionálně uvažovat tak, jak ty radíš. I kdyby stokrát chtěl, nemoc mu to nedovolí. Deprese je nemoc, ne špatná nálada a splín. Velmi si snížila její problémy a pokud to čte, je mi to líto.
Kdybys věděla, zažila, byla sama nemocná, nikdy bys podobný problém nebagatelizovala jako sebelitování.
Zakladatelka se už dostala k odborné péči, to je jediné, co jí pomůže - psychiatr. Věřím, že to všechno dobře dopadne, @arielmore přeji, at jsi brzo ok.
@mandala
@karlajasmine nevím kde odsuzuji!!??Píši jen jaký názor na mně tazatelka dělá,prostě mi příjde že se lituje,léčí se tedy s čím?to nikde nezmínil,ale nečtu teda každý příspěvek a jak říkám znala jsem človkěka se skutečnou deprsí a poslední na co by posbíral síly aby si o tom psal ve veřejné diskuzi,takový problém se prostě nedá takto řešit ani si od něj ulehčit,vždy se najdou lidi,třeba jako já,co ji možná ještě více ublíží,tím že její problém zlehčí,takto s pár řádků těžko soudit zda má deprese nebo jen splín a trochu to hrotí,pač se na sebe snaží upozornit,na to jsou právě ti odbornci,kteří pacienta léčí osobně a ne přes veřejnou diskuzi!
@saminomimino Ale ona už se léčí a nemůžeš srovnávat dva lidi se stejnou nemocí - záleží hodně na okolnostech, dva lidi s angínou můžou stejnou nemoc prodělat taky každý jinak. Třeba tato diskuse byla pro ni poslední kapka naděje...

@arielmore A čemu se podle tebe život říká ? Pokud si chceš ublížit z vlastní nespokojenosti, nenazvala bych to depresí... Tato internetová diskuze ti moc nepomůže, pomůže ti psycholog, psychiatr a medikace, bude li jí potřeba. Máš li opravdu depresi, každá vteřina ztracená internetovou diskuzí tě oddaluje od léčby. Zítra vstaň, dojdi k lékaři a to je to jediné, co má smysl.