Mám jít s nevlastní dcerou do školy?
Ahoj, ráda bych slyšela Vaše názory na to, zda jít s nevlastní dcerou první den do školy přesto, že její matka si to nepřeje. Máme se navzájem obě rády a bude mě mrzet pokud tam nebudu, ale nechci dělat problémy jejímu tatínkovi, mému příteli.
@laska.nezna.hranic prosím tě, smutné dítě....kdyžn mu to vysvětlí jak jsem psala v předchozích příspěvcích, jaké smutné dítě??? nehlede na to, že bude radostné, hledat spolužáky a koukat na maminku tatínka a hlavně paní učitelku a bude si připadat že je veliké....a posluchat co bude říka paní učitelka...a ve velké třídě...to jich tam bude tak 300 počítám ne? :D :D :D to jsem se zase zasmála.....a to bez urážky....
@somalicats ale to je Tvůj postoj - jsou lidi, pro které je lhostejné, jestli se vezmou nebo ne a rozhodně to neznamená, že by to spolu mysleli méně vážně. Na Tvou otázku Ti neodpovím, protože žádného takového chlapa neznám 🙂
@suzanna123 malá a trauma...holka, to se tady směju, až se za břicho popadám.... 🙂 naprostý souhlas....
@laska.nezna.hranic to je zajímavé, jak si člověk na základě stejných příspěvků dokáže udělat naprosto odlišný názor. Já si myslím, že dospělá rozumná žena by v tomto ohledu ustoupila, právě proto, že dotčeným osobám už ublížila a to dokonce hodně. Ono sobecké to možná od matky trošku je, že chce své dítě pro sebe (ale která matka, ne?) ale sobecké je to přece i od zakladatelky, že tam zas chce za každou cenu být a v tomhle případě si prostě myslím, že matka má na svoji "sobeckost" nárok. Kromě toho nevěřím tomu, že by z toho malá byla nějak extra rozhozená, kdyby tam otcova přítelkyně nešla. Rodiče pro ni vždy budou ti důležitější a s tím je třeba se smířit.
@nnell - ale jo, do určité míry s tebou souhlasím. ale stejně. kdyby to byl matky den, např. by se vdávala, brala bych to. ale tohle je den dítěte. takže jen říkám, že bych se zařídila podle toho, jak by se vyjádřila holčička. názory ostatních jsou v tomhle případě nepodstatné, protože jim jde jen o uraženou ješitnost. a to není dobré do toho zatahovat. maminka je asi poněkud nevyrovnaná, když sama má novou rodinu a ani po tolika letech se nesmíří s tím, že v životě jejího ex a dcery je někdo další, ne jen její otčím, ale i macecha
@tarra27 - a matka zboří školu, zmlátí ji nebo zahájí hladovku? 😝 tys nikdy nebyla dítětem? 😕 na to, aby šel člověk na takovou akci, nemusí být rodičem. stačí být přítel školy 😉 😀
@laska.nezna.hranic Ty bys jako rozvedená chtěla mít na prvním školním dnu vašeho společného dítěte milenku bývalého manžela? No proti gustu...
Mně pořád uniká smysl toho, PROČ tam chce nextka jít...
Bylo by pro mě, jakožto pro dítě, velice těžké až obtěžující nejen prožít rozchod rodičů, ale ještě se muset stýkat s jejich milenci/milenkami. Já ty děti obdivuju, jak jsou statečné!
@laska.nezna.hranic vidíš, já pořád nějak nenašla v diskusi, že ji tam ta holčička opravdu chce, v úvodním příspěvku zakladatelka psala, že tam chce jít ona a že se mají s holčičkou rády. Ale třeba jsem to celé pochopila špatně.
Popravdě tu malou lituju, přijde mi, že se ocitla mezi dvěma mlýnskými kameny :-/ A mně naopak matka celkem vyrovnaná přijde (a to na základě příspěvků, co tu píše její nástupkyně!). Jestli ona taky není uražená ješitnost to, že tam novou přítelkyni nechtějí, tak tam za každou cenu půjde...
Docela by mne zajímalo, jak to dopadne.
@laska.nezna.hranic myslím že malá si zdaleka neuvědomuje, jak přelomový den pro ni zítřek bude ... uvědomují si to víc rodiče, končí jejich dítěti bezstarostnost a začínají povinnosti ... a rodiče by si to také s dítětem měli užít
... dle toho co píšeš může být maminka holčičky vůbec ráda, že stihla porodit dřív než se jim tazatelka vecpala do rodiny, jinak by vtěrku (tazatelku) snad musela strpět i u porodu
... nevyrovnaná je tazatelka, jinak by se tak urputně nesnažila přivlastnit si cizí dítě, které má svou vlastní milující matku
... a jinak díky za dobrej nápad, přemýšlela jsem co budeme zítra dopoledne dělat když má pršet, ale teď už vím, vnutíme se do nějaké prvňáčkovské třídy a pokud se nás někdo zeptá ke kterému dítěti patříme, řekneme že jsme (já a dcera) přítelkyně školy 😀 ... dcera půjde do první třídy za 5 let, tak zítřkem začneme trénovat ... a super by bylo, kdyby v prvních třídách rozdávali i pohoštění, to bychom s dcerou oběhly všechny první třídy (kéž by jich bylo co nejvíc) ... raději si vezmu i igelitku, abych moohla vzít něco domů 😀 😀 😀
@fayvare já bych se řídila tím, co si přeje holčička, na nic jinýho bych se neohlížela.... Já osobně jsem zrovna z těch, že bych tam brala spíše někoho nevlastního, s kým mám krásný vztah než třeba vlastního otce, kterého nenávidím celý život a nikdy se to už nezmění. Ne vždy platí pravidlo, že jen praví rodiče a nejbližší příbuzní jsou ti nej....
A takové ty řeči, že jsi rozvrátila manželství apod., tak to je teda ubohý a tyhle názory vůbec ani nečti. Kdyby neodešel s tebou, odešel by s někým jiným. Rozpad manželství není nikdy chyba v tom třetím, ale vždycky tomu předchází dlouhodobý problém mezi těma dvěma. Což někdo nikdy nepochopí a ani nemá cenu to někomu vysvětlovat... 😉
mně přijde pokrytecké říkat, že to není den vlastní maminky holčičky. Je to i její den. Já se na takový den těším, jako jsem se těšila na první úsměv svého chlapečka, první zoubek, těším se na jeho první krůčky (to zní jak z nějakýho slaďáku, že😀 no ale je to tak), na jeho první školní den a přeju si, aby byl co nejšťastnější a ty "první" události byly pro naši celou rodinu co nejkrásnější. a přeju si to sdílet se svým manželem, protože je to jeho syn a kdyby ode mně odešel v době, kdy je malý mimino, všechno by bylo s prominutím na hovno. Takže bych si nepřála, aby mi někdo pokazil i to málo, co můžu se svým dítětem zažít... Pozadí seznámení zakladatelky a toho chlapa je v tomto kontextu hodně důležité.
Je tak těžké respektovat tu maminku?
@nasekuratko Diky. A s otcem jsme na tom stejne.
@laska.nezna.hranic v tom případě, když stačí být přítel školy 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tam do první třídy může zakladatelka chodit každý rok, i když dítětí bude 20 😀 😀 😀 😀 😀 a divím se, že si to nešla nacvičit už loni 😀 😀 😀 😀 😀 😀 jako přítel školy 😀 😀 😀 😀 😀
* se svým dítětem samozřejmě můžu zažít všechno, ale je to trošku jiný v takové situaci jaká tady je popsaná (chlap odejde od malýho děcka). Hm, že oni se hádali. Jednak, znám to z vlastní zkušenosti, chlap ti nakecá cokoliv negativního o své ex, ono to mohlo být úplně jinak. A pak taky...jak se narodí děcko, není moc času a energie dělat manžílkovi pomyšlení. Taky se hádáme a manžel by si mohl x krát najít někoho jinýho, protože ta únava a všechno dohromady není žádná slast a určité věci jdou bohužel stranou (taky jsem to jako bezdětná nemohla pochopit, ale taková je realita). Naštěstí nás má oba rád a záleží mu na nás.
podle mně holčička daleko líp zvládne situaci, kdy tam maceška nebude - pokud se jí to rozumně vysvětlí.. než když tam ta paní půjde a vlastní maminka z toho bude rozhozená.. to se rozhodně na dítěti nějak podepíše.. zúčastnění by měli všichni zářit štěstím pro to dítě a pokud by to z nějakého důvodu tak nemělo být.. je třeba se zamyslet, kdo nebo co je toho příčinou.. pokud si to maminka školačky nepřeje, je to prostě právo veta a šmitec.. co brání maceše, aby pak někdy na oslavu vstupu do první třídy vzala holčinku sama třeba do cukrárny nebo do zoo?? pro to dítě to až takový rozdíl není, ale pro mámu ano...osobně budu zejtra úplně na hadry a kdyby se mi tam měl nacpat někdo, koho nenávidím.. no nevím....my si dnes s mužem u oběda povídali o našem první školním dni,... pro mně to byl docela stresík, sice pozitivní ale byl a hodně jsem vnímala atmosféru kolem sebe.. nepřeju té malé, aby si skoro ve čtyřiceti pamatovala, že maminka nebyla ve své kůži.. jestli té mámě ujedou nervy, nebudu se divit.. mně by teda strašlivě rozčílila ta ignorance, ta neochota respektovat přání matky v tak důležitý den..
no to je výživná diskuze ..
nebudu se vyjadřovat k věcem vztahovým, protože jsem nešlapala ani minutu v mokasínách zakladatelky,ani jejího partnera ani exmanželky..kdo ví,jak to tam je a bylo...
ale k otázce... já myslím, že zakladatelka nejlíp ví, zda se dokážou matka a ona snést .. protože pokud by to obě ustály s grácií a s cílem udělat holčicčce pěkný den, může to být opravdu přínosné a mohl by to být pro malou opravdu super den....(ale snaha tam musí být u obou,tak to je..)
ono totiž holčička sice doma má super mámu a u táty super tetu,ale nezná (asi nezná-jen dedukuju),situaci,kdy jsou tyto dvě ženy vedle sebe.. pokud se obě neovládnou, bude z toho holka zmatená...najednou uvidí,že máma tetu nemá ráda a teta mámu taky ne...a táta nad tím bude rozpačitě stát..
případně ji bude divné, proč táta s tetou jsou támhle a máma jinde..proč,když by chtěla všechny fajn lidi mít u sebe a pro sebe..? a tohle je ten moment rozhodnutí-pokud si zakladatelka myslí, že to obě ustojí, tak může uvažovat o tom první den s ní prožít...
Pokud ví,že to matka nebo ona neustojí, radši bych zvolila tu možnost tam nejít...Pokud si opravdu rozumíte, asi bych ji třeba poslala nějakou drobnost po tatínkovi....třeba deník na klíček ,kam si může něco psát atd.. prostě jen gesto, že na ni myslí i když tam s ní není...lepší než jakékoliv scény at už je vyvolá kdokoliv ....
@dokument
@kammka holka, jenže zakladatelka chce udělat just na truc matce, že půjde...v tom to je...dělá dusno a provokuje, chce si dokázat, že je lepší a jak ji holčička má ráda jen proto, že ji ex prostě s*re....a tečka...
protože kdyby byla nad věcí,nikam neleze a už vůbec po prvních příspěvcích tadym nevyrubuje dodatky že nepujde aby mel muž klid atd...ale chová se inteligenčně dost na urovni a tudíž nedělá naschvály...
jenže tady se prostě provokuje, je tu snaha vecpat se mezi matku a děco, svým způsobem snaha ho dostat na svoji stranu a exmanželce dát co proto s dodatkem a jakousi výmluvou na dítě.....a že jde pouze o dítě....to je celé.
@tarra27 mně je úplně jasné, že si zakladatelka stejně udělá co chce, bez ohledu na to, jaký vliv to na dítě bude mít.. já celou diskuzi nečetla a je mi úplně putna, z jakého důvodu a kdy se rodiče rozešli.. matka prostě vzkázala, že ji tam nechce a tím by to pro mně končilo. už bych nepotřebovala znát názor kohokoli z jakékoli diskuze.. ale už to tu trvá tak dlouho, že jsem prostě musela..napsat něco, co nakonec nebude mít pro tazatelku žádnou váhu, protože my přeci nevíme, jak ji ta holka miluje..ale jak už tu bylo uvedeno.. pro to dítě je to sláva, to ano, ale stejná sláva je třeba Mikuláš, maškarní nebo besídka ve školce.. že je to v jejím životě obrovský přelom, to vnímají rodiče a pokud matka nechce mít na očích tu ženskou, se kterou teď žije muž, kterého kdysi milovala.. tak by ji prostě vidět neměla..ať už byly důvody rozchodu jakékoli
@tarra27 ale to já vím 😉
kdybych jako matka měla být dotázána, zda tam takovou osobu chci, pravděpodobně řeknu, že ne. Ale pokud tam stejně přijde,tak se budu snažit zachovat chladnou hlavu a svému dítěti nezkazit čímkoliv jeho den..ono těch dní bude ještě hodně-první besídky, další besídky,...a pokud uvidím, že je moje dítě štastné i díky přítomnosti mnou nemilované ossoby, tak to už kvůli němu budu chtt ustát 😉
jestli má nová partnerka opravdu být životní partnerkou otce,tak si bude muset maminka zvyknout i na tuto situaci,byť je velmi bolestivá a lidsky maminku chápu, že to musí být náročné..
jako opravdu klobouk dolů před všemi rodiči,kteří i po rozvodu dokážou jednat tak,aby jejich společé dítě nebylo jen jakýmsi nástrojem při vyřizování účtů..jednoduché to ale nemají ani jeden z tří...
No, když tak čtu některé příspěvky, tak se sama sobě divím, že jsem na poslední dovolené (strávené pouze se svou starší dcerou) nedala šanci tomu týpkovi, co mě tam uháněl... Vždyť má přece pouze přítelkyni, navíc na Slovensku, takže tu to tolik bolet nebude, a my mohli být všichni jedna velká šťastná multikulti rodinka (pán byl cizinec)... Evidentně jsem ho do háje posílat neměla 😀 😀 😀 😀
Btw. když šla moje starší dcera do 1. třídy, pozvala půlku vesnice, neb byla vždy ráda středem pozornosti... Tak se divím, že tam nikdo z nich nepřišel ji podpořit 😀 😀 😀
@nasekuratko tak to vůbec není jisté, jestli by odešel tak jako tak. Jsou ženské, které si vyhlídnou chlapa a jdou přes mrtvoly - spokojené manželství s malým dítětem už vůbec neberou jako překážku. Netvrdím, že tak to bylo v tomhle případě a i tak bych vinila toho chlapa, že se nechal ulovit. Nicméně kdybych byla tou, kvůli které chlap odejde od rodiny (ať už bych ho k tomu tlačila nebo ne), tak bych rozhodně nečekala, že budu okolím obdivována a respektována 😖
@kvakuska - nikdo se tam nikoho neptá, který dospělý k jakému dítěti patří. klidně trénovat začni, pokud tě to bude bavit. nevíš, jak to první den ve škole chodí? navíc za hodinku, max. dvě je po všem, nikdo neříká, že spolu musí nuceně trávit odpoledne jako jedna velká šťastná rodina, když maminka není schopná se přemoct a nedělat scény před dcerou ( i když věřím, že je dělat nebude, protože se před malou nebude chtít shodit a své důvody vysvětlovat).
jinak záleží na škole a třídní, ale můžu ti říct, že třeba synovcovo učitelka to pohoštění (chlebíčky, zákusky, apod.) pro rodiče (a přátele školy 😉 ) opravdu připravené měla a má minimálně kafe a sušenku nachystáno vždy, i třeba na úplně obyčejný rodičák 😉 a pokud pro tebe pohoštění zdarma = naplnění kapes, tak to už mi k udělání obrázku docela stačí 🙂
@laska.nezna.hranic No, pokud budou s dětmi chodit na první školní den všichni, kteří by rádi, tak aby se ty děti do třídy vůbec vešly... Počkej, až začneš chodit se svými ratolestmi.
Jinak u nás si teda vždycky všímali, kdo k jakému dítěti patří, jednak z toho důvodu, že nás pochopitelně chtěli znát, jednak z důvodu, aby tam nelezl někdo cizí - z bezpečnostního hlediska. A s tím jsem nikdy neměla problém.
@suzanna123 mě by nikdy nenapadalo tu ženskou odsuzovat. Brala bych to tak, že vdaná jsem byla za něj a ne za ni, takže on má vědět, jak se má chovat apod. A podle mě spokojený chlap neodejde... I když výjimka se vždycky najde... Ale to je mimo dotaz kvůli kterému se diskuze zakládala. Nevíme, proč se manželství rozpadlo a moc bych to ani neřešila. To musí vždycky nejlíp vědět jen ti dva, nikdo třetí do toho nikdy nevidí.
Samozřejmě ani mně by nebylo milé vidět přítelkyni mého exmanžela na prvním školním dni mého dítěte, nicméně řídila bych se fakt tím, koho tam chce to dítě a zkousla bych cokoliv. Protože štěstí toho prcka je pro mě na prvním místě a pak až dospělácké problémy...

@laska.nezna.hranic opravdu si nemyslím, že by si z toho malá odnesla nějaké trauma nebo že by byla ten den smutná a neužila si ho, jen proto, že tam tahle osoba nebude (myslím, že většina dětí tam nemá ani babičky a dědečky a tam je ten vztah minimálně (!) srovnatelný). Pokud jí to tedy bude normálně vysvětleno a nebudou se kolem toho dělat žádné scény...