icon

Mám jít s nevlastní dcerou do školy?

fayvare
29. srp 2014

Ahoj, ráda bych slyšela Vaše názory na to, zda jít s nevlastní dcerou první den do školy přesto, že její matka si to nepřeje. Máme se navzájem obě rády a bude mě mrzet pokud tam nebudu, ale nechci dělat problémy jejímu tatínkovi, mému příteli.

hojda
1. zář 2014

@papalinka Tak to je přesné, co jsi napsala. JEN návštěva prvního školního dne, ano JEN pro přítelkyni, ale pro maminku je to hodně důležitý a silný den, to mi věř!

tarra27
1. zář 2014

@papalinka může s ní k lékaři? může s ní do nemocnice?? může se podepsat až si bude vybírat školu střední??
jaké má právo vůči holčičce....

kamarádky, sousedky by taky chtěly rozhodovat...a vůbec ta ze třetího patra, která děti nemá a dcera k ní chodí na koledu a na vánoce si dávají dárky...dcera ji má ráda....taky by chtěla vzít ji do 1.třídy 😀 😀 😀 😀 😀 😝

papalinka
1. zář 2014

@tarra27 jaké má právo jsem už napsala, nevím proč sem pleteš sousedky, ale ano, pokud má sousedku, která jí často hlídá a mají spolu velmi blízký vztah, tak ať do té školy klidně taky jde. 🙂

@hojda myslela jsem JEN v porovnání s důležitým rozhodnutím jako je třeba operace dítěte, výběr školy kam bude chodit, přestěhování. Tohle opravdu přísluší jen rodičům. Nemyslela jsem JEN jako, že to není důležité.

tarra27
1. zář 2014

@papalinka prosím tě, napiš mi to znovu...já jsem se v tech informacích ztratila....jaké má tedy právo vůči holčičce? úředně tedy, ne jen to co se domníváš

papalinka
1. zář 2014

@tarra27 "Rozhodně má právo se o to dítě zajímat a podporovat ho a skoro bych řekla, že je to i její povinnost." A ještě jsem neslyšela, že by někdo úředně nařizoval mít nebo nemít někoho rád.

tarra27
1. zář 2014

@papalinka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ty si pleteš právo.....právo se o dítě zajímat??? co to je za právo - právně je to pro ni stejná uroven jako sousedka....žádné informace, kdyby se nedej Bože neco stalo s rodiči, taky žádné infrmace nedostane a do péče jen proto, že ji má ráda, ji taky nedostane....rozhodování o škole atd nic....nic....

je hezké, že ji má ráda, ale to je vše

holky nepřikládejte takovu váhu přítelkyním....právně k ní nemá vztah....bežte k právníkovi a ob vám to ujasní hned...

něco jinmého je, kdyby byla manželka jejího tatínka...

tarra27
1. zář 2014

no nic mějte se tu krásně...a hlavně at takové věci nemusíme řešit doma 🙂

hojda
1. zář 2014

Musím souhlasit, že některý lidem prostě chybí soudnost a selský rozum, co se sluší a co ne 😔 .

petrakol
1. zář 2014

@tarra27 Podle mě by o důležitých věcech nerozhodovala ani jako manželka tatínka, kdyby se mamince něco stalo. Není v takových případech nutná adopce?

tarra27
1. zář 2014

@petrakol já bych přítelkyni nerespektovala.....pokud není manželka, tak u důležitých věcech nemá co delat....
nenavádela bych dítě protti to ne...ale brala bych ji na lehkou váhu...

papalinka
1. zář 2014

@tarra27 taky doufám, že to nebudete muset řešit u vás doma 🙂

superkousky
1. zář 2014

@papalinka
Ty to asi opravdu nechápeš.
Ta ženská je a bude cizí i kdyby žila s tatínkem 20let.
Může se třeba stavět na hlavu,ale taková je realita.
Přítelkyně otce nemá k dítěti žádné povinnosti,ale též nemá ŽÁDNÁ práva.
Je stejně cizí,jak sousedka přes chodbu 😉 .

lenicka07
1. zář 2014

@tarra27 Pokud by se ti dva vzali, právně se na vztahu k dítěti nic nemění. Jasně že práva podle zákona k ní nemá, ale ono to není jen o právech, ale o tom, že fakticky tam nějaký vliv, vztah bude vždycky. Ona k ní nemá ani povinnosti, přesto určitý díl péče vykonává. Jak byste se dívaly na takovou osobu, která dítěti, když je u nich, nepodá ani nic k jídlu. Když by si někam třeba zalezla s argumentem: to dítě není moje, starej se o ně sám. Asi by to taky nebylo zrovna košer. A jaké jsou tedy podle vás události, kde se teda zakladatelka může účastnit??? Když si to matka nebude přát? Nejlíp asi sedět doma na zadku a zpytovat svědomí, že rozbila rodinu. Do konce života. Chlap nic, ten je OK, ten zpytovat nemusí.

hojda
1. zář 2014

@lenicka07 Ale ona šla do vztahu se ženatým mužem s dítětem ,takže to si musela být vědoma toho, že tam nějaké problémy budou a v oblasti rodičovství by ona měla být v pozadí a toto by si měli řešit rodiče. A jak jsem pochopila z dotazu, tak její přítel není ten, kdo trvá na její přítomnosti tam. Jejich stranu rodičovskou zastupuje otec ne ona!

lenicka07
1. zář 2014

@superkousky Situace v každé rodině je jiná. Např. můj strejda má nevlastního syna, biologický otec nejevil nikdy zájem, strejda kluka neadoptoval ale choval se k němu jak k vlastnímu. Nemá k němu fakticky žádná práva ani povinnosti, přesto je vykonává. Já vím že je to jiné než v tomto případě, ale zobecňovat takto široce se nedá. Je to vždycky tak, jak si to v té konkrétní rodině udělají.

tarra27
1. zář 2014

😀 😀 😀 😀 😀 holky havně se nehádejte....at máte doma klid....a přeji vám, zejména těm, co cizí paní takhle brání, at proti takové jednou nestojíte 😀

lenicka07
1. zář 2014

@hojda Ale já jsem jen narážela na to že podle řady z vás ona nemá žádná práva. Tak se ptám jestli pak teda je morálně v pořádku, aby jakoukoliv péči o holčičku pak odrážela slovy: já se starat nebudu, protože to není moje povinnost. Ono to totiž k tomu může dojít, když jí budou od všeho odstrkovat.

papalinka
1. zář 2014

@superkousky no já žiju s tatínkem dva a půl roku a překvapivě si s holčičkou nejsme cizí. 🙂 Nebo to že jí uspávám, že si dáváme pusu na dobrou noc, že se objímáme při příchodu a odchodu a že si spolu hrajeme a povídáme pořád znamená, že jsem cizí jako sousedka přes chodbu?

Holky, které se tu oháníte oficiálním právem, je mi líto, že nedokážete vnímat i ten lidský rozměr vztahu dětí a nových partnerů jejich rodičů. A ten je pro mě mnohem důležitější, než že mi někdo nedá informace, když to dítě skončí v nemocnici.

@lenicka07 tak to mi mluvíš z duše

lenicka07
1. zář 2014

@tarra27 Já se nehádám, já diskutuju 🙂 No myslím, že žádná by na mém místě stát nechtěla 😀 😀 😀 takže se ani nebojím ...

hojda
1. zář 2014

@lenicka07 Stejně jako může dojít k tomu, že matka jim odmítne dítě svěřovat......je to úplně to samé.

tarra27
1. zář 2014

první školní den a už se řeší odstrkování přítelkyně otce 😀 😀 😀 😀 😀 😀

holky....když se nad to nedokáže povznest a nedkáže soucitit s matkou, vůbec když jim odvedla chlapa....

už nebudu komentovat 😀 😀 😀

lenicka07
1. zář 2014

ale přiznám se že jsem včera kvůli vám spálila řízky 😀 😀

hojda
1. zář 2014

@papalinka TAk to je jasné, že prostě hájíš svojí pozici a tvůj partner k tobě taky odešel rovnou z manželstí od dítěte k tobě?

lenicka07
1. zář 2014

@hojda Ale na to už právo nemá....

papalinka
1. zář 2014

Jdu si uvařit oběd, ale diskuse dobrá. 🙂

papalinka
1. zář 2014

@hojda ne, od mého manžela jeho ex odešla k jinému.

lenicka07
1. zář 2014

@tarra27 no po pěti letech už by se přes to mohla povznést, zvlášť když má už nového chlapa a další dvě děti (no vzala to fofrem, tak možná až tak dlouho netruchlila....)

lenicka07
1. zář 2014

@papalinka tak to hlavně nespal 😀 😀

blondynka400
1. zář 2014

@papalinka
@lenicka07 holky souhlasím s vámi. Není to o rádoby právech 😝 Ač bych se určitě netlačila na první školní den, když by mě tam biologiká matka nechtěla, ze zbytkem tu souhlasím a většinu zde fakt nechápu.
Mám nevlastního syna (nerozvedli kvůli mně 😀), znám ho cca 12 let a beru ho jako vlastního, nedělám rozdíl mezi ním a mýma holkama a stejně tak on nedělá rozdíly mezi mnou a svou bilogickou matkou.

hojda
1. zář 2014

@lenicka07
@papalinka Ježíš a proč by měla pořád ustupovat matka? Ona přišla o manžela, o otce svého dítěte a rozhodně byla v horší situaci než ta nová přítelkyně, ona se s tím musela nějak popasovat a teď bude ještě špatná za to, že si našla sama nového partnera (to má už být do smrti sama, když to nezpůsobila??????? a teď jí má zase ustupovat???? Proč proboha????

Strana