Mám jít s nevlastní dcerou do školy?
Ahoj, ráda bych slyšela Vaše názory na to, zda jít s nevlastní dcerou první den do školy přesto, že její matka si to nepřeje. Máme se navzájem obě rády a bude mě mrzet pokud tam nebudu, ale nechci dělat problémy jejímu tatínkovi, mému příteli.
@papalinka může s ní k lékaři? může s ní do nemocnice?? může se podepsat až si bude vybírat školu střední??
jaké má právo vůči holčičce....
kamarádky, sousedky by taky chtěly rozhodovat...a vůbec ta ze třetího patra, která děti nemá a dcera k ní chodí na koledu a na vánoce si dávají dárky...dcera ji má ráda....taky by chtěla vzít ji do 1.třídy 😀 😀 😀 😀 😀 😝
@tarra27 jaké má právo jsem už napsala, nevím proč sem pleteš sousedky, ale ano, pokud má sousedku, která jí často hlídá a mají spolu velmi blízký vztah, tak ať do té školy klidně taky jde. 🙂
@hojda myslela jsem JEN v porovnání s důležitým rozhodnutím jako je třeba operace dítěte, výběr školy kam bude chodit, přestěhování. Tohle opravdu přísluší jen rodičům. Nemyslela jsem JEN jako, že to není důležité.
@papalinka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ty si pleteš právo.....právo se o dítě zajímat??? co to je za právo - právně je to pro ni stejná uroven jako sousedka....žádné informace, kdyby se nedej Bože neco stalo s rodiči, taky žádné infrmace nedostane a do péče jen proto, že ji má ráda, ji taky nedostane....rozhodování o škole atd nic....nic....
je hezké, že ji má ráda, ale to je vše
holky nepřikládejte takovu váhu přítelkyním....právně k ní nemá vztah....bežte k právníkovi a ob vám to ujasní hned...
něco jinmého je, kdyby byla manželka jejího tatínka...
no nic mějte se tu krásně...a hlavně at takové věci nemusíme řešit doma 🙂
Musím souhlasit, že některý lidem prostě chybí soudnost a selský rozum, co se sluší a co ne 😔 .
@papalinka
Ty to asi opravdu nechápeš.
Ta ženská je a bude cizí i kdyby žila s tatínkem 20let.
Může se třeba stavět na hlavu,ale taková je realita.
Přítelkyně otce nemá k dítěti žádné povinnosti,ale též nemá ŽÁDNÁ práva.
Je stejně cizí,jak sousedka přes chodbu 😉 .
@tarra27 Pokud by se ti dva vzali, právně se na vztahu k dítěti nic nemění. Jasně že práva podle zákona k ní nemá, ale ono to není jen o právech, ale o tom, že fakticky tam nějaký vliv, vztah bude vždycky. Ona k ní nemá ani povinnosti, přesto určitý díl péče vykonává. Jak byste se dívaly na takovou osobu, která dítěti, když je u nich, nepodá ani nic k jídlu. Když by si někam třeba zalezla s argumentem: to dítě není moje, starej se o ně sám. Asi by to taky nebylo zrovna košer. A jaké jsou tedy podle vás události, kde se teda zakladatelka může účastnit??? Když si to matka nebude přát? Nejlíp asi sedět doma na zadku a zpytovat svědomí, že rozbila rodinu. Do konce života. Chlap nic, ten je OK, ten zpytovat nemusí.
@lenicka07 Ale ona šla do vztahu se ženatým mužem s dítětem ,takže to si musela být vědoma toho, že tam nějaké problémy budou a v oblasti rodičovství by ona měla být v pozadí a toto by si měli řešit rodiče. A jak jsem pochopila z dotazu, tak její přítel není ten, kdo trvá na její přítomnosti tam. Jejich stranu rodičovskou zastupuje otec ne ona!
@superkousky Situace v každé rodině je jiná. Např. můj strejda má nevlastního syna, biologický otec nejevil nikdy zájem, strejda kluka neadoptoval ale choval se k němu jak k vlastnímu. Nemá k němu fakticky žádná práva ani povinnosti, přesto je vykonává. Já vím že je to jiné než v tomto případě, ale zobecňovat takto široce se nedá. Je to vždycky tak, jak si to v té konkrétní rodině udělají.
😀 😀 😀 😀 😀 holky havně se nehádejte....at máte doma klid....a přeji vám, zejména těm, co cizí paní takhle brání, at proti takové jednou nestojíte 😀
@hojda Ale já jsem jen narážela na to že podle řady z vás ona nemá žádná práva. Tak se ptám jestli pak teda je morálně v pořádku, aby jakoukoliv péči o holčičku pak odrážela slovy: já se starat nebudu, protože to není moje povinnost. Ono to totiž k tomu může dojít, když jí budou od všeho odstrkovat.
@superkousky no já žiju s tatínkem dva a půl roku a překvapivě si s holčičkou nejsme cizí. 🙂 Nebo to že jí uspávám, že si dáváme pusu na dobrou noc, že se objímáme při příchodu a odchodu a že si spolu hrajeme a povídáme pořád znamená, že jsem cizí jako sousedka přes chodbu?
Holky, které se tu oháníte oficiálním právem, je mi líto, že nedokážete vnímat i ten lidský rozměr vztahu dětí a nových partnerů jejich rodičů. A ten je pro mě mnohem důležitější, než že mi někdo nedá informace, když to dítě skončí v nemocnici.
@lenicka07 tak to mi mluvíš z duše
první školní den a už se řeší odstrkování přítelkyně otce 😀 😀 😀 😀 😀 😀
holky....když se nad to nedokáže povznest a nedkáže soucitit s matkou, vůbec když jim odvedla chlapa....
už nebudu komentovat 😀 😀 😀
ale přiznám se že jsem včera kvůli vám spálila řízky 😀 😀
Jdu si uvařit oběd, ale diskuse dobrá. 🙂
@papalinka
@lenicka07 holky souhlasím s vámi. Není to o rádoby právech 😝 Ač bych se určitě netlačila na první školní den, když by mě tam biologiká matka nechtěla, ze zbytkem tu souhlasím a většinu zde fakt nechápu.
Mám nevlastního syna (nerozvedli kvůli mně 😀), znám ho cca 12 let a beru ho jako vlastního, nedělám rozdíl mezi ním a mýma holkama a stejně tak on nedělá rozdíly mezi mnou a svou bilogickou matkou.
@lenicka07
@papalinka Ježíš a proč by měla pořád ustupovat matka? Ona přišla o manžela, o otce svého dítěte a rozhodně byla v horší situaci než ta nová přítelkyně, ona se s tím musela nějak popasovat a teď bude ještě špatná za to, že si našla sama nového partnera (to má už být do smrti sama, když to nezpůsobila??????? a teď jí má zase ustupovat???? Proč proboha????

@papalinka Tak to je přesné, co jsi napsala. JEN návštěva prvního školního dne, ano JEN pro přítelkyni, ale pro maminku je to hodně důležitý a silný den, to mi věř!