Mám jít s nevlastní dcerou do školy?
Ahoj, ráda bych slyšela Vaše názory na to, zda jít s nevlastní dcerou první den do školy přesto, že její matka si to nepřeje. Máme se navzájem obě rády a bude mě mrzet pokud tam nebudu, ale nechci dělat problémy jejímu tatínkovi, mému příteli.
@papalinka máš pravdu v tom, že samozřejmě přítelkyně otce nejsou pro děti cizí, ale už jsem to tu jednou psala a napíšu to znova, ta dcera vyrůstá v domácnosti matky, matka ji tedy má svěřenou do péče a domácnost otce pouze navštěvuje. Myslím, že v tomto případě by otec i jeho přítelkyně měly respektovat přání matky. Navíc mi z příspěvků nepřišlo, že by tam malá i její táta o tuto slečnu stály, ale že je to především její touha se události zúčastnit a ukázat se, jaká je nad věcí.
@lenicka07 a teda odsuzovat ženskou, že netruchlí po chlapovi, co ji podváděl a opustil, a dovolila si začít nový život, to už je trochu přes čáru, ne? Jak dlouho měla truchlit, abys byla spokojená?
@blondynka400 prmin, ale nedělá rozdíly mezi mnou a biologickou matkou 😀 😀 😀 😀 😀
@tarra27 klidně prominu, ale fakt nedělá 😉 😀
Ono genetika je fajn věc, ale občas záleží víc na tom, jak se člověk chová, než jestli máme stejné geny😉
@lenicka07
Určitě s tebou souhlasím....Jenže tady není rodič,který by nejevil zájem.
Je tu bio matka,která zájem jeví (dokonce se stará) a pokud si nepřeje,aby nová partnerka jejího EXmuže chodila do školy (1den,besídky,tř.schůzky atd.),tak by jí mělo být vyhověno 🙂 .
Pokud bych si našla muže a jeho EX by si nepřála,abych chodila do školy jejich SPOLEČNÉMU dítěti,tak bych to musela respektovat,ať by to bolelo sebevíc,bo je to JEJICH dítě - ne moje 🙂 .
@nnell přesně....nebo čekat na návrat.....
nehlede na to, že to že se paní chová slušně k holčičce ještě přeci neznamená, že na ní má právo....a že má právo u všeho čeho si vzpomene být....
taky mi zakladatelka nepřijde jako uplně v pohode....kdyby řekla muži, heled,nebudeme delat dusno, me to nevadí, malé to vysvetlíme, udeláme doma oslavu....to je jiná...
ale pokud neustále řeší v tónu - nepůjdu tam, ABYS MĚL KLID...a pak by byla naštvaná....tak chlap řekne, ne pojd....
nikdo tady do toho přesně nevidíme...neznáme přesně situaci...ale nemám ráda, když se někdo cpe někam za každou cenu....to se prostě nedělá....a nějaká ucta k tomu, že baba a byla jakákoliv zůstala sama s deckem částejčně i kvůli mě....
pokud spolu všichni vycházejí, je to báječné a díky Bohu za to....ale tady z techj příspěvků zakladatelky necítím to, že ona by se snažila.....a delala to pouze pro tu dceru...
jedinkrát nenapsala, že ji je líto matky, že ví, že to pro ni bude těžké....nebo že mluvila s holčičkou nebo otcem normálně!!! v klidu....na mě to ten dojem nedělá...i proto reaguji jak reaguji....
@blondynka400 genetika je super, ale vlastní matka je vlastní matka....čím bude starší, tím to bude víc videt....ale tím netvrdím, že tě nemá rád....a klobouk dolů, pokud všichni vycházíte na pohodu....
@nnell jen jsem poukazovala že to vzala trochu hopem 🙂 jen je mi divné, že poměrně rychle navázala další vztah. Občas tady čtu jiné diskuze a tak mi z nich vyplynulo, že zrazená ženská prostě nemá zrovna po takovém karambolu chuť navazovat hned další vztah, musí se z toho nějak nejdřív dostat. Ale je to jen moje spekulace, přijde mi to prostě divné. Mě kdyby manžel opustil kvůli jiné, nedokážu si taky představit, že bych fofrem hledala jiného chlapa, fofrem se s ním hnala do manželství a pořizovala si další děti. Byla bych už hodně obezřetná. Je to prostě jen můj pocit, tak promiň.
@tarra27 hele nevím, je mu teď 23 a spíš čím je starší, tak upřednostňuje mne (a naší rodinu), před vlastní matkou a její rodinou... Neříkám, že to časem nebude jinak, ale nemyslím si 🙂
Jako manžel s ex mezi sebou občas něco měli, v jednu dobu se nám moc nelibilo, jak s o něj starala, k čemu ho vedla. Ale já se do toho oficiálně nikdy nepletla, jenom jsem doma manželovy řekla, jak to vidím.... Celkově nikdy ale žádný velký problém nebyl. Nejhorší jsou podle mne tyhle rádoby křivdy kdo koho podvedl, že ta je mrcha a atd.. . Nakonec to stejně odskáčou akorát a jenom ty děti, tak proč se nechovat trošku jako dospělý rozumnný člověk, pak jsou i ty vztahy v pohodě....
@blondynka400 jenže jak ty píšeš, to je trochu jiná než to jak píše zakladatelka...
doma mu sice řekneš, ale nemám z tebe dojem, že bys dělala dusno, naschvály...nebo že by jsi psala špatně o ex atd...a to je jo rozdíl...
možná právě proto spolu vycházíte všichni tak dobře....
@papalinka skusim este inak mas doma krasnu vazu, tacku skus ju rozbit a sprav dve krasne;) nevravim ze to neexistuje ano je promile ludi ktori v tych zvlastne pokrutenych vztahoch a ich zpleti z toho finalne vedia vykresat dvakrat rovnako pre ich oko krasny i ked navonok cudny tvar, ale nikdy to nebude dvakrat rovnako krasna vaza, vzdy ostavaju crepy, trhlinky, obcas nie je cas lepit poriadne, velmi casto chyba chut a trpezlivost, a deti su jednak citlive jednak chytre,vedia a citia ze zelanie mat spat mamku a tatiho je v cudu, to ale nic nemeni na fakte,ze ak by mohli cokolvek tak by si to priali.;)
@lenicka07 nemá cenu tady nad tím spekulovat, prostě mi 5,5 roku po rozchodu nepřijde jako takový problém mít další rodinu. O tom, kdy matka navázala další vztah a za jak dlouho měla děti, nic nevíme. Minimálně aspoń měla čistý stůl a neměla současně dva vztahy (aspoň co známe, ale kdyby to tak bylo, tak jsme se to už určitě dozvěděly), což se bohužel nedá říct o otci dítěte. Pokud si tady někdo zaslouží odsouzení, tak je to především otec té malé a to nejenom proto, co udělal kdysi, ale i kvůli tomu, že situace se ani po těch pěti letech nestabilizovala. Pokud měla zakladatelka tendence se vměšovat do záležitosti rodičů pokaždé jako tentokrát, tak se tomu ani nedivím.
@atinkaa ale tohle já nepopírám, vím, že pro dítě je rozvod rána. Ale vzít zpátky to nejde, tak se musí všichni zúčastnění dospělí snažit o to, aby to porozvodové uspořádání bylo pro dítě co nejpříjemnější. A myslím si, že dítě je v pohodě, pokud jsou dospělí v pohodě, i když vím, že mnoho dětí (ne všichni) by si přáli, aby byla maminka zpátky s tatínkem. Ale život bohužel není nikdy přesně takový, jaký bychom ho chtěli mít.
Ahojky🙂Tak nevím,já jsem matka-s otcem malé nežiju,mám svého manžela-táta od malé má zase svoji manželku.Všichni čtyři spolu vycházíme dobře,jasně,že občas něco zaskřípe,ale to je běžné i v "normální"rodině.Na všechny koncerty,besídky,vystoupení atd.chodíme všichni-pokud můžeme a mě by ani nenapadlo někomu něco zakazovat,stejně tak biologický tatínek nezakazuje nic mému manželovi.Připadá mi to postavené na hlavu a trpí tím vždycky jen dítě.Takže i kdybychom měli jít do první třídy všichni,tak proč ne-aspoň může Naty machrovat,jak velkou má rodinu,ne?🙂Teď byla nemocná,ležela v nemocnici,a úplně normálně jsme se u ní střídali,manžel se potkával s biologickým tatínkem,naprosto bez problému.Na kontroly s ní chodí ten,který zrovna může...Já nemám nic proti"druhé"mamince,naopak jsem ráda,že tam je,protože na to,když je Natálka u nich tak trošku"dohlíží".🙂))Jsem z rozvedené rodiny,moji rodiče spolu dodnes nemluví a já si pamatuju,jak jsem před každou situací,kdy se ti dva měli potkat,byla ve stresu a na nervy,jak se budou chovat,zda nebude nějaký problém-byl to děs.A to už vůbec nemluvím o tom,když jsem dostala dvakrát ten samý dárek na Vánoce-vybrat si a nikoho "neurazit"..Takové věci by malé dítě podle mého prostě řešit nemělo.My si řeknem,co od koho Naty dostane a jsme spokojení všichni🙂
@hojda já si spíš myslím, že si nedělá nikdo naschvály, dokážou spolu komunikovat a oobčas se i videt ani by si dělali za zády naschvály a pomlouvali se atd...prostě žijou a přejí, snaží se si navzájem vycházet vstříc...
ono velice často se stává, že když jeden ustoupí, udelá vstřícný krok...přestane bojovat, tak po nějaké ne dlouhé době udělá to samé i ten druhý...
jenže pokud je to neustále kdo z koho...tak to je na houby...
navíc, když s někým bojujete a nemá to konce, tak zkuste na toho člověka být dva roky slušní, přejte mu vše dobré a vycházejte vstříc....99% lidí se změní....a přestanou s vámi bojovat...
@lenicka07 co ty víš, možná si našla chlapa po třech letech a teď má doma roční dvojčata ... nebo snad měla s malým dítětem sedět doma a truchlit, že ten sr-č, co je opustil v tom nejhorším, už se k nim asi nevrátí? ... a i kdyby si našla chlapa po roce, tak ona to udělala, když už byla volná, její manžel to udělal když měl doma ženu půl roku po porodu s malým miminkem ... to měla kvůli jednomu haj.líkovi protruchlit zbytek života? 🙄
@titanie naprostý souhlas 🙂
Já tedy měla maličko lehčí pozici, my se seznámili až dost let od rozvodu, ale zase jsem ho musela dokopat, aby se o svoje dítě víc staral, než je ho vzít jednou za14 dní do kina 🙂
@tarra27 to máš pravdu,to jsem nikdy nedělala, nevidím v tom smysl. A s ex, nemám ve zvyku hodnotit lidi, když je vyloženě dobře neznám. To že se občas potkáme, prohodíme pár vět, tím jí fakt neznám. A zbytek je zprostředkovaný. Je pravda, že většinou to nikdy nic moc pozitivního nebylo, ale to už každý předkládá své upravené subjektivní zkušenosti a pocity.
@blondynka400 jenže to je videt i jiný tvuj přístup celkově...
holky jdu neco delat, tahle diskuze je příšerná 😀 😀 😀 😀 😀
mějte se krásně
@kvakuska Třeba jo 🙂 TAk může být ráda, že má jinýho, novýho a třeba lepšího chlapa a mohla by tu averzi již hodit za hlavu. Aspoň kvůli tomu dítěti. Vycházím jen z toho, co vidím v okolním příbuzenstvu. Kdo tu averzi nehodil za hlavu, tak akorát škodil dítěti. Jen by mě zajímal seznam akcí, na které "teta" pro příště může a kam nemůže. Fakt by mě to zajímalo. Nechci tu už opakovat příspěvek, který jsem tu psala a který se týkal rozvedených rodičů mého manžela. Jak to tedy je v případě různých slavnostních okamžiků, které se týkají dítěte? Vždyť jde jen o přítomnost osoby, jak se tím upírají práva někomu jinému?
Takže když to shrnu: chlap si najde milenku - ta zváží, jestli půjde do vztahu s chlapem, co má dítě. Když se rozhodne, že ano, záleží jen na ní, jak moc se bude ve vztahu k jeho dítěti angažovat. A pokud si dítě oblíbí a rozhodne se mu věnovat, tak se začne dožadovat svých "práv" vůči tomu dítěti. A práva matky jsou kde? O čem ona může rozhodnout, aniž by byla považována za fúrii, která není s to, se srovnat s tím, že ji chlap opustil?
Když vezmu v úvahu, že můj muž by byl tím zmíněným chlapem, tak ženská, která v tuhle chvíli nemá o mé dceři ani potuchy, se může za nějakých 5 let cpát na její první školní den a tvrdit, že by se neměl dělat rozdíl mezi mnou a jí. Tím spíš, pokud bychom s mužem měli malou ve střídavce.
Tak se můžu jen modlit, abychom s mým mužem spolu vydrželi a pokud ne, tak aby si aspoň zachoval zdravý rozum a takovou ... srovnal do patřičných mezí...
Podle mě v tomto případě, kdo ustoupí, je ten rozumnější. Pokud tedy zakladatelka do školy nešla, tak udělala dobře a pokud ji tam holčička opravdu chtěla, tak to jsou mínusové body pro matku. Pokud se tam ale nacpala i přes výslovný nesouhlas matky, tak v tom nic pozitivního nevidím, i v tom případě, že to matka zvládla se ctí. A pokud ne a došlo k nějaké scéně, tak jsou mimo obě. A myslím, že to dítě jim to jednou vrátí oběma - tedy všem třem (v dobrém či špatném).

@blondynka400 To je rozumný názor, vycházet můžete úžasně, ale když si to matka ten den přeje, tak by v tomto případě měla ustoupil nevlastní matka.