icon

Mám jít s nevlastní dcerou do školy?

fayvare
29. srp 2014

Ahoj, ráda bych slyšela Vaše názory na to, zda jít s nevlastní dcerou první den do školy přesto, že její matka si to nepřeje. Máme se navzájem obě rády a bude mě mrzet pokud tam nebudu, ale nechci dělat problémy jejímu tatínkovi, mému příteli.

lemonela
1. zář 2014

Mile zeny,diskuze se trochu zvrtla nekam,kam nemela,ne?
K tematu - osobne nevidim nic spatneho na tom,aby se dlouholeta pritelkyne otce zucastnila prvniho skolniho dne holcicky.Otec ma proste novou rodinu,pritelkyni,ktera chvalabohu holcicku zboznuje a neni jediny duvod,aby mela zakaz vstupu,protoze neni biologicka...Problem bych osobne videla jak na strane matky,ktera se s novou pritelkyni otce jeste nesmirila,coz je vzhledem k jejimu novemu manzelstvi a materstvi dost povrchni,a jednak na strane otce,ktery se za pritelkyni neumi postavit...Kdyby byli vsichni co k cemu,nebudou resit urazena ega a jesitne prkotiny ve smyslu ja jsem bio...,ja jsem vic,a budou radi,ze holcicka ma harmonicky domov na obou stranach.
A tem,ktere by pritelkyni nejradeji zavrely do sklepa-az se bude holcicka vdavat,myslite,ze by mohla s tatinkem prijit i pritelkyne nebo ji nechate uz rovnou utratit,protoze nema to Vase pseudopravo?😀

tarra27
1. zář 2014

@suzanna123 hlavně pokud si muž každých cca 5 až 7 let najde novou ženu, to bude maminek a krásných upřímných vztahů 😀 😀 😀 😀 😀 😀

nnell
1. zář 2014

@lemonela on ale existuje i úhel pohledu, že nová přítelkyně se nesmířila s tím, že je jen nová přítelkyně a osopuje si práva matky. A to asi vadí každé matce, zvlášť když otec dcítěte není schopný toto ukočírovat. A až se bude malá vdávat, tak doufejme, že v té době bude dospělá a sama usoudí, koho si na svatbu pozve 😉

matulka93
1. zář 2014

Já dnes zažila to samé. Nemohla jsem říct ani bů.. jen sem malé poslala takovou malou pozornost po přítely..

tarra27
1. zář 2014

@matulka93 dobře...ale neděláš naschvály a z trucu nikam nejdeš...a věř, že sice tobě to je líto, ale v závěru jsi nejlepší ty, protože Ty neděláš problémy...

suzanna123
1. zář 2014

A když už se tak vžívám do situace - být já na místě zakladatelky diskuze, tak si třeba povzdechnu, že už se s mou přítomností v životě malé mohla smířit a povznést se nad to, ale respektovala bych její přání.
Mimochodem, ten respekt mi u zakladatelky diskuze naprosto chybí. Nejen to, že nerespektuje to, že ji tam ta máma nechce, ale celkově z těch příspěvků, kde ji zmiňuje, žádný respekt vůči matce té malé necítím. Naopak. A já se vůbec nedivím, že ta máma nemá sebemenší chuť být vstřícná k ženské, která má pocit, že by malé byla lepší matkou než ona.

matulka93
1. zář 2014

@tarra27 Mrzelo mě to, ale proste nejsem jeji mama. Já ani nijak o to tam jit nebojovala.

kvakuska
1. zář 2014

@lenicka07 teta snad může na besídky, na sportovní utkání, na hudební akademii, prostě na takové ty normální akce ... jen besídku pro maminky bych vynechala, jak už z názvu vyplývá, ta je pro maminky, ne pro tety ... ale je jaksi zažité, že první den vedou dítě do školy rodiče ... rodiče bez jakýchkoli přívlastků, tedy ne náhradní, nevlastní apod. ... první den ve škole je vyjímečný den a patří jen dětem a jejich rodičům ... už i jen proto, aby měla i učitelka jasno, kdo je rodič ... navíc i z praktického hlediska, třídy nejsou nafukovací, 20 dětí = 40 rodičů a to je na jednu třídu až dost ... dítě by se už ten první den mělo aspoń trochu soustředit na to, co se děje před ním, a ne otáčet hlavu a hledat rodiče, tetu, strýce, babičku, dědu ... teta neměla žádný podíl na tom, že bylo dítě počato a narodilo se, tak by se ani neměla cpát na takhle důležité akce ... navíc tazatelka ví, že maminka dítěte ji tam nechce a že z její účasti budou jen nepříjemnosti (hlavně pro jejího partnera, který se ani přesně nevyjádřil, zda by tam měla být) a přesto egoisticky trvá na svém ... a půjdu tam a půjdu (určite si u toho i dupla) protože chci 🙄
Jsem zvědavá, jestli dá zakladatelka vědět zda tam byla a jak to dopadlo ... pokud možno bez příkras ...

tarra27
1. zář 2014

@matulka93 právě....jsi natoolik inteligentní že neděláš problémy a když její matka o to nestojí, neděláš ji naschvály.....mezi náma, by to vypadalo i dost divně .-)

každopádně jsi na dobre ceste, aby jste všichni vycházeli...

lenicka07
1. zář 2014

@kvakuska Tak to jsem ráda, že jiné akce zakladatelka může (i když si to biologická matka nebude přát?)
Zajímal by mě i tvůj názor na tu naší situaci, psala jsem to na straně 11. Fakt jsem nevěděla co si s tím počít, bylo mě to výslovně trapně vůči adoptivnímu otci manžela (tj. právně by měl mít postavení jako biologický otec). Oficiálně jsme ho samozřejmě zvali, pozvání odmítl bez udání důvodu, byli jsme si s ním sednout extra v hospodě na svátečním obědě. Jinak byl pouze před kostelem a vyfotil se s námi. Nesnesl přítomnost "nevlastního otce", to byl skutečný důvod (říkal manžel). Stejná situace i u křtin.

fayvare
autor
1. zář 2014

@kvakuska No přesně tak, JÁ jsem si dupla 😀 protože jsem jenom JÁ, nestačím zírat co tady plodíte a kolik málo žen se dokáže v klidu vyjádřit.

kvakuska
1. zář 2014

@fayvare píšu jen jak na mne tvoje příspěvky působí ... arogantně a sebestředně 😨

fayvare
autor
1. zář 2014

@kvakuska Čekala jsem tady různé citové rozpoložení, ale, že se tady budu muset smát, to fakt ne. 🙂

karlajasmine
1. zář 2014

Myslim, ze jit s ditetem do skoly je pravo biologickych rodicu. Nevlastni rodice budou mit jeste spoustu okamziku, ktere mohou s ditetem stravit.. A myslim si, ze proste neni nutne si tady ''dupnout'' a za kazdou cenu a do te skoly jit. Jde o hodinku dopoledne.. kdyby slo o neco delsiho, o pravo jet s ditetem na dovolenou, o pravo mu koupit nejaky darek, o pravo s nim obecne travit cas.. Ale tohle je proste v podstate ''malickost'' ale zaroven pro biologicke rodice velky okamzik.. ktery maji pravo s tim ditetem stravit sami, bez (pro ne) cizich lidi. Dite to pochopi a v dospelosti pak naopak oceni to, ze jeho nevlastni matka respektovala jeho biologicke rodice a nevyvolavala zbytecne konflikty..

tarra27
1. zář 2014

@fayvare tak to jsme rády, že ses zasmála s náma 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 alespon k něčemu ta diskuze byla 😀 😀 😀 😀 😀 😀

petrakol
1. zář 2014

@fayvare Čekala jsi různé citové rozpoložení, ale zároveň se divíš, kolik žen se nedokáže vyjádřit v klidu. Hm. Víš, vůbec co chceš?
Jak bylo ve škole?

kvakuska
1. zář 2014

@fayvare také se musím smát, když čtu, žes očekávala různá citová rozpoložení 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ... já bych od diskuze očekávala spíš různé názory a různé pohledy na věc 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ... den je podmračený, tak proč se nezasmát 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
... mmch můžu tě ujistit, že všechny své názory jsem psala v klidu a v dobrém citovém rozpoložení 😎

tarra27
1. zář 2014

@kvakuska různé....můžu být jen dva - bud at jde nebo at nikam nechodí 😀 😀 😀 😀

holky ale super se to rozjelo....

somalicats
1. zář 2014

Teda tady to jede těch pár hodin, co jsem tu nebyla 😀 😀 😀.

Tak by mě docela zajímalo, jestli si zakladatelka vydupala účast nebo konečně projevila zdravý rozum a nešla tam 🙂

hojda
1. zář 2014

@titanie Jednoduché asi ne, ale asi to situace byla trošku jiná, než u zakladatelky, tam ten rozchod neproběhnul a vztahy běžely paralelně 😔 .

hojda
1. zář 2014

@lenicka07 Já podobnou situaci zažila na svatbě sestřenice, její manžel tam měl maminku, která si našla nového může a zárověn svého otce (nový partner ho nevychovával, stalo se to až v jeho dospělosti a na té svatbě to byl docela problém. Tatínka museli hlídat, aby po novém partnerovi nevystartoval a dost se tam opil. 😔

espada
1. zář 2014

@lemonela Tak matka je povrchní, protože se nesmířila s novou přítelkyní? Deláš si pr....?! Proč by se do háje měla smiřovat s holkou, co jí rozbila manželství (to, že za to stejnou měrou může i ten chlap, je jasné)! Ona snad věděla, že mají dítě ne? ! A že z toho budou problémy.

Opouštím tuto diskuzi, protože se mi opravdu zvedá žaludek.

terezapetrova
1. zář 2014

@kvakuska takze si asi myslis, ze třeba dite, kteremu umrou rodice pred nastupem do skoly jde pak v první skolni den samo..

terezapetrova
1. zář 2014

@kvakuska je to hrozne ale i to s stava

lenicka07
1. zář 2014

@hojda V našem případě to bylo asi po 25 letech 🙂 řešení bylo vlastně cestou nejmenšího odporu, z hledisek co tady uvádíte bylo špatné. Někteří lidé, co byli obeznámeni s rodinnou situací nad tím kroutili hlavou, vyptávali se proč tam vlastní otec není, co jim má člověk na to říct? Nakonec jsme snad blbě vypadali my s manželem, jako že si asi někdo myslel, že jsme ho nepozvali. Takže proto já tvrdím, že zamyslet by se měli dospělí, dítě za to nemůže.

osra
1. zář 2014

Rozhodně bych první den (a taky žádný jiný) do školy nelezla. Dítě má oba rodiče a oba chtějí jít. Co víc? Navíc přítelkyně otce - ne manželka. Pokud by otec měl s pisatelkou děti (tzn. sourozence holčičky) - byla by to také jiná situace. Ale takhle? Do školy NE.

kvakuska
1. zář 2014

@terezapetrova Promiň, ale jak je to když dítěti umřou rodiče/rodič před nástupem do školy teď opravdu nejsem schopná řešit ... minulou středu zemřela náhle jedna mladá maminka odtud z modrého koníka, dnes měla vést poprve do školy svého staršího chlapečka ... celý den jsem dnes myslela na ni i na její rodinu (manžel a dva malí chlapci) ... takže vím, že i tohle se stává ... jak vyřešili tento den si vůbec neumím představit ... ale o tomhle tato diskuze není ☹

lenkaef
1. zář 2014

@fayvare tak jsk??Bylas nebo ne?😀

luciebx
1. zář 2014

@lenkaef urcite byla ... vsak se na to trasla jak koza na neso .. ta uz mela jasno nez vubec otazku zakladala 😀

lenkaef
1. zář 2014

@luciebx 😀😀 přesně!Jí vůbec nešlo o dítě.Jen využila situaci se ukázat a přiblbě usmívat a bývalku!😀😀
Okolí stejně nevnímala!😀

Strana