icon

Mám odejít od partnera kvůli finančním problémům?

9. dub 2022

Ahoj, potřebuju se vypsat a přečíst si názory někoho nezaujatého.
Mám půlroční dítě a přítele, který si malou napsal na sebe i když není otcem. Sestěhovali jsme se spolu poměrně nedávno. S penězma jsme na tom docela dost bídně, vlastně jsme úplně v prdeli. On je v insolvenci, já na mateřské. Od pondělí do pátku dojíždí do práce 50 km. Za den 100 km. Pětkrát týdně. V té práci je několik let a má 23 čistého, z toho ku ale zůstává 13 tisíc. Když vezmu, svoji mateřskou, jeho plat, odečtou nájem, elektřinu, plyn, telefony a moji splátku z dob minulých, nezbývá nám vůbec nic. A to do toho nepočítám ještě jídlo, drogerií a to jeho dojíždění. Našla se práce asi 10 minut pěsky od bytu, kde by měl čistého 30-35.. Bez dojíždění, práce od 6-15 hodin. Teď teda dělá r-o-n.. neustále vysvětluju, ať se na tu práci vykašle, protože nejspíš příští měsíc nemáme co jíst (příští měsíc mi přijde jen rodičák, doteď jsem byla ještě na mateřské a zvládalo se to dobře). Nedokážu mu vysvětlit, že takhle rodinu neužívá, takhle to dál nejde. Pořád si jede tu svou, že se mu ta práce líbí, naplňuje ho, má to tam rád. Nakonec za mnou přišel s tím, že si teda nechá udělat v práci ještě jednu smlouvu na někoho, a to co udělá na pmresčas bude vedeno na tuhle smlouvu, aby mu to nevzala insolvence.. což je ale prostě blbost.. protože stejně bude dojíždět, v práci bude nonstop.. když by stačilo jen změnit práci.. Teď sakra nemůže přemýšlet, jestli ho to baví nebo ne, potřebujeme něco jíst, musíme mít kde bydlet! Pořád přemýšlím, jestli by mi bez něj nebylo líp, ale zase si říkám, že nám všechno klape, známe se nějakých 6-7 let, ve všech jiných ohledech je všechno úplně super. Jenže tohle je pro mě tak zásadní, že všechno ostatní musí jít bokem. Přece nemůžu být s chlapem, protože je sice hodnej, o dítě se umí postarat, o domácnost se umí postarat, mám ho ráda, ale kvůli nějakýmu jeho přesvědčení nenakrmím dítě. Nehledě na to, že doteď jsem všechno živila já. Nájem, jídlo, finance okolo malé, všechno já. Po výplatě mi vždycky dal 2-3000, který si ale odemě stejně nakonec vzal, protože přece musí natankovat, aby mohl jet do práce. Já fakt nevím. Nechci zůstat sama, nechci brát malé tátu, nechci aby to skončilo takhle. Ale jestli by nám opravdu nebylo líp. Nejspíš mi nic jinýho nezbyde. Přemýšlím nad tím několik dnů a nocí.. přemýšlím nad tím horem dolem, zprava doleva.. už mám z toho hlavu jak balon a stejně jsem na nic kloudnýho nepřišla.. jak to vidíte? Co si o tom myslíte? Co byste dělali?

Strana
z4
autor
9. dub 2022

@bara88 jo, já vím.. po💩 jsem to.. a teď nevím jak z toho ven, abych ublížila co nejmíň..

autor
9. dub 2022

@jijulka jo, to by mě taky zajímalo.. pokud vím, tak minulej měsíc spravoval auto.. ale ten zbytek? Netuším..

bara88
9. dub 2022

Odstěhovat se a začít se starat sama ,nebo teda chtít výživné, s tím že on může požadovat testy otcovství které ty nakonec ještě zaplatíš

barumrallyebum
9. dub 2022

Mozna az uvidi, ze nemate ani na jidlo tak zmeni nazor a najde praci bliz. Nemuze aspon najit nekoho na spolujizdu, at se podeli o benzin?

lv
9. dub 2022

Takový věci nemuzes resit mesic před tím, než zůstaneš bez peněz, ani půl roku předtím, nechat jej zapsat jako otce. No, víš proč tu insolvenci má? Kde, kdy, zač nasekal dluhy? Pokud s někým spojím život, což tedy dítě zapsané jako jeho je, na pořád, tohle musím vědět. Kdy ji doplatí? Ok, první krok je společné hospodaření - ze 13tis musí dát část najmu, část jidla, část na děcko, co se ho rozhodl živit.

jijulka
9. dub 2022

tady pomuze jen sednout si a v klidu to probrat

angeluska95
9. dub 2022

Být vámi, tak popřemýšlím o tom stěhování blíže k jeho práci. I kdybyste měli bydlet u jeho rodičů, tak to bude lepší... Malou by vám pohlidali, ušetřili byste něco na nájmu, benzínu, atd.
A hledejte brigádu na víkendy.

sudylichozrout
9. dub 2022

Vy jste se vyloženě hledali, jeden větší myslitel než druhý. Gratuluji.

autor
9. dub 2022

@angeluska95
@jijulka Já na brigádu klidně půjdu (koneckonců ještě ráda) ale pod tou podmínkou, že ho dokopu do té nové práce. Já nebudu živit oba. Nebo byste šly na brigádu i tak?🤔

@sudylichozrout Děkuji za smysluplnou poznámku.

autor
9. dub 2022

To jsem opravdu taková svině, že chci, aby taky přispíval do rozpočtu? Ano, já jsem ráda a jsem vdečná, že se nechal napsat do RL. Taky jsem mohla dopadnout jako samoživitelka. Ale i to se nějak dá zvládnout. Já to nedělala kvůli tomu. Když už jsme u toho, přišel s tím on sám. A to toho chci opravdu tak moc, že když se zapsal jako otec, tak chci aby se jako otec i choval? Já nevím, polovina lidí tady ze mě dělá nevděčnou krávu, ale opravdu jsem já ta jediná špatná?

autor
9. dub 2022

@bara88 ale kdyby došlo úplně na nejhorší a šli jsme od sebe, tak chápu, že nebude chtít platit alimenty. Určitě nejsem natolik blbá, abych šla k soudu a tvrdila, že je otec když není. Normálně bych to přiznala. Potom se nemusí dělat žádné testy přece, ne?

lv
9. dub 2022

Ale právně on její otec je, vždy na ni bude mít práva, nárok ji vídat, rozhodovat o ní, i blbý stěhování, školu, zájezd bude muset odsouhlasit. A povinnost ji živit (nevím jak je to teď, když neplatí, jdou po tom řidičáku? Nebo jen pokud ty bys vyžadovala alimenty?), než dostuduje.

zuzangel
9. dub 2022

Ale jít bydlet k rodičům má i své kladné stránky, neříkám nafurt ale třeba dočasně, než se trochu finančně odrazíte. Ať už hlídání, ušetření na nájmu, neříkám energie se musí i u rodičů platit, ale nájem jako takový by po vás snad nechteli. A když on bude v místě docházet "pěšky" tak jeho (vaše) auto můžeš mít přeci k dispozici aby sis dojela za rodinou. A kryty to nevyšlo, tak nájem přeci seženeš vždy a jak jsi psala mamka by ti pomohla.
Jak to tedy chápu, tak tvuj požadavek je aby šel do bližší práce a měl víc peněz, neplatil benzín, ušetřil appd, to je pochopitelne.
Jen když ti teď nedává ani těch 13tis co mu zdyde, tak když mu zbyde třeba 18, tak ti nedá ani ty. Nechápu na čem jsi lip, když vše ted stejně tahnes sama, co ti vztah s ním tedy dává?

autor
9. dub 2022

@lv s tímhle by nebyl jedinej problém.. my nemáme problém se na čemkoli dohodnout, ve všem máme stejný názory.. 7 let jsme byli kamarádi, pak to přešlo ve vztah.. jen prostě ty peníze..
@zuzangel nájem seženu vždycky, ale na z 9 tisíc rodičáku.. mamka mi už nepomůže.. odpoledne mi psala, že měla rozmluvu se svým přítelem, a ten jí zakázal sáhnout na peníze, aby mi pomohla.. prý jsem se dostala do problémů sama, tak se z nich mám taky vylízat.. moje mamka je sama na rodičáku a má ho ještě nižší než já, takže je mi i dost proti srsti se jí prosit o peníze.. proto do toho bydlení jít nechci.. nechci potom skončit na ulici a malou by mi ještě vzali.. to je pro mě ještě větší risk, než kdybych měla zůstat sama..

autor
9. dub 2022

@lv i když vlastně kdo ví.. to, že se na všem (kromě těch peněz teda samozřejmě) dokážeme dohodnout teď neznamená, že bychom si tak rozuměli i potom🤷‍♀️

jijulka
9. dub 2022

nejsi svine, pokud on uvali 13tis kdoví kam, pak je jasny, ze to chces jinak. Musíte spolu o tom mluvit

bara88
9. dub 2022

Radši už no cometn

bara88
9. dub 2022

Tvl ,prý mohla sem dopadnout jako samozivitelka 🙂radši budeš samozivitelka a ještě živit chlapa🙂

jana_zofie
9. dub 2022

Kdyz to tak ctu, tak beru zpet ten napad s tim, ze by sel na rodicovskou on. I kdyby to bylo reseni, je treba nejprv zjistit, co dela s penezi, aby vas nezadluzil vsechny. Teprv pak by se dalo neco resit. Pokud nehodla prispivat do rodinneho rozpoctu, tak bych se s nim rozloucila. Treba bys pak mohla vzit do podnajmu nejakou spolubydlici, co by ti aspon platila cast najmu. Nebo jineho chlapa.

alubif
10. dub 2022

No buď jsi hodně naivní nebo hodně zamilovaná nebo hloupá.. Zapsat si do RL chlapa který není otcem dítěte a ještě insolvenci, je naprostá pitomost. Uvědomujes si, že má teď na ni stejná práva jako ty? Takže by se ti mohlo stát, že se ještě budeš soudit o vlastní dítě s cizím chlapem. Už jen to, že je v insolvenci by měl být červený majáček, tenhle chlap neeee !!!! Je to známka nespolehlivosti. Což se ukazuje teď. Až ti začínají odpadat růžové brýle zamilovanosti. Jo když pračka lapají.... Co dělá s těmi 13000 tisíci co mu zbývají?

bara88
10. dub 2022

@alubif nebo až jedno zadlužení i to její dítě,to bude super

dasipe
10. dub 2022

Nejsem na mateřské, čekáme miminko, jsem na neschopence. Beru úplný prd, jelikož jsem byla zaměstnaná na dvě dohody... Ale jestli chceš, klidně se mi ozvi do soukromé zprávy a můžeme si popovídat 🙂

dasipe
10. dub 2022

@adel_si byl to návrh jako jedno z řešení situace, každý si to může udělat sám jak chce 🙂

adel_si
10. dub 2022

@dasipe radši no comment 🤦‍♀️

bara88
10. dub 2022

@dasipe a k tobě asi nemám ani co říct ale bohužel i takoví lidi jsou

autor
10. dub 2022

@alubif asi od každýho trochu...
Já si teda myslím, že insolvence není známka nespolehlivosti, známka nespolehlivosti pro mě je ten, kdo má dluhy a neřeší je.. insolvence je cesta z problémů, i když na dlouho.. nevím kam ty peníze jdou.. dneska spolu o tom budeme mluvit.. i když nejhorší na tom je, že mluvím jen já, on mi k tomu v podstatě nic neřekne.. pořád dokola opakuje to, že to stejně teď hned během víkendu nevyřešíme.. což je mi jasný, ale já chci prostě slyšet, jak ti bude do budoucna.. což on stále nechápe no..

dasipe
10. dub 2022

@adel_si
@bara88 zadavatelka řeší finance, že nemají pomalu ani na jídlo. Takže najít si nějakou práci bokem alespoň na chvíli, než vymyslí nějaké vhodnější řešení není podle mě špatný nápad. Každopádně já zapomněla, že tady je spousta nejchytřejších maminek z celé ČR 😁 já bych chtěla vidět vás v její situaci 🤦

autor
10. dub 2022

@adel_si
@bara88
@dasipe
Každej má právo na názor a ano, i tohle je řešení.. jedno z těch horších, ale je.. tak prosím slušnou diskuzi bez navážení se do ostatních.. je to tak těžký?

bara88
10. dub 2022

@dasipe jo nemá ba jídlo protože živí chlapa kterého zapsala dítěti do rodného listu

dasipe
10. dub 2022

@bara88 ano, bohužel, stalo se, teď je holt v situaci ve které je a snaží se najít východisko.

Strana
z4