Mám se odstěhovat kvůli bývalému manželovi a dětem?
Předem se omlouvám za sloh, ale musím vás trochu uvést do situace. Před cca půl rokem jsem odešla od manžela, důvody - manipulátor, žárlivec, nasliboval a nesplnil nic, alkohol, žádná pomoc s dětmi ani v domácnosti, dětem se nevěnoval ani trochu, je podnikatel, nepracuje, jen tu seděl, hrál na pc, nechal se obskakovat a dětem max tak vynadal, že dělají bordel. Nasbírala jsem síly to skončit i přesto, že jsem s mladší stále na RD. Už jsem nemohla dál, navíc když se to začalo bortit a blížil se můj návrat do společenského života, pod vlivem došlo i k nějakému fyzickému násilí, prostě všhno špatně.
Po rozchodu se odstěhoval kousek od nás, chtěla jsem hned odejít zpět do kraje, odkud oba pocházíme,cca 50km, že půjdu k rodičům, dům je přitom můj a dost pravděpodobně by zůstal mně, protože jsem ho kupovala ze svých prostředků - prodeje bytu. Ale chtěla jsem blízko k rodině, tady mám vlastně jen jeho a jednu kamarádku. Přemluvil mě, ať aspon zůstanu, že mi bude pomáhat s dětmi a že je chce vídat častěji než 1x za 14 dní. Kývla jsem na to, nikdo to nechápal. Pravda je, že děti tím otce paradoxně získaly, vezme si je třeba 3x týdně aspon na chvilku odpoledne a musí se jim věnovat, když já u toho nejsem samozřejmě, Postarat se o ně pořádně neumí, ty víkendy stále jezdí někam, kde se o to aby měly pořádně co jíst atd, postará někdo jiný.
Každopadně chvíli to vypadalo, že to bude fungovat, ale stupňuje se jeho nenávist ke mně, evidentně. Zpočátku hrál, že to bere, ale za to skryl, že mě tady jeho poskoci sledujou, jestli tu mám auto. Baví se se mnou normálně, pak mi najednou volá, nadává mi, uráží mě. Do toho dost pije, to mě i pomlouvá a vykládá, jak mě zmrzačí atd. Neskutečně uráží i moje rodiče, kam předtím rád děti dával na hlídání. Několikrát tu přijel v noci opilej, vzbudil mě, napadal a vyčítal. K prvnímu síoudu si vymyslel, že je nemocnej, dalši máme ted v týdnu a už mi řekl, že nepřijde, že klidně zaplatí pokutu, prostě to totálně bojkotuje.
Neustále hledá nějakého milence, který není, otravuje s tím úplně všechny, na koho mu zrovna padne podezření, prostě mi přijde, že se zbláznil. Ale vztah dětí k němu se zlepšil! Možná si to nalhávám, ale jak žijeme bez něj, jsou takové spokojenější, on nám domů vnášel akorát chaos. Ale vídat ho chtějí, když s nimi je častěji. Každopádně ted je měl na víkend, já byla u našich, on s nimi u nás doma a vrchol byl, že mi zas volal, nadával a pak si na celý víkend zablokoval mé číslo, abych mu nemohla zavolat, mluvit s dětmi.
Řekla jsem, že už na to kašlu a stěhuju se k našim. Ti už nám připravili zázemí, ale jak jsem zpátky, tak mám zas pochybnosti. Měla bych to kvůli dětem vydržet, aby ho viděly častěji? Neebo mám zmizet? už jsem z toho sama samozřejmě vyčerpaná, ale nechci se rozhodovat jen na základě svojí osoby. Na druhé straně si říkám, že se taky může vrátit, odkud jsme přišli, nic ho tu nedrží, nebo si za nima jezdit častěji, čas i peníze na to má. Jak byste to řešili vy? Každy, kdo nás zná, radí uteč. Já se ho asi ještě stále bojím a nějaký vliv na mě má, 10let je 10 let a bojím se i toho, co potom bude provádět, aby na mě nešel přes detí a nestresoval je, protože on od začátku usiluje hlavně o to, abych aspon zůstala tady. Nevím ale jestli kvůli dětem nebo aby mě měl stále pod kontrolou. Předem díky za názory
@ratep19 Ja nevim, ale jste rozvedení? Pokud jste rozvedení tak byste meli mit vyřešeno jak s detmi styk tak financni vypořádání. Pokud to tak nemas ihned to udělej?! To co popisujes je horsi nez kdyz jsi s nim byla. Jak dlouho to chces snest?
Jsem rozvedena, jednou za 14 dni si exmanzel vezme na vikend děti. Neresim s nim vubec nic. Nema ho co zajimat s kym a kde se styka to same i me nema co zajimat co dela ve svem novem zivote. Jsme vypořádání, ja mam dum, vyplatila jsem ho. On odesel k rodicum.. Vyres to vcas co nejdrive, zadne dohody, pouze soud. Az budes mit vse vyreseno skonci jakykoli kontakt s nim, bude omezen pouze na info o detech 👍👍👍 Vim o cem mluvim 👍😉 Mimochodem je uplne jedno kde se v Cr odstehujes! Muj přítel ma dceru v Ostrave,my bydlime na Vsetíně. Bere si dceru co 14 dni a matka s tim nic neudela.. Proste to tak je a v klidu, vse jde resit
@ratep19 Mas asi špatnou pravnicku...Nema co strašit, ale ma jit primo najisto a ma vedet co delat. Necekat a hned resit co nejrychleji rozvod a zmizet z dosahu byvaleho. Moje právnička byla drava a byvaly si ani neskrtl. Tajil mi nekolik let ze ma dalsi dva ucty, na nem miliony právnička to vynurala.. a u soudu dostal vyssi hranici alimentu.. Kdyby jsi byla z Moravskoslezské kraje, napis. Dam ti na pravnicku kontakt. Je fakt dobrá, diky ni se mam ted dobre.
snažila bych se s ní v případě potíží psát sms, abych měla důkaz k soudu, případně opravdu nahrávat hovor (nemyslím telefonát, ale osobní setkání). Potřebuješ i nějaké svědky, kteří slyšeli, že ti nadává, je agresivní a opilý....
s právníkem to předpokládám řešíš...
v podstatě máš čas než starší nastoupí do školy, od září už by bylo fajn vědět, kam bude chodit do školy a případně tedy vyřešit i střídavou péči - pokud by na ní trval a nešlo se s ním domluvit ( a soud by mu zřejmě vyhověl), tak by bylo lepší, abyste bydleli v jednom městě kvůli dětem a škole...

@garfa4 jo? a proč tedy různí operátoři napřed říkají do telefonu Z důvodu zkvalitňování našich služeb bude hovor monitorován?