Mám strach ze svého přítele, jsem v depresích
Ahoj všichni, jsem bezmocná. Mám strach ze svého přítele, se kterým mám roční dceru. Jsme spolu sice 7 let, ale je to mezi námi čím dál horší :(. Hádáme se denně, ale co je nejhorší tak je to, že mám z něj strach. Hodně krát mě napadl, plive na mě, uráží mě neskutečným způsobem. Nevím, kde to vzniklo. Nechoval se takto ke mě. Ale od té doby co bydlíme spolu, je to tak. Nevím jak dál, rozbíjí mi doma nábytek, prohrává mi peníze, které mám pro malou a na živobytí. Nevím už vážně jak dál. Jeho rodiče jsou taky proti mě. Řvou na mě, nadávají mi. Ale já nevím, co dělám špatně. Někdy mi ujedou nervy, že mu vynadám při horším případě ho vyhazuji z bytu, ale on nejde. Nic víc nedělám. Nemám jiné, starám se o dceru řádně, vařím, uklízím. Nemá mu co chybět. Jsem zoufalá. Bojím se, že přijdu o dceru. Že mi ji vezme nebo něco. Jsem ve strašném stresu celý den. Bublá mi žaludek, nejím, nemám na nic náladu. Jen jednu věc vím, že se ho chci zbavit úplně. Jak jeho, tak jeho rodiny. Chci být svobodná, mít život takový, jaký ho budu chtít já a né poslouchat to, co mi on řekne. Chci být taková, jaká jsem. Lituju, že to všechno musím dělat se svou dcerou. Vím, že je to i jeho dcera, i když lituju, že jí mám zrovna s ním, ale to je pozdě něčeho takového litovat. Jen nevím, jak dál. Z mé strany podporu nemám. Myslím tím rodinu. Mám jen mamku, ale ta moc pořádky udělat neumí. Prosím poradte, budu ráda za každou radu. Neznám žádný takový podobný případ, a proto se obracím zde... Moc vám děkuju všem.
take mi prijde jako nejlepsi, kdyz pujde do kriminalu. vzdyt by to byla Tva vyhra, nebude Te ohrozovat, nebude Ti brat malou, mas k dispozici prozatim byt. a jeho rodina? uz tak jsi pro nic, takze bys pouze chtela spravedlnost. at si svym jednanim vari sam na sobe a ne na matce sve dcery. naprosto neber ohled na nej ani na jeho rodinu. jak psano vys- oni na Tebe taky nebudou brat ohled a kdybyste se soudili o dceru, budou lhat a cokoliv, aby Ti ji vzali. drz se!! a zachranuj sebe, nikoho jineho! dcera je pod Tebou, sebe!
ano, co nejvic svedku, zaznamu, vse dokladovat, muze se hodit! a mamku poprosit........ pomuze.....
Holky,a za psychické násilí se taky podává trestní oznámení?To asi ne,že?To by se těžko dokazovalo.
@nikousek1 nez odejdes, potrebujes plan a chladnou hlavu. mas nekolik problemu - bydleni, penize, peci o malou, kontakt pritele s dcerou a strach o vlastni bezpeci. Zkontaktuj nejaky azylovy dum nebo linku bezpeci - budou mit s timhle zkusenosti. Urcite ti poradi ohledne davek, bydleni a snad ziskas i pravni pomoc.
Mezitim shromazduj dukazy vuci priteli, po napadeni jdi k lekari, zkus treba nahrat nejakou potycku, cokoli.
Pokud mozno jednej v tajnosti a az budes pripravena a on nebude nabluzku - odejdi nebo ho vykopni jak uz tady nekdo zminoval.
Mela jsem take neprijemnou zkusenost - jednodussi v tom, ze tam nebyly deti, ale horsi v tom, ze jsem se prestehovala do zeme, kde jsem neznala nikoho krome ex pritelovo rodiny/kamaradu a neznala jazyk. Par dni po prestehovani jsem videla, ze to asi byl omyl. Nejdriv to vypadalo, ze se k sobe nehodime, pak jsem se ale fakt zacala bat. Po dvou mesicich od nastehovani jsem pozadala kolegynku o pomoc. Behem tydne jsem si zaridila vsechno potrebne. Bohuzel se mi nepodarilo zmizet inkognito, vecer pred den D me poprve nafackoval, znicil mi laptop, schoval mobil, odpojil pevnou linku a schoval klice. Podarilo se mi dostat z bytu, volala jsem i 112 (holandskou policii ale domaci potycky nezajimaji, takze se nenamahali prijet). Utikala jsem ulici, on za mnou. Nakonec jsem zastavila auto na ulici a neznama pani me odvezla pryc. Trvalo mi nekolik tydnu, nez jsem dostala veci zpatky, sledoval me, nejhorsi byl pocit, kdyz zjistil, kde bydlim. Porad se me snazil kontaktovat. Nakonec jsem mu jasne napsala, ze s dalsim pokusem o kontakt pujdu se vsemi dukazy nejen na policii, ale take kontaktuju jeho nadrzeneho v praci. Mezitim jsem nanej podala stiznost u banky, kde mu jeho byvaly kolega dal moji novou adresu. V momente, kdy jsem prestala utikat a naopak zautocila zpatky se vsechno otocilo a uz jsem o nem nikdy neslysela.
bud silna a az se rozhodnes odejit, odejdi a zadne divani se zpatky, zadny kontakt...proste ho vymaz se zivota. Uprimne, jestli je v podmince a mas sanci ho dostat do vezeni, tak bych toho vyuzila a nemela bych z toho zadne vycitky.
"Nadrizeneho" .. Ach, ty preklepy🙂
@nikousek1 Znam to. Tezko z toho ven, kazdopadne svobodna uz nebudes, mas s nim dite a to bude on moci podle rozsudku vidat, takze zbavit se ho nikdy uz nemuzes... ☹
Ja v te době zanevřela na veskere instituce - policie, sociálka, soudy... Nikdo mi nikdy v nicem nepomohl. Clovek, který v těchto smerech nemá (nastesti pro nej samozrejme) zadne zkusenosti, si mysli, ze něco nekde nahlasi a tim se to vyresi. Ale problém je v tom, ze casem ho naivita prejde a pochopi, ze je ve vsem sam a pomoc muze hledat tak akorát u svých blízkých.
Co se tyka azylových domu, tak ty jsou taky preplnene, zenska se tam nemůže jen tak objevit s dítětem a cekat, ze se ji hned někdo ujme, i tam je pořadník....
Kazdopadne pryc musíš. Jen je potřeba si vse dopředu poradne pripravit.
Ahoj vím, že to máš těžké něčím podobným jsem si prošla. Akorát že já utíkala s dvouma dětma. Věř mi že je to rozhodnutí kterého naprosto nelituji, protože to bylo to nejlepší co jsem mohla udělat.... Držím pěsti, aby se ti to povedlo co nejdříve vyřešit a pokud by jsi si potřebovala popovídat klidně napiš zprávu ;)
Holky, všem vám strašně moc děkuju za rady a za pochopení, ani nevíte, jak si toho vážím. Dnes vám pomohou více cizí lidé jak rodina, takový je život. V životě nepochopím mentalitu chlapů. Neházím všechny do jednoho pytle, ale většinu ano. Jen abyste věděly, včera jsem dojela za mamkou s malou. Vysvětlila jí, co se stalo a co se děje. a poprosila jí, jestli nějakou dobu nemůže bydlet u mě. Ten hnusák byl v té době v práci, měl přijít až o půl 8 večer. Takže mamka souhlasila. To byla pro mě útěcha. Věděla jsem, že před ní se mi nic nestane. No a když včera dorazil domů, čekalo ho překvapení. Mamka seděla a čekala na něj. Když viděl mamku, tak hned zblednul. Mamka ho seřvala dohadovali jsme se tady, normálně bych nevěřila, co je to za agresivního člověka. Myslela jsem, že mě praští před mamkou nebo dokonce ublíži i jí ale ta by se nedala řekla mu at si okamžitě sbalí všechny věci, a vypadne. Že ona bude ted bydlet u mě a at se ke mě ani nepřibližuje. Samozřejmě začal řvát, že to je i jeho dcera, pletl do toho páté přes deváté že ani to nedávalo význam to co říkal. Nakonec řekl, že zavolá i jeho rodiče, všechno si vezme at mu všechno připravím. A šel. A ještě řekl, že to nebudu mít jednoduché že když si chci zničit život, tak at se připravím. S rodiči pak nepřijel. Vzal si jen věci do práce a odešel. Moje mamka ale pracuje, to on neví, takže se bojím aby tu nepřišel ráno nebo něco když budu sama. Když tak budu volat policii. Jestli to vůbec stihnou dojet, než mi vyrazí dveře. O tom azyláku uvažuju, hledám. Taky si hledám podnájem. Děkuju vám všem za podporu. Dám vědět, jak se to vyvíjí.
@anatanka, @nikousek1 ohledně toho styku s malou bych se až tak nebála, ti chlapi to rádi používají, aby ženskou vyděsili a donutili ji skákat, jak oni pískají....ale když pak přijde na věc, tak se často ani nedostaví k soudu, je problém z nich dostat výživné a dítě si neberou, jak je rok dlouhý....takže to je to poslední, čeho bych se bála...navíc u chlapa v podmínce, u kterého se prokáže týrání z jeho strany, by neměl být problém zbavit rodičovských práv...ale chce to něco dělat, ne se vymlouvat, že se bojíš špíny v azyláku a toho, že ho dostaneš do kriminálu...a co? takový chlap ani jinam nepatří.....první zajdi na OSPOD (odbor sociálně-právní ochrany dětí), tam s tebou sepíšou papíry a poradí, co dále dělat. také kontaktuj ty různé linky důvěry, ti ti také pomůžou. ale hlavně něco dělej, tady jsi dostala spoustu rad, ale sedět pasivně na koníkovi ti život nezachrání......
@obyvatelka Musim silne oponovat, tyrani se jen tak neprokaze a celkove všechno je tak tezko dokazatelny...Mam za sebou tolik zkusensti a musim rict, ze jsem se nestacila divit. Absolutne me to vyléčilo ze všech idealu o veškerých statnich institucích. Navíc pokud se nechoval spatne k diteti, tak se stykem s nim vztah k zene nemá nic spolecneho.
Ale tezko předvídat dopředu, jak bude o malou stat nebo ne...
Souhlasim s tim, ze je potřeba věci resit, ale to uz zakladatelka zacala...Jen tak dal.
Děkuju všem. Budu něco dělat. Dnes si vzal malou na 5 hodin. Donesl mi ji s tímm, že si pro ní za dvě hodky přijde, a dá ji najíst u jeho mamky. Je to normální? Já ji vařím, krmím ji... Ach moje nervy holky... Zabít takové lidi a hned se bude lépe žít.
@nikousek1 vzhledem k tomu,jaký to je magor,může si dceru nechat a nevydat ti ji zpět s tím,že si tu péči bude chtít vyměnit.Přesně tohle udělal bývalý,a policajti s tím neudělali nic,protože ještě nebyla vyřešena péče o dítě.Takže měl na ni stejné právo jako já.Ale je fakt,že policajti přijeli,jeli jsme k němu domů,a nakázali mu,ať mi dceru vydá druhý den(byl už večer),a to taky dodržel,a víckrát se to neopakovalo.
@nikousek1 teda ne,že neudělali,ale nemuseli nic dělat.
@nikousek1 URCITE MU JI NEDAVEJ JEN TAK. SOUCASNI MAGORI CHLAPI SI PAK DITE NECHAJI A NEVRATI!!!
mam ve svem okoli jiz dva takove magory a sve male dite jsem otci vydala jen oproti klicum od auta a pozdeji jen pod mym dohledem a az ted rozhodl soud ve styku s detmi, takze uz mi je nemuze "ukrast". musis byt chytra! mala je jeste dost mala, potrebuje mamu, ochranuj ji. je schopen zajistit sve rodice a tam budou mit azyl a Ty budes mit oci pro plac.
prvni vec, okamzite socialka, vyresit styk s ditetem, klidne jako predbezne opatreni. tam napises, co se deje a ze zadas o zavedeni styku s ditetem (ne zatim, do koho pece pujde, protoze tohle soud nerozhodne). predbezne opatreni je rychlovka, soud musi jen tak od stolu do tydne rozhodnout. muj pravnik mi rikal, ze se kladne rozhoduje jen v narocnych situacich, tyrani ditete, ale me dali styk na odvolani na kraji. vyhledat prip. pravni sluzby v neziskovkach, at to neplatis. MUSIS BYT DRSNA, ON TAKY BUDE, S TIM POCITEJ. a nemysli si, ze mu bude lito dcery (kdyz by ji mel u sebe), ze plaka po Tobe. zapomen. napis mu, ze vecer uz mu ji nedas, ze jsi zazadala o styk a do rozhodnuti s ni bude jen v pritomnosti Tebe nebo Tve mamy. nebyt hloupa! on Te muze predbehnout, pujde na socialku i s dcerou, jak je na nej "vazana", stastna a jaka Ty jsi spatna matka...
S MAMKOU JSI TO UDELALA SKVELE!! JSTE BEZVADNE!! jen tak pokracovat... a dost bylo pekla, je treba zit v klidu 🙂
@nikousek1 obratila bych se na nejakou neziskovou agenturu, ktera pomaha o etem do aciho nasili - azylovy dum se skrytou adresou. Jinak plati volat policii, volat polici, volat policii. Vsechno si nechat sepsat a predlozit u soudu. Take vest denikove zaznamy o napadenich. A to, ze by mohl jit sedet, to je prece jeho chyba, ne tvoje.
@verusky přesně tak,takovým magorům je jedno,když dítě brečí za matkou.Když jsem jela pro svou dceru s těma policajtama já,otevřel dveře s dcerou v náručí,natahovala ke mě ruce a volala:mama,mama.A bylo mu to fakt jedno.Už to,že vylezl ze dveří s ní,bylo na pováženou,místo toho,aby malou předal tchýni třeba,aby mě dcera neviděla.Asi provokace,co já vím.Tehdy měla rok.
@andryyysssek tak to je sila, takhle malicka... jsou to IDIOTI!!!!!!!!!!! egoisti, nevzdelanci, smejdi bez sebevedomi... o charakteru ani nemluvit... 😔
@verusky to jo,užila jsem si s ním dost teda.Vyhrožoval,že mi malou až bude větší vezme,což dodržel-měli jsme střídavku,po roce ji chtěl do výlučné péče,jen mě špinil,pak přemlouval,že se změní,ať se vrátím,a když jsem byla neústupná,začal zas vyhrožovat.

@nikousek1 Ach jo, holky radi dobre. Jeste bych doporucila s vlastni mamkou zkusit vic navazat vztah, i kdyz treba neni ted uplne podpora, nezname, ze casem nebude. Nekdy lidi prekvapi. Jinak bych doporucila na vsechno si zaridit svedky, idealne nejake mene zaujate, jako treba sousedy atd. Ale to tak jen selskym rozumem radim...