icon

Mám tolerovat partnerovy schůzky s bývalými partnery?

11. říj 2024

Ahoj, je to pro mě dost citlivé, tak anonymně..mám partnera rok a půl. On bezdětný, já 2 velké děti. Od začátku byl náš vztah komplikovaný - přeskočil ze vztahu s jednou, do vztahu se mnou a začátkem našeho vztahu se stačil setkat ještě se svou ex, která se mu vrátila ze zahraničí, aby si ověřil, zda to mezi nimi bude nějak dál pokračovat (byla to jeho velká láska, mluvil o ni jako o nej člověku pro něj). Toto mi zatajil a byť mi tvrdil, že s ní má vše vyřešené a viděl ji naposledy před Covidem, stejně se s ní sešel😔. Což jsem se dozvěděla asi až po půl roce našeho vztahu od jeho ex, která kvůli ptávě této slečně přede mnou dostala košem-že se mu vrací jeho ex z USA a neví, jak to mezi nimi bude. Nicméně jsem se souběžně dozvěděla, že jezdil za kamarádkou, velmi pěknou slečnou, vozil ji po výletech, mně říkal vždy, že má nějaké zařizování, a přitom vždy byl s ní. Jakmile to prasklo - kontakt s ní ukončil...vysvětlil, že je to jen jeho kamarádka s odlišným pohledem a názory na vztahy, svět...a že s ní chtěl jen popovídat a tajil to, že se bál mé reakce. Nicméně toto stálo celou mou důvěru a vlastně náš vztah, o kterém tvrdí, že je krásný a že po dlouhé době konečně někoho miluje a chce být s námi. Nicméně utekl rok...a nyní jsem se dozvěděla, že ač mi slíbil, že svou ex nebude již nikdy kontaktovat, opět ji sám od sebe za mými zády napsal, jakmile se toto léto dozvěděl, že je ona opět v ČR. Já o tom také věděla, že tu je...prostě jsem se podívala na její profil na fb, kde dávala příspěvky z ČR. Vzhledem k tomu, aby partner obnovil důvěru u mne, má FB stále otevřený a přístupný, abych se kdykoliv mohla podívat. Byť toto bytostně nesnáším, poprvé jsem využila situace, kdy jsem se opravdu poprvé podívala a bohužel ve chvíli, kdy zrovna vedli konverzaci. Ona mu odpovídala na zprávy, kde se jí on evidentě ptal, kam za ní může dorazit.... (přesně nevím, protože on po sobě zprávy rychle mazal). V podstatě ji zval k setkání se na sportovní události, kam jsem měla jet já, ale mně řekl, že tam ani jezdit nemusím, že je to malá akce a nebude trvat dlouho a odtamtud pojede pomáhat babičce a dědovi. Po konfrontaci, kdy jsem mu řekla, aby odešel, že to je již několikáte zklamání, řekl, že nikam nepůjde, že nás miluje a chce budovat život s námi. Ale...copak to takhle jde? On 41let (doteď bydlel u otce), já 38let, dvě děti. Jak to tak sleduji, o všech ex mluví a básní krásně, jak s nima má super vztahy, jak je se všema kámoš, jak i s ženami z Tinderu má krásná přátelství, ale já potřebuji, aby tu byl hlavně pro nás, neriskoval takto vztah a nevystavoval mě těmto situacím...které mi neskutečně ubližují, přesahují zdravé hranice, ponižují mě... je mi z toho špatně a hledám chybu sama v sobě, když mi říká, jak je běžné setkávat se se svými ex. V podstatě mluví tak, že by mu nedělalo problém jít takto ve třech na výlet atd. Když jsem se ptala, jak prožíval rozchody s jinými ženami, které miloval, řekne, že život je krátký a že nad tím nikdy nepřemýšlel. Že šel prostě dál.. je mi to líto, protože jsme začali řešit i společného potomka, své bydlení, ale toto asi nemohu tolerovat a jeho přístup mi příjde mimo.... nebo jsem mimo já? Díky, že jste dočetli až sem 🙄

Strana
z2
autor
12. říj 2024

@levandule_k Ahoj, děkuji za odpověď. To přesně dělám a stojí mě to nemalé peníze… docházím vlastně každý týden.

autor
12. říj 2024

@merope Ahoj. Na začátku našeho vztahu se na tajno setkal se svou ex, která byla jeho velkou láskou. Během jejich vztahu se ale rozhodla pracovat v USA s tím, ze na sebe počkají, ale našla si tak někoho jiného. On tady začal vztah s jinou, tedy spíše ..ona si myslela, ze to je vztah, on za ní jezdil jen na víkendy a bral ji s sebou na výlety po horách. Takto se scházeli asi 2 roky, mezitím ale už na konci jejich ,,vztahu” kontaktoval me, tvářil se jako svobodný a jí řekl, ze se mu vrací velká láska z USA a ze neví, jak to mezi nimi bude a přestal se jí ozývat. Já neměla ani páru, že měl nějakou těsně přede mnou a ze se setkal s bývalou laskou, zatímco už spal u mě, aby se přesvědčil, zda nehrozí z její strany návrat k němu. Kdyby mi ji na začátku představil a mě jí, tím dal najevo, ze je zadaný, neměla bych s tím asi až tak problém. Doteď vím, ze se na sportovních akcích (basket) běžně potkává se svými ex a netrápí me to. Trápí me jeho lži, jeho touha stále udržovat osobní kontakt s jeho velkou láskou, o které mi ještě lze. Následně se potají scházel s jeho kamarádkou, o které jsem také nevěděla a v podstatě se ona sama provalila neustálými reakcemi na jeho příspěvky na soc.sitich. Takže jsem doma udeřila, on mi řekl, ze ji nezná a pak jsem se začala dozvidat, jak ji bral po vyletech, na basket akce místo mě (mně doma řekl, že by mě to tam nebavilo) atd… tuto slečnu jsem zkontaktovala, ať mi vysvětli, co mezi nimi bylo…zda čiste přátelství nebo proč se takto scházeli za mými zády a slečna mi odpověděla, ať si toto vyresim s nim doma a blokla me. Pochopitelně jsem tedy ztratila důvěru a vzhledem k tomu, že u mě bydlí a neustále tvrdí, jak nás miluje a nechce odejít, obracím se ze zoufalství sem…v posledních dnech jo se*e, ze to má ode mne na talíři a ze se trapim a sem tam mi řekne, že to je jen v mé hlavě … prý mám neustálé domněnky atd… toto leto se opět planoval sejit s tou láskou z USA, mazal všechny zprávy, co si psali, i když mi asi 2dny predtim, než mělo na jejich setkání dojít, řekl, ze ji už nevyhledává a nepíše si s ni atd. Toto vše mě trápí a nutí to ukončit. Bohužel je v tom i moje dítě a nyní i společné pronájem.

merope
12. říj 2024

Ano, ty lži jsou špatně - pokud nevadí, když se potká s ex a je to v pohodě, proč se bojí říct to ostatní? S tím bych na něj asi dost udeřila.

marketa11112
12. říj 2024

Popravdě, já bych mu zbalila věci do tašek a připravila mu je ke dveřím. Pokud by nechtěl odejít, našel by je další den na chodbě a zámek by byl vyměněn za jiný. 🤷 Neměla bych na to nervy a v mém věku už vím, že bych se nenechala takto trápit. Nesnáším lhaní, sama nikdy nelžu. U nas doma třeba vím že mi manžel občas zalže ( jde o malou lež, celkově v našem vztahu nepodstatnou, ale ví, že by mě ta daná věc naštvala, jde totiž o jeho zdraví) a neskutečně mi to vadí. Ale pokud by šlo o ženy, byla bych nekompromisní. A ano, klidně přiznávám, že jsem žárlivka. Nikdy ale nedělám to, co by mi vadilo od druhého. Vlastně chci jen to samé, prostě respekt a úctu.
Je to těžké, když jde i o to, že ho mají rády děti. Ale nelíbila by se mi ta nejistota v tom, zda je jen se mnou nebo i s jinými. A vlastně s kolika?

levandule_k
13. říj 2024

Tak jak píšeš, mám pocit, že tě využívá, aby nemusel sám platit nájem, měl servis a sex kromě tebe má i s jinými ženami.

V terapiích pokračuj dál, možná bys to bez nich tolerovala úplně, teď tě už trklo, že je to nějaké divné a zeptala jsi se jak to vnímají ostatní ženy.

Ten týpek není partner o kterého se dá opřít.

magola
16. říj 2024

Také si nemyslím, že tohle má nějakou budoucnost. Jestli se máš ráda a máš alespoň trochu sebeúcty, ukončila bych to. Takoví chlapi se prostě nemění, je to tak.

veronicka89
16. říj 2024

Jakmile je v textu:

,,slíbil mi ze se s ní nebude scházet,,

,,tajitl to, ptz bych to nepochopila,,

,,řekl že už ji nebude psát,,

,,tvrdí jak mě miluje,,

Je to bulshit 🤣

Tyhle věci se nemusí rikat- ve zdravém vztahu se proste nedějou... 😝

autor
17. říj 2024

@veronicka89 Ano… já to vím, jen na mě tlačí, jak jeho předchozí partnerky byly tolerantní, jak jim nevadilo, že se scházel s expartnerkami, že byly chápavé atd….a já vlastně díky tomu začala pochybovat sama o sobě, zda nejsem upjatá…dost mi i vadi, že má na Instagramu a FB svou stránku o prirode a výletování, na každých videich má nějakou ženskou …. Dle něj více méně kamarádky a z toho vlastně jsem přišla na to, že tam jsou snad i 3 exky + já 🫣 připadám si jen jak holka z těch videí. Je to na hlavu a vlastně stále sbírám odvahu ukončit to.

veronicka89
17. říj 2024

Ma te uplne na párku , jsi mu ukradena....

simkrk
17. říj 2024

V příspěvku jste si odpověděla sama.. Za mě teda..
Proč zůstávat ve vztahu který vám ubližuje?
Proc? Proč když lže, není upřímný, dělá si defakto co chce, ponižuje vás a necítíte se komfortně?
On se potřebuje někam vracet a jedno ke komu.. 🤷 Bud to budete vy a nebo jiná... Bude s jinou a s váma se bude potkávat, protože se svýma ex ma přeci dobre vztahy.. 😄🤷 Me to přijde na hlavu... Člověk má být tolerantní, ale tohle je moc...
V tomhle bych teda dobrovolně nezůstávala a už vůbec ne planovala dítě, zázemí atd.. 😊

levandule_k
18. říj 2024

Tak ať si je s těmi svými ex, když s nimi má tak výborné vztahy, byly tolerantní, chápavé.

dashyyy
18. říj 2024

a proto jsou všechny ty tolerantní dámy ex? Vypadá to, že tu toleranci takhle vnímá jen panáček ☹

petrasipkova1
18. říj 2024

to není člověk pro život

Strana
z2