icon

Máma mi otevírá poštu. Jak to vyřešit?

16. črc 2020

Holky, muzete poradit?
Ziju v zahranici, trvale bydliste mam porad u rodicu. Problem je, ze mama mi otevira veskerou postu. Nevim jak to resit. Potrebuji neco resit s urady a take mi z uradu poslou nejake papiry a ja nechci, aby se do toho mama koukala, nemusi vedet moje osobni zalezitosti. Mam se odhlasit z trvalyho bydliste? Nebo jak jinak to vyresit?

Strana
z3
amazonkajanik
17. črc 2020

@merope což dosilka byla placená,ale když šlo třeba o jeden dopis,tak se dalo dohodnout. Ale bohužel ČP poslední dobou nevychází moc vstříc ani zákazníkům,ani zaměstnancům

merope
17. črc 2020

@amazonkajanik Ono i když chceš přeposlat jeden dopis, tak se to teď platí.

amazonkajanik
17. črc 2020

@merope no právě. Když jsem před 12lety nastupovala,tak se ten jeden dopis dal nějak "ukecat". Totéž bylo bezplatné opakované doručení (hlavně pro důchodce),ale spousta mladých to začalo zneužívat,tak se to též zpoplatnilo. Ale co mě i přes kvalitu ČP mrzí,je chování některých doručovatelů. Raději hodí výzvu,bez snahy zásilku doručit. Vždyť je s tím víc práce. Musí se vše orazítkovat,napsat datum uložení,do kdy bude zásilka uložena,na kartu se musí taktéž dělat administrativní postup. Pak než se vše napípá a dá do skladu. Kdyby byli placeni jako u dpd,že za každou dorucenou zásilku je částka navíc,tak by se snažili (plus se musí stíhat čas,jinak má dpd řidič srážku,tedy aspoň v Německu jsem to tak měla)

letalnica
17. črc 2020

@amazonkajanik OPD je stále zdarma, na stejnou adresu tedy.

merope
17. črc 2020

@amazonkajanik Zpoplatněné není opakované doručení (to teda ať zkusí zpoplatnit - my užíváme zásadně v situaci, kdy se někdo nenamáhal se to pokusit doručit, což tedy je často v případě různých záskoků, naše pošťačka je super), ale to, když ti přijde dopis na adresu trvalého bydliště, ale chceš ho přeposlat jinam - to bývalo zdarma.

amazonkajanik
17. črc 2020

@letalnica jo,jsem si pak vzpomněla,že to bylo u balíků. Jak jsem jezdila motorizovanou a asi půl roku čistě i balíky,tak se mi to slévá dohromady 🙄😁 ani bych se nedivila,kdybych poště přisoudila něco od dpd 😂

amazonkajanik
17. črc 2020

@merope Jj,poplatek byl u balíků,jsem to spletla. Tam bylo za opacko 20,- plus za doručení balíku,který byl původně na poštu (předchůdce dnešních Balík na poštu). Bohužel,byli odesílatelé,kteří dávali jen NP(na poštu) a jedna z jejich zákaznic byla 80letá babička. Tudíž se to následující den dávalo na doručení,jenže už to bylo zpoplatněno tou 20korunou 🙄

Strana
z3