Máma mi otevírá poštu. Jak to vyřešit?
Holky, muzete poradit?
Ziju v zahranici, trvale bydliste mam porad u rodicu. Problem je, ze mama mi otevira veskerou postu. Nevim jak to resit. Potrebuji neco resit s urady a take mi z uradu poslou nejake papiry a ja nechci, aby se do toho mama koukala, nemusi vedet moje osobni zalezitosti. Mam se odhlasit z trvalyho bydliste? Nebo jak jinak to vyresit?
@mzacikova Změň si trvalé bydliště, vyřeš přeposílání dopisů. Máme nemusíš říkat, proč to tak je.
Datovka. 🙂 Ale ne všichni to akceptujou, ale většina ano. Jsem taky v zahraničí a už ze zahraničí jsem řešila rozvod, vlastním nemovitost, potřebovala jsem vyřídit daně atp. a vše jsem řešila datovkou. 🙂
Ano dá 🙂Zařizovala jsem mamce,buď lze platit si na poště tu schránku a tam se pošta vkládá a pak třeba poprosíš kamarádku nebo někoho aby vyzvedl a nebo rovnou nahlasit že každý dopis nebo něco přeposlat na určitou adresu 🙂
Nebo si na poště můžeš zaplatit přeposílání dopisů na jinou adresu (třeba k někomu jinému).
staci si na dane poste zridit takzvanou odnasku-odnos...to ti zridej takovou prihradku a tam ti budou nechavat veskerou postu...je to bezplatne myslim teda aspon za me bylo kdyz sem pracovala na poste. akorat je nevyhoda ze kdyz ti prijde obycejna posta a nekdo rekne tvoje jmeno tu postu mu klidne daj...nebo si zarid tzv.P.O. Box...to je placena schranka na klicek ale ta se plati a nevim kolik
@meronym
podle me to ani nevi,ja bych ji tim zkusila pohrozit...
@anonym
nemuzes si trvale bydliste udelat jinde?treba u nekoho z rodiny ci kamaradu?
@zelenaesmolda A proč měnit trvalé bydliště?
@hojda
aby ji mama neotvirala tu postu?navic tam stejne nebydli tak co...
@amazonkajanik Tak zase záleží, kolik těch dopisů je - je to zpoplatněné (mimochodem - teď už je zpoplatněné i přeposlání dopisu na jinou adresu).
@zelenaesmolda To je zbytečně náročné měnit trvalé bydliště a všude to nahlašovat....
@zelenaesmolda Měnit si doklady, když je v zahraničí?
@hojda
to neni takovy problem,OP v zahranici nepotrebuje,staci ji pas a tam trvaly pobyt stejne neni,OP si muze vyridit az tady bude a vyzvedne si ho pri pristi navsteve.
Na většině úřadů se uvádí korespondenční adresa, kterou si můžeš dát kam chceš. Jinak tomu mo nerozumím, chceš něco vyřizovat s úřadama, jsi v zahraničí, tak jak to vyřídíš, když se k poště nedostaneš?
@zelenaesmolda Taky musíš hlásit na zdravotní pojišťovnu a zajít do banky atd. To bych kvůli jednomu dopisu nedělala. Nehledě na to, že asi nemá se kam přehlásit.
@hojda
kdyz zije v zahranici tak je z pojistovny u nas odhlasena,nic jim hlasit nemusi.Adresa se v bance da zmenit v IB,cesky ucet ale treba vubec nema...
@vineta Aha, tak to jsem nevedela. Ja myslela, ze cokoliv s tou nahlasenou adresou nechaji na poste nebo doposlou jinam.
@zelenaesmolda Adresa ano, ale musí ověřit nový OP. Jsou jednodužší varianty, než měnit adresu trvalého pobytu. Korespondeční adresa, dosílka, datová schránka.
Taky mě napadla ta korespondenční adresa, ale z vlastní zkušenosti vím, že to tak úplně nefunguje.
Jen se zeptám, zkoušela si to mamce vysvětlit? Řekla bych, že vztah s maminkou moc dobrý asi nemáš, když máš tendenci něco skrývat a říkat o mamce, že je drzá 🤔
Ta datová bude pro tebe dobrá
@miba10
tady prece nejde o nejake skryvani.je dospela a ma pravo na sve soukromi.a pokud ji matka leze do soukrome posty i pres jeji nesouhlas tak je drza jak lazenska veverka.
@zelenaesmolda no taky jde o to, že pokud jsem dlouhodobě pryč, tak si tu poštu zařídím jinak. Nehledě na to, že nikde není psáno od autorky, že by o tom nějak diskutovali. Já mám ségru co žije v zahraničí 20 let. Trvale bydliště má stále u mamky a mamka ji taky otevře poštu. Důvod je úplně prostý. Ségře zavolá, že ji přišlo to a to. Prostě ne kuli tomu, že by ji zajímalo co tam je, ale třeba proto, aby ségra věděla, co jí přišlo a co se po ní chce.
@miba10
jenze to je neco jineho,segra ji nezakazala postu otevirat a vi o tom,ze to mamka otevre.
@miba10 Jenomze ja si nepreju aby mi otevirala postu, je to prece moje soukromi, nechapu jak si to vubec muze dovolit.
@zelenaesmolda jak říkám, nikde jsem nenašla zmínku o tom, že by se o tom nějak bavili... To je celé.
Chápu tě, na druhou stranu znám případy, kdy takhle rodiče pak přišli do exekucí, protože děti stále měli TP u rodičů, bydleli jinde a nasekali si dluhy... Takže na druhou stranu chápu i maminku. Ale jak už jsem psala, datovka ti to vyřeší. 😉Hezký den
@miba10 Diky moc, tohle ale nebude tim, ona mi to delala porad. Dluhy nemam.

@letalnica tak přesně po 7letech jsem to zabalila. Ale hlavně kvůli partě,která nebyla. Furt jen hádky o dovolenou a ta nechtěla tenhle rajon,atd. To,že mě pošta propustila pro nadbytecnost a za rok přišli s prosikem,ať se vrátím,to jsem přešla. Ale to házení klacků pod nohy,ať od kolegyň,nebo vyššího vedení mě už štvalo. Schválně,mrkni na vyplatnice,jestli tam máš pokaždé jinou částku u povinného pojistného. A v momentě,kdy třeba drcneš auto,platíš ze svého a to za těch 7let padlo sakra peněz. Já takhle za sčítání lidu dostala fakticky jen 500,-...4,5tis se strhlo na povinné pojistné a dalších 5tis jsem nedostala jen proto,že jsem 14dní čekala na průkaz scitaciho komisaře,tudíž jsem oficiálně dělala jen dva týdny 😣