icon

Máma mi otevírá poštu. Jak to vyřešit?

16. črc 2020

Holky, muzete poradit?
Ziju v zahranici, trvale bydliste mam porad u rodicu. Problem je, ze mama mi otevira veskerou postu. Nevim jak to resit. Potrebuji neco resit s urady a take mi z uradu poslou nejake papiry a ja nechci, aby se do toho mama koukala, nemusi vedet moje osobni zalezitosti. Mam se odhlasit z trvalyho bydliste? Nebo jak jinak to vyresit?

Strana
z3
amazonkajanik
16. črc 2020

@letalnica tak přesně po 7letech jsem to zabalila. Ale hlavně kvůli partě,která nebyla. Furt jen hádky o dovolenou a ta nechtěla tenhle rajon,atd. To,že mě pošta propustila pro nadbytecnost a za rok přišli s prosikem,ať se vrátím,to jsem přešla. Ale to házení klacků pod nohy,ať od kolegyň,nebo vyššího vedení mě už štvalo. Schválně,mrkni na vyplatnice,jestli tam máš pokaždé jinou částku u povinného pojistného. A v momentě,kdy třeba drcneš auto,platíš ze svého a to za těch 7let padlo sakra peněz. Já takhle za sčítání lidu dostala fakticky jen 500,-...4,5tis se strhlo na povinné pojistné a dalších 5tis jsem nedostala jen proto,že jsem 14dní čekala na průkaz scitaciho komisaře,tudíž jsem oficiálně dělala jen dva týdny 😣

mourovatakocka
16. črc 2020

@mzacikova Změň si trvalé bydliště, vyřeš přeposílání dopisů. Máme nemusíš říkat, proč to tak je.

me_druhe_ja
16. črc 2020

Datovka. 🙂 Ale ne všichni to akceptujou, ale většina ano. Jsem taky v zahraničí a už ze zahraničí jsem řešila rozvod, vlastním nemovitost, potřebovala jsem vyřídit daně atp. a vše jsem řešila datovkou. 🙂

nat
16. črc 2020

Ano dá 🙂Zařizovala jsem mamce,buď lze platit si na poště tu schránku a tam se pošta vkládá a pak třeba poprosíš kamarádku nebo někoho aby vyzvedl a nebo rovnou nahlasit že každý dopis nebo něco přeposlat na určitou adresu 🙂

hojda
16. črc 2020

Nebo si na poště můžeš zaplatit přeposílání dopisů na jinou adresu (třeba k někomu jinému).

nagojka
16. črc 2020

staci si na dane poste zridit takzvanou odnasku-odnos...to ti zridej takovou prihradku a tam ti budou nechavat veskerou postu...je to bezplatne myslim teda aspon za me bylo kdyz sem pracovala na poste. akorat je nevyhoda ze kdyz ti prijde obycejna posta a nekdo rekne tvoje jmeno tu postu mu klidne daj...nebo si zarid tzv.P.O. Box...to je placena schranka na klicek ale ta se plati a nevim kolik

zelenaesmolda
16. črc 2020

@meronym
podle me to ani nevi,ja bych ji tim zkusila pohrozit...

@anonym
nemuzes si trvale bydliste udelat jinde?treba u nekoho z rodiny ci kamaradu?

hojda
16. črc 2020

@zelenaesmolda A proč měnit trvalé bydliště?

zelenaesmolda
16. črc 2020

@hojda
aby ji mama neotvirala tu postu?navic tam stejne nebydli tak co...

merope
16. črc 2020

@amazonkajanik Tak zase záleží, kolik těch dopisů je - je to zpoplatněné (mimochodem - teď už je zpoplatněné i přeposlání dopisu na jinou adresu).

hojda
16. črc 2020

@zelenaesmolda To je zbytečně náročné měnit trvalé bydliště a všude to nahlašovat....

hojda
Autor odpověď smazal
hojda
16. črc 2020

@zelenaesmolda Měnit si doklady, když je v zahraničí?

zelenaesmolda
16. črc 2020

@hojda
to neni takovy problem,OP v zahranici nepotrebuje,staci ji pas a tam trvaly pobyt stejne neni,OP si muze vyridit az tady bude a vyzvedne si ho pri pristi navsteve.

zuzkasim
16. črc 2020

Na většině úřadů se uvádí korespondenční adresa, kterou si můžeš dát kam chceš. Jinak tomu mo nerozumím, chceš něco vyřizovat s úřadama, jsi v zahraničí, tak jak to vyřídíš, když se k poště nedostaneš?

hojda
16. črc 2020

@zelenaesmolda Taky musíš hlásit na zdravotní pojišťovnu a zajít do banky atd. To bych kvůli jednomu dopisu nedělala. Nehledě na to, že asi nemá se kam přehlásit.

zelenaesmolda
16. črc 2020

@hojda
kdyz zije v zahranici tak je z pojistovny u nas odhlasena,nic jim hlasit nemusi.Adresa se v bance da zmenit v IB,cesky ucet ale treba vubec nema...

biciklissie
16. črc 2020

@vineta Aha, tak to jsem nevedela. Ja myslela, ze cokoliv s tou nahlasenou adresou nechaji na poste nebo doposlou jinam.

letalnica
16. črc 2020

@nagojka Ale to by sem musela jezdit často, odnos je klasické ukládání na 10 - 15 dní, pak se zásilky vrací, ne že tam budou ležet...

hojda
16. črc 2020

@zelenaesmolda Adresa ano, ale musí ověřit nový OP. Jsou jednodužší varianty, než měnit adresu trvalého pobytu. Korespondeční adresa, dosílka, datová schránka.

miba10
17. črc 2020

Taky mě napadla ta korespondenční adresa, ale z vlastní zkušenosti vím, že to tak úplně nefunguje.
Jen se zeptám, zkoušela si to mamce vysvětlit? Řekla bych, že vztah s maminkou moc dobrý asi nemáš, když máš tendenci něco skrývat a říkat o mamce, že je drzá 🤔
Ta datová bude pro tebe dobrá

zelenaesmolda
17. črc 2020

@miba10
tady prece nejde o nejake skryvani.je dospela a ma pravo na sve soukromi.a pokud ji matka leze do soukrome posty i pres jeji nesouhlas tak je drza jak lazenska veverka.

miba10
17. črc 2020

@zelenaesmolda no taky jde o to, že pokud jsem dlouhodobě pryč, tak si tu poštu zařídím jinak. Nehledě na to, že nikde není psáno od autorky, že by o tom nějak diskutovali. Já mám ségru co žije v zahraničí 20 let. Trvale bydliště má stále u mamky a mamka ji taky otevře poštu. Důvod je úplně prostý. Ségře zavolá, že ji přišlo to a to. Prostě ne kuli tomu, že by ji zajímalo co tam je, ale třeba proto, aby ségra věděla, co jí přišlo a co se po ní chce.

zelenaesmolda
17. črc 2020

@miba10
jenze to je neco jineho,segra ji nezakazala postu otevirat a vi o tom,ze to mamka otevre.

autor
17. črc 2020

@miba10 Jenomze ja si nepreju aby mi otevirala postu, je to prece moje soukromi, nechapu jak si to vubec muze dovolit.

miba10
17. črc 2020

@zelenaesmolda jak říkám, nikde jsem nenašla zmínku o tom, že by se o tom nějak bavili... To je celé.

miba10
17. črc 2020

Chápu tě, na druhou stranu znám případy, kdy takhle rodiče pak přišli do exekucí, protože děti stále měli TP u rodičů, bydleli jinde a nasekali si dluhy... Takže na druhou stranu chápu i maminku. Ale jak už jsem psala, datovka ti to vyřeší. 😉Hezký den

autor
17. črc 2020

@miba10 Diky moc, tohle ale nebude tim, ona mi to delala porad. Dluhy nemam.

andrejkabarankova
Autor odpověď smazal
Strana
z3