Manžel běhá s kolegyní z práce, vadilo by vám to?
Maminky, nevim jak zacit. Zalozila jsem si jiny profil, protoze nechci aby me nekdo poznal. Budu rada kdyz si ten muj vylev prectete a odpovite jak to vidite vy z druhe starny.
Mam 18-ti mesicni dite a manzel podnika. Asi pred tremi mesici prijal k sobe do kancelare asistentku aby mu trosku vypomohla. Holcina vypada rozumne a libili se mi. Pri diskuzi s manzelem prisli na to, ze maji stejny konicek, a to behani. Slovo dalo slovo a domluvili se na spolecnem behu. A tady zacina muj problem nebo spise blok. Manzel mi to zatajil a ja jednou vecer projizdela facebook a tak nahodne jsem si ji nasla. Videla jsem, ze beha a ten posledni beh, asi tri dny zpatky se shodoval s casem i mistem behu meho manzela. Manzel mi rekl ze jde behat i kam, bohuzel se nezminil ze ne sam. Kdyz jsem si dala dve a dve dohromady, polilo me horko. Takovy ten blby pocit a myslenky plynuly vsemi smery. Vybehla jsem, nemohla jsem to drzet v sobe a uhodila na nej. Prvni se tvaril prekvapene, nechtelo se mu odpovidat, ale nezapiral. Pry mi to nechtel rict, ze presne vedel ze bych udelala scenu, tak o tom pomlcel. Vlastne mi to nejak nevysvetloval. Pro nej o nic neslo. Jen si byli zabehat. Zranilo me to. Duvera byla nahlodana. Domluvili jsme se ze mu to zakazovat tedy nebudu, ale chci vedet dopredu, ze spolu pujdou behat. Slib dodrzel a dalsi beh mi rekl. Ac nerada, pustila jsem ho. Nemyslim si ze jsem nejaka stihacka, ale kdo miluje tak asi i trosku zarli. Asi 14 dni byl klid a pak jsem zase zjistila ze byli spolu spolu natajnacku behat. Teda nerekl mi to, ale kdyz jsem uhodila, rekl ze byli. Ona si totiz kazdy beh dava na fb. Jinak bych to asi nezjistila.
Po tom prvnim incidentu se manzel urazil. Nemohla jsem z nej dostat proc. Urazena jsem prece mela byt ja. On si to domyslel tak, ze odkud jinud bych to mohla vedet, nez ze jsem se mu hrabala v telefonu. Vubec nepripoustel ze bych to mohla zjistit nejak jinak. A tak me jeste obvinil, ze jsem stihacka a hrabu se mu v telefonu. Nikdy jsem to nedelala a delat nehodlam. Tim me dostal. Zname se pres deset let a on mi neveril.
Holky, ted zase odjel behat, vim ze spolu sli. Trosku se to ve me pere. Verim ze nic jineho spolu nemaji, ale i tak mi to vadi. On to vi. Ale pry maji stejne tempo, samotneho ho behani moc nebavi a ostatni delaji dlouho do noci. Tak behaji spolu.
Jaky na to mate nazor, vadilo by vam to? Delam zbytecne dusno? Co by jste delali vy?
Dekuji za vsechny vase odpovedi. Pisu to trosku s emocemi, tak snad se s tim poperete. 🙂
@rituska88 no ta jestli je údajně dost do větru, tak tam jedině jak píšeš - aby to doma klapalo co nejvíc, ale bohužel jsou chlapi, kteří něco provedou, i když doma mají super ženskou...
a vždycky je důležité starat se o sebe a nebýt bez koruny... opravdu to píšu z vlastní zkušenosti, že potom je to nebetyčný malér... na MD je to těžké, ale i tak se dá mít něco stranou (před MD nebo i něco během ní dát stranou).... ne podezírat druhého, ale nemít klapky na očích... věci se stávají, to je prostě realita....
ono se o věcech hezky mluví když to je teorie (jak by se mně tohle nikdy stát nemohlo, jak by člověk zůstal v klidu atd.)... realita je pak úplně jiná, člověk je hodně zraněný a ta situace je komplikovaná....
před pár lety bych taky mluvila jinak 😉 a mnoho mých kamarádek taky.... okolo mě je teď asi 5 párů co jsou "na rozvod", ovšem je fakt, že vztah bokem tam začaly tři muži a dvě ženy... takže zase nehažme muže do jednoho pytle...
ono to nikdy není černobílé - a nemá smysl hledat "vinu" ale spíš to rozplést a líp komunikovat....
nám s tím hodně pomohly Bachovy esence a hodně jsme si toho vyříkali, od té doby je ten vztah silnější... a jsem ráda, že jsme si tím prošli, jsme oba zralejší a bylo to hodně náročné, ale dost to člověku dá pokud to uchopí za dobrý konec
@kefalinka Uplně upřímně? Nelíbilo by se mi, že chodí běhat s kolegyní. Pak zjistit, že to tají? Tak to by mi smrdělo. Kdyby nebylo těch tajnůstek, byl by to velkej morální boj, protože ani já nejsem ten typ, co by svýho chlapa nějak stíhal nebo omezoval. Mám pár kamarádů, ale když si představím, že bych svýmu chlapovi lhala, že chodím třeba říkejme mu Pavel, s Pavlem plavat. Jak by to asi vypadalo, hm? Proč to tajit, že? Nenapadá mě jediný důvod, proč to tajit, že...jediný....že bych byla nevěrná. Podle sebe soudím Tebe, jak se říká 🙂 Dovolte si zažárlit! A pokud se uráží.....zas to srdí tím, že přihořívá. Např. když jsem posledně nějak vyjela po svým milým a tím na sebe vlastně práskla, že žárlím, uplně mile mě objal a tak trochu jak utěšující malou holku mě konejšil, že jak mě to může jenom napadnou a takové ty něžnosti k tomu. To je podle mě správná reakce věrného muže! Né že se naježí....jako byste rýpla do živého, že? Já nechci čarovat. Třeba jsem vedle jak ta jedle, že 🙂 Ale byla bych tuze obezřetná.
"dovolte si zažárlit" .... hezké!
v tom zdravém slova smyslu... když s někým bydlím, mám s ním dítě, má mi být jedno co se děje?
ono jsou dva protipóly - majetnická žárlivost, která může dotyčného až doslova vyhnat do jiné náruče... a pak situace kdy si žena nechá líbit vše, protože si nevěří (že by zajistila děti, že by našla partnera atd.).... já se kolikrát při práci až divím kolik lidí si nechá dost líbit... léta dělá že nevidí milence nebo milenky...
to neznamená, že to musí být tenhle případ 😉 jen taková poznámka na okraj...
@kefalinka jinak, mě by se tohle taky nelíbilo. Na něčem jste se dohodli, tak to má dodržovat. Nesnáším zatajování ve vztahu a pokud tvůj manžel tohle dělá, tak bych nevěřila v to, že o nic nejde a že je to jen o běhání.
Promluvila bych si s ním o tom co si myslím a že se mi to nelíbí a pokud v tom chce pokračovat, že mi akorát bude ubližovat .
@andelka Mno, mám jiné zkušenosti. pokud někdo lže, zatajuje, tak nevěřím že o nic nejde. A nejde o soukromí - patřneři si mají říkat kde jsou a s kým. Nemají lhát a dělat ze sebe navzájem kretény 🙂
@rituska88 Ahoj, četla jsem co jsi psala a kdyby se takhle měl chovat můj manžel (jakože by mu přišlo divné, když si píšu s kamarády), tak bych už dávno byla rozvedená, nebo bych se spíš ani nevdala 😀. Mám nejlepšího kamaráda, znám ho od malinka, píšeme si pořád, voláme si minimálně jednou denně a většinou se i každý den vidíme, že se u nás třeba zastaví když jede z práce, nebo zajdeme na oběd atd. Manžel to v pohodě toleruje a ví, že je totální nesmysl aby jsme si spolu začali. Kamarád má teď novou přítelkyni a toleruje to taky. Na druhou stranu ale vím, že on by na mně nikdy nic nezkoušel a já na něj také ne. Asi je potřeba opravdu posoudit jak na tom to přátelství je, než ho odsoudíš 🙂. Já si za sebe myslím to, že kdyby to byla opravdu kamarádka tak bys jí od začátku znala a rozhodně by venku nemusela přemýšlet, jestli Tě venku má pozdravit...
Co se týká celkově tématu tak za mně takhle: osobně se dost kamarádím s klukama - ať už to jsou kolegové a nebo kamarádi co mám od dětství a manželovi to vůbec nevadí, ale nedej bože, když mi začne třeba na Facebooku vypisovat někdo cizí 😀. To samé z mé strany - nevadí mi staré kamarádky, kolegyně, ale cizí holky joo a také mám speciální averzi na jeho bývalou "nejlepší kamarádku" se kterou se nějakou dobu tahal a byl do ní zamilovaný. Rozmlouvala mu svatbu týden před obřadem a tu má teda zakázanou a stýkat se s ní nesmí 🤐. Když vznikne přátelství na pracovišti, tak na tom nevidím nic špatného - víc bych se bála toho kdyby přišel s tím, že kámošku na běhání potkal někde v baru.
mě by to vadilo už jenom z principu že tajil. zakazala bych to. doposud běhal sam tak nevidim problem v tom proč sam neběhat dal..nevěřim že je to jen běhání znám jak to končí....
@texetka Je to tak. Mně ani tolik neštve to, co udělal on, protože jsme měli už delší dobu trochu krizi a prostě je to tak, že chlapi se občas takhle chovají, ale nejvíc mě štve to, že ona ho neposlala rovnou někam, neřekla mu Běž do... a vyřeš si své problémy doma, uvědom si, že máš rodinu... ale živila ho v tom opravdu hodně dlouho, podporovala ty jeho myšlenky a nápady, chtěla se s ním tajně scházet a vůbec jí nebylo ani trošku blbé, že se potkáváme, že moji rodiče jsou její sousedi...prostě jí bylo jedno, že by tak třeba pomohla rozbít nám rodinu. Já bych na tohle žaludek neměla. Kdyby se o mě pokoušel zadanej chlap a vykládal mi pohádky o tom jak je to doma strašný, tak bych ho v první řadě poslala ať si to nejdřív doma vyřeší. Ale ona mu napsala, že je pro každou špatnost... No, třeba se jí to jednou vrátí...
@cheynee ono záleží na zkušenostech... já se dvakrát seznámila v práci a jednoho z těch mužů jsem si vzala, takže já bych byla ostražitá i tam... vztah se může vyvinout kdekoli a často to je někdo koho člověk zná nějakou dobu....
jinak osobně si myslím, že pokud člověka ten druhý nějak nepřitahuje (a nemusí to být fyzicky nutně), tak s ním ani nekamarádí... na kamarádské vztahy mezi muži a ženami moc nevěřím (tedy kromě gayů), ale každá to můžeme vidět jinak...
ale ono stejně člověk nikomu nepatří, nejlepší "ochrana" je starat se o to, aby vztah byl naplněný 🙂
@rituska88 Já Tě chápu, spíš jsem Ti tím chtěla naznačit, že už v době, kdy Ti říkal jaká je to kamarádka ses s ní měla znát - tak to přece chodí, když seš s někým jenom kamarádka, ne? 🙂
@lu777 Já se s manželem znám taky z práce, ale každý pracujeme v jiném městě. A byla to opravdu velký výjimka, jinak by mě ani nenapadlo si s někým něco začínat protože by se to rozkřiklo rychlostí blesku (pracujeme v jedné velké pojišťovně) 😀.
@cheynee No, to asi ano, to máš pravdu. My se známe od vidění už roky, je to sousedka mých rodičů a s přítelem se zná ještě o mnoho let dýl, ale i když si oni tykají a máme i společné přátele, tak já si s ní stále vykám. No ale přítel už se s ní taky nebaví a já po tom, co o ní všechno vím, si s ní ani tykat netoužím 🙂 Vždy jsem ji brala prostě jako známou, nikdy jsem proti ní nic neměla, často jsme se spolu zapovídaly ohledně dětí (má o něco mladší holčičku než je náš syn) a nikdy by mě nenapadlo, že za mými zády si takto vypisuje s mým chlapem. Teď už k ní mám pochopitelně negativní postoj a už ji asi ani zdravit nebudu (možná by jí totiž s tím pozdravem přiletěla i facka 🙂 ).
@cheynee no však my byli svobodní 😉
každopádně pracoviště je výborné místo na seznamování... takže ten muž nemusí ani nikam moc chodit, stačí když jde do práce...
a to že když se ho žena přímo zeptá, tak on se tomu zasměje, jak jí to proboha napadlo, tak to taky nic neznamená - mám známou, která chodí se ženatým a jeho žena se ho už několikrát ptala, protože se jí leccos nezdálo a on se tomu zasměje, uvaří večeři a zase to dál "klape" 😖
ono jsou chlapi co tohle dělají celou dobu manželství a umí v tom chodit....
Milá Kefalinko, mě by to asi vadilo, tím spíš, že Vám to nechtěl říct. Je to o důvěře. A bohužel ženy mají od přírody až moc bujnou fantazii. Takže nezbývá než věřit 😉
Mě by to tedy také vadilo. Nevím, co bych s tím dělala, ale asi na rovinu bych mu řekla, že mi to vadí. Jestli se vidí v práci a ještě i po práci, to je nějak moc.
Ještě, že můj chlap když už běhá tak jen s MP3 přehrávačem 🙂, vůbec nezávidím, nelíbilo by se mi to a tím, že by se mi to nelíbilo, věřím, že by to ani nedělal, 🙂 po přečtení této diskuze jsme měla hned blbé myšlenky, zrovna manžel na služebce na týden, a když mu volám tak se všichni sbalili a jeli do vinného sklípku... tak jsem si taky trochu za žárlila, a reakce, byla že je rád, že i po tolika letech(14) na něj ještě žárlím a né žádné osočování. Po cestě domů mi teda nedovezl kytku,ale těhotenské legíny 🙂
Jak tady někdo psal příležitost dělá zloděje...ruku do ohně bych nedala za sebe, natož za někoho jiného, v celoživotní věrnost moc nevěřím, jen v ni doufám 🙂
@cheynee Já nevím.......o dost mladší asistentka z práce, mi připadá úplně stejná situace, jako kdyby potkal nějakou holku někde na horách, zjistili, že bydlí kousek od sebe a začali spolu běhat. Vlastně v té práci, mi to připadá ještě horší, páč si myslím, že mezi nadřízenými a podřízenými by se měly udržovat profesionálnější vztahy, nepouštět se vzájemně moc k tělu, i kdyby se nejednalo o milostný románek, stačí běžná lidská hádka mezi - jakoby kamarády - a ihned se to podepíše i na vztahu na pracovišti 🙂.
Jinak souhlasím, holky z dřívějška, bývalé spolužačky, kamarádky z dětství atd., tam to vnímám tak nějak jinak. Neříkám, že neexistuje aby mě můj manžel nepodvedl právě s někým takovým! 🙂 ale aby navazoval přátelství s cizíma mladšíma holkama, to bych asi zpozorněla 🙂.
Píšu ale z pohledu, jak to funguje u nás. Můj chlap má tolik práce, že je velmi rád, když se mu podaří vyšetřit si čas a zapařit s dlouholetými blízkými kamarády. Takže nějaké náhlé běhání a kafíčkování s cizí holkou by prostě divné bylo 🙂. Jsou ale lidé, kteří tolik pracovně vytížení nejsou a volného času mají podstatně dost, také jsou zaměstnání, kde se člověk neustále seznamuje s novými mladými lidmi.....chce to soudit podle individuální situace.
Ta v úvodním příspěvku mi ale moc nesedí 🙂
@victress Tak rekla bych se situace se uklidnila. Ted po vanocich manzel beha asi sam. Trosku si to totiz rozfazoval, takze strida beh s plavanim a posilkou. Jsem rada. ☺️
Pevne doufam ze mu to vydrzi.
Dekuji moc vsem kdo odpovedeli a dali mi tak moznost precist ruzne uhly pohledu.
Milá kefalinko, jsem moc ráda,že píšeš právě toto,ale ráda bych ti řekla,jen to, bud opatrná,muži umí schovávat a klamat..., 🙂 😉 bohužel mám osobní zkušenost ....a vždy jsem naletěla kecum,víš keci nemají cenu 🙂 ,skutky a činny mne přesvědčí..,muži si najdou vždy výmluvu na cokoli ....jinak jsem moc ráda a budu držet pěstí,měj čidla vystrčená jak se říká..... 🙂 hezký den
@ludanlenka Neboj, moje ostrazitost uz ted bude asi porad trosku v pozoru.

@merope
@lu777 No u nás je problém, že ona je hodně do větru - chlapy střídá hodně, nějakou věrnost neřeší, takže i když měla (má) přítele, tak by do toho klidně šla a vyspala se s jiným chlapem, který má taky doma ženu a dítě. Takže u nás je hlavní zlepšit komunikaci mezi sebou a dělat vše tak, aby to doma ve všech směrech klapalo a neměl důvod o něčem takovém vůbec přemýšlet, protože vím, že jí nemůžu rozhodně věřit. Zmíněný problém s ní ale neprobíral, to by se v jejích očích naopak ,,shodil", on se ale chtěl ukázat jako borec a tou špatnou jsem měla být já. Když jsme to všechno probrali, tak se přítel bije do hlavy, že nechápe jak mi mohl tak ublížit a proč jí vůbec vypisoval, ale stačilo málo a rozešli bysme se - já nejsem typ člověka, který by dokázal tolerovat nebo přecházet nevěru apod., tohle bylo už hodně na hraně a dá se říct, že nemít syna, v ničem bych se nepitvala a odešla od něho. Ale k něčemu to asi bylo dobré - sám říkal, že asi potřeboval nějakou kopačku, aby si uvědomil, co doma má a o co by přišel. Akorát ta kopačka přišla v dost nevhodný čas - všechno vyplavalo na povrch 2 týdny od našeho zasnoubení 😒 A ono to vždycky vyplave i když si třeba někdo myslí, že ne.
Radši být za stíhačku než potom řešit, že se stalo a že se s tím nedokážu vyrovnat, to už je potom pozdě. My si teda normálně říkáme kam jdeme a s kým a nelžeme si nebo nezapíráme, ale kdybych měla pochybnosti, tak je prostě nahlas vyslovím s tím, že ano - mám ho ráda a záleží mi na našem vztahu a klidně přiznám, že žárlím. A pokud on to nedokáže pochopit a odpustit si např. nějaké běhání s kolegyní kvůli své ženě tak je to trochu smutné. Ale samozřejmě názory všech tady se liší podle toho jaké má kdo zkušenosti. Před pár lety bych možná taky mluvila jinak 🙂