Manžel chce, abych šla do práce
Ahoj,ráda bych znala váš názor.S manželem máme 2 děti-4 a 12 let.Minulý rok začala mladší dcerka chodit do školky.Já jsem začala chodit do práce k naší společné známé.Byla to práce kde jsem díky známosti mmohla zůstat doma když jsem potřebovala,resp.Když dcera byla nemocná. Práce mě ale nebavila,chodila jsem do ní i z ní dost otravena a to se projevovalo i doma.O prázdninách jsme se s manželem dohodli,ze nemá smysl v tomto pokračovat.Zůstala jsem tedy doma,mladší dcera he každý měsíc nemocná,je na mě extrémně vázána,skolku nesnáší,ztěží tam pretrpi ty 4 hodiny dopoledne.Já za ty 4 hodiny co jsem dopoledne doma stihnu akorát tak uklidit,uvařit,zacvičit si a hodinu se učím jazyky.Kompletní obstarání domacnosti a děti je na mně.Manžel odjíždí do práce v 6 ráno a vrací se v 7 večer,hlídání nemáme.Nějak jsem automaticky počítala s tím,ze zůstanu doma,S platem manžela v pohodě vvyjdeme,máme ještě příjmy z pronájmu,takže něco i ušetříme.Já rozhodně nechodím po obchodech a neutracim peníze vydělané manželem za svoje rozmary.Dopoledne jsem ráda,ze mám alespoň nějaký čas pro sebe a odpoledne plně venuju dětem.Manžel včera přišel s tím,ze chce abych šla do práce,on s tím tedy spíš počítal tak nějak automaticky stejně jako já počítala s tím,že budu doma.Prý proto abych měla nějaké pracovní návyky a v budoucnu důchod.Já ho na jednu stranu chápu,na druhou se obávám,ze na tom bude nejvíc bita dcerka,která bbude muset do školky i když ji nebude úplně dobře,teď jsem si ji mohla nechat doma když třeba jen kaslala a měla rýmu nebo ji bude hlídat cizí osoba,kterou budu muset zaplatit když budu v práci.
@somalicats ale co když je to manželova volba a realizuje se v práci a v domácnosti a kolem dětí se ani realizovat nechce, protože je to - třeba - ten typ, který není schopen najít kalhoty uklizené v jeho skříni na svém místě, v lednici máslo, neví, kde má jeho sedmileté dítě pyžamo (které je od jeho narození na stejném místě). Třeba se manžel žene za něčím, co chce jen on sám.
Zase tady podsouváte něco, co vůbec upřesněno nebylo.
@lenka5731 Kdyby to byla manželova volba, tak nebude po zakladatelce chtít, aby šla do práce... Nic nikomu nepodsouvám, takový to na mě prostě dělá dojem.
@somalicats tak chtít to může z tisíce důvodů, třeba vůbec ne z finančního, ale třeba jen pro pocit, že se žena doma "válí". Ani nebylo napsáno, kolik muž vydělá a co potřebují poplatit. Zakladatelka na mě nedělá dojem, že by trpěli nouzí a je fakt, že někteří chlapi vydělají 60 tisíc a pořád mají pocit, že je to málo, honí se za nějakou svou chimérou a pak to musí být těžká domluva.
podle mne už i ten chlap vidí že paní zpohodlněla.... a pokud chlap dělá od rána do večera nemuze po něm ženská chtít aby přišel domu vytíral a žehlil jak tu někdo napsal 😀
@windows10 a on nejdřív souhlasil, že odejdeš z té práce a pak na tebe vlítnul, že máš jít do práce? Vy jste to spolu neprobírali? Jste se jaksi nepochopili v základu ne? On to bral tak, že z té práce odejdeš a najdeš si jinou a ty zas tak, že je to konečná a s prací máš utrum, že?
Já tě asi dokážu pochopit, ale chápu i manžela, že se dívá dál než za první roh... Z čeho budete žít v důchodu? Jestli manžel tak dobře vydělává, že si na slušný život v penzi odkládáte už teď (pro OBA!), pak ok, ale jestli ne, tak mi tvá neochota přijde hodně sobecká. Nemluvě o tom, že nikde není napsáno, že to do toho důchodu doklepete společně (nepřeju, samozřejmě, ale život přináší ledacos). Takže jak to máte?
@lenka5731 Právě proto, že z toho, co psala zakladatelka, nemám pocit, že by trpěli nouzí a ona byla nucena doplnit příjem rodiny, tak se nabízejí další otázky, proč to chce. Pokud mu vyhovuje být v práci od nevidím do nevidím, mít vysoký příjem a s rodinou trávit čas jen o víkendu, tak takový chlap většinou nemá potřebu nutit svou ženu do dalšího příjmu. Ano, může mít pocit, že mu žena doma krní, ale to pak neznamená nutně chození do práce - zakladatelka píše, že se učí cizí jazyky, chodí cvičit... Takže asi není tak úplně bez kontaktu se světem. Proto mě napadl ten důvod, že by její manžel třeba mohl chtít trávit s rodinou víc času, než jen ty víkendy - koneckonců děti už nejsou mimina, která se jen krmí a spí (a z těch většina chlapů opravdu příliš odvázaná není, protože s nimi nic nepodniknou), už se s nimi dá ledacos dělat.
přijde mi, že tady všichni děláte jako by paní v životě nepracovala a pracovat nikdy nechtěla 🙂
tolik silných slov ... nemakačenko, zpohodlněná, ztráta pracovních návyků, nezaměstnatelnost do b budoucna, bez nároku na důchod atd. 😕
Já jsem taky doma a nevidím na tom nic špatného, manžel podniká a peníze řešit nemusíme, on sám chodí do práce od května do konce září(každý den), zbytek roku je také doma. Manželovi to, že jsem doma vůbec nevadí, je rád, že se věnuji dětem. A určitě nehrozí, že bych jednou zůstala bez prostředků, protože pokud by jsme se někdy rozvedli, tak půlka majetku je psaná na mně a i účet je na nás oba. Je to určitě celé o domluvě, v době kdy nechodí do práce, tak mi doma pomáhá a taky se samozřejmě věnuje i svým zájmům.
@somalicats pokud vydělává jen jeden není divu že nemá čas na děti v týdnu, a z toho co tu psala jí měl říct že nemyslel že odejde z práce nafurt jenže ona to brala tak že jo....bez kontaktu sice není ale prijde mi trochu jako statfordská pančka.... děti domácnost svoje zájmy ale ručičky na práci dozadu...
@lenka5731 ale paní pracovat nechce, sama to psala 😀
@somalicats nevím, těžko říct, my to tu nerozklíčujeme 🙂 Ale fakt, že paní denně cvičí a učí se cizí jazyk je fajn. Znamená to, že má nějakou motivaci, sebedisciplínu a výdrž, takže žádný ztracený případ a-la kafe u seriálu, jak tu někdo psal.
Pro většinu ženských je to asi jak červený hadr na býka, že někdo pracovat nechce a nemusí. Protože většina ženských sice pracovat moc nechce, ale musí, protože bez jejich příjmu by rodina nevyšla. Čest výjimkám, ale osobně je neznám 😀
@zuzineckah jak nechce? psala, že pracovat ZATÍM nechce, za rok by byla za nějakou práci ráda.
@michalka_n nemyslím si, že paní trpí tulení nemocí, co se práce týče. Spíš se povahově víc ztotožňuje s ženou v domácnosti... Sama otevřeně přiznává, že jí to naplňuje daleko víc, než chození do práce. Ale nemusí to být nutně lenost.
Když půjdu do práce,manžel stejně nebude moct trávit s dětmi víc času,max si bude moct jednou za půl roku ocr.Určitě to chce hlavně z duvodu abych doma nezblbla,měla kontakt s lidmi,naučila se s nima spolupracovat,myslím,že ani ten pocit,ze jsme závislí všichni na něm se mu nelíbí. Co se týče financí,příjem je 70 tisíc,neplatíme hypotéku a máme úspory.
@zuzineckah to asi přidala na dalších stránkách, na těch úvodních psala, že nechce 😉 Ale já jí za nemakačenka nepovažuji, každý je nějaký a jí prostě vyhovuje být doma a dělat ten backround kolem rodiny se vším všudy...
@michalka_n nezlob se na mě, ale čím si dovoluješ přivlastňovat právo psát o někom po pár příspěvcích, že má "ruce dozadu"? Co tě žere, závidíš jí? Jdi si raději pečovat o svůj vztah a řešit ho s přítelem, aby z tebe nebyla zanedlouho svobodná matka závislá na příspěvcích od státu (viz. tvoje téma).
napsala že bude ráda když nenajde práci do roka na poloviční úvazek 😀 to už cosi svědčí nemyslíte? já neříkám že musí do práce kvůli penězům ale já bych závislá být nechtěla na tom co mi muž domů přinese..mám hrdost..
@lenka5731 nemusím se tu před tebou obhajovat už podruhy 😀 já aspon do práce chodímm a chodit budu ptala sem se kvůli plánování jeho odjezdu do Německa kde má i trvalé bydliště ale pro tvůj klid my to máme už dávno vyřešené 😀
@michalka_n jo, tvoje příspěvky o tobě svědčí dost, částečně tě omlouvá, že jsi mladá a bezdětná.
Tímto se loučím.
Příspěvek od terez27 je ode mně, chtěla jsem anonymně, proto jsem si založila nový profil, ale omylem napsala ze svého
pro zakladatelku - no stane se, držím palce, ať to nějak vyřešíte 😉 😉 a z žen tady si nic nedělej.
@svetlus_pepca Tak pokud si Tě manžel bral s tím, ze jsi normálně pracovala a nenastinila jsi mu své plány ohledně toho, ze se do práce po dětech vrátit nehodlas a pocitas s tím, ze te bude živit, tak chapu, ze by se mu to nelíbilo.
@michalka_n
Je vidět ,že jsi můj příspěvek vůbec nepochopila.Když bude muset manžel vodit a vyzvedávat děti ze školky / školy a pak je celé odpoledne hlídat,tak v práci od rána do večera nebude a tudíž může s přehledem vytírat a žehlit 😉 .
@lenka5731 Právě proto, že se zakladatelka doma jen "neválí", si myslím, že v jejím případě by byl dobrý kompromis s tím účetnictvím - někde to psala, že dělala účetní - to může dělat z domu, denní režim evidentně nastavený má, takže "zasadit" tam čas, který by věnovala téhle práci, zvládne, a k tomu se nepotřebuje nějak extra "nabízet" na trhu práce, protože na jejím výdělku rodina stát nebude.
Taky to vidím tak, že ideálně nějaká práce z domova, nebo zkrácený úvazek (teď se dá docela i najít, ekonomika je na vzestupu, ale firmy ještě nevědí, jestli se jim vyplatí zaměstnat člověka na plný úvazek, celkem dost kamarádek, teď našlo práci na zkrácený úvazek).
Jinak v dnešní době mi přijde víc než logické, že jeden z rodičů musí být prostě k dispozici k dětem a pokud to situace jen trošku umožňuje, tak bych toho využila a pokud nejsi typ, který doma nevydrží a psychicky strádá, tím že je doma.
Holky ja myslim ze je zbytecne to omilat a rozvijet teorie co asi mozna jak maji nebo nemaji....proste ona do prace nechce kdyz nemusi z financnich duvodu a jejimu chlapovi to vadi a naopak aby do prace na pul uvazek sla chce....a na moji povahu preci nebudu prosit nebo presvedcovat chlapa ze budu doma.....kvuli jednomu roku....navic on ji nenuti aby brala vse muze so vybrat ne byt u zname aby byla hotova.....a je mu i jedno zda to bude pul uvszek....me neprijdou jeho pozadavky pres caru...
@terez27 Pak bych na Tvém místě opravdu zvážila to účetnictví. Pracovat budeš z domu, nicméně v kontaktu s klienty budeš, postupně Ti třeba přibudou další a nebude to takový skok, jako začít někam docházet. Peníze vás dle toho, co píšeš, netrápí, takže nemusíš nutně řešit nějakou minimální výši příjmů.

@renca1978 Ona ma teda hlidaci babicku jo, ale stejne obdiv. Je hodne vazana na deti a prijede rano z nocni, jde si s nima hrat, odveze je do skolky, doma uklidi, na hodinu si lehne a jede zase pro ne a pak si s nima hrat 🙂 Oni ty matky dvojcat jsou trenovany si myslim, byla s nima do roka daleko odsud bez hlidani, manzel nonstop v praci, je odolna taky ji obdivuju 🙂