Manžel chce, abych šla do práce
Ahoj,ráda bych znala váš názor.S manželem máme 2 děti-4 a 12 let.Minulý rok začala mladší dcerka chodit do školky.Já jsem začala chodit do práce k naší společné známé.Byla to práce kde jsem díky známosti mmohla zůstat doma když jsem potřebovala,resp.Když dcera byla nemocná. Práce mě ale nebavila,chodila jsem do ní i z ní dost otravena a to se projevovalo i doma.O prázdninách jsme se s manželem dohodli,ze nemá smysl v tomto pokračovat.Zůstala jsem tedy doma,mladší dcera he každý měsíc nemocná,je na mě extrémně vázána,skolku nesnáší,ztěží tam pretrpi ty 4 hodiny dopoledne.Já za ty 4 hodiny co jsem dopoledne doma stihnu akorát tak uklidit,uvařit,zacvičit si a hodinu se učím jazyky.Kompletní obstarání domacnosti a děti je na mně.Manžel odjíždí do práce v 6 ráno a vrací se v 7 večer,hlídání nemáme.Nějak jsem automaticky počítala s tím,ze zůstanu doma,S platem manžela v pohodě vvyjdeme,máme ještě příjmy z pronájmu,takže něco i ušetříme.Já rozhodně nechodím po obchodech a neutracim peníze vydělané manželem za svoje rozmary.Dopoledne jsem ráda,ze mám alespoň nějaký čas pro sebe a odpoledne plně venuju dětem.Manžel včera přišel s tím,ze chce abych šla do práce,on s tím tedy spíš počítal tak nějak automaticky stejně jako já počítala s tím,že budu doma.Prý proto abych měla nějaké pracovní návyky a v budoucnu důchod.Já ho na jednu stranu chápu,na druhou se obávám,ze na tom bude nejvíc bita dcerka,která bbude muset do školky i když ji nebude úplně dobře,teď jsem si ji mohla nechat doma když třeba jen kaslala a měla rýmu nebo ji bude hlídat cizí osoba,kterou budu muset zaplatit když budu v práci.
jeee ja se tu zase bavim.... nevim jestli je to zavist nebo to ze nam od detstvi je vtloukano do hlavy ze musime makat. ale vazne je to tu smesny. kazde dite je jine a psat ze je dite rozmazlene i kdyz ho vubec neznate, jenom proto ze skolka pro nej neni snadna je fakt mimo misu. proc jsou asi odklady prvni tridy, nektere deti proste nejsou jeste zrale na kolektiv a tyhle vsechny veci. a to vi nejlepe matka ktera s tim prckem je, takze soudit nekoho takhle i kdyz ho neznate je fakt sileny.
ja ted taky mohla jit do prace, ale rozhodla jsem se ze budu jeste doma, ze me deti jeste potrebujou. libi se mi jak div se tu nevola hned socialka na zensky co napisou ze nechaji dite vyplakat a pak ta co ho ve 3 letech nesoupne do skolky i kdyz to tam nedava a cely den probraci tak je spatna.
ale nejvic me asi pobavily kecy jak ji chlap opusti kdyz bude doma, protoze chlap chce mit pracujici zenu a ne zenu v domacnosti. jo jasne a proc je sakra tolik rozvedenych pracujicich.
pro zakladatelku: udelejte si to tak jak to bude vyhovovat vam a vasemu manzelovi, je treba si vsechno vydiskutovat a naucit se mluvit o tom co clovek chce, ono se to do manzelstvi vzdy hodi 😀 a ze zdejsich zen si nic nedelejte, jedna z tech co vas tu nejvice kritizuje se vyptava jak obrat co nejvic stat a jina zase jde hned po 6nedeli do prace, takze opravdu maji pravo kritizovat druhe a davat rady 😀
@tulikiss - já se taky bavím - hodně holek jí psalo, aby šla do práce - ne, že ji chlap opustí, když bude doma... ale aby byla aspoň zčásti nezávislá - finančně i jinak. BUde mít svoje peníze a v případě, že se stane cokoliv, tak bude mít na čem stavět. Upřímně řečeno hledat narychlo práci po třeba 20 letech doma je dost obtížné...
Radíš, ať si to udělá tak, aby to vyhovovalo jí a jejímu manželovi - jenže manželovi právě tento model nevyhovuje a proto zde autorka vlákna píše... 😉
@elvira no co sem pochopila tak uz si to vydiskutovali, prijde mi ze trochu ta komunikace u nich vazne a ze ma kazdej jinou predstavu. navic to tu kazdej prekrucuje ona nerekla ze nebude pracovat, jen jeste rok chtela byt doma a pak az do prace. sice to nechapu ze to nekoho "jenom" doma bavi. ja sama pri dvou detech pracuju z domu a dodelala sem bc. a ted jdu na navazujici, ale proste nekdo neni tak akcni. neprijde mi jako tragedie byt rok doma a starat se o domacnost.
Já úplně chápu zakladatelku diskuze, že chce být doma....... stíhá toho půlku, co my ostatní a prostě jí to tak vyhovuje........ děcko ve školce kňourne a už tam letí a připadá si užitečná......... stíhá se učit anglicky a cvičit................... neodsuzuji.
A zase chápu jejího manžela....... drží 3 hladové krky, to musí být stres...... na vyšších pozicích ti jdou všichni po krku a ty tiše stárneš.................. a moc dobře si uvědomuje, že čím později manželka půjde do práce, tím větší je šance, že jí nikam nevezmou. Podle posledních průzkumů už jsou nezaměstnatelní dnešní 35letí ....... a dělat učetní doma je super práce. A pak děti za 10 let odrostou a doma bude mít uklízečku, to na jeho vyšší pozici taky není dobrá vizitka.
Já si myslím, že mu visíš na krku a měla by jsi se, dokud jste finančně v klidu, pomalu připravovat na návrat do práce. Teď jsi zodpovědná za děti, ale vyhýbáš se podle mě hlavně pracovní zodpovědnosti za případné chyby, která nám všem dělá starosti každodenně 5x větší, než problémy s dětmi. A pokud chceš radu, jak se vyhýbat práci, tak začni navštěvovat postupně kurzy k osvěžení účetnictví...... a začni se nutit do nějaké firmy k zácviku...... to by ti tak rok mohlo zabrat😀
@tulikiss Hele, já tohle nechápu a už je to několikátá podobná diskuze. Ty co nejvíc křičí, podle mě fakt závidí, že oni na tom nejsou tak dobře a nemůžou si dovolit být ještě jeden rok po mateřský doma. Ona tady polovina holek dělá, jak kdyby nechtěla už nikdy do práce, ale zakladatelka psala o jednom roku doma. Tak ať si diskuzi pořádně přečtou, než začnou soudit. A kdyby už nikdy do práce nešla, tak je to její věc. Tyhle diskuze je lepší ani nezakládat.
@sweet81 to je přesně důvod proč jsem si raději založila nový profil. Několikrát jsem tady byla svědkem jak někdo chtěl radu a ty co údajně měli alespoň 3 práce tady měly čas na to aby si vyhledaly co kde kdy zakladatelka napsala a mohly jí to omlátit o hlavu. Zajímaly mě názory ostatních, jak se na někoho kdo je doma dýl než je běžná mateřská kouká okolí. Některé uživatelky se bohužel neumí chovat slušně a podle toho to pak vypadá. Není to jen tady, je to i v běžném životě. A souhlas s @tulikiss, že člověk má opravdu pocit, že se nezavděčí. Kouká se na něj skrz prsty když malé dítě nechává vyřvat i když se mu člověk věnuje moc. Je špatně jít do práce moc brzy i moc pozdě. Prostě vše musí být tak akorát. Zajímalo by mě, jestli ty kritizující tady mají opravdu všechno tak dokonalé a podle "pravidel"
@kupi tak to ti přeji, takže na účtě máte min.12 mega ........ půl čili 6 mega je tvoje..... takže zbývajících 35 let budeš mít na zajištění 15 000Kč/ měsíčně..... do 60 let...... pak asi nebude důchod.
Zakladatelčin manžel chce aby šla do práce.
Nezávidím, manželovi to nevadí, že jsi doma, já bych doma zblbla.
@terez27 taky jsem doma...malej chodi do druhé třídy a druhej ted nastoupil tříletáček do školky...máme firmu a do práce se nehrnu a jestli to tady někomu vadí..hmmmmm smůůlaa 😀 😀 manžel mi i říká že nemusím on totiž nechce dělat na pul domácí práce prej at to dělám já a on bude vydělávat :D on stejne v te praci vydělá 3x vic než já a rozhodně nemůže byt dřív doma aby byl s dětma vydělá víc než já
řekl že mu mám byt pří ruce ve firmě,bčas mě zaukoluje a do toho mám děti a domácnost ale zase on nemusí ni vynýst koš zvládám vše :D a mu to tak vyhvuje má denně navařeno a o vše je postaráno...
jo a taky by jsme rádi třetí tak proto se nikam nahrnu :D mateřkou mám ještě na rok...
ted nereknu co bude pak...fakt netuším...ale do práce mě tedy nikdo netlačí.... já tolik nevydělám aby si muž mohl dovolit ,,nemakat,, a starat se o deti....
ale v budoucnu bych možná i chtěla... na pul uvazek...horší je to s dojížděním prave no... :/
@terez27 to víš, že nemají doma vše dokonalé, ale musí se dělat, že ano😉 Ono by bylo snad lepší založit skupinu maminek co jsou v domácnosti a tam se pobavit.... protože veřejně to moc nejde😄
Moje švagrová je už 12 let doma, momentálně teda na mateřský. Můj bratr je skoro furt v práci a sám chtěl aby švagrová zůstala doma. Starala se o domácnost a dětem děla "taxikářku" vozí na kroužky atd. Teď teda ne, už si klůci na kroužky dojdou. Občas si dala brigádu aby byla mezi lidma, ale moc to nehrotila. Asi tři roky pomáhá bráchovi s učetnictvím, ale to neni furt, že. A takové řeči, že nebude mit důchod, hm já myslím, že jim je to opravdu jedno😉 tohle opravdu řešit nemusí.... Prostě, každý to má jinak a každý ať žije život tak jemu to vyhovuje. Jo a rozhodně na švagrovou nikdo nekouká špatně, že je doma.
@terez27 já si myslím, že každá diskuze se musí brát s rezervou. Zakládat novou je nekonečný příběh. Každá zakladatelka chce jen stejně potvrdit svůj názor...... i když se naoko ptá, co my na to😀
¨
A ostatní se jen snaží " prodat" svůj nejlepší životní styl.
Kdo nechce jít do práce, najde si způsoby, kdo chce, taky si najde cestu.
@terez27 Zkus si založit diskuzi, že se chceš vrátit do práce a manžel nechce a schytáš to od té druhé půlky🙂. Prostě si to udělejte podle sebe, jak vám to vyhovuje. Taky nevidím smysl v tom, abys dřela za pár korun, byla z toho vyšťavená a odnesla to nakonec rodina, když to není potřeba. Pokud tvůj příjem není pro rodinu důležitý a ty cítíš, že budeš víc platná a spokojená doma, tak buď. Třeba tě to za rok přestane bavit a nastoupíš do práce. 😉
@kocka5 ne, nemáme na účtě 12 mega, ale cca 1,5mil manžel ročně vydělá a to nám bohatě vystačí, sociální pojištění si samozřejmě platím a na zblbnutí doma vážně není čas-dálkově studuji, vozím děti do školy, školky a na kroužky, jezdíme hodně na výlety...., neříkám, že nepůjdu nikdy do práce, ale když je možnost být doma, tak prostě jsem
ja se proste u tohoto typu diskuzi nemuzu zbavit pocitu ze nejvic vsechny stve ne to jestli jit nejit do prace,jestli to chce chlap nebo zenska, ale to ze nekdo nahlas vyslovi to ze ten druhy plat proste nepotrebuji...to je proste neco co se v dnesni dobe neodpousti 😀 😀 😀 😀
@chris_n jako tohle tu nevyresime protoze nevime jaky maji prijmy a vydaje, ale ano prohlasil ze ho potrebuji ale na druhou stranu rekl ze nemusi vzit jakoukoliv praci staci na pul uvazku a nemusi to byt jakokoliv prace at si vybere ktera by ji bavila. to my prijde jako ze ty prachy nepotrebuji, ale nechce rict pravy duvod proc chce aby sla do prace. 😀
ty jo uz ted uvazujes o praci, ja si to jeste neumim predstavit. ted jsem odmitla super nabidku, ale proste citim ze dcera jeste neni na cely den ve skolce pripravena, tak jeste minimalne rok doma budu, pak uvidime jak bude skolka a co se najde aby mi to pripadne zaplatilo aspon soukromou skolku.
@tulikiss
@sweet81 já jestli tady můžu napsat něco za sebe rada bych se k tomu vyjádřila...pisete tady o závisti... to mne vůbec nenapadlo...ja kdybych nechtěla tak do práce nemusim a mohla bych byt klidně doma,manzel pracuje na vysoké manažerské pozici.... ale šla jsem do práce kvůli sobě a taky abych byla mezi lidma.asi je to o tom co komu vyhovuje ...ale nemyslím si ze by tady bylo tolik závistivých lidi... rozhodne by mne hanba fackovala kdyby mne musel chlap posílat do práce a já bych fnukala ze nechciiii....ze jsem porodila dítě a tudíž tím moje práce skončila....
@tulikiss tak ono tady uz se na me divaji jinak. Tady uz spousta deti je od roka ve školce a ženský bud zpet v praci nebo jsouto teda hospodynky. Ale me nejprve čeká minimálně jeden jazykový kurz a pak od příštího září bych uz asi chtela alespon nejaou brigádku. At mám proste "svoje" peníze na utratu. A necitím se, že jsem jen doma a delam houby. Protože ano, jsem doma, ale zaroven manzel pomaha, protože ne vše s mladou doma zvladnu udelat 😀
@tulikiss Zakladatelka tu napsala, že mají příjem 70k, hypotéku nemají. Takže pokud nejezdí každý měsíc na luxusní dovolené, tak z takového příjmu rodina v pohodě vyžije.
@somalicats Pro někoho hodně, pro někoho málo. Nevíš jaký maj měsíční náklady - ono stačí mít hypotéku na vilu, dvě auta na leasing, dětem platit soukromý školy a vyjdeš jen tak tak. Hodnotit rodinnou/finanční situaci podle výše platu jak se zdá tobě nejde.
@achjonetusim Psala že hypo ani žádné jiné větší výdaje nemají 😉. Příspěvek je tuším na předchozí stránce, zkus si ho nejdřív najít, než budeš rýpat 😉

@terez27 Sedli jste si, řekli svoje představy, někde uprostřed jste se shodli na řešení. Myslím, ze dále není co řešit. Jak to nakonec dopadne, ukáže čas 🙂.