Manžel chce rozvod
Holky musím se vám vypovídat a budu ráda jak mi napíšete vás názor. S manželem jsme spolu 11 let z toho teď 18.4.to bude osm let co jsme manželé. 1.4.prisel z práce a oznámil mi že chce rozvod. Že mě má rád ale že není zamilovaný. V našem vztahu sme se nehadali měl vše co chtěl a to prý byl problém. Že jsem moc hodná. Byla to pro mě rána kterou sem nečekala. Nepoznala sem na něm nic choval se ke mě pořád stejně. Děti spolu nemáme. Prostě chce být momentálně sám. Já ho pořád miluji a nevím co si mám sama se sebou počít. Zkoncila sem na antidepresivech,proste sem úplně na dně. Druhou šanci odmítá. Prostě je to palicak. Co by jste dělali na mém místě?
@bohunka87 To není, že si hraje na chudinku, prostě jsi ho překvapla. Čekal, že budeš prosit a žebrat a ono nic. Proto kouká jako vyvoraná myš. Tak jen ho nechej. Podívej on to pohnojil, tak at se on snaží. A k výročí nic neposílej, zapomen na to! To bys mu nahrála. Kdepak, pozvi si kamarádku, klidně se spolu opijte, pomluvte chlapy co to dá, vybreč se jí - ale s ním nic! A kdyby náhodou, čirou náhodou on napsal tobě, tak dělej ty telecí oči jakože výročí? jaký propána? Jo svatby? To jsem úplně zapoměla. Nakonec co slavit, že jo, když jsem si brala tebe. A hotový. Pamatuj si, čím víc budeš vůči němu nad věcí, tím víc to v něm bude hlodat , a to je důležité.
Včera sem si psala s manželem a jsem z toho vážně jelen. Psal mi že chce ASI rozvod, že je MOMENTALNE rozhodnutý být sam. Že o něj bojovat můžu ale že mi nechce ublížit. Co mám dělat? Vážně ho nechápu.
@bohunka87 to je jednoduchý - došlo mu tvoje chování a začal couvat... Osobně bych ho v tom rozhodně nechala vymáchat!
@bohunka87 že o něj můžeš bojovat? No tak to už u tebe doufám klesl na úplné dno 😂 Jako chápu, že na na něj přišly chvíle, že si není jistý tím, co chce, to zná asi každý, ale to ho neopravňuje ti ubližovat! Má si to vyřešit v sobě a až by tedy věděl na 100%, přijít za tebou, OK, nebo i dřív, ale ne hned chtít rozvod, a pak couvat. A jestli chce momentálně být sám, ať si je, ale ať si tedy nese důsledky a jestli si myslí, že budeš sedět doma a čekat, až se rozmyslí, to může, ale nic ho k tomu neopravňuje. Takhle se neodkládá ani pes, i tomu se najde nový domov, když chce páníček být sám. Bože, to mně nadzvedlo 🙂
@bohunka87 ahojky, taky se pridam, pze tohle me nadzvedlo. twe... jako... ehm... Jako že o něj MUZES bojovat? jezkova noho no to snad ne. zaprve mi to zavani prisernou sebestrednosti ( pze jestli chce zachranit vztah tak ted bude muset zabojovat hlavne ON o tebe a teda fest) a za druhe jeste prisernejsi snahou prenest zodpovednost za vase manzelstvi na tebe - fuj fuj. drz se.
@bohunka87
Dle té zprávy mi přijde ze ses ozvala ty jemu a on nemá koule ti říct, ze se fakt nevrátí a ze má možná někoho jiného...proto tam je "můžeš o mne bojovat" což mě taky mimochodem zvedlo ze židle...ale pal jsem premyslela o kontextu. Samo ze to mohlo být jinak, ale to bys musela objasnit 😉
@bohunka87 Vidí žes prostě nepřilezla ke křížku, tak couvá a nechce při tom ztratit tvář. Chran se nějaké ho doprošování a bojování o ně. jen ho nech, at se dusí ve vlastní štávě. Uvidíš, nakonec to dopadne tak, že bude prosit on! Jen vydrž. Musíš být jakože nad věcí, prostě - rozvod? No tak jo, když myslíš. Jen vydrž, a uvidíš! A nakonec třeba zjistíš, že to, co se stalo, je to nejlepší, co tě mohlo potkat - nemáte ještě děti, a pořád máš obršanci potkat někoho, s kým je budeš chtít mít a kdo ti nevrazí takhle nůž do zad. jenom vydrž. At se darebák smaží!
@bohunka87 vidíš vidíš nech ho v tom vymáchat... třeba to dobře dopadne a dotáhnete to do partnerské poradny, byli jsme u ověřeného poradce a moc pomohl ... ale museli byste oba chtít se pokusit to zachránit, zatím mi připadá že chce zadní vrátka si u tebe udělat, že kdyby náhodou si to rozmyslel, ale jakmile mu je uděláš tak se pomalu odpoutá, ten šok že už není cesty zpět ho spíš probere aby si tedy to srovnal v hlavě... těžké radit, já bych spíš chtěla aby měl minimálně dojem že už není cesty zpět,začni si dělat vlastní plány a dělej si radost! Klidně můžeš mu svoje plány bez něj i říct kdyby se ptal... držím palce
@bohunka87 Na tuto hlasku bych rekla manzelovi, ze bojovat muze ON o TEBE, ze ty na nej ale cekat nebudes, protoze si zaslouzis lasku nekoho, kdo si je tebou jisty.
@bohunka87 Nakopla bych ho z rozbehem do zadku. Muz, kdyz zenu chce, jde si za tim a kdyz nechce, tak pose takove debilni zpravy. Za clovrka mluvi ciny, ne reci. Vim, ze to boli, ale cim drive to v sobe uzavres, tim lepe. A dej mu to najevo. Jen te natahuje, kdyby to s jinou nevyslo ☹
Ahoj holky, tak jdu za vama s novinkama. Takže už mi vše docvaklo. Většina z vás měla pravdu. Je v tom někdo třetí. Nikomu to neřekl ale prostě sem si složila útržky jak puzzle a to na jisto. Dokonce vím kdo to je a kde pracuje. Dokonce naší spolecni známí ho tam viděli a on se jim vymluvil že to je spolužačka a že si s ní jen povídá. Dneska se má stavit kvůli rozvodu a já vůbec nevím jak mám reagovat. Jestli mu mám říct že vše vím nebo mám dělat blbou.
@bohunka87 já byc byla hrdá a řešila už jen rozvod... co ti pomůže ze mu reknes ze víš ze v tom je někdo další? On to přiznat nebude chtít a ještě mu bude lichotit ze ho furt resis. Návod se špatným svědomím spis dosáhnes dohody ohl rozvodu a majetku. Když zo bude venku bude to zlegalizovane a i kdyby to nepřiznal, uleví se mu.Je to těžký ale myslím ze je zbytečný mu to říkat. Ty si o něm můžeš myslet ze to je ubožák s buď rada ze je pryč když něma koule být fér a přiznat chybu 😉
@bohunka87 neříkej mu to, na situaci to nic nezmění a přesně jak píše Eva, vnitřně se mu uleví, že je to venku a v podstatě už se nebude muset schovávat a na tobě mu až tak záležet taky nebude, jestli ti to neni schopný říct do očí sám..."jo mám jinou a tebe už nechci", tak mu to neusnadňuj.
Zkus to v sobě uzavřít a nejlépe ho na závěr překvap tím, že si sedneš k PC a sesmolíš majetkové vyrovnání a nech ho to rovnou podepsat. S takovou vás rozvednou na první dobrou, že tam snad ani nebudete muset jít a čumět na sebe.
Něco jsem zpětně přečetla a takový chlap za to nestojí, děkuj za to, že nemáte děti, páč s těmi by to bylo mnohem horší a zaměř se na lepší zítřky...mmch, ten deník, je velmi dobrý nápad na to, aby jsi se vykecala, já jsem se vykecávala do zdi, pořád jsem to musela řešit a samo lidem to leze na nervy, takže já dělala tohle 😀 pak jsem neměla potřebu to cpát ostatním a mohla jsem se s nima bavit taky o něčem jiném...
@bohunka87 ja bych ho v tom nechala vymachat. Nevim, co mysli tim, ASI a MOMENTALNE, ale nech ho v tom a pokud, at si o rozvod zazada sam. Osobne bych mu sama nepsala a ani se ho nesnazila nejak kontaktovat, pokud vyslovene nemusis. A ani na zpravu, ze o nej mas bojovat bych nereagovala. Na to uz opravdu neni co. On te nekde pohodi a ty mas jeste za nim dobehnout jako nejaka xxx? V tomto pripade abys ty bojovala o neho? Jsi honi ego, ze se o nej budete s tou novou "prat" jako dve slepice???😅 Uz ani ten jeho humor za nic nestoji😖 Vim, ze se to lehce rekne, ale jak sem ti psala, vis to, je to od nej navic nefer, ze se k tomu nepostavi hrde a nerekne, ze je v tom nekdo treti a necha te takto tapat. Nejlepsi pro neho i pro nej bude, ze se mu proste nebudes ozyvat a pokud chce rozvod, at si o nej zazada. Bylo by to posledni, co bych mu napsala. A venuj se sobe - zasportuj, kup si na sebe neco hezkeho a vyraz do kina, do galerie, mezi lidi a uzivej si zivota. Rika se to lehce, ale ver, ze cas ukaze. Moc drzim palce a hore hlavu.
@bohunka87 Tak ono to bylo jasne, muz nikdy jen tak neodejde (pokud se doma nic hrozneho nedeje), na to jsou moc pohodlni. Odchazi vzdy za nekym. Zena si ze zacatku tisickrat muze myslet, ze ne, ze tak to neni, ale nakonec to stejne vyplave na povrch.
Ja bych mu to asi naznacila, aby vedel, ze vim. Ale hlavne v klidu, bez vycitek, jen ciste informacne a pokracovala bych dal v reseni praktickych veci. Musis byt hodne silna a hodne se premahat, aby na tebe mohl vzpominat s uctou a jednou nejspis i litovat.
Bud mila, ale vecna a pevna. Vybulis se potom.
@bohunka87 - neřekla bych, neusnadňovala bych mu to, ale nechala bych si to a řekla to ve vhodný okamžik třeba těsně před rozvodovýcm stáním, že tohle víš dlouho, žes jen čekala, jestli sebere odvahu ti to přiznat, to bych si rýpla, ale teď ne 😉
@bohunka87 Procetla jsem celou diskuzi a jen ti chci rict, ze ti moc fandim. Vim, ze to ted boli a je to tezke, ale uvidis, ze nakonec budes jeste rada a vyjdes z toho jako vitez 🙂 Drz se, urcite v tom nejsi sama 🙂
Já bych se na to vyprdla. Nepřipravovala bych si nějaké věty, jak mu to kdy vpálit, buď nad věcí. Stejně už je to jedno. Nechala bych to být, řešila věcné věci kolem rozvodu a soustředila se už jen na sebe...
Já se na to zkusím podívat z jeho úhlu pohledu, protože jsem v takové situaci jednou byla (jako ta, co odchází, nemá nikoho jinýho, ale vztah s tím druhým dál nechce). Měla.jsem manžela, byli jsme spolu pět let. Ale po nějakých 4 letech mně to manželství přestalo naplňovat. On chodil do práce jen na noc, takže jsem byla víceméně pořád sama (měli jsme dvě děti). Prostě stereotyp, nuda. V týdnu jsem ho viděla maximálně spát, víkendy byly nakupovací, takže jsme lítali po krámech, žádné výlety nic. Komunikace na bodu nula, vlastně jsme neměli ani o čem mluvit. Když.jsem mu oznámila, že se chci rozvést, protože mně manželství s ním nebaví, prosil mně, abych zůstala, že se změní. Ale já jsem se dusila. Nemohla jsem s ním dál fungovat, nebylo ani jak. Děti ho moc nezajímaly, ani neměl moc.snahu to nějak zlepšit. Chtěla.jsem víc, chtěla.jsem.zážitky pro děti, snad i někoho, s kým se dá mluvit o všem, a ne jen o práci, a o vaření. Plakal, když jsem odcházela. Tvrdil mi, že mně miluje. Ale dusil mně. A já ho už nemilovala vůbec. Byl pro mně jen jako inventář v bytě. Už je to pět let. Rozvod nakonec proběhl klidně, o děti už zájem nejeví vůbec. Já si po nějaké době našla jiného muže, s nímž jsem šťastná já i děti. Zkuste si promluvit o tom, co ho nutí odejít. Možná, že cítí to samé co tehdy já. Ale bohužel ho nezastavíš, pokud je rozhodnutý, nech ho jít. Život kde dál a možná ti jednou bude vděčný, žes mu nebránila.
Ahojky děkuji za vaše reakce. Rozvod sem mu podepsala a řekla sem mu:kdyz už to máš podepsané tak řekneš mi už pravdu? Byl ticho tak sem mu řekla že vše vím a jen mě mrzí že mu nestojím za to aby mi řekl pravdu. Samozřejmě zapírat a na to sem ho vyhodila. Seděl dal tak mu říkám vypadni už tě nechci vidět. Tak odešel. Bohužel sem se sesypala jak sem podepisovala rozvod. Nechtěla sem ale prostě sem to nezvládla. Prostě podepisovat rozvod s člověkem kterého pořád miluji. Prostě blázinec 😢

@bohunka87 Chce za tebou chodit, protoze proste necekal takovou reakci a je z toho ted sam zaskocenya uz si svym rozhodnutim neni tak jisty.
Znovu chvalim za vyborny pristup (navenek). Vyroci si res taky jen v sobe. Vsak on si vzpomene i bez tve SMS...