icon

Manžel, který ztrácí zájem o rodinu

misicka_2
6. srp 2018

Ahoj, potřebovala bych poradit, nebo se spíš jen vypovídat.
Jsem s manželem 5 let, z toho jsme manželé rok. Máme syna 3 roky a čekáme druhé. Do svatby jsem ho nějak dohnala asi já,on by mě o ruku nikdy nepožádal, protože prý neví jak se co má dělat.
Občas mě něčím vytočil a když jsem mu cokoliv řekla, tak se hned naštval, že to poslouchá furt dokola, že už ho to nebaví. To by byl schopný i od nás odejít. Tak jsem se vždycky skoro rok držela a raději nic nekomentovala. Manžel má práci, že pracuje na stavbách, takže doma je jen občas. Raději přespává u lidí, kde dělá, než aby přijel domů, kam to má cca 30 km. Když jsem mu naposledy řekla, že by s námi mohl trávit víc času, tak prý až po akci a tak jsem se zeptala, jestli to bude u všech akcí, tak mi napsal, že takové nesmysli nebude poslouchat a nepřijede, tak taky nepřijel a jel raději k mamince.
Také mi furt říká, jak je náš syn rozmazlenej, tak jsem se zmínila, že může ho taky vychovávat, tak mi sdělil, že pokud ho nezvládám, že jsem si ho neměla pořizovat. Se synem mi nikdy nepomáhal, a pokud ho měl někdy chvíli pohlídat, než jsem něco obstarala na zahradě, tak jedině u počítače.
Už 4 roky opravuje byt u své mámy, že tam budem bydlet, se 2 dětmi se mi tam už nechce, tak jsme se domluvili, že u mých rodičů na vesnici to bude lepší, tak ještě do porodu upravujeme ložnici zde. Jakmile rodiče odjedou na dovolenou, tak veškerá práce na zahradě a se zvířaty je na mě, on se stará jen o přestavbu a mě řekne, že se nemám honit, že mám na to celý den, a to do porodu mám už jen 1,5 měsíce.
Práci měnit nechce, aby byl víc s námi doma, raději jezdí třeba do Prahy pracovat k sestře, takže jsme furt sami. Je starší, už přes 40 a nevím, jestli se to někdy zlepší. Neustále spoléhá, že mi rodiče budou pomáhat a hlídat. Prý potřebuje mít občas svůj klid, ale spíš ho potřebuje furt a my jsme mu na obtíž. Tak dokud bude dělat na ložnici, tak budu muset být potichu, jinak by byl schopný mi to nechat rozdělaný a odjet pryč. S penězi to je taky blbý, půl roku jsem nedostala nic, protože dělal na bytě u mámy a neměl čas chodit do práce a teď dostávám tak jednou za 2 měsíce a to ještě ze svého platím nábytek a benzín a vše kolem. Pokud mu řeknu, že už nemám, tak prý nemám utrácet. Když se zmíním o tom, že jsem platila nábytek, tak to je prý koloběh, že někdy peníze jsou a někdy nejsou.
Už si moc nevím rady, budem mít 2 děti a nevím jestli to všechno zvládnu. S pomocí mých rodičů to bude asi lepší než kdybych byla sama.
Omlouvám se za sloh, ale potřebovala jsem se vypovídat.

Strana
z5
veronicka89
7. srp 2018

Nekteri chlapi z detstvi moc neznaji model rodiny ( vylety , pusinky , dovolene , prochazky )atd tak se podle me upnul na tu praci ptz se v tom citi dobry a jisty...

misicka_2
autor
7. srp 2018

S ním někam na výlet je složitý, když jsme neměli malýho, tak jsme trávili hodně času na chalupě a tak jsme byli víc spolu. Pak začal furt jen slibovat, že po téhle práci bude víc s námi, pak zase po té další a tak furt dokola. Někdy si rozdělal více prací najednou a vlastně jel nepřetržitě. Teď má rozkopaný barák u maminky, kde jsme původně měli bydlet, ale z půl roku jsou najednou skoro 4 a ještě zdaleka to není hotové, a mezitím dělá práci jinde, aby něco málo vydělal. Teď ještě dělá na ložnici u nás a než někde dostane za práci peníze, tak si půjčuje od maminky, které pak vrací peníze jako první a nám možná něco taky zbyde. Takže o nějaké dovolené se nedá ani mluvit, letos jel se mnou na 3 dny k mé sestře, i když vůbec nechtěl kvůli práci, ale jel, akorát jsem ji musela dotovat ze svého a tak by to bylo asi u všech výletů.
Hezký večer jsme neměli už hodně dlouho, já pít nemůžu a on raději kouká na filmy u počítače. Když jsem ho vytáhla na jeden ples, tak prej ten jeden přežije, ale víc ne.

konidana
8. srp 2018

@misicka_2 chtela jsem napsat, že chyba je i ve vašem bydlení u maminky, ale vidím, že bydlení řešíte, ale že se to neskutečně vleče. Opravdu si zkus popovídat s psychologem, ty sama, získáš jiný vhled na svou situaci a plno věcí si tak můžeš ujasnit.

pulecp
8. srp 2018

Otevřeně řečeno - spousta párů řeší dilema peníze (práce) nebo víc času na sebe, rodinu... a mají s tím velké potíže. On má práce plno, tolik, že "na rodinu a sebe není čas", ale peníze to přitom nijak moc nepřináší!!!
Můžeš mu říci, že takto dál nechceš pokračovat, že to pro Tebe není život, který bys chtěla. A jestli jemu to vyhovuje, tak že to chceš ukončit.

veronicka89
8. srp 2018

Nejhorsi na tehle diskuzi je ze autorka je vic vic utvrzovana v tom ze je to na prd a ono asi i na prd je....
Pokud neni doma a ani neprinasi domu moc penez...je neco spatne....

Takhle mi prijde ze porad neco delate ...konec v nedohlednu vsichni nestastni...vzdyt vy vubec nefungujete jako rodina ...

Musite najit reseni ....
Zajdete se spolu projit ...zajdete na pivo ...sednete si vecer ... To je uplne jedno ze nepijes....

Musite najit reseni co s casem a penezma bydlenim....

misicka_2
autor
8. srp 2018

Ja jsem s manzelem o tom mluvila mnohokrát. Akorát,co se týče jeho práce,tak o tom nesmím říct křivého slova,jinak je oheň na střeš a přestane se se mnou bavit. Jedinymu,který je nešťastný,tak to jsem ja,jemu to takhle úplně vyhovuje a když jsem si stěžovala,ze jsem na všechno sama,tak mi bylo řečeno,ze matky samozivitelky to taky zvladaj sami. S ním se moc řešit věci nedaj,hned jsem špatná ja a když odjede na další dobu pryč,tak si myslí,ze to samo vyšumelo a všechno je v pořádku.

jasione
8. srp 2018

Ahoj, situace je složitá a je těžké to řešit s druhým dítětem na cestě...Pročetla jsem diskuzi, celkově mi není jasné, co je tedy hlavním důvodem, proč ON chce být s vámi - když nechce trávit společný čas s vámi, nechce se věnovat dětem a zázemí domova zase tolik nevyužívá. Pokud by měl super náročnou práci a dával pak do rodinného rozpočtu příjemné peníze, tak chápu, že žena zkousne samotu a to, že je na děti sama. Ale když je tedy pořád pryč kvůli práci a zároveň nechce přispívat do rodinného rozpočtu, tak je to hodně zvláštní situace a já osobně bych ji nesnesla...pokud by tedy svoje zvláštní pojetí zodpovědnosti nekompenzoval úžasnou vášnivou láskou, které vám brání se ho vzdát, což podle popisu tak není...Asi bych počkala, zda se po narození druhého dítěte nějak neprobere, pokud ne, tak bych ho zcela nevyhnutelně konfrontovala s otázkami, které zde už byly zmíněny...za mě lepší být sama s dětmi, udělat tlustou čáru a jít dál, než neustálá nejistota, zda se vůbec někdy zapojí a situace se zlepší...držím palce a hlavně ať je miminko v pořádku.

astyna
8. srp 2018

Jděte od sebe. Pochopila jsem, že jsi výrazně mladší a pokud jsi v pohodě baba - což určitě budeš - ani se dvěma dětma nebudeš mít nouzi.

Já to vídám bohužel kolem jako ostatní tady - ti starší otcové prostě už děti moc netankují, mají svůj standard, ze kterého nemíní slevit. Čest vyjimkám, já potkala jen jednoho - který se oženil podruhé - a který si děti fakt užívá. Ale s tím si je taky pořizoval.

Já to bohužel vidím i u nás doma - pomalu to směřuje do kolejí asi jako u vás. Nechci to tady rozpitvávat, ale pomalu se bojím, co bude dál taky.

misicka_2
autor
10. srp 2018

Ano, jsem o 11 let mladší. Ani nevím proč s námi chce vlastně být, když s námi nechce trávit čas. Jestli už jen kvůli synovi, ale ani kvůli němu ho to víc domů netáhne. Dokonce mi řekl, že nikdy nebyl zamilovanej, ale že mě má rád. Tak to je možná ono, celej život se stará jen o sebe a nikdy k nikomu necítil nějakou větší touhu, tak ho to ani nenutí s námi být. Počkám až dodělá ložnici a až bude mimčo na světě a pak to nějak budu řešit. Hold si tu rodinu jednou pořídil, tak ať má taky k nám nějakou zodpovědnost. Jak jsem psala, tak jsem ho zkusila ignorovat, aby se třeba začal víc starat, jak se máme a jestli jsem v pohodě, ale nějak to nefunguje, taky nepíše a vůbec se nezajímá. Tak nevím jestli mám v tom pokračovat, nebo mu začít psát. Ale utvrdila jsem se, že když nenapíšu, tak ani jeho nenapadne nám napsat. Tak jestli to má smysl.

ariadna12
10. srp 2018

@misicka_2 ignorovanim si podle mne nepomuzes, stejne ani tim, ze v jeho ocich budes delat stihacku a zurive ho kontaktovat. Asi bych s nim vazne promluvila, zda s tebou chce byt nebo ne, bud ted nebo po porodu.

brunetka11
11. srp 2018

@misicka_2 Promiň, ale zkus se na to podívat realisticky...
Pokud by pracoval tolik, jak píšeš, váš příjem by byl nadstandardní.
Místo toho nechává svou rodinu doslova živořit, má u paty, z čeho žijete.
Proč s vámi chce být?
Vytváříš mu iluzi rodiny, když přijede, má dostupný sex a jídlo, postel zadarmo.
Vše táhneš na svých bedrech. Musíš být opravdu skromný člověk...
No snad tento model po svém tzv. otci nepřevezmou i tvé děti...

alboo
11. srp 2018

Hlavně že cekate druhé dítě. To se pak vše samo vyřeší

2hanah
11. srp 2018

@misicka_2 můj partner má 32 a jakobyste psala úplně o něm, miminko máme čerstvé - 2měsíce, moc ho chtěl a teď už je taky měsíc v podstatě u rodičů nebo nevím kde, má úplně ty stejně blbý řeči, co píšete, peníze mi taky nedává a jen po nás řve, když tady náhodou je, mám dvě děti z předchozího vztahu, navíc bydlíme na vesnici a já nemám ani auto, partner mi nechce půjčovat, taky mi pomáhají jen rodiče, jsem ze všeho strašně zoufalá, nešťastná, žádná radost z miminka kvůli němu, už z toho mám i zdravotní problémy, nevím jak dál 😢

ariadna12
11. srp 2018

@brunetka11 taky by mne zajimal jeho cisty prijem se vsim vsudy.

dura175
11. srp 2018

@misicka_2 To je teda strašný. Ty musíš být svatá žena, protože tvůj chlap to je teda exemplář. Takovýho chlapa je potřeba pověsit za koule do průvanu a pak poslat do uranových dolů. Fuj, to jsem se zas rozčílila. Máš kde bydlet, takže bych jen pánovi sbalila kufry a vyměnila zámky. Vždyť to je akorát příživník, který si ani rodinu nezaslouží.

misicka_2
autor
11. srp 2018

@2hanah To Vam taky nezávidím. Manžel je neustake pryc, ted se uz ani nevymlouva,protože mi nic nerika. Treba mi rekne,ze jede do stavebnin a vrati se po 4 hodinach,ze jeste jel neco delat k mamince. Jakoby mi to nemohl ruct rovnou. Uz jsem si tak nejak zvykla,ze jsem na všechno sama,ze jsem i někdy rada,ze s nami není. Akorát by mohl dávat ty peníze. Smlouvu sice ma,ale takovou jen na minimum,aby nemuseli za něho moc dávat,tak bych asi ani alimentu moc nedostala.

priefi
11. srp 2018

@2hanah to je mi moc lito 😔 mozna zkusit prohloubit vztah pres predani urcite pece o mimi, napr.koupani. Po narozeni syna manzel taky casto chodil k rodicum, zacal byt dele v praci... proste sok z role otce, v dome bylo vytouzene mimi, ale najednou to byl tak trosku vetrelec. Postupne se to utrepalo. Ja manzelovi predala koupani a zacali si krasne budovst vztah. Je pravda, ze ale manzel k synovi tihnul uz od narozeni, ale casto jakoby hledal unik

misicka_2
autor
11. srp 2018

Ohledně příjmu můžu jen spekulovat. Jeho synovec u kterého občas dělá mi psal,ze mu občas da neco na ruku, a kolik dostává presne za ty prace,nevim.. ale jedna akce mu trvá min dva měsíce,protože to kombinuje ještě s jinou praci. A pak nic nestíhá a všechno se protahuje. Nevím jak ho donutit aby měl praci,kde by měl každý měsíc stalou výplatu.

misicka_2
autor
11. srp 2018

To u nas nehrozilo,ze by něco s mimcem praktikovat,poprvé u nas spal,když bylo synovi měsíc,pak jezdil jen na den a hned musel do práce. Když jsem mu řekla,ze by ho mohl prebalit nebo neco jiného,tak prý,až budu neschopná tuto práci vykonávat,tak to bude dělat,jinak ne. Když byl větší tak se s ním koupal,ale jen někdy. Jinak ho nikdy neustrojil,nedal najít,maximálně mu udělal piti.

priefi
11. srp 2018

@misicka_2 to je smutne... a zaroven tyto reci umi i hodne ranit. Prijde mi, ze je to manzel a tata na baterky. Vy vubec nefungujete jako rodina 😔

2hanah
11. srp 2018

@misicka_2 úplně jako kdybych četla o tom svém - přesně. Taky jsem někdy asi už i spíš ráda, že tady není, protože když ano, jen nadává a buzeruje mě i děti, jsem z něho s nervama v háji a taky mi lže nebo neříká vůbec nic, jen ty procházky s kočárkem třeba teď v lété v podvečer sama blbě snáším, doufala jsem fakt v jiný průběh léta s miminkem a ne že budem jen sami, chce se mi brečet, když potkávám šťastné páry 😔 ještě s námi za dva měsíce s kočárkem nebyl. Bývá i agresivní a sprostej, i do telefonu, odsekává, nezvedá mi ho, jsem hrozně nešťastná, učím se žít sama, jen s dětmi 😢

2hanah
11. srp 2018

@priefi moc děkuju za radu, tady je bohužel vše zbytečné, místo chlapa mám velké rozmazlené sobecké děcko, co je líné a s ničím nepomůže, zírá jen do facebooku a doslova utíká před zodpovědností i povinnostmi k rodičům, kde ho obskakují a nikdo po něm nic nechce, už jsem zkusila vše, nezajímá ho, ani když potřebuji já nebo malý k doktorovi, nemám auto, ale musím si poradit sama, tady už není cesty zpět a já už vím, že s takovým člověkem nechci být, nestará se o nikoho, jen o sebe, jen zatím si ukončení toho nevztahu úplně nemůžu dovolit a jsem přesvědčená, že ač jsem se snažila i o nemožné a zkusila vše k nápravě vztahu, tak jeho neochota hlavně pramení z toho, že jsem ho už omrzela a nemiluje mě, hledá útočišté a adrenalin jinde než jsem já a jeho dítě doma 😢

marketa11112
11. srp 2018

Ja nechci byt oskliva,ale to jste nevideli driv? Nebo takovy nebyl a zmenil se, az s deckem? Muj manzel ma take chyby..treba je bordelar...take ma praci a neni moc doma, ma blbe sichty..ale znam je mesic dopredu......vydelane korunky jdou na spolecny ucet....deti maji vse, pak jdou penize na bydleni, vyjimecne pro nas...kazdopadne vecer s detma pomuze.....ale v jste defacto samozivitelky, ke kterym si obcas odskoci kamos na sex a jidlo...kdyby jste z toho alespon neco meli....pro vas i deti..kvuli otcovskemu vzoru, by asi fakt bylo lepsi, vypakovat takoveho chlapa, chtit alimenty i neco pro sebe..do dvou let, zaplatit pul vybavicky pro mimi..
.preci na tom alespon financne budete lepe...nez ted...jste u rodicu, ti zrejme budou pomahat dal....a treba se casem objevi ,,normalni,, chlapek....

brunetka11
11. srp 2018

@misicka_2 To není o pravidelné práci. Otec se prostě o své děti a ženu stará.
Popravdě řečeno, když si oficiálně zažádáš o děti do své péče a vyměříš mu výživné, máš alespoň nějakou šanci, že z něj dostaneš alespoň to minimum, na co máte nárok.

priefi
12. srp 2018

@2hanah to je mi hrozne lito 😔 a byl takovy i pred narozenim miminka? Pokud se takto zmenil az po narozeni, treba se jeste da to kupy. Mozna az malicke zacne tak trochu komunikovat, tak si uvedomi, co muze ztratit. Kazdopadne to, jak se chove, je neomluvitelne 😔

keicy
12. srp 2018

@misicka_2 promiň za dotaz, ale k čemu ho máš? Peníze nic, rodina nic, vztah nic,komunikace nic...Zeptala ses na to sama sebe? Manžel měl taky období na zabití, ale naštěstí mu došlo, že se chystám pomalu balit. K čemu ti je chlap, když si na vše stejně sama..

misicka_2
autor
12. srp 2018

Momentálně těším i to,ze nemám nárok na mateřskou,tak ji budu žádat přes manžela. Tak pokud pak bude furt stejnej,tak s tím něco budu muset udělat. Tento stav uz je hroznej,nevim jak to mezi námi bude. Mrzí me, ze ani mu nechybí žádný kontakt,poslední dobou se me ani uz vubec nedotkne. Nevim jestli to neni treba tim tehotenstvim. Nebo jsem ho doted od nej vymahala,ze ted pokud to nevyzaduju,tak ho to ani nenapadne a nedokáže dát najevo,ze mu třeba chybime nebo tak.. vlastne si uvedomuju,ze pokud jsem nezacala první,tak me ani za ruku nevzal natož intimnejsi kontakt. Také je problém,ze pocházím z katolické rodiny a svatbu jsme měli v kostele,tak ma rodina to bere tak,ze když jsem si ho vzala,tak se s tím jaký je musím tak nejak smířit.

priefi
12. srp 2018

@misicka_2 ono to neni o tom, jak to bere Tvoje rodina, ale o tom, jak to citis a beres Ty

marketa11112
12. srp 2018

@misicka_2 myslis mateřskou ci rodicak? ted jsi na nemocenske nebo doma bez práce? z ceho tedy s dítětem zijes ted?
ja vim, ze není jednoduche odejit z manzelstvi, navíc s déčkem... ale dle toho , co pises, je ti takovy chlap k nicemu...nedava ti peníze, nestara se o tebe a ani o dite, deti....nikam nechodite, prakticky spolu ani nejste.. prijde si jen občas, kdyz se mu chce, vykoupe se, naji se, pripadne pokud ,,otravuješ,, zasexuje.. a zase si jede? sama vis, ze takovy život nechces a nevyhovuje ti... .jak to u vas bylo před svatbou? co a kde dela všechny ty dny? kde jako bydli? ji, spi? ty nevis, kolik vydela a za co utrti, zda třeba nechlasta.. zda nemá nekde zeskou.. ty vlastne nevis vůbec nic.... ja bych ho hnala svinskym krokem, vymenila zamky, podala zadost o rozvod a snažila se z nej dostat co největší alimenty a vyzivne na sebe...je to zrejme ten typ, co si ani deti nijak zvlast brat nebude....zrejme by mu muselo něco tezkeho spadnout na hlavu, aby s emu rozsvítilo apochopil, co je v zivote dulezite....nechapu, ze chtěl druhé dite... pripada mi, ze vi, ze pro nej udelas cokoli, mlcis , kvůli vyznani se nerozvedes, on je spokojeny a na tebe a deti dlabe... ale ty tu uz nejsi za sebe, ale za deti.. deti by měli mit vzor rodiny, taty a ne toto....

2hanah
12. srp 2018

@priefi dřív to místy nebývalo růžové, ale teď je to extrém a za celé léto je dnes podruhé na výletě se svými rodiči a já s malým trčíme doma, jsem přesvědčená, že je konec, ikdyž nevím, jak to zvládnu 😔

Strana
z5