Manžel, který ztrácí zájem o rodinu

misicka_2
6. srp 2018

Ahoj, potřebovala bych poradit, nebo se spíš jen vypovídat.
Jsem s manželem 5 let, z toho jsme manželé rok. Máme syna 3 roky a čekáme druhé. Do svatby jsem ho nějak dohnala asi já,on by mě o ruku nikdy nepožádal, protože prý neví jak se co má dělat.
Občas mě něčím vytočil a když jsem mu cokoliv řekla, tak se hned naštval, že to poslouchá furt dokola, že už ho to nebaví. To by byl schopný i od nás odejít. Tak jsem se vždycky skoro rok držela a raději nic nekomentovala. Manžel má práci, že pracuje na stavbách, takže doma je jen občas. Raději přespává u lidí, kde dělá, než aby přijel domů, kam to má cca 30 km. Když jsem mu naposledy řekla, že by s námi mohl trávit víc času, tak prý až po akci a tak jsem se zeptala, jestli to bude u všech akcí, tak mi napsal, že takové nesmysli nebude poslouchat a nepřijede, tak taky nepřijel a jel raději k mamince.
Také mi furt říká, jak je náš syn rozmazlenej, tak jsem se zmínila, že může ho taky vychovávat, tak mi sdělil, že pokud ho nezvládám, že jsem si ho neměla pořizovat. Se synem mi nikdy nepomáhal, a pokud ho měl někdy chvíli pohlídat, než jsem něco obstarala na zahradě, tak jedině u počítače.
Už 4 roky opravuje byt u své mámy, že tam budem bydlet, se 2 dětmi se mi tam už nechce, tak jsme se domluvili, že u mých rodičů na vesnici to bude lepší, tak ještě do porodu upravujeme ložnici zde. Jakmile rodiče odjedou na dovolenou, tak veškerá práce na zahradě a se zvířaty je na mě, on se stará jen o přestavbu a mě řekne, že se nemám honit, že mám na to celý den, a to do porodu mám už jen 1,5 měsíce.
Práci měnit nechce, aby byl víc s námi doma, raději jezdí třeba do Prahy pracovat k sestře, takže jsme furt sami. Je starší, už přes 40 a nevím, jestli se to někdy zlepší. Neustále spoléhá, že mi rodiče budou pomáhat a hlídat. Prý potřebuje mít občas svůj klid, ale spíš ho potřebuje furt a my jsme mu na obtíž. Tak dokud bude dělat na ložnici, tak budu muset být potichu, jinak by byl schopný mi to nechat rozdělaný a odjet pryč. S penězi to je taky blbý, půl roku jsem nedostala nic, protože dělal na bytě u mámy a neměl čas chodit do práce a teď dostávám tak jednou za 2 měsíce a to ještě ze svého platím nábytek a benzín a vše kolem. Pokud mu řeknu, že už nemám, tak prý nemám utrácet. Když se zmíním o tom, že jsem platila nábytek, tak to je prý koloběh, že někdy peníze jsou a někdy nejsou.
Už si moc nevím rady, budem mít 2 děti a nevím jestli to všechno zvládnu. S pomocí mých rodičů to bude asi lepší než kdybych byla sama.
Omlouvám se za sloh, ale potřebovala jsem se vypovídat.

labijoux
6. srp 2018

@misicka_2 na mě to působí, ze ho obtezujete, on jde radši jinam, rodinný tip to asi není, tak co s tím ?

journals
6. srp 2018

Otázka je, jestli někdy zájem o tu rodinu vůbec měl? Podle toho co píšeš mi spíš přijde, že nikdy nebyl typ, který by si přál rodinu se vším všudy, jen se tak nějak podřídil a jede si pořád to samé... a ty to jen konečně začínáš vidět reálně. Podle toho co píšeš, to není že by se začal měnit teď, najednou. Jen ty najednou vidíš jak se situace má a začínáš chápat, že s druhým dítětem se to nejen nezmění, ale bude to ještě horší.
Myslím, že on se asi nikdy ani jinak nechoval. Pouze jsi mu to tolerovala, přehlížela jsi to a neměla na něj žádné nároky, což je špatně. Teď najednou nechápe, proč by měl fungovat jinak, když celou dobu funguje jako dřív. Nechci aby to znělo zle, ale svým způsobem si za to můžeš sama, protože jsi na něj neměla žádné nároky. Se synem nepomáhal nikdy. Proč? Netrávil s vámi nikdy čas. Proč? Problém je v tom, že předtím ti to nevadilo a on má pocit, že tak je to ok.

klea81
6. srp 2018

A proč sis s ním pořizovala druhé dítě, když netráví čas ani s tím prvním? ☹️Další dítě nikdy vztah neslepí. Pokud už je muž starší, tak bude vyžadovat svůj klid ještě častěji. Vidím to u kamarádek, že chlapi 45+ jsou raději do večera v práci než by poslouchali řev batolat.

lv
6. srp 2018

Co zkusit odborníka, poradnu?

misicka_2
autor
6. srp 2018

Ano,je pravda,ze to bylo od začátku skoro stejné,jen když jsme neměli dítě,tak jsme spolu trávili na chalupě. A nyní se furt nějak vymlouva,z jakého důvodu tam jet nemuzem. Když jsem mu navrhla,ze bychom se přestěhovali třeba blíž k Praze,aby jsme byli spolu,tak to byl také problém. Druhé dítě jsem chtěla hlavně kvůli synovi, aby nezůstal jedinacek a manžel ho chtěl take. Dřív jsem se to snažila hodně prekousavat a stále jsem čekala,protože neustále sliboval,ze se to po ty a pak po ty praci změní,ze mi bude pomáhat. Nyní jsem zkusila na radu kamarádů ho ignorovat a nevolat a nepsat. Tak ze začátku třeba v týdnu na hodinu přijel,ale ted zacal delat to same,takže nevola ani nepíše,jen když něco potřebuje.

Já teda nevím, ale pokud ho igrorujes a on dělá to samé a nemá potřebu s váma být a vědět jak se máte. Tak to asi není dobré. Nemůže mít někoho jiného? Přeci jen ti nedat ani peníze? To není normální. A nestarat se o děti. Ano asi si za to trochu můžeš sama jak zde bylo řečeno.. mno ale určitě bych si s takovým člověkem asi nedělala další dítě. Podle mě bud půjdete od sebe a třeba si časem najdeš jiného a nebo budete prostě stále žít takhle.. 🤔 myslím si, že nemá zájem a ani chuť se měnit

biedronka10
6. srp 2018

No jako takhle. Chlapi se moc nemeni, a pokud je od zakladu takovy tak to jiny nebude. Ver spis tomu, ze bude postupne dedkovatet, coz je zcela prirozene a vtomto veku se chlapi rozhodne nezmeni. A na me to spis pusobi, ze mu delas mamahotel, ale nejsi pro neho rovnocenny partner ve vztahu. Z tveho popisu je z jeho strany nezajem, ktery neopada ani ve chvili kdy ty v uvozovkach na nej kasles, takze vicemene jste spis spolubydlici a ten chlap chce spis mit klid a rodinny typ to neni, to nezmenis i kdyz jasne, ze podivat se pravde do oci je vzdy krute. Ja nevim, my jsme s muzem spolu jen 6,5 z toho pres rok manzele, za tu dobu jsme lecos narocneho zazili a je fakt hodne vytizeny, protoze vsechno lezi na nem, a ani ja se nezastavim, vidime se jen vecer, ale tuhle ignoraci a chovani neznam teda. Ono proste o vytizenosti to uplne neni. Zkratka kdo nechce na druheho si cas neudela, kdo chce da mu aspon pred spanim pusu nebo mu posle blbou sms co zabere 2 minuty.

misicka_2
autor
6. srp 2018

Manžel s nami v podstatě nebydlí,přijede tak jednou za týden a to je děsně zničený a unavený.. takže se jen naji a vyspi. Sam od sebe me ani neobejme natož aby me vzal za ruku nebo jen tak dal pusu. Vzdycky jsem s tím začala ja,tak jsem si řekla,ze vyzkouším jestli ho to někdy napadne. A ono ani ne.

journals
6. srp 2018

@misicka_2 Promiň, ale i jedno dítě bych s takovým člověkem považovala za "omyl" druhé je už hloupost ☹
myslím, že to spíš bude horší a horší... takže bych mu zkusila dát nůž na krk, jestli je ochotný na tom zapracovat, jestli ne, tak bych asi měla dost jasno a spíš přemýšlela co dál do budoucna :-/

jednaholkaa
6. srp 2018

@veronikaveronikaveronika Me taky napadlo jestli nekoho nema? Druhe dite? Nechapu proc.. zni to jako ze jste si celkem cizi :/ Bohuzel pokud clovek se od zacatku nedomaha toho jak by mel vztah vypadat a tise si necha slapat na hlavu, nakonec nezbyva nez odejit..

normalnimatka
6. srp 2018

hm....jako co ti na to napsat......blbý, no. tam nevidim budoucnost. pokud tam není extrémí vůle zachovat rodinu. ale ze strany manžela to rozhodně nevypadá. promluv s ním, jak vážně to vidíš, nadhoď, co s tím. jestli chce s váma žít, nebo jestli je mu práce a bůhvíco milejší a přednější. když řekne, že samozřemě, že chce, tak ať se teda činí. at pomáhá, at s váma tráví čas, at se snaží a ukáže, že mu na vás záleží. změna by ale měla bejt nafurt....pokud bude jen pindat a skutek utek, měla bys utýct ty. každopádně je to fakt pěkně na hovno. s takhle malým dítkem a druhým na cestě...:(
nicméně, journals to vystihla. moc teda nechápu, proč tvůj muž dítě (natož druhý)chtěl. jestli sis to jen nevyložila špatně, a ve skutečnosti ho nechtěl. nebo on sám nevidí do toho, co vlastně chce.

proč v takovým vztahu zůstávat? jen kvůli penězům a bydlení? to fakt ne..tohle chce řešit. radši at maj děcka novýho tátu, kterej o ně bude mít zájem.

priefi
6. srp 2018

@misicka_2 bohuzel jak to tak ctu, jedine co me napada, je zbytecne plakat ad rozlitym mlikem, je treba ho uklidit. Svatba nebyla resenim, spis naopak spatnym krokem. Ty by sis mela.uvedomit jednu vec, a to, zda ho milujes. Pokud ano, bojuj o zlepseni vztahu, pokud ne, rozved se a uloz si zivot. Tak ci tak jsi sama a v pripade rozvodu bys aspon mela jiste alimenty a ne jak ted, ze doma se neukaze, penize neda... jestli pak on nezije dvoji zivot?

lioness34
6. srp 2018

Heled asi takhle - on pokud jiný nebyl dřív nebude ani teď .... pozitivní vidím to ze deti budou mít jednoho otce k když blba nebo za mě tedy nevyhovující. Každopádně partner je to na houby a ani bych se nedivila kdyby si dělal bydlení sám u mámy nebo u jiné baby .... jooo holka , možná můžeš zkusit po porodu se dat dokupy a udělat poradky... ale nevím...

misicka_2
autor
6. srp 2018

Dvojí život asi nemá,pokud dělá v Praze, tak pracuje u svých příbuzných. Ale uvidím po porodu jak se bude chovat a pak se rozhodnu. Jeho mama ho furt hájí,ze byl vždycky samotar a ze to trvá než si zvykne.. ale to není pro me omluva. Děti chtěl,tak ať se stará,buď se začne smekat nebo bude platit alimenty.a nějaký jeho řeči,ze driv to ženský taky museli zvládat sami me nechej chladnou.

lioness34
6. srp 2018

@misicka_2 já vidím problém hlavně v tom ze sis toto neujasnila dřív když takový byl.... teď se bude měnit těžko

zuzana_ka
6. srp 2018

@misicka_2 jako toto chování opravdu není normální...argument dojíždění 30km není žádná extra vzdálenost aby musel bydlet jinde. Možná zkuste nějakou poradnu.

ariadna12
7. srp 2018

To je potiz, chlapa po 40ce podle mne nepredelas. Zrejme mu vadi detsky krik, nutnost se zapojit v domacnosti, unavena partnerka, ktera ho furt otravuje, aby prijel, pomohl, chce s nim vsechno rozebirat. Asi bych se poradila s psychologem a probrala to s dotycnym. Tohle je zivna puda pro neveru z obou stran.

blahova_andrea
7. srp 2018

bože, to neee. nás je takových víc? ☹ bohužel neporadím. potýkám se s tím stejným a už jsem ten boj za rodinu asi vzdala.

marketa11112
7. srp 2018

oo to je blbi.. je fakt divne, ze nemá potrebu byt s vama.... jezdi jednou za tyden? a kde spi ty ostatní dny? klidne by mohl jezdit každý den, ne? manzel jezdi tedy ted jen 10 kilaku, ale jezdival skoro 40 a normalne před sichtou tam, po zpet.. bydleli jsme spolu, staveli dům atak...ted jsme doma s e dvěma detma, domacnost je na me, zahrada také, ale pristavujeme.. takze ve volne chvili je s nama nebo v pristavbe nebo spolecne delame na zahrade, jedeme na vylet.. ale to, ze se mu ani nechce prijet, když uz prijede, nevenuje s ean tobe, ani prckovi.. to je divne.. fakt nemá nekde ještě babu ? a ze ti nedava peníze? jako ze mas jen rodicak a slus? a jeho nezajima co stoji věci kolem? to u nas neexistuje.. spolecny ucet, spolecne prijmy i vydaje.. poplati s e co je treba, za zbytek se dodelava dům..neexistuje, ze bych třeba nemela na něco pro deti.....asi by to chtelo rozmyslet si, co vse mu chces rict, uvarit dobrou vecu a pak vse , co te trapi, vybalit....bud mu to dojde nebo zdrhne..

marketa11112
7. srp 2018

kazdopadne , když by byl rozvod, bude platit alespoň alimenty na dve deti a vyzivne na tebe dva roky, muzes i zadat proplaceni pulky výbavičky pro dite s tim, ze ti zadne peníze nedaval...mozna by to chtelo mu trosku popsat i tuto situaci....ty así ani nevis, kolik ma prijem...

misicka_2
autor
7. srp 2018

No,nejake příjmy vím,když dělal u známého,tak peníze poslal přímo me na účet,tak aspoň něco,ale to byl jeden měsíc. Jinak dostava penize na ruku a kolik to presne je,nevim. Ale jelikoz dela ve stavebnictvi,tak prace netrva mesic,tak penize ma tak treba az za dva,az to dodela.Jinak když nekde pracuje,tak většinou to je dál od nás,myslím,ze takovou práci vyhledává záměrně a spi v místě práce. Nyní pracoval u své byvalky,která ma prý přítele,tak u ni taky přespával a to mel k nám domů jen 30 km. Jinak jezdí pracovat k sestře do Prahy a tam je celý týden. Včera se po týdnu ukázal a byl s námi jen cca 3 hodiny a zase jel za maminkou a do Prahy.Malymu se celkem venuje,uz si řekne co chce,tak musí. To me ani píšu nedá..

misicka_2
autor
7. srp 2018

Když je s nami a zrovna se nic nebuduje,tak mi ani se zahradou ani se zvířaty nepomůže,jen kouka na filmy u počítače a vždycky mu je nějak divné,když je u nas. Je fakt,ze bydlíme u mých rodičů,tak se tu asi necítí být doma.

evakaspar
7. srp 2018

???? To jako fakt? 40 lety chlalp a chova se jak 20 lety fracek? Doporucim jedno, rozvod. Zivit Vas nezivi, vse tahnete sama. O deti zajem nulovy. Uprime si myslim ze ma jinou bohuzel. Takhle se totiz manzel a tata od rodiny nechova. Ja jsem s manzelem uz 10 let z toho jsme 2 roky manzele. Je to taky stavar takze jezdi po stavbach v okoli a nikde nespi jezdi dom. Dokonce ani nejel na montaz do prahy, nechtel me nechavat samotnou jsem tehotna a pred porodem. Budeme mit 3 ditko. Jestli chcete byt stastna tak ho poslete do haje co nejdriv.

misicka_2
autor
7. srp 2018

On byl vždycky samotar,asi si celý život jen užíval a o nikoho a nic se nestaral. I jeho mama tvrdí,ze je tohle pro něj něco nového,ale malymu jsou uz 3 roky. Když jsem se zmínila o tom,ze s nami vůbec není,tak ma takové řeči,ze lidi co jezdej na montáže nebo kamionaci taky nejsou doma a ty ženský to zvladaj. To me vždycky skoro trefilo,když s tím začal po každé. Taky mám před porodem,ale nemyslím,ze by nějak byl častěji doma. V jednom mam jasno,pokud začnu rodit a on bude někde pryč a nepřijede za mnou a nepohlida malyho,tak ihned u me skončil.

codal
7. srp 2018

@misicka_2 pokud byl takový vždycky, tak děti ho opravdu nezmění. Spíš to bude jen a jen horší.Ty budeš na všechno sama a on bude o to víc utíkat. On s vámi být nechce, očividně ho to obtěžuje. On si pořídil děti jen proto,aby odskrtnul kolonkolu "splněno". Není to ani partner, natož manžel a otec z něj nebude nikdy (v tom pravém slova smyslu)... bylo hodně naivní si myslet, že s dětmi to bude jinak.. hodně žen na to spoléhá,ale většina na to dojede.. těch diskuzi je tady celá spousta a všechny se stejným výsledkem.. většina z nich nakonec odchází, protože nez mít chlapa, který se jen jednou za čas přijede domu najíst a vyspat, je lepší nemít žádného a dát si šanci potkat někoho, kdo i tu rodinu bude stát opravdu...

kacasa
7. srp 2018

Nechapu co te vedlo mit druhe dite... at plati alimenty? No je mu se maximalne ulevi a ty budes zivorit s par tisicema od neho.. pokud je vubec bude platit...

misicka_2
autor
7. srp 2018

Druhé jsme chtěli oba, jen od té doby co jsem těhotná, tak je to o dost ještě horší. A od té doby, co jsem ho zkusila ignorovat, jestli se probudí, tak to je už úplně na nic. On žije jen pro práci, jakmile nějaký den nedělá, tak je úplně zničený. Já ho měla hodně ráda, ale asi je pravda, že jsem hodně věcí na něm neviděla a nebo si je nechtěla připustit. Ale v poslední době jsem upřímně raději, když jsme doma bez něho. Když je tady, tak se mu furt něco nelíbí a pokud tu pracuje na ložnici, tak musíme jít pryč, aby se malej mu tam nepletl a měl klid. Chtěla jsem, aby si našel práci v okolí, ale to se mu nechce, že chce dělat, to co dělá doteď, on by jinak nebyl pánem svého času a nemohl by si jezdit a dělat co chce. Je to s ním složitý.

codal
7. srp 2018

Ono pořídit si dítě a být otcem jsou dvě odlišné věci.. řada chlapů má pocit, že mít dítě znamená -splodit ho, zapít ho, donést peníze a sem tam se na něj usmat a tím jejich role konci.. a bohuzel řada žen se s tím smíří a jejich roli v této podobě příjme.. a ještě větší řádka žen doufá nebo dokonce věří, že se muž s takovýmto postojem, příchodem miminka změní na toho starostlivého otce od rodiny a pak jsou rozčarované, že se to nestalo..neříkám, že se to stát nemůže, ale je to málo pravděpodobné... Ano, někteří chlapi se rodičovství zaleknou až po narození, před těhotenstvím se dušují, jak budou pomáhat, protože si to celé představovují jak Hurvínek válku a najednou se po nich opravdu něco chce a začne se jim to otcovství zajidat, ale tady v tom případě bylo podle všeho od začátku jasné, že pán chtěl mít jen děti ale nechtěl být otcem.. Vlastně ani moc nechápu, proč si s takovým člověk byla, proč sis ho vzala, natož proč jsi ním ty děti chtěla mít...

journals
7. srp 2018

@misicka_2 A tobě nevadilo, že tu už s prvním ani nepomůže? že s vámi není? Nic doma neudělá? To ti přišlo předtím ok? Jako já nevím, co od něj teď čekáš, když sama píšeš, že si už roky jede pořád to svoje... To je pro mě jasný ukazatel, že druhé dítě prostě ne. A říkat může co chce, ale důležité je snad to, jak se k tomu ten druhý staví prakticky. Plná pusa řečí je sice krásná, ale to z něj tátu nedělá.

veronicka89
7. srp 2018

Ja nevim ono je treba znat tak nejak oba pohledy... Neustale vycitani atd k nicemu nevede ...kdy jste si naposledy udelali hezky vecer ze by maly spal dali jste si vino popovidali jen tak ...uzili si chvile spolu....

Nebo kdy jste byli na vylete jako rodina kde by to bavilo i ho i dite i tebe ...

S nekteryma chlapama je to asi slozitejsi ale zkusila bych spise udelat veci a prostredi na ktere se bude tesit a ne ze se oba budete furt jenom kolem neceho honit a vycitat si kdo co dela blbe ...treba sam zjisti ze mu je s vama fajn bude casteji jezdit domu a bude vam vsem fajn....a postupne se bude zapojovat i do chodu domacnosti i o peci s detmi ... Zkusila bych to fakt nejdriv obracene hezky 😉