icon

Manžel, který ztrácí zájem o rodinu

misicka_2
6. srp 2018

Ahoj, potřebovala bych poradit, nebo se spíš jen vypovídat.
Jsem s manželem 5 let, z toho jsme manželé rok. Máme syna 3 roky a čekáme druhé. Do svatby jsem ho nějak dohnala asi já,on by mě o ruku nikdy nepožádal, protože prý neví jak se co má dělat.
Občas mě něčím vytočil a když jsem mu cokoliv řekla, tak se hned naštval, že to poslouchá furt dokola, že už ho to nebaví. To by byl schopný i od nás odejít. Tak jsem se vždycky skoro rok držela a raději nic nekomentovala. Manžel má práci, že pracuje na stavbách, takže doma je jen občas. Raději přespává u lidí, kde dělá, než aby přijel domů, kam to má cca 30 km. Když jsem mu naposledy řekla, že by s námi mohl trávit víc času, tak prý až po akci a tak jsem se zeptala, jestli to bude u všech akcí, tak mi napsal, že takové nesmysli nebude poslouchat a nepřijede, tak taky nepřijel a jel raději k mamince.
Také mi furt říká, jak je náš syn rozmazlenej, tak jsem se zmínila, že může ho taky vychovávat, tak mi sdělil, že pokud ho nezvládám, že jsem si ho neměla pořizovat. Se synem mi nikdy nepomáhal, a pokud ho měl někdy chvíli pohlídat, než jsem něco obstarala na zahradě, tak jedině u počítače.
Už 4 roky opravuje byt u své mámy, že tam budem bydlet, se 2 dětmi se mi tam už nechce, tak jsme se domluvili, že u mých rodičů na vesnici to bude lepší, tak ještě do porodu upravujeme ložnici zde. Jakmile rodiče odjedou na dovolenou, tak veškerá práce na zahradě a se zvířaty je na mě, on se stará jen o přestavbu a mě řekne, že se nemám honit, že mám na to celý den, a to do porodu mám už jen 1,5 měsíce.
Práci měnit nechce, aby byl víc s námi doma, raději jezdí třeba do Prahy pracovat k sestře, takže jsme furt sami. Je starší, už přes 40 a nevím, jestli se to někdy zlepší. Neustále spoléhá, že mi rodiče budou pomáhat a hlídat. Prý potřebuje mít občas svůj klid, ale spíš ho potřebuje furt a my jsme mu na obtíž. Tak dokud bude dělat na ložnici, tak budu muset být potichu, jinak by byl schopný mi to nechat rozdělaný a odjet pryč. S penězi to je taky blbý, půl roku jsem nedostala nic, protože dělal na bytě u mámy a neměl čas chodit do práce a teď dostávám tak jednou za 2 měsíce a to ještě ze svého platím nábytek a benzín a vše kolem. Pokud mu řeknu, že už nemám, tak prý nemám utrácet. Když se zmíním o tom, že jsem platila nábytek, tak to je prý koloběh, že někdy peníze jsou a někdy nejsou.
Už si moc nevím rady, budem mít 2 děti a nevím jestli to všechno zvládnu. S pomocí mých rodičů to bude asi lepší než kdybych byla sama.
Omlouvám se za sloh, ale potřebovala jsem se vypovídat.

Strana
z5
klea81
12. srp 2018

@misicka_2 a jak tedy vůbec vzniklo bez kontaktu to druhé dítě? neposkvrněné početí?

misicka_2
autor
12. srp 2018

@marketa11112 myslím mateřskou, manžel na ni může jít od 7. týdne dítěte. Teď jsem ještě na rodičáku se synem, ale jelikož jsem si ho prodloužila, tak příjem nic moc.. Sice ještě pronajímám byt, ale to taky moc není a nejspíš manžel na to spoléhá, že peníze mám z toho bytu.
Dnes jsem se dozvěděla, že z akce kterou dělal 2 měsíce, tak mu nezbyli žádné peníze, že musel zaplatit opravu auta, vrátit peníze mamince a mě dal jen to, co si půjčil na materiál naši ložnice z peněz ze svatby, co jsem šetřila. Před svatbou to bylo asi stejné, ale neustále sliboval, že se to zlepší a bude s námi víc.
Pokud dělá v Praze, tak vím, že dělá u své rodiny, ale netuším za co kde utrácí peníze a jestli nechodí po hospodách. Pokud dělá jinde, tak to je horší.. moc mu už nevěřím, občas jsem zjistila, že i když mi psal, že jde spát, tak jezdil s kamarádem za nějakými kamarádkami, takže mu nemůžu věřit skoro nic.. Jen u té jeho rodiny vím, že tam by si nic nedovolil.
Stále mi říká, že ani nechce být zaměstnanej, že nechce platit sociální, že důchod stejně nedostane, ale neuvědomuje si, že nedostane neschopenku, ani žádné ošetřování a když bude nemocnej, tak že my nebudem z čeho žít. Je to prostě šílený sobec, který nedokáže myslet na jiný než na sebe.

misicka_2
autor
12. srp 2018

@klea81 Dítě vzniklo normálně, jak jsem psala, tak pokud jsem začala iniciativu, tak něco bylo, jinak ne.. to až teď v těhotenství se to ještě zhoršilo..

jasione
12. srp 2018

Tak to nechápu, z čeho se mu počítá ta mateřská, když píšete, že není zaměstnaný, ani si neplatí sociální a nemocenské pojištění...Ale to jsou myslím vedlejší věci, důležitý mi přijde jeho přístup k vám jako partnerce a rodině (který je takový, že vůbec jako rodina nefungujete, podle toho, co píšete), nevěřila bych mu, že pracuje a nezbývá mu z toho vůbec nic bokem. Je pravda, že narozením dítěte/dětí, je na muži tíha živení rodiny a často to musí být těžké, ale v tomto případě to vypadá, že si váš muž z nějaké odpovědnosti vůbec nedělá a chová se jako dvacetiletý, který chodí na brigády, aby si vydělal na auto a hospody😕

klea81
12. srp 2018

@misicka_2 já bych nedokázala mít intimní vztah s mužem, který kašle na mě i dítě ☹️Ty si sebe moc nevážíš.

misicka_2
autor
12. srp 2018

On zaměstnaný je, ale je u své rodiny, tak tam dělá jen občas, pokud nemá jinde práci načerno. Ale sociální a zdravotní za něho platěj, jen si to u nich musí pak odpracovat, takže pak maká třeba týden v měsíci zadarmo. Je to složitý, jemu to právě nevyhovuje, že musí odvádět tolik daní, že se mu to v daních za děti nevrátí.. U jeho rodiny bych mohla zjistit kolik si u nich vydělá, ale jinde o tom nic nezjistím.
No, intimní vztah už nějakou dobu nemáme a ani asi o to nemá zájem, když mi ani pusu už nedá. My jako rodina nějak ani nebydlíme, on přijede na víkend, někdy ani to ne.. takže ani jako rodina nemůžeme fungovat.

marketa11112
12. srp 2018

@misicka_2 takze nevite kolik ma psany prijem z prace..to je pro alimemty dulezite....ale pokud reknete u soudu , ze si dela ksefty jinde, vymeri mu to jinak...navic sleva na dani nalezi tomu,kdo o deti pecuje, coz jste vy....takze az budete chodit do prace, nechte vracet sobe nikoli jemu....
Materska pres nej bude tedy kolik? A bude pracpvat na jinou smlouvu? Tu materskou vam da ? Nebo si ji take ponecha a vy nebudete mit nic ?

misicka_2
autor
12. srp 2018

@marketa11112 příjem z práce nevím přesně, ale to zkusím zjistit. Kolik bude mateřská nevím, to záleží podle toho příjmu, ale aspoň lepší něco než nic.. Jinak pak půjde dělat na jinou smlouvu, tak tu mateřskou mi snad dávat bude.. to by už byl vrchol kdyby ne..
Až začnu pracovat, tak si daně budu odvádět já, ale do té doby to bude odvádět manžel.

ariadna12
12. srp 2018

@marketa11112 ja bych mu neverila snad ani to, ze tak usilovne maka, a ani to, ze materskou tazatelce bude davat.

astyna
13. srp 2018

@misicka_2

týden zadarmo na daně? :-O to se mi zdá divný.... Já bych si na něj už došlápla 🙂

astyna
13. srp 2018

Docela ráda bych si vyslechla i vašeho muže...

sasetkap
13. srp 2018

už nějakou dobu si to tady pročítám a nestačím koukat. Ty informace o jeho práci máš od něj? Nevěřím mu nic. Ani to o té práci, ani to o tom přespávání na stavbách, ani to o těch penězích. Být tebou zapátrám úplně v jiných vodách. Znala jsem taky jednoho takového a co na něj pak vyplavalo. Taky hrozně pracoval, taky všem okolo pomáhal. Staral se o dcerku....nic z toho nebyla pravda. Nikdy nebyl zaměstnaný, objížděl si "kamarádky" u kterých chlastal a nechal se vydržovat a o jeho trestním rejstříku ani nemluvím, ten když jsem viděla, tak mi spadla brada. Takže i takoví jsou, kteří umí navykládat pohádky, když člověk chce vědět víc, a zabrousí na témata, která se mu zrovna nehodí, protože by se člověk na něj něco dozvěděl víc, než on sám chce, pak je oheň na střeše a člověk z toho vyjde ten nejhorší. Opravdu víš s kým "žiješ", co skutečně dělá a co je to za člověka?

netopejr
13. srp 2018

Takže on dělá pár km dál u bývalky, která má prá prý přítele?
Tak kdo věří tomu, že spolu nic nemaj?
Matka ho kryje, je na jeho straně...
Nepereš mu, nevaříš mu, nemáš na energie a jídlo, žádnej servis, když není za co.
Když bydlíte u rodičů, stačí vyměnit zámky sbalit mu jeho věci, ještě předtím zažádat na OSPOD o svěření dětí do péče.
Ta svatba má nevýhodu v dělení majetku, ale toho zas tolik nemáte asi, výhodu pro Tebe v tom, že bude mít vyživovací povinnost déle než do 2 let věku mladšího 😉
Něco Ti dávat bude muset.
Hlavně už mu neplať vůbec nic.... Není doma, pže je furt v práci... .a když někam jdete, platíš mu vše Ty...?
To už nedělej, schovej vše pro sebe děti. Sobec hnusnej arogantní...
Lepší být v klidu sama, než když Tě buzeruje lhář a podvodník.
Co ztratíš v tomto případě? Nic. Získáš hodně!
Mnoho sil a štěstí!

misicka_2
autor
13. srp 2018

@sasetkap ty informace mam od jeho sestry a synovce u kterých v Praze dela. Tak by to mohla být pravda,jinak některé lidi,kde dělal jsem znala,tak krom některých příjmů,co me třeba poslali na účet jsem přehled neměla. Problém je v tom,ze se celý život nemusel o nikoho starat,jen sem o sebe.

misicka_2
autor
13. srp 2018

@netopejr chtela jsem se zeptat,ta žádost o svěření dětí do pece,jde udělat aby o tom nevěděl? Také mi radili,abych mu alimentama nevyhrozovala,ze by se kvůli tomu nechal raději nezamestnat,aby nemusel platit nic.
Me vždycky říká,ze peníze dostane až po odvedene práci,tak než to docela,tak nic nemá,nebo si půjčuje od maminky. Docela by me zajímalo kolik si od ni napujcuje,ze pak na nás nezbyde nic. Uz jsem si udělala vyúčtování co platím za naši rodinu a jaký mám prijem, tak pokud ho to nějak nenakopne,tak uz nevím. Ohledně majetkového vyrovnání,ja mám svůj byt,on ma podíl na baráku,kde bydlí jeho matka,pak ma stavební parcelu a podil chalupy s velkym pozemkem. Tak nevim jak by to dopadlo,ale kvuli detem se moc rozvadet nechci,ale uvidim jestli se treba nevzpamatuje.

zuzana_ka
13. srp 2018

@misicka_2 to, že se nemusel o nikoho starat není omluva. Normáně bych mu šlápla na krk, budto rozvod nebo se začne chovat jako táta.
Mě to spíš příjde, že si rodinu pořizoval proto, aby si tzv. odškrtnul rodina-splněno...
Nejsem zastánce rozvodů, ale tohle je fakt blbý a těm dětem to nic nedává...

marketa11112
13. srp 2018

@misicka_2
@ariadna12 hele, ja bych mu také neverila.. je to všechno , no, podivne...ty vymluvy, to, ze s vámi není... tohle není život pro deti a takto proste rodina nevypada.....
s tim majetkem.. zalezi, co jste uz měli před svatbou každý zvlast.. a co jste poridili v době manzelstvi.. to co v manzelstvi by se melo delit...
kazdopadne pokud ted nedostáváš nic, urcite po rozvodu něco dostanes...když nebude platit, podas exekuci nebo das na soud a bud zaplati nebo nakonec pujde bručet, muze prijit i o ten majetek , který ma... proste na deti ti nakonec něco da.....ale když ti nedava ted nic azrejme ani na dve nic davat nebude, tak to preci také nejde....
pripada mi, ze trochu hledas omluvu, jako proc to neresit, byt s nim, veris, ze se to urovna.. ale pokud se to neurovnalo do ted, ani s déčkem, ted uz skoro s e dvema, tak to asi nadeji uz nemá....ja jsem také proti rozvodum, problémy s e maji resit...ale pokud by na nas chlap kaslal.. at si hleda stesti jinde... ja dnes neziju uz za sebe, ale pro sve deti....

jo a u soudu, alimenty... pokud rekes, jak to opravdu je.. tedy ze ti celou dobu nedava zadne peníze, o deti s e nestara, ze dela za minim. mzdu u zamestnavatele a pak si dela sve ksefty a melouchy, tak k tomu soud i prihledne a zrejme mu vymeri alimenty vyssi nez jen z platu....

guinea
13. srp 2018

@misicka_2 Jen mě zaujala tvoje věta "Kvůli dětem se rozvádět nechci". V tomto případě by ses ale speciálně kvůli dětem rozvést měla!!!! Abys jim dala šanci na to zjistit, jak má vypadat normální vztah. Kdy máma bydlí s tátou (i když třeba nevlastním), a společně se dělí o radosti i starosti, o péči o děti i o domácnost, jezdí na výlety. Jestli zůstaneš, tak tvoje děti vyrostou v tom, že PŘESNĚ TAKHLE má vypadat dospělý život. Nevím jestli máš synka nebo dceru, ale dcera vyrazí do života s tím, že žena je hadr na podlahu, a je v pořádku když se k ní partner chová tak, jako kdyby ani neexistovala. A syn vyroste s tím, že v dospělosti nebude vůbec chápat, že by se měl o manželku a děti postarat. Chtěla bys pro své děti v dospělosti to, co zažíváš teď ty? Tohle je ta zásadní a hlavní otázka, která by tě měla přimět k nějaké akci k vyřešení situace (a tím nemyslím - posedávání a doufání, že se to někdy změní).

netopejr
13. srp 2018

@misicka_2 Na OSPOD zajdeš sama, jeho k tomu nepotřebuješ. Tuším, že ho pak taky pozvou, informujou, domluva bla bla, ale to už máš děti v péči, a bude se to řešit dál.
O alimentech s ním vůbec nemluv, to neřeš, bude řešit soud.
Ó a ano, všechny platby - pravidelné za bydlení, taky za děti, co jim kupuješ, i sobě, všechno si eviduj, hlavně jídlo, oblečení a potřeby pro děti, i kdyby jakože nad rámec nutného.

ariadna12
13. srp 2018

@misicka_2 je to rizeni, ktere se ho tyka, driv nebo pozdeji se to dozvi. Ale to neni duvod zadost nepodat.

misicka_2
autor
14. srp 2018

@guinea Máš pravdu, takhle bych nechtěla aby mé děti vyrůstali a měli tento vzor v rodinu. Nechápu, kde takový vzor pochytil manžel, když vyrůstal v normální rodině , i když jen do 20, kdy mu umřel tatínek a maminka doteď zůstala sama.

barunka1997
28. srp 2018

@misicka_2 A tvoje děti se stýkají s babičkou (tedy s jeho maminkou)? Ona ti nemůže nějak finančně pomoct, když vi, ze ti nedává žádné peníze?

misicka_2
autor
28. srp 2018

@barunka1997 jednou za čas se tam jedeme podívat. Ale je jí 80, tak samotného syna tam nemůžu nechat, nepohlídala by ho, už na to nemá sílu. Teď jsem tam dlouho nebyla, abych si s ní popovídala, ale manžel má teď zase výmluvu, že dal peníze do materiálu na ložnici a že mi to moji rodiče dají, takže mi vlastně dal už tento měsíc hodně.

guinea
28. srp 2018

@misicka_2 To nechápu - jakože zaplatil materiál na ložnici, a tím přispěl do rodinného rozpočtu dost? To se jako najíte skříněk? Mimochodem tu ložnici jsi tu zmiňovala mnohokrát, to je nějaké veledílo, že se na tom tak intenzivně pracuje a stojí to tolik času a peněz?

misicka_2
autor
28. srp 2018

@guinea Veledílo to není, ale moji rodiče řekli, že nám materiál zaplatí, tak on má za to, že když on dá peníze do materiálu a rodiče je dají mě, tak je to vyřešeno, už to docela stálo dost peněz. On s prací vůbec nespěchá,není vyštukováno, vymalováno ani podlahu ještě nemáme položenou, a to mám 3 týdny do porodu. Tak nevím jak to nakonec dopadne. Nedávno jsem se s ním bavila ohledně toho, že pokud nebude mít třeba neschopenku a dlouhodobě bude muset být doma nemocný, tak že nebudem mít žádné peníze a on na to, že nás stát nenechá na holičkách. Nevím co si myslí, že se nemusí strachovat, že stát nám všechno zaplatí? To má docela mylné představy.

dancamich
28. srp 2018

Po tom, co jsem si pečlivě přečetla diskuzi, tak Ti poradím jediné - vybodni se na něj. Taky nemám doma nějaké terno (můj je zase ten typ mouchy sežerte mě), ale o peníze jsem nikdy strach mít nemusela a o děti se můj muž umí postarat.

labijoux
29. srp 2018

Když počítá s tím že se o něj stát postará, je to budoucí příjemce sociální ch dávek - vlastní zkušenost, nikdy na nic nebude, vaše děti to budou brát jako normu- ..

guinea
30. srp 2018

@misicka_2 No upřímně, já nevím, na co ještě čekáš. Vždy byl takový, tak myslíš, že najednou změní celou svou osobnost a stane se tím manželem, kterého bys chtěla? Vždyť tam je špatně všechno - finance, nějaká opora, vždyť on s vámi ani nebydlí, ani čas s vámi trávit nechce! Kdyby ses rozvedla, tak na tom budeš po všech stránkách líp.

garalela
30. srp 2018

Zminim tvoji vetu: Raději přespává u lidí, kde dělá, než aby přijel domů, kam to má cca 30 km. To je opravdu smutne, co je 30,km, dvacet minut autem? Jezdila jsem tehotna fenbe vlakem 100km, vubec si nedovedu predstavit chlapa v nejlepsich letech, ze by 30,km melo byt nejaky problem vracet se k zene. Kdyz muj partner ztratil batoh s doklady dosel 40km pesky, tohle je mrtvej vztah, kdyz se nema potrebu hnat domu. Jak s rozvodem a detmi poradi asi holjy se zkusenostma lepe, ale jeho aktivity bych asi nakonec ani znat nechtela

fluffy_mouse
30. srp 2018

Milá zlatá, zažila jsem to samo... Jen mu nebylo 40, ale ještě ani ne 30. Mám s ním taky 2 děti. To chování se bude zhoršovat. Teda podle toho, co jsem zažila já. Tady se to lehko povídá paním, co nezažily. U nás to bylo ještě tak, že začal chlastat a pak mě podvádět, ale tady to vypadá na syndrom dědka.
Budeš nešťastná, udržovat jen vztah, kde bude mít ten chlap jistotu, že se má kde vrátit. Kde bude mít uvařeno, kde bude mít vyprano a nakonec ležet na gauči, ze kterýho bude všecko řídit a sám nehne ani prstem.
Je ale dobře, že si to uvedomujes. Už tak všechno táhneš sama a tak víš, že to zvládneš. Držím palce, ať co nejdřív najdeš ještě tu sílu podat žádost o rozvod. Nenič si život kvůli někomu, kdo o vás nemá zájem. Držím palce...

Strana
z5