Manžel mě vytáčí.... Rady, co s tím?
... a už ani se nemám zájem s ním o čemkoli bavit. Chuť na sex s ním mě už přešla dávno. Hlavně po nějaké hádce se mi hnusí jen když se ke mě přiblíží. Ještě dnes odjel na pár dní na služebku. Dobře, že ho pár dní neuvidím. Jinak bych se na něho nemohla ani podívat.
Má časově náročnou práci, kterou si musí brát i domů a pracovat po večerech a o víkendu. Prostě má moc práce a má z toho deprese. O tom, že by si měl najít jinou, nechce ani slyšet. Žeprej nikde jinde by mu nedali tolik, kolik vydělává.
Jak je z té práce nervní, tak ho občas chytne rapl. Mluví se mnou, jako bych za všechno mohla já. Pak ještě obviňuje děti. Žeprej nemá na nic čas, protože se o ně musí furt starat. Kvůli nim nemůže doma (po práci a o víkendech) v klidu pracovat. Žeprej si mám najít nějakou výpomoc, nic nestíhám, jsem totálně neschopná apod.
Máme 3 děti, jsem na rodičovské, každý den vařím, chodím s dětmi ven, doma máme většinou uklizeno, víceméně stíhám všechno. Občas jsou sice výjimky, ale u koho ne, že? Náš nejmenší (9m) je takové uplakané dítko, takže večer musím často obsloužit první jeho a dát ho spát a když se mu nedaří, tak ječí a ječí. A manžel musí nachystat na spaní další 2. A to je ono, co mi vyčítá - že se musí pořád starat o děti. No přidám, že někdy jim musí dát i večeři. Večery jsou pro nás prostě nejnáročnější část dne.
Když bych si našla nějakou výpomoc na ty večery, tak bych to musela plánovat nějak dopředu. Jak budu zrovna vědět, že to bude časově náročnější? Někdy jde malý spát dřív a zvládnu dát i ty dva další spát v dobu, kterou chci, aby chodili spát. Nikdo mi nepřijde na zavolanou a obzvlášť ne večer. Bydlíme daleko od příbuzných.
Nejvíc mě naštve o víkendu kolem poledne. O víkendu většinou nevařím rychlovky, jak přes týden a zrovna když potřebuju být v kuchyni a malý zrovna řve, on vytáhne počítač a chce pracovat. Když jsem mu řekla, že ať jde vařit teda on, když nechce být s malým, tak řekl, že to je další věc, kterou dělat nechce.
No a tak všeobecně, když řeknu nějaký názor nebo tak to považuje za směšné. Když mám nějaké přání, tak jsem sobecká, pořád po něm něco chci apod. Na výlety nechce nikam jezdit, žeprej nemá čas. Když na půl dne s dětma vypadnu, aby měl čas pracovat (protože říkal, že potřebuje), tak se pak dovím, že nic neudělal, protože se mu zrovna pracovat nechtělo. Četl si místo toho zprávy na netu či se díval na youtube. Ať dělám cokoli, tak se mu nezavděčím. Snažit o nějaké zavděčení se jsem už vzdala.
Občas na mě křičí kvůli kravinám. Dnes jsme jeli autem a když jsem vyjížděla, tak zakřičel bacha. Dupnu na brzdu a co je? No žeprej sejmu popelnici (pokračoval v křičení), pokračovala jsem ve výjezdu, tak jak bych pokračovala, kdyby nic neřekl. Popelnici jsem nesejmula. Snad ji vidím, ne? Tak jsem se s ním pohádala, protože na mě křičí kvůli kravině. Nedávno na mě taky v autě ječel kvůli něčemu obdobnému a dnes mě už vytekli nervy.
¨
Když kojím, tak si ležím v posteli a u toho čtu knížku. On říká, že mám čas na čtení a ležení, on na nic takového čas nemá. Já se osočuju, že přece nebudu při kojení čumět do zdi.
Žeprej on chodí do práce, já jsem doma, práci nemám, nic nedělám, mám to jednoduché, bla bla bla...
Byli jsme o víkendu u našich a malý lozil po zemi. On na mě zvýšeným hlasem, že tam někde jsou nějaké malé části, ať na něho dávám pozor. Řekla jsem mu, ať mi je teda ukáže. Nic tam nebylo. S našima jsem vyjela autem nakupovat. Oni auto nemají, tak ať si mohou nakoupit ve velkém. A protáhlo se to na 3 hodiny. Odjeli jsem, když šel malý spát. Muži jsem řekla, ať mu dá pak přesnídávku, kterou normálně sní skoro celou. Když jsem se vrátila, doma řev, malý měl hlad, on mu dál přesnídávky snad jen pár lžiček a hádal se se mnou, že mu to stačí. A žeprej jak jsem si dovolila být tak dlouho pryč, že nic jiného nedělal, než ho měl v náručí a neměl čas na nic jiného. Prostě se musí pořád starat o děti!
Ale klidně si může vyrazit do hospody po práci. Klidně i o víkendu, když chce. Já s tím problém nemám. Ale jako že já bych si někam na 3 hodiny nějak vyrazila nepřipadá v úvahu. Furt by do mě ryl, že si mám najít někoho, kdo ty děti pohlídá. Jako otec takové věci nedělá???
Když se opovážím si na něco stěžovat nebo vyčíst jeho chování, tak to vždy obrátí proti mě. Já jsem ta špatná a za všechno si můžu já.
Dámy, omlouvám se za takovou obsáhlou esej, chtěla jsem napsat jen pár vět, ale nějak jsem se rozjela. Napište mi prosím nějaké rady, co s ním dělat. Děkuji.
@martiina_k
@sudylichozrout Jen jsem proste napsala svuj nazor stejne jako vy.. Ze s nim nesouhlasite je v poradku..
@caverina ono napsat ženě - nemáš děti, nemáš co radit je docela podpásovka. My se o miminko (druhé) snažíme už skoro 1,5 roku, nespočet IVF, teď zrovna další nevyšlo, obrečela jsem to... nevíš jak na tom je vineta - třeba by taky ráda miminko a je to dost netaktní to napsat. Ale beru, že je to tvůj názor.
@martiina_k jenom ze ono to tak je...teprve az mas deti tak pochopis nebo se na veci divas uz trochu jinak..
@caverina Jedina vec, na kterou jsem jako detna zmenila nazory jsou prvni detske caranice. Uz chapu, proc si je lidi davaji na lednicku. To mi driv prislo zcela absurdni. Jinak se toho u me prilis nezmenilo pri prechodu z teorie do praxe.
Opravdu ta poznamka nebyla potreba a byla hodne necitliva. Ale stane se...
@martiina_k no me prispevek vinety prisel,ze si o autorce mysli,ze vlastne nevi co chce a ze toho po svem partnerovi chce nejak moc,. Zivit rodinu,starat se o ni..
@caverina jeslti jsi četla i můj předchozí příspěvek, tak jsem tam psala, že si to teda nemyslím, nemám pocit, že bych nějak dramaticky změnila pohled na svět, na fungování rodin, na péči o dítě, na spoustu dalšího. Možná jsem změnila lehce svůj přístup k očkování - dřív jsem říkala - všechno očkování, ať je chráněné, teď dávám jen povinné. JInak jsem říkala, že nikdy nebudu ožužlávat dudlík (Nikdy jsem to neudělala), nebudu šišlat (nedělala jsem) a spoustu dalšího... mé přestasvy se od reality moc nelišily, spíš jsem měla mnohdy představy horší, než to ve skutečnosti je, ale to už opakuju svůj předchozí příspěvek.
Hlavně tohle se tu dá aplikovat na všechno. Kolikrát má bejt člověk rozvedenej, aby měl kvalifikaci na to radit, kdy už je rozvod na místě? Kolik má mít žena milenců, aby dovedla poradit, jak naložit s mileneckým vztahem? To aby se tu ke každýmu příspěvku psal disclaimer, obsahující všechny životní zkušenosti, ještě by bylo fajn doplnit procentuální relevanci názoru, ne?
Tak @caverina, pokud ti můj názor nepřijde relevantní (respektive přijde ti částečně relevantní, ale nikoliv tedy ode mně) , tak až ti budu radit, tak mě prostě neposlouchej 🤷🏻♀️. Nebo mi tady můžeš dát nějakej cejch, ať mě neposlouchá nikdo. Koneckonců, taky by moje hloupý rady mohly vést v nejdivočejších představách k tomu, že někdo začne zvažovat záchranu jednoho nakloněnýho manželství, tak je třeba si na mě dát bacha.
@caverina Jinak abych to vzala seriózně, tak si naprosto upřímně nemyslím, že by mě bezdětnost měla vyřazovat z okruhu diskuzí na vztahový témata. Neradím tu nikomu o průběhu porodu, o výchově dětí, o očkovacích schématech, o věcech, o kterých nic nevím. Sama občas oceňuju, když mi někdo nabídne perspektivu, ze který sama na věci už nahlížet nedokážu, takže já, pokud bych byla zmožená matka 3 dětí, bych pravděpodobně i ocenila, že mi někdo nabídl se na vztah podívat z nezaujatýho pohledu- přečtu si názor, zvážím, jestli na tom něco není, pokud ne, nic se neděje a kašlu na to, pokud ano, může mi to pomoci. Pokud někdo hledá výhradně pochopení, a ne radu, tak si z toho nic nevezme, a je to tak v pořádku. Ale fakt nechápu tenhle tvůj zásah do diskuze, přijde mi to prostě nelogické a nadbytečné, pokud sis ovšem nechtěla jen kopnout.
@martiina_k Nevím jestli se dá mateřství představit to si musí každý zažit.Já jsem absolutne nevěděla že je to tak náročne.Na ulici jsem potkávala miminka v kočárku a obdivovala jak jsou zlaťoučke.A až se mi to zlaťoučke narodilo tak jsem nevěřila že může takhle zlobit a že jsem neměla prostor si ani dojít na záchod .Jéje já jsem ráda že už vyrostli.Vůbec vámi holky nezávidím a všechny ženy co vychovávají víc děti jako dvě obdivuji.
@vineta Přišlo mi, že trochu útočně osočuješ zakladatelku. Tohle nemám ráda a je to tady poslední dobou norma chování. Pak se ukáže, že vlastně nemůžeš vědět, jak někdy člověk potřebuje po druhém rodiči, aby se taky zapojil, protože jsi měla den na pytel a milý tatínek řekne, že se jen flákáš doma s děckama. Není to tak dlouho, co se tady strašně ženské opíraly do holky, co měla zkušenosti s chováním děti "jen" jako chůva, že nemá co kazat. A pokud máš pocit, že jsem tě ranila tím, co jsem psala, ani nevíš, co tam té holce některé dámy napsaly. Nicméně se ti omlouvám, jelikož si stejně nemůžeme rozumět, o co mi šlo, že to ty těžko posoudíš. A protože zaplevelené diskuze nemám ráda, zkusím smazat svoje komentáře k tobě, stejně nepadnou na úrodnou půdu.
teda skoda ze musim pro deti do skoly, jinak si varim caj a bavim se tim tady..... zenska s jednim deckem utoci na bezdetnou, ze nema co radit, protoze tu situaci nezazila.. a ona s jednim deckem snad zazila situaci jaky to je mit jich vic 😀DDDDDD libi se mi jak kazdej presne vi co ten druhy v zivote zazil a s cim ma zkusenosti.
takze pozor sem muzou psat jen matky 3 deti, ktery maji doma krizi, protoze jinak to nezazily a nemaji co radit. 😀 😀
@vineta fakt jsem si nechtela kopnout..nemam duvod,nic jsi mi neudelala..ale jak pise
@mourovatakocka kdyz proste tuhle situaci neznas a nevis jake to je...a ano taky jsem mela pocit,ze vlastne chybu hledas primarne v autorce. Proto ta ma reakce...
manzel ma narocnou praci, chodi domu utahany. navic neni zcela zdrav. ale, kdyz dorazi domu, snazi se s detma pomazlit, dame si spolecne veceri, chvili si s detma hraje nebo je alespon ,,pohlida,, kdyz ja treba vesim radlo, myju nadobi, siju. kazdopadne ja uz chodim do prace take. v pondeli a ve stredu musi deti pohlidat manzel . a sam rika, ze chape, proc toho mivam plne kecky. utery, ctvrtek, patek vyzvedavam deti ze skolky ja. jsem s nima odpoledne. kazdopadne , kdyz dorazim domu, musim fungovat. at jde o uvareni, peceni, uklid, prani, postarani se o deti... proste musim. at je to v pondeli a dorazim domu v sest , nebo v patek, kdyz jsme doma ve tri, nebo o vikendu , kdy jsem s detma doma cely den. proste musim. a stejne tak s e mi snazi pomoci po prichodu domu manzel. deti mame dve, ne tri. ale myslim, ze jsem bliz , nez jini. a take jsem presvedcena, ze kdo deti nema, pripadne ma jedno, nemuze porovnavat. rodina s vice detma proste funguje jinak. ono s vice detma je vice prace, at mluvime o koupani, uklidu, oblekani.. proste je to neporovnatelne. kdyz jsem deti nemela, to byla vlastne pohodicka, zadnej stres, klidek. ted to je nekdy fakt maso. clovek planuje cas, nekdxy dokonce na minuty. nekdy mam pocit, ze litam jako das, abych vse stihla. jsem rodinnym planovacem 🙂.
@caverina
@mourovatakocka
Tak ještě k vašim pocitům z mého příspěvku... Mně skutečně nepřijde, že by to, co zakladatelka popisuje, bylo na okamžitý odpis manželství. A ne, nejsem z těch, komu stačí, že chlap nepije a ženu nebije. Je tu spousta příběhů, kde je rozvod nepochybně jedinou možností, dle mého názoru tenhle mezi ně zatím vzhledem k dostupným informacím nepatří, ač to vypadá, že zakladatelka sem přišla už vcelku rozhodnutá. Vycházím z toho, že většina žen ví, koho si vzala, a má zájem především na zachování manželství, a počtem společných dětí by se tenhle zájem měl spíš prohlubovat, ale to je jen mé teoretické fantazírování. Proto jsem nabídla perspektivu, která tu od ostatních až na výjimky příliš nezazněla, a to tu, že to vypadá, že muž se hroutí pod tíhou odpovědnosti uživit rodinu, a že to nemusí být nějaké hnusné sobectví, za které zaslouží nakopat. Možná to tak není, ale to tu neposoudíme žádná, ať už máme dětí kolik chceme, to dokáže posoudit jedině zakladatelka. Upřímně mi prostě přišlo šokující, s jakou jistotou jste tu radily podepisovat rozvodový papíry, a to i aniž byste aspoň trochu tušily, jak jsou na tom finančně. Mohla by se nám tu třeba ozvat nějaká rozvedená matka tří dětí, jak moc jí rozvod pomohl v péči o děti, který teď už vůbec nemá sama na krku, a kterak má teď finančně vystaráno a k tomu jí nikdo neotravuje. Chápu, že můj názor je možná nepopulární, protože radím převzetí aktivní role, a pravděpodobně ho nepřijme ani zakladatelka, protože jsem buď úplně mimo a chlap vydělává zbytečně, jelikož jsou už dost ve vatě a finanční starosti teda mít nemůže, nebo na ní kašlal vždycky, nebo se prostě ukázalo, že jim to neklape z mnoha dalších důvodů. Ale nemyslím, že radit se stejným množstvím informací rozvod je nějak méně radikální, byť jste tedy kvalifikovanější než já.
@vineta Naprosty souhlas.
@vineta tak ja jsem predpokladala,ze ta situace uz nejakou dobu trva...a ano chapu ze ta tiha uzivit rodinu je primarne na nem,ale to prece neznamena,ze je spravne se takhle chovat...a uprimne...nez byt s nekym kdo se takhle chova,tak radeji budu sama ...treba i se tremi detmi..a vis proc? Protoze ja vim,jake to je mit chlapa,ktery ti s nicim nepomuze a jeste je na tebe hnusny...po rozvodu sice na vsechno budes taky sama a nikdo ti nepomuze,ale to uz je jine...a ver ze ja vim o cem mluvim...
@shaun40 tak já jsem si to teda dokázala představit v živých barvách a prakticky nic na mateřství mě nijak zásadně nepřekvapilo.
@martiina_k No já jsem si zavařila že jsem mela děti hned po sobe a to byl mazec. Ale já to tak chtěla tak jsem si nemohla stěžovat.
@tulikiss no a nebo ty co já )))) co mají děti dokonce 4 hihihi
a jako muj muž ten je taky možná ještě více na h...o
jako co já bych dala za to kdyby mi manžel vydělával peníze nebo aspoon trochu více
ale věřím že tto je pro autorku jen taková krize co se přežene
pak se zase bude řešit něco jiného
mě třeba největší záhul dává 13-ti letá dcera kdy když se to nějak vyhrotí rovnou mi řekne
že mě pujde udat na sociálku a to se jedná jen o zabavení tel. když po ní chci aby něco udělala,to jen pro příklad
@marketa11112 no tady toto třeba závidím ne ve zlém jak přimět muže aby se věnoval dětem ted když jsou ještrě relativně malí?muj muž má ted 50 a přímo z něj čiší děti já vás miluji atdt atd ale chci mít svuj klid běžte si hrát do pokoje ani žádné ven ani žádná deskovka cokoli i nenáročného prostě na to není
@vineta ne to je v klidu je to pravda u nás se to taky řeší a s mužem jsme dle mě ted už oba uplně v jiném světe ale taky chceme kvuli dětem rodinu udržet tak i když je to občas vyhrocené hodně raději zustaneme tak jak jsme,ono se těžko radí když my s nimi nežijeme nevíme doopravdy jak to mezi nimi funguje a celkově i to ostatní
myslím že zustat sama s třemi dětmi i kdyby příspěvky vyživné atd asi by si moc nepomohla
i pro ty děti je duležitý i ten druhý rodič ovšem pokud to není jen ploditel který jen leží nebo tak a to asi tedy není když má práce nad hlavu
@floruska No tak to mám taky příhodu .Kolegyni syn propadal je mu 13let tak mu zabavili v květnu mobil .A následné na to ji volala učitelka do školy.A on si vymyslel že ho mlátí a týrají. Samozřejme se to vysvětlilo .Já jse přiznám že s tím taky bojujeme ale zatím v klidu ale kdybych nezasáhla tak by byli schopný být na telefonu X hodin.
@shaun40 no přesně celkem mě štve že to jediná věc která zabírá zabavení telefonu protože jinak jednak nic neudělá a jinak tráví čas jen s tím přístrojem a boje máme každý den
chytá i moresy od černějších spolužáku jako že jsme psi a takové ty výrazy jako dost často mě svrbí ruka a asi mi jednou ujede
@shaun40 taky myslím že není jak už jsem uvedla mám děti 4,je to psycho protože je tady ještě to páté tatínek
jako dobrý dobrý a ted mám období taky kdy mi vše na něm vadí i občas že dýchá nahlas)))
a vím že bych to zvládla i sama ale jsem tak vyštavená děti jsou holt ještě malí ale raději zustranu ted takto protože ještě se tahat po soudech očernovat jeden druhého atd na to už bych fakt neměla
@floruska no, na pubertu deti se netesim. Kamaradka ma 16-leteho a nekdy z nej sili. Vas tatka ma 50. Vek hraje urcite velkou roli. My jsme s manzelem stejne stari, deti mame jen dve. A obcas i tak padame na hubu. Jeste o jednom ditku uvazujeme, ale.... Je hodne veci proti. Uvidime. Muj manzel bohuzel neni zcela zdrav. A ja se fakt snazim mu v e spouste veci ulehcit. Domacnost,uklid, pradlo, vse delam sama. Manzel obcas uvari,kdyz jsem v praci a on s detma. Uklidit s nima nezvladne, na to nabiham ja po prichodu z prace. Zahradu si obstaravam sama, manzel obcas ocese urodu a zalije. Kdyz fakt nestiham. Nastesti ted zahrada odpada, ale zase hodne siju a uz pecu na vanoce. Do prace jsem uz chtela. Sice musim hodne zamestnavat mozek, ale oddachnu si od deti ( miluji je a delam pro ne prvni posledni. Ale v ramci zachovani dusevniho zdravi, jsem uz musela jit) . a korunky jsou take potreba na cviceni pro syna. A pomohu a odlehcim manzelovi. Duvodu je vic, no.
Kazdopadne myslim si,ze za zachovani manzelstvi se ma bojovat. Nikde neni stale veselo. U nas se strasne tesim na vanoce. Konecne budene spolu . Pro deti je rodina strasne dulezita. Nekdy mi pripada,ze lide moc rychle utikaji. problemy neresi, ani nechteji. Rozvod je hrk frk, zadna ostuda jako drive. Nekdy penize doda stat, takze ty od chlapa treba ani nechybi. Drive fakt rodiny drzely vice pohromade. Jasan,kdyz chlap chlasta, mlati zenu,deti, taha si domu milenky, tak je rozvod na miste. Ale nekdy? Mozna toho zeny opravdu chteji moc a chlap casto neni tak silny a neda to. Me tady na mk take kdosi rekl,ze delam manzelovi sluzku. A to jen proto,ze jsem napsala,ze o domacnost , dum, zahradu, a vetsinu veci kolem deti, se staram ja. Ale co bych jako doma na rodicaku mela delat jineho? To bych se mela flakat kde? Ted uz s nastupem do prace, manzel chape,ze deti doma udelaji binec, ze musi zamest, utrit stul, naplnit mycku, nakrmit deti. Ze s nima musi desetkrat na wc, opatlane je prevleknout a pod. Protoze musi hlidat i on a doma se vystridame.
Jinak ja obdivuji kazdeho,kdo ma vice deti. Kdyz vidim ten binec, co udelaji dve. A vubec to litani kolem nich. Kdyz pak i sama zapomenu,ze jsem potrebovala jit curat 🙂))) . je to narocne. Ale vynahradi nam to jinak.

@mourovatakocka Upřímně nechápu, čím jsem si vysloužila tenhle styl komunikace.