icon

Manžel miluje jinou, ale mě prý taky

alpinka1
19. čer 2018

Ahoj. Potřebovala bych poradit. Je mi 28, manželovi 31 jsme spolu 11 let, z toho 6 let manželé, bezdětní. Překonali jsme spolu strašně moc věcí - zemřeli mu rodiče, mě zjistili vážnou nemoc, 4x jsme přišli o dítě... Vždycky jsem se mohli opřít jeden o druhého a navzájem jsme o sobě věděli vše. Po posledním potratu jsme si dali delší pauzu ve snažení (skoro 2 roky) a během té doby to bylo strašně fajn, zase jsme si život užívali a ne se jen snažili o dítě, já začala zdravě jíst a sportovat, shodila jsem 15 kg, abych pro něj byla přitažlivá, povýšili mě, zvýšila jsem si kvalifikaci, zrekonstruovali jsme dům... Takže logicky přišel čas zase se začít snažit o dítě. Navrhla jsem užít si léto a na podzim začít jezdit do CAR. Jenže manžel najednou nechtěl. A včera se mi přiznal, že potkal jednu ženu a asi k ní cítí něco víc, ona mu prý řekla, že ho miluje a on teď neví co má dělat. Prý miluje mě, ale asi i jí. Jak mám o něj zabojovat a má to vůbec ještě cenu? Já si život bez něj neumím představit, hrozně moc mi na něm záleží. S nevěrou bych se dokázala smířit a odpustit jí (prý k ničemu fyzickému nedošlo, jen k ní něco cítí), ale jak mám bojovat s city? Nemůžu mu přece bránit ve štěstí, pokud je to pro něj ta pravá. Abych odešla prý nechce, že mě miluje. Nevím co mám dělat...

Strana
z6
preiba
19. čer 2018

@ruzicka06 já jsem autorce psala interne a omluvila se za tohle odbočení. Někdy to holt vyústí v takovou debatu během chvilky 🙂 Rozhodně jsi se nikoho nedotkla,máš pravdu 🙂

jirina58
19. čer 2018

@ruzicka06 konecne rozumny koment. Kazda si tady vztahuje na sebe obecny problem a napada.

ruzicka06
19. čer 2018

@preiba Já se třeba zrovna včera přesvědčila o tom, že některý uživatelky si do huby s prominutím fakt nevidí...ale to jsou typy, co si to nikdy neuvědomí a stejně furt budou do někoho rejpat a dělat, že jen ony mají pravdu. Díky za uznání 🙂

ruzicka06
19. čer 2018

@jirina58 No je to těžký taky na koníku...jak říká můj chlap, jak je někde více ženských pohromadě, nikdy to nemůže dopadnout dobře a je to pravdivý....☹ 🙂

jirina58
19. čer 2018

@ruzicka06 tak to ma Vas muz svatou pravdu. 😊

ruzicka06
19. čer 2018

@jirina58 Jo to teda má 🙂

letadylkokane
19. čer 2018

Ja jsem zase zjistila, ze je tady mraky zenskejch, ktery bych v realu v zivote nepotkala, protoze se v moji socialni bubline zkratka nevyskytujou. Takze je to tady obcas docela zajimavy. Nekdy ziram, nekdy jsem mile prekvapena. Jak kdy... Je to kus od kusu. Ale prisla jsem na to, ze v jedne veci tu plati prima umera. Cim vic hrubek v textu, tim (pro me) silenejsi historky, zazitky, vztahy, zajmy a vyjadrovani.

ruzicka06
19. čer 2018

@jirina58 Někdy je totiž lepší (pro ženskou) bavit se chlapama než s ženskýma 🙂 Ale tady v diskuzích to fakt síla někdy...nejhorší je, že si někdo neumí uvědomit že druhým svými názory dokáže i ublížit.

letadylkokane
19. čer 2018

@ruzicka06 ublizit, ublizit... Pokud ti ublizi neci vejsplecht (treba muj) v anonymni diskuzi, tak teda netusim, jak fungujes v realu, treba v pracovnim zivote, ktery je plny konfliktu a soupereni.
Pokud jsem se te vcera dotkla, tak teda pardon, no... Promin.

mimiveru
19. čer 2018

@ruzicka06 Možná myslíš mě 😂 kazdopadne diskuzi jsem smazala, dnes na MK nemůže člověk napsat svůj názor, aniž by ho někdo nenapadl, o to víc mi vadí, že to jsou profily bez fotek, které si tu honí ego. Kdysi to tu bylo fajn, dneska už tu nikdo nikoho nezná 🙄 člověk by i řekl, že tyhle diskuze jsou smyšlený....

letadylkokane
19. čer 2018

@mimiveru mozna mysli i me, taky jsme mely debatu 🙂

ruzicka06
19. čer 2018

@letadylkokane No k Tobě - já v reálu funguji naprosto v pohodě. Tady je to fakt někdy jen o předhánění o tom, kdo má a nemá pravdu a mě mrzí jen, že nejsou tolerovány názory všech a to mi snad třeba dáš za pravdu. Jinak nic špatnýho k Tobě myšleno nebylo 🙂

ruzicka06
19. čer 2018

@mimiveru @letadylkokane Holky jako některý věci v diskuzích mě zamrzely kolikrát, ale to co jsem psala dnes tady v této, jsme myslela spíš všeobecně.
@letadylkokane - ano měly jsme neshody, ale přeci s nemusíme nikdy nějak dohadovat ne? Jen respekt stačí - bereš?

letadylkokane
19. čer 2018

@ruzicka06 to vis, ze beru. Rada 🙂

ruzicka06
19. čer 2018

@letadylkokane Ok to jsem ráda že jsme se domluvili 🙂 To co bylo, bylo....

xxx3d
19. čer 2018

@alpinka1 ahoj,
můj názor na popsanou situaci je, že bojovat nemá cenu, a v podstatě by pro tebe bylo nejlepší od něj odejít, když jste manželé, tak se rozvést, abys měla možnost najít kluka, s kterým bys mohla mít dítě, které chceš.
Protože zabojovat můžeš, ale jen to prodlouží agonii, totiž... kdyby ten tvůj o tebe stál, kdyby tě miloval, jak říká, že jo, tak by přece i on chtěl dítě, chtěl by jít na kliniku, chtěl by. Rozhodně by věděl, co chce, a ne že na tebe hodí rozhodnutí, do kterýho se jemu nechce. Říct mi můj manžel, že potkal ženu... a blablabla, a že teď neví, co má dělat, zeptala bych se ho, co to pro nás znamená, nějakou ženskou, která mu řekla, že ho miluje bych pro tu chvíli pustila k vodě, chtěla bych vědět, co to pro nás, náš vztah znamená. A pokud by mi řekl, že neví, nebo tedy že on neví co má dělat, znamená to, že přeneseně, že nechce do snažení se o mimi se mnou, že nechce mě, ale nějakou jinou, na mě by pak bylo, abych přehodnotila a zhodnotila, jestli i já chci vztah ve třech, bez šance na dítě a v nejistotě. A to bych nechtěla.

fandysek_1
19. čer 2018

@alpinka1 před pár lety jsem řešila něco podobného. Můj přítel nyní manžel se prostě zamiloval a bylo vymalováno. Já nebojovala, neměli jsme děti, snažili jsme se 4 roky bylo to na hlavu a pak mi přiznal, že to chtěl prostě zkusit s někým jiným a já vlastně taky. Přišla úleva, ale i bolest rozchodu, měli jsme plno plánů a já se cítila zraněná. Po necelých 3 měsích mu asi došlo, co se stalo, že nic není tak jak na začátku vypadá a začal se o mě snažit. Jednoduché to neměl, ale rozhodla jsem se mu dat šanci a chopil se ji a už nepustil. Letos to budou 3 roky. Dva roky jsme manžele, máme chlapečka a čekáme další přírůstek. On se stále snaží a to víš, že se občas handrkujeme, ale nejde o nic zásadního. Já se rozhodla odpustit a nikdy mu to nevycitat. Teď na to ani není prostor. Držím palce, ať to dopadne jakkoliv bude to pro tebe stejně výzva.👍

priefi
20. čer 2018

@alpinka1 je mi to lito. Ale bohuzel, je to cesta do pekel. Kdyz budes okate bojovat, ztratis ho. Kdyz das ultimatum, ztratis bo. Pokud tam jsou citi, je s ni v jinem svete, ktery se mu libi a je velice lakavy. Bohuzel znam nejeden pripad, kdy chlap to tahl xxx let na 2 strany a ty zeny o sobe vedely. Nejvtipnejsi je asi to, jak jim tvrdi, ze s nimi nespi. Mam obavy, ze i tady uz dosel dal, ale nechce Ti to rici, protoze vi, ze bys mu zabalila saky paky. Jedine, co muzes je byt v pohode. Nebo pak zkusit bez za tou druhou a pak se rozhodni, ale na to kazda zena nema zaludek. Ja bych nemela. Nekde se asi stala.chyba. Mozna 15kg dolu nebylo to, co chtel? Mozna Tve povyseni ho odrazuje (pokud mas treba lepsi pozici nez on)? Mozna touzi po svem diteti? Je tady hodne mozna. Ale jedno vim jiste, pokud ona otehotni driv nez Ty, vybere si zcela urcite ji. Kazdopadne pokud chlap je stastny nehleda. Ale taky je pravda, ze mlada zena na lovu, ktera se nenecha odbyt, je taky kamen urazu. Nevim, zda by kterykoli muz dokazal odmitmitnout mladou kost, ktera mu dlouho nadbiha a svadi a dela mu dobre na jeho ego... tady ty mrsky to umi fakt dobre a je jim jedno, zda ma rodinnu, nema rodinu, ma manzelku, nema manzelku. Nektere jedu vyslovene po zenacich, aby si neco dokazaly, rozvratily vztah a mely z toho super pocit. Pak casto chlapa opusti, protoze po nich chce to, co mel doma, svuj komfort a konci drahe rande, protoze proc, uz s ni je a to se ji casto nelibi. Anebo chlap zjisti, co ztratil, az to ztrati. Bohuzel nekdy si Ti dva sednou a jsou spolu stastni.
@mimiveru promin, ale Tvuj nahor je zcestny, ne kazdy je ten typ cloveka, ze chce davat svoji kuzi na odiv. Mame moznost byt tady anonymne, pokud nechceme, nejsme. Ale neurazej ty, co nejsou ten typ, co chteji mit sve soukromi zachovano a zaroven chteji pomoci a rici svoje zkusenosti.

priefi
20. čer 2018

@alpinka1 ale uprimne, chces o nej bojovat? Zamer se hlavne na sex, dobre domaci jidlo, zejmena to, co ma nejradeji, klidne rozhovory, jak se mel, co se mu zajimaveho stalo, o vikendu vylety, zkus nejak usurpovat jeho volny cas pro sebe.... pak nebude mit potrebu ani cas jit za jinou, zjisti, jake ma doma zlato.

karlajasmine
20. čer 2018

@priefi opravdu? Sex, domácí jídlo a výlety pro někoho, kdo mě podvádí? To prostě fungovat nebude, protože chlap zjistí, že si svojí ženy nemá důvod vážit, protože si jeho chování nechá líbit a ještě ho za něj odmění. Jestli ho opravdu chce, musí mu spíš dát najevo, že nemá zapotřebí být druhá v pořadí a že se tady nerozhoduje on, ale ona.

letadylkokane
20. čer 2018

@priefi s timhle nesouhlasim presne ze stejneho duvodu, jaky pise @karlajasmine

michaela_2
20. čer 2018

@viki999 Hele, ty výblitku 😃 Moc ti přeji, že Váš případ je jiný, ale to co holky napsaly, má nějakou sílu v argumentech.........Ze svého okolí (respektive z okolí manžela, který je o 8 let starší než já), znám hned několik případů, kdy spolu dva byli X let, ale pořád odkládali děti....až se nakonec rozešli a bum - do roka oba zakládali rodinu, s někým jiným.

Takže jasně že se nedá paušalizovat, nechci tím říct, že spolu dvojice nemůže být 10 let a nemůže být pořád šťastná a nakonec tu rodinu založit - nebo žít třeba spokojeně i bez dětí, ale podle mě to jsou spíš ty výjimky. Zatímco častější případ je ten, že pokud tam děti nejsou - jeden z páru je většinou dřív nebo později chtít začne a pak si za tím jde (někam jinam)............

V případě zakladatelky to podle mě také hraje roli 😞 nechci situaci nějak zhoršovat, musí to pro ní být těžké už tak a ten povedený manžel je teda něco! Z toho co tady čtu si prostě chce dokázat, že furt ještě má na to, balit jinde.............Zaráží mě ale trošku to, že s klidem přizná, že miluje jinou a čeká - co vlastně? že manželka bude pokorně doma čekat jak se rozhodne? Většina chlapů by byla na jeho místě připravena na cokoliv jiného - kromě toho, že se jim doma dostane porozumění a poskytnutí času na rozhodnutí................

priefi
20. čer 2018

@karlajasmine ja nerikam, ze to je spravne. Ale popravde, pokud vaha, kterou a jestli rika pravdu a jeste s ni nic nemel, tak je nutne udelat neco proto, aby nemel duvod s ni neco mit. On (i kdyz se tomu tezko veri) vola o pomoc, aby mu pomohla vybrat. Bud mu ukaze, ze je semetrika, nebo ze je milujici zena. Pokud ma pak v planu dat ultimatum, musi mit u nej podlozeno, ze on se ma s ni dobre. Ano, mela by mu dat najevo, ze to neni spravne. Ale pokud da ultimatum ted, u chlapu to nejcasteji dopadne tak, ze vyberou tu, co netlaci. Ja nejsem zastancem nevery a neustala bych ji. A rict mi muj muz to, co zakladatelce, tak udelam toco az na pudu a odejdu i se synem a miminkem na ceste. Ale muj muz to vi, ze ja bych neveru neprekousla. Jde o to, co zena dovoli... kamaradky jsou cestou do zahuby. Ted me za tu vetu nekteri vypeskuji, ale je to tak. Klasicke pratelstvi mezi opacnym pohlavim se vzdy, ale vzdy zvrtne. Akorat, ze ten jeden, co to podela, nemusi byt dravy a trpi jen sam sebe, ale nekdy ten, kdo to podela, to zkusi a zalezi na tom druhem, zda ujede, nebo ukonci pratelstvi. A i tady na koniku, co chvili, jen kamaradi, jen kamaradi a pak kamaradi s vyhodama a pak...

viki999
20. čer 2018

@michaela_2 za me tohle proste neni argument toho, ze existuje prechozeny vztah... jen proste dalsi vztah lidi, kteri nakonec zjistili, ze jim to neklape... deti treba odsouvali prave proto, ze citili ze to neni ono... nebo se na ně prostě zatím necítili.. no a?
Víš jistě, že kdyby si to dítě pořídili, od sebe by pak nešli? Nevíš...
Jen je moderní ty vztahy nazývat jako prechozene.. jednodušší než říct - prostě (jsme) si nerozuměli...
Každej vztah má horší a lepší chvilky a je to jen o těch dvou.. za mě fakt nezáleží na tom, jestli si dítě pořídí měsíc nebo 10 let od toho co se dali dohromady..
A jak už napsala předtím @letadylkokane... mám svůj názor, ty svůj.. ty nepresvedcis mě, já nepresvedcim tebe.. A zakladatelce je to k prdu..

michaela_2
20. čer 2018

@alpinka1 Já bych odešla 🙂 V klidu a bez scén, ale odešla. Teprve pak by se ukázalo, jestli spolu máte být - on tě vyhledá a bude se snažit získat zpátky. Pokud ne, pak by podle mne ten vztah stejně smysl neměl. Protože snažit se musí ve vztahu oba. Ne aby ses teď ty snažila mu polekaně dokázat, že za to stojíš. Dopadne to totiž pravděpodobně tak, že ti ta situace začne samotné lézt na nervy....

bamak
20. čer 2018

Taky nevim jak bys s timto mohla "bojovat". Ja bych mu rekla, ze ho miluju a chci s nim byt. Ale ze se rozhodnout musi sam. At se na nejakou dobu odstehuje a dobre si vsechno rozmysli . Pokud zustane s tebou drzim ti palce abyste to zvladli. A Pokud bez tebe....tak to tak proste ma byt, abyste oba mohli byt stastnejsi.

letadylkokane
20. čer 2018

@bamak jj, tohle mi prijde rozumne.

babanci
20. čer 2018

@priefi Já jsem semetrika a přesto jsem milující žena. To se nevylučuje. 😀

priefi
20. čer 2018

@letadylkokane ale ja s tim taky nesouhlasim 😅 ale ptala se, jak o nej bojovat. Otazka je, zda ma smysl bojovat. Treba ji to rekl, aby ona ho poslala do prcic a on si mohl rici, ze to ona ukoncila a on by se citil dobre. Nevidime ani do jeho hlavy, ani do jeji a uz vubec ne do jejich vztahu. Jak jsem spala v prispevku vyse, ja bych to neustala a triskla mu dverma. Ale pokud chce bojovat, at bojuje

priefi
20. čer 2018

@babanci asi tak 😂 ale ja to myslela jinak 😂 rekneme, ze s podobnou situaci mam bohate zkusenosti, ale ne z pohledu zeny, ale ditete...

Strana
z6