icon

Manžel nechce, abych šla na nemocenskou

clea89
12. črc 2016

Ahoj holky, jsem na začátku těhu, je mi dost špatně - to zná asi skoro každá matka 🙂 Moje práce není těžká fyzicky, ale spíše psychicky, k tomu je sedavá a máme tady přísný režim - holt bohužel call centrum, kdo to zná, ví. Ráda bych se spíše zaměřila na sebe a na děťátko, a ne se bavila s lidmi, kteří na vás řvou kvůli každé maličkosti, jenže manžel nechce, abych šla tak brzy na nemocenskou. On ví, jak to mám s mojí prací, ale on je workoholik, takže to taky trochu nechápe. Máte, prosím, některá spíše nějaké tipy, jakho k tomu přemluvit? Děkuji za rady a tipy

Strana
z4
makak21
12. črc 2016

Záleží na vás, jak vy se cítíte a do toho vám manžel nemá co mluvit...

aneta15
12. črc 2016

Ty se ptáš manžela jestli můžeš na neschopenku, když je Ti není dobře? Promiň ale to mi fakt hlava nebere. Jsi dospělá ženská a čekáš dítě, tak se snad můžeš rozhodnout sama za sebe. Pokud Ti doktor napíše neschopenku, tak ho postav před hotovou věc. Pokud to zvládnete finančně a není Ti fakt dobře dobře tak bych to neřešila.

kika_21
12. črc 2016

@clea89 Asi bych do budoucna volila jinou práci-ne nabízet něco, co nikdo nechce. Jinak my se vzájemně sebe doma na pracovní věci neptáme-případně i když ano, dělá si každý stejně, co sám chce.Já byla ráda, že mne nechal šéf v práci, i když se to v mé profesi běžně neděje-doma bych se nudila-jiná věc je s druhým a dalším dítětem.

clea89
autor
12. črc 2016

no, já se ho neptám, ale když to doma řeknu, že bych ráda zůstala doma, tak je oheň na střeše. ☹

clea89
autor
12. črc 2016

@kika_21 ano, ano, určitě budu volit jinou práci, ale již na jaře jsme si s manželem řekli, že chceme dítě a proto nemělo cenu si hledat něco jiného - ohledně smlouvy atd. Po mateřské je to jasná volba.

kika_21
12. črc 2016

@clea89 Víš, byl tam můj muž a byla to hrůza-on navíc není zrovna typ, který by dokázal někomu něco vnucovat.Ať je ti brzy lépe a nějak se domluvte. 😉

kristynabayer
12. črc 2016

.

kristynabayer
12. črc 2016

pardon - vymazal se mi příspěvek - zbyla po něm jen tečka :D No co, stejně nebyl důležitej :D

mi89
12. črc 2016

Ahoj, já pracuju taky na call centru a v tvé situaci jsem byla před 2 týdny. Ne ze by to snoubenec zakázal, ale moc pro nebyl. Ale protože jsme dost četli a nejčastější problémy a potraty jsou spojené s psychikou, řekla jsem mu, že jestli chce zdrave a spokojené děťátko, musí to tak být. Zkus mu třeba vylíčit, že jsi teď víc labilní a places i v práci, když ti nadávají. Mě se to třeba stalo. A teď je i pro, abych se tam už nevracela. Navíc do toho ty nevolnosti, takže jsme nakonec oba rádi.

martiniquest
12. črc 2016

My to měli přesně naopak 🙂 Manžel chtěl, abych šla na nemocenskou hned od začátku, ale já byla proti. Tvoje tělo, tvoje rozhodnutí. Rozhodně bych se na to nikoho neptala. Pokud manžel nerespektuje Tvé rozhodnutí, je problém jinde než v nemocenské.

valentovasasa
12. črc 2016

@clea89 nepřemlouvej - já dělala na callcentru taky a utekla jsem na nemocenskou hned na začátku. Odmítala jsem dítě vystavovat tomu stresu.

valentovasasa
12. črc 2016

@clea89 a nebo mu dej na výběr co chce - chce dítě, zdravé? Fajn, zůstáváš doma, protože ten stres bys nedala :( a nebo chce abys pracovala? Fajn, vezme si na triko, že nervama potratíš? a když jsme u toho, jaký je vlastně důvod proč nechce? Kvůli penězům? Nebo proč?

clea89
autor
12. črc 2016

Holky děkuji moc..hned dneska vyzkouším.. já souhlasím s váma, ale jít na nemocenskou a pak doma poslouchat nějaké výčitky atd, to taky nechci..

clea89
autor
12. črc 2016

@valentovasasa nene, peníze doma asi až tak neřešíme, ale on je ten pracovitý typ člověka, který nezůstává doma jen tak kvůli něčemu. Před dvěma roky byl velmi nemocný na klouby, nemohl skoro chodit, a přesto chodil do práce..říkám - workoholik.. tento typ člověka ne moc dobře chápe nemocenské atd

urtica
12. črc 2016

@clea89 Je mi to moc líto, ale vidím tady daleko závažnější problém než ten, zda jít či nejít na nemocenskou - a to je tyranské a bezohledné chování Vašeho partnera - to mi připadá pro budoucí vyhlídky Vašeho vztahu a fungování rodiny přinejmenším varovné.

lrg
12. črc 2016

No, budu asi zlá, ale moc nechápu, proč děláte zrovna tuhle práci, která Vás psychicky ničí do takové míry, že se bojíte potratu? Třeba to partner myslí dobře, ono taky není žádná výhra sedět 9 měsíců doma (máte vycházky) a "soustředit se na miminko". Myslím, že těhotná žena by měla žít normálně co nejdéle to půjde, protože jak se začne hrabat sama v sobě, v literatuře, na internetu, začne jí z toho brzy kvokat 🙂

barusak1
12. črc 2016

@urtica proč hned psat o tyranovi? Mi spíše přijde pouze to, že manžel nějak nechápe, není empaticky ke své ženě.

valentovasasa
12. črc 2016

@lrg proč dělá tuhle práci? Co třeba protože žije v regionu, kde lepší práce není? že je ráda, že nějakou má???

urtica
12. črc 2016

@barusak1 Protože empatie a respekt jsou dvě odlišné věci. Ona po něm nechce, aby ji hladil a utěšoval - ona jen chce, aby respektoval její rozhodnutí.
Myslím, že i člověka, který je empatické poleno a neandrtálec nenapadne mluvit partnerovi do toho, zda má zůstat doma v posteli, pokud je mu blbě.

Na citlivou strunu mi tu zahrála zejména dvě prohlášení: "On ví, jak to mám s mojí prací, ale on je workoholik, takže to taky trochu nechápe. Máte, prosím, některá spíše nějaké tipy, jak ho k tomu PŘEMLUVIT?"
" no, já se ho neptám, ale když to doma řeknu, že bych ráda zůstala doma, tak je oheň na střeše."

valentovasasa
12. črc 2016

@clea89 tak ať si trhne nohou. Až ty se s dítětem celou noc nevyspíš a jediná chvíle kdy usneš bude odpoledne až usne mimčo a manžel bude zrovna tou dobou pilně pracovat třeba doma (to je fuk) a tebe bude buzerovat, že nemáš odpo spát, tak taky vstaneš a začneš kmitat kolem něj? Budeš čekat potom až "padneš na hubu"???

clea89
autor
12. črc 2016

děvčata, trochu se nám to tady strhlo k odsuzování lidí, práce atd 😀 Tak jsem to tedy nechtěla...oprosťme se od toho, každý jsme nějaký, spíše jsem chtěla jenom slyšet, jak jste to / nebo byste / oznámili doma vy, když tomu není partner nakloněn

urtica
12. črc 2016

@clea89 Buďte fakt opatrná, nenechte se buzerovat.
Jednoduše mu oznamte, že zůstáváte doma a finito - žádné vysvětlování a obhajování se, je to Vaše rozhodnutí. Pokud by dál prudil a nedal Vám pokoj, přesunula bych se k rodičům (pokud máte tu možnost), s tím, že se vrátím, až bude klid.

jipe
12. črc 2016

@clea89 O tom, zda jsi práce schopná nebo neschopná, rozhoduje lékař

andreaandrejka
12. črc 2016

@clea89 O tom, jestli dostaneš nemocenskou nerozhoduješ ty, ani manžel, ale tvůj doktor. Ten musí mít pro vypsání rizikového důvod, jelikož vypisuje diagnozu. Takže záleží spíše na jeho ochotě a přístupu.

somalicats
12. črc 2016

@clea89 tohle neni o tom, jestli partner s neschopenkou souhlasi ci nesouhlasi. Pokud Ti dr. na pristi kontrole vypise neschopenku, tak to proste doma oznamis stylem "ode dneska jsem na neschopence." Tecka. A souhlasim s temi, co tu psaly, ze mate doma zavaznejsi problem nez je ta neschopenka.

mrskato
12. črc 2016

Já jsem šla na nemocenskou teprve tedy až před 3 týdny, ale manželovi se to taky moc nelíbilo, nicméně z mého pohledu to bylo nutné, ne proto, že bych to v práci už nedávala, ale kvůli velkému množství okolností v rodině a souhry blbých náhod. Oznámila jsem mu to, když měl připomínky, řekla jsem mu, ať je tedy doma on, tak to zas na mě koukal jak truhlík, co to po něm jako chci.

urtica
12. črc 2016

@jipe
@andreaandrejka To je pravda - na druhou stranu, v případě, že neschopenku vypisuje z důvodu, že je těhotné blbě, je to viceméně na ženě, jak to lékaři podá a na jejím rozhodnutí.

clea89
autor
12. črc 2016

@somalicats 😀 nevěř tomu..nemůžeš soudit člověka, kterého neznáš😀 já vím, že můj muž je skvělý , nicméně je to pracovitý člověk, který i v tom nejhorším zdravotním období šel do práce...mě se tady trochu nelíbí, že jste jej začaly odsuzovat, přitom to tak vůbec není...to je jedno - tento názor pro mě není důležitý, já jej znám, ne vy, takže to neřeším..

andreaandrejka
12. črc 2016

@urtica To ano. Ale na každém dr. jestli to napíše 😉 Jsou doktoři, kteří vypisují PN pouze ze zdravotních důvodů..pak jsou ti, kteří jí vypíšou hned, jak si těhotná řekne. Proto jsem psala, že záleží na ochotě a přístupu.

clea89
autor
12. črc 2016

každopádně všem moc děkuji za názory a za dodání odvahy...máte pravdu, že je nejlepší jej postavit před hotovou věc a prostě to tak bude a ty se s tím smiř....dodaly jste mi odvahy, děkuji..a co se týče dr. - ten sám mi navrhl nemocenskou kvůli psychice, ale já to odmítla, takže zde problém nebude...děkuji holky

Strana
z4