icon

Manžel nechce, abych šla na nemocenskou

clea89
12. črc 2016

Ahoj holky, jsem na začátku těhu, je mi dost špatně - to zná asi skoro každá matka 🙂 Moje práce není těžká fyzicky, ale spíše psychicky, k tomu je sedavá a máme tady přísný režim - holt bohužel call centrum, kdo to zná, ví. Ráda bych se spíše zaměřila na sebe a na děťátko, a ne se bavila s lidmi, kteří na vás řvou kvůli každé maličkosti, jenže manžel nechce, abych šla tak brzy na nemocenskou. On ví, jak to mám s mojí prací, ale on je workoholik, takže to taky trochu nechápe. Máte, prosím, některá spíše nějaké tipy, jakho k tomu přemluvit? Děkuji za rady a tipy

Strana
z4
martiniquest
13. črc 2016

@cosimamvybrat Protože viděl, že jsem z práce zdeptaná (což jsem byla dlouhodobě) a nechtěl, abych se v těhotenství stresovala. Já na nemocenskou jít odmítla, protože jsem si nedokázala představit, že budu celý den sedět doma na zadku. A zároveň jsem se na tu práci povznesla a byla víc v klidu, protože jsem věděla, že s tím můžu kdykoli seknout 🙂

kariii
13. črc 2016

@cosimamvybrat aha 😀

jipe
13. črc 2016

@andreaandrejka dokud budou těhotné raději chodit na neschopenku, než aby se domáhali svých práv, tak ta skutečnost bude jiná :( Hodně holek o tom prostě ani neví, že to je překážka na straně zaměstnavatele, třeba @kariii mohla být doma za 100 % mzdy, neomezená vycházkami, to že nemá zaměstnavatel kam přeřadit, je překážka na jeho straně a pak je prostě těhotná doma, neb je práce schopná, ale zaměstnavatel pro ni práci vhodnou nemá. Ale to už jsme mimo téma

andreaandrejka
13. črc 2016

@jipe Máš pravdu. Nicméně tohle se tady řeší dokola opravdu je to mimo téma. Já už jsem se tady k tomu jednou vyjádřila, v jiné diskuzi, nechci se opakovat 🙂 Ale jinak samozřejmě souhlasím 🙂

kamino
13. črc 2016

@jipe ja zazila pripad, kdy se o toto snazila kamaradka,pracovala jako jedina prodavacka v obchode, tahala tezke bedny, 12hod smeny, opravdu nic pro tehotnou. Majitel odmitl prijmout alespon na vypomoc. Trval na tom, ze musi na neschopenku. Kdyz odmitla, zacaly se ztracet penize, zbozi.. nic by mu stenje nikdo nedokazal, kamery nemeli..atmosfera katastroficka, radeji na tu neschopenku sla..

zanetkamaresova
24. črc 2016

@clea89 pokud ti lékař doporučí nemocenskou jdi! Ja mam v planu jít co nejdřív.(mam fyzicky náročnou praci v prasnem a pro tehu nevhodnem prostředí) držím palce

Strana
z4