Manžel nechce na rodinné focení. Jak ho přesvědčit?
Ahoj, nevím jak to máte ostatní, hlavně vy co máte už děti, rodinu. Snažím se manžela přemluvit, aby jsme šli na rodinné focení,protože jinak mě on se synem není schopný nikde vyfotit, ani na výletě když mu to říkám a společný fotky nemáme už vůbec skoro a mrzí mě to. Pro je důležité se ve vzpomínkách vracet. Ráda si zakládám fotoalba.Když chci fotku se synem musím použít stativ... Což je docela těžké s 2 ročním dítětem a udělala jsem to za celou dobu jednou... Byli jsme jen jednou na focení když malýmu byli 3 měsíce a taky jsem ho musela přemlouvat a nechtěl, přišlo mu to zbytečné....
Jak to máte vy a vaši muži? Fotíte se? S dětmi? Nemyslím vyloženě profi, ale že se fotíte na výletech a když se sejde rodina? Chodíte se fotit i k fotografovi? Nebo jsem jen já tak sentimentální a potřebuju takovy "blbiny"?
Případně jak vysvětlit muži, že mi na tom záleží, přijde mi, že mě vůbec neposlouchá co mu říkám..
Díky za vyslechnutí, budu ráda za názory a svěření se s tím, jak to máte vy a jak byste to vyřešili...
Jednou za rok chodíme na rodinné focení. Dáme 1800 za pul hodiny. Na výletech fotíme jen děti, tak aby měly památku, že tam byly.
@zvalentova proč utrpení? Fotograf vás šteloval do póz?
@mamonka26 fotek mám svých méně ale ná akci nebo dovolené aspoň 1x nekoho rychle poprosím at me s chlapem a detma vyfotí.
Na nejake rodinné focení v ateliéru taky nejsem, ani v podstate na jine focení s fotografem ...
Co jsem 1x domluvila byla začínající fotografka ukrajinka co nám během asi 30 min za úplný pakatel udelala spoustu krásných fotek...
A děda fotograf co nás obcas vyfotí ( svatba, narozeniny atd ) 🙂
Pokud by me nekdo nutil být u fotografky obléct si nějaké oblečení a 2h se smat na fotoflgrafku nesla bych do toho taky.
Zkus třeba domluvit nějaké rychlofoceni venku.
Nebo proste 1x za týden až někde budete Vráž někomu foťák nebo mobil at vás vyfotí...
Nehrotila bych to ...
Ps jsem už trošku alergická na vanoce jak se rodiny chidi naštelovat k fotografům😀 a pak se to na fb hemží skoro stejnyma nažehlenyma fotkami.
Dokonce tu jedna fotografka na MK říkala že zkoncila i proto jak si všichni hráli na zamilované parecky a tam nevěra, tam rozvody a bůhví co ještě 😅
@veronicka89 Jo, to jsem byla já... fakt mě to úplně vysávalo, jak se někteří snažili hrát komedie, šťastné rodiny na ig, ale stihli se pohádat dřív než se převlékli, jelikož si manžel vzal jinou košili a děti lezly po kolenou... pak následovaly požadavky . Prosím, můžete přehodit hlavu z této fotku na tuto? A můžete mi upravit nos a rozšířit lícní kosti?? Můžete zmenšit manželovi uši? Můžete mi upravit ruce a zmenšit boky? Proto si už dost vybírám, za ty roky už tak nějak člověk odhadne - i když může se stát chybka, ale není to už tak časté.. fotím tak třetinu co dřív a jsem klidnější..
@kamino to vazne? Prehodit hlavy?😂😂😂😂
@hanka_12345 Jasně, dělá se to, ne že ne, hlavně při skupinových fotkách, kdy je těžké udržet aby někdo nemrkl - všimni si, že třeba u školních fotek ted už je málo časté, že je někdo se zavřenýma očima - ale to je v pohodě, ale když je to při běžném rodinném focení, kdy ty hlavy jsou třeba v jiných úhlech, tak je to trochu pakárna.
Mám asi "divného" manžela, protože se fotí rád a pokaždé, když naplánuju focení, tak neremcá a těší se 😄 Máme skvělou paní fotografku, ke které chodíme už deset let. Loni nemohl na vánoční focení, onemocněl, a byl z toho fakt smutný. Na fotky se koukáme oba moc rádi, vždycky se rozněžníme nebo zasmějeme... Kdyby se ale fotit nechtěl, chodila bych s dětmi sama, a nenutila ho.
@mamonka26 nijak? Je dospělý a měl by mít možnost, říct svůj názor, který bys měla respektovat...
My se nikam "profi" fotit nechodime, oba jsme se s manželem shodli na tom, že se nám "nucené usmevy" prostě nelíbí a nehodláme na tom nic měnit, momentek máme vyfocenych víc než dost 🤗

@kadla88 podle mě to s žitím bez sítí, na stromě nemá co dělat. Mám sice fb ale fotku tam mám jen dvě a to dvě profilovky, první jsem vyměnila po 10 letech 😂😂🤷