icon

Manžel nesouhlasí s cestováním. Měla bych ustoupit?

19. srp 2024

Hezký den. Jdu si k vám pro radu. Jestli jsem sobecká já nebo můj manžel, nebo prostě co je na tom tak špatného. Každý rok jsem alespoň jeden týden v roce cestovala po světě. Vždy mě to doma stálo hodně přemlouvání, k posledním cestě jsem řekla, že je opravdu poslední, protože manžel byl vždy neskutečně naštvaný, že vůbec někam jedu. Vždy jsem všechno zařídila, hlídání maminkou, zkrátka vše tak, aby bylo vše v pořádku, než se vrátím a manžel neměl žádné starosti navíc. Dva roky jsem s bratrem nikde nebyla. Teď navrhnul zas, abych na týden někam vyrazili. Ale manžel je proti. Já bych jela tak moc ráda, je to tak úžasné si na týden odpočinout od všech starostí a každodenní domácnosti. Ale to nechápe. Chodím do práce, starám se o děti, domácnost. Nemám žádné koníčky, na víno s kamarádkami chodím tak jednou za čtvrt roku. Jinak jsem v neustálém kolečku rodina a domácnost.Ten týden na cestách mě neskutečně dobije energií. Jenomže pochopení od manžela nemám. Od čeho si potřebují odpočinout. Řekla jsem, že to je naposledy. Jen se zmíním, že bych jela, už je oheň na střeše. Tak nevím, zda z toho mám pokorně vycouvat nebo si stát za svým. Chci toho opravdu tolik?

Strana
z9
tasimia
21. srp 2024

Nechceš a jeď, pořádně si to užij! Ja byla ted s kamaradkou, naprostá paráda si na chvíli oddychnout, a to svoji rodinu miluji ❤️.
Takže jeď, jeď a ještě jednou jeď a neptej se ma svolení, vždyť manžel bude mit naprostou pohodu, ještě mu s dětmi pomůže tchýně ;)..

autor
21. srp 2024

@verape Že ví, co všechno dělám (ale hrneček do myčky si stejně nedá), ale co se domácnosti týká, vlastně jen jednou týdně zalije kytky. Děti máme staré 8 a 4 ... jinak se stará o vše kolem domu, opravuje, buduje, tvoří ... když přijde navečer z práce, dělá své věci, chvíli se věnuje dětem, ale pak už je to zase na mně... večeře, uspávání, koupel, přípravy na druhý den ... Je to skvělý chlap, udělá pro nás všechno, jezdíme na výlety, bavíme se, milujeme své děti a všechno je jinak fajn a o to víc mě mrzí, že týden mimo je pro něj najednou hrozný problém... nedělám nic špatného, užívám si klidu, nepiju, nechodím na dovolené na zábavy, opravdu jen poznáváme danou zem ... ach jo ..

exbordelar
21. srp 2024

No a nevadi mu treba, ze by chtel, abys takhle dokazala vypnout s nim? Slo by zaridit na tyden hlidani, abyste mohli vypadnout a odpocinout si oba spolu?
Ja te chapu, moc dobre vim, jaky kolotoc to je - prace, domacnost, deti. Kolotoc, ktery nikdo nevidi a pritom jej vsichni berou jako samozrejmost.
Na druhou stranu, kdyz se vcitim do role tveho muze...
Kdyby muj manzel jezdil pravidelne na tyden vypnout se svoji sestrou, se kterou by se odreagoval a byl n tyden stastny, protoze by byl pryc od nas, a jeste k tomubx poznava svet a zazival dobrodruzstvi (Coze? A ja u toho nebudu...?!), tak ja bych byla asi taky nafucena. Protoze bych zarlila na to, ze s jinou zenou (byt je to jeho sestra!) se uvolni a raduje se ze zivota, kdezto se mnou doma je to jen otrava a stereotyp.
Ja vim, ze ty to tak neberes a ani si to nemyslis, ale on to tak muze citit. Proto logicke argumenty se nejak "nevstrebavaji".
Mozna, kdyby byl soucasti toho "vypnuti" a relaxu bez deti s tebou, tak by to bylo jine. Byli jste nekdy takhle spolu uplne sami?

ai30
21. srp 2024

@exbordelar Hele a on nekdo manzelovi brani, aby zorganizoval hlidani, naplanoval cestu a vyrazili s manzelkou spolu? Promin, ale mne prijde ultra toxicke, ze se snazis z jeho nastvani delat jeji problem. To nastvani je objektivne mimo. Pro nej to neni zadna zatez, jestli zarli na bratra je neco, co by si v sobe mel resit on, ne ona. On snad navrhl 'hele, ja bych rad cestoval s tebou, zaridim to a pojedme spolu'? Nenavrhl. Jestli jedine, co umi, je nasrani, tak at je holt nasranej. Je to ciste jeho rozhodnuti..

ai30
21. srp 2024

@exbordelar + mi prijde to 'byl na tyden stastny, protoze by byl pryc od nas' ultra prekrouceni toho, o co v te situaci vubec jde. Je to 'byl na tyden stastny, protoze miluje cestovani a zaslouzi si na tyden neresit kazdodenni povinnosti v domacnosti, kdyz se nam zbylych 51 tydnu v roce venuje a zajistuje pro nas prvni posledni'.

exbordelar
21. srp 2024

@ai30 urcite mas pravdu, samozrejme, ze to mohl klidne navrhnout a rict to! Ale vetsinou kdyz jsou ve vztahu nake krivdy, tak si to ti partneri nedokazou takhle narovinu a uprimne rict. Vetsinou tu svoji potrebu nebo to, ze se ho ten druhy necim dotknul, skryji za nasranost a naschvaly. Nerikam, ze to tak je v poradku, ale tak to proste je 😅
Takze muj komentar nebyl myslen jako obhajoba nasraneho manzela, ale zkusit pochopit toho druheho, a tim treba nalezt spolecnou rec 🤷‍♀️
To je aspon teda ma zkusenost. Kdyz se s muzem hadame, litaji z nas silene veci. Ale pak, kdyz si v klidu sedneme a s vychladlymi emocemi si rekneme, co kdo doopravdy myslel a co si predstavoval a co se koho dotklo, tak ta skutecnost, proc se ten druhy nastval, je uplne jina, nez jak to puvodne vyznelo. A vetsinou tam byva vetsi souvislst s dalsimi ruznymi vecmi.
Takze to je ma rada k zamysleni a kazdy, at si to prebere po svem 🙂

exbordelar
21. srp 2024

@ai30 a to "ultraprekrouceni" bylo napsane schvalne takto, protoze je dost mozne, ze takhle presne to ten manzel vnima, i kdyz ve skutecnosti to je uplne jinak.
Proste snazim se na tu situaci kouknout ocima toho muze. I kdyz je ten jeho pohled uplne nelogicky a trapny, ale jak pisu vys, mam s tim (bohate) zkusenosti 🙄😅

ai30
21. srp 2024

@exbordelar V hadce samozrejme. Ale podle popisu je u nich toto situace, ktera trva nekolik let, stupnuje se a podle me jsou to z manzelovy strany opravdu jenom manipulativni kydy...

exbordelar
21. srp 2024

@ai30 muze to byt i tak, jak rikas 🤷‍♀️ Kazdopadne by si to meli mezi sebou vyjasnit. Bez toho bude doma akorat dusno.

llluckaaa
21. srp 2024

@exbordelar @ai30 Třeba by na vyvetrani dusna pomohla poradna bouřka. Zatím to totiž zní, ze kvůli tomu, aby byl doma klid, tak manželka nikam nejezdi, ikdyz by moc chtěla, ale pomalu se to v ni kumuluje a jednou to v ni stejne bouchne (a nebo bude pak litovat, ze s bráchou nejela a nechala se manželem vmanipulovat, kam vůbec nechtěla).

tinaprofi
21. srp 2024

To je absolutne zbytecne dlouha diskuze kvuli nicemu... Samozrejme, ze jed. Jemu jen oznam datum odjezdu a navratu, fertig 🙂)) uzivej

exbordelar
21. srp 2024

@tinaprofi hele ale tohle taky funguje. Kdyz jsi presvedcena o tom, ze neni vubec co resit, proste jedes a hotovo, tak ten druhej ani nema duvod premyslet, co je to za "vymysl".
A protoze autorka sama o svem vyjezdu pochybuje a ty pochyby vyzaruje, tak dava manzelovi duvod se v tom hnipat a byt urazeny.
@llluckaaa a poradna bourka je taky moc dobra vec 👍🏼

mabs
Autor odpověď smazal
pampelina18
22. srp 2024

A proč nejdeš i s manželem??? Potřebuješ si tam užít i jinak ??

enoli
22. srp 2024

@pampelina18 no ty jsi taky dobrá- takže pokud má dospělý člověk potřebu občas trávit čas mimo rodinu, tak si chce automaticky "uzit" i něco jiného....hm. podle sebe, soudím tebe?

mimco
22. srp 2024

@pampelina18 jasně, s bráchou😂😂😂
Ty máš dost, občas bys mohla opustit svou bublinu a zkusit připustit, že ženská není majetek chlapa!

alice180
22. srp 2024

@pampelina18 doporučuji přestat koukat na telenovely

klokanka31
22. srp 2024

@alice180 To není telenovela ale holá realita 😃

alice180
22. srp 2024

@klokanka31 takže jet bez partnera=užívat si ,,jinak". To je jak za krále klacka

pavicka
22. srp 2024

Jed 👌👍😇

llluckaaa
22. srp 2024

@klokanka31 A osobní setkání s touto realitou jsi měla ty nebo tvůj manžel? 😀

mourovatakocka
22. srp 2024

Tak nevím, jaké choutky tady kdo má. Ale selže-li vše, začne se s konspiračníma teoriema, protože si to určitě chce rozdat s bráchou. Vy jste fakt některé holé reality.

enoli
22. srp 2024

@mourovatakocka jj, že my jsme si s kolegynema rozdávaly každý den na dovolené ve Spanelsku🤣🤣🤣

ninive211
22. srp 2024

@klokanka31 Holka, ty máš fakt názory jak 90letá babička.Ty ses narodila do špatný doby, tobě by bylo dobré za císaře pána, kdy byste společnosti standard, že žena byla doma s dětmi a domácnost byla komplet na ní a chlap byl ten, co živí rodinu

mimco
22. srp 2024

@klokanka31 máš řidičák? Chodíš sama do města? Na nákup? Můžeš si sama obléknout to, co si vybereš? Můžeš s kámoškou na víno? Máš dceru? Tušíš, jestli ji nepředáváš toxické návyky?

somalicats
22. srp 2024

@klokanka31 Co je holá realita? Že si bude užívat během cest s vlastním bráchou? Ty, poslyš, ten matroš, co hulíš, chci taky 😀

klokanka31
22. srp 2024

@somalicats A kulový s bráchou 😄 Ale myslíš si, že když je člověk sám na dovolené, že odolá když se najde nějaká příležitost? Daleko od všeho, pocit svobody, jistota že se to nikdo nedozví...

klokanka31
22. srp 2024

@llluckaaa Já, ještě ale v bývalém vztahu...Moje kamarádka taky...

somalicats
22. srp 2024

@klokanka31 Ale prosím tebe, kecko 😀 Víš, co bych už musela mít zářezů na pažbě, kdyby platila tahle teorie? Fakt už to nehul 😀

klokanka31
22. srp 2024

@ninive211 To vím, ale co mám dělat? 😊

Strana
z9