icon

Manžel nesouhlasí s cestováním. Měla bych ustoupit?

19. srp 2024

Hezký den. Jdu si k vám pro radu. Jestli jsem sobecká já nebo můj manžel, nebo prostě co je na tom tak špatného. Každý rok jsem alespoň jeden týden v roce cestovala po světě. Vždy mě to doma stálo hodně přemlouvání, k posledním cestě jsem řekla, že je opravdu poslední, protože manžel byl vždy neskutečně naštvaný, že vůbec někam jedu. Vždy jsem všechno zařídila, hlídání maminkou, zkrátka vše tak, aby bylo vše v pořádku, než se vrátím a manžel neměl žádné starosti navíc. Dva roky jsem s bratrem nikde nebyla. Teď navrhnul zas, abych na týden někam vyrazili. Ale manžel je proti. Já bych jela tak moc ráda, je to tak úžasné si na týden odpočinout od všech starostí a každodenní domácnosti. Ale to nechápe. Chodím do práce, starám se o děti, domácnost. Nemám žádné koníčky, na víno s kamarádkami chodím tak jednou za čtvrt roku. Jinak jsem v neustálém kolečku rodina a domácnost.Ten týden na cestách mě neskutečně dobije energií. Jenomže pochopení od manžela nemám. Od čeho si potřebují odpočinout. Řekla jsem, že to je naposledy. Jen se zmíním, že bych jela, už je oheň na střeše. Tak nevím, zda z toho mám pokorně vycouvat nebo si stát za svým. Chci toho opravdu tolik?

Strana
z9
eviicka
23. srp 2024

@somalicats náhodou my jsme to a ex vyřešili ještě "lépe", šli jsme do Cinestaru spolu, jen každý do jiného sálu-spokojení oba 😀, ale pár lidí to nemohlo pochopit.

Jinak já si stejně myslím, že tady v tom případě nejde o odpočinek zakladatelky, ale osobnost bratra, na kterou manžel žárlí.

eviicka
23. srp 2024

Ono to, že potřebuje "odpočívat" - čili uvolnit se, užívat si (nemyslím sexuálně) s jiným mužem, může působit pro manžela trochu jako ponižující (minimálně na ego). Mě by to asi také mrzelo.

Jako autorko seznam toho, co děláš si určitě vypiš a předhoď mu ho, já bych ale zvažila, jestli to dělat v souvislosti s dovolenou. Tohle bych řešila jindy, ať se víc zapojí.
Argumentaci proč odjet bych spíše směřovala směrem, že on na takovéto cestování není. (Což předpokládám, že není)

somalicats
23. srp 2024

@eviicka No jo, u nás musí někdo hlídat děti. Takže jde buď jeden, nebo druhý. A nebo sehnat hlídání. Jak teď, příští týden jsme měli jít do Národního, nejdem nikam, neb domluvené hlídání bouchlo a nikoho jsem už nesehnala. No co nadělám, no... 😀

lvl16
23. srp 2024

Mě by mrzelo, kdyby manžel chtěl na týden na dovolenou cestovat po světě beze mě.

eviicka
23. srp 2024

@somalicats jasný, tohle bylo ještě za svobodna.

somalicats
23. srp 2024

@eviicka Jj, jasně. Nicméně i s tím cestováním by to takhle být mohlo, můj ex je třeba vyloženě plážovej povaleč, ten nejradši do 5* hotelu a týden se válet. Mě to nebaví. Takže když jsme jezdili spolu, tak jsem si vždycky vymohla aspoň nějaký výlet. Můj současný muž je aktivní, takže s ním je cestování v pohodě, a hlavně je naladěný v tomhle na stejnou vlnu, jako já, čili u nás by třeba k takové situaci, jakou řeší zakladatelka, nedocházelo, my bychom jeli spolu (za předpokladu, že by byl někdo ochotný pohlídat děti, což je u nás trochu sci-fi). Ale dokud jsem byla s ex, jezdila jsem často sama nebo pak se svojí nejstarší dcerou, když už jí bylo -náct.

llluckaaa
23. srp 2024

Ikdybys toho nedělala fyzicky tolik, tak už jen to, že tolik věcí organizuješ a máš na zodpovědnosti, prostě vysává tvou energii.

eviicka
23. srp 2024

@somalicats my jsme také bez hlídání, takže takováto situace také těžko představitelná. U nás fungujeme tak, že aby si mohl jeden odpočinout, druhý hlídá děti. Takže na spoustu aktivit se teď o prázdninách s manželem "rozdělujeme", on s nimi jede sám na kola, já zase na hřiště, střídavě je bereme sebou do obchodu i na návštěvy k rodině, ať ten druhý má chvilku pro sebe.
Tady u zakladatelky hlídání problém není, což může být benefit i pro toho "opuštěného" partnera. Zase nevíme, jak často hlídají rodiče během roku, jestli mají možnost jít někam i oni dva sami a také kolik má zakladatelka dovolené, protože to cestování nějakou může spolknout.

blondynka400
23. srp 2024

@mimco souhlasím s tím co jsi psala... Jen ten "prcing" 😂. Též jsem byla na dámské jízdě v zahraničí a můžu říct, že když bych chtěla, tak výběr tam byl dost slušný a rozhodně to nebyl žádný místní taxikář a nebo zoufalec. Byla i docela zábava a bylo to zajímavé osvěžení, ať tedy na ten "prcing" nedošlo, nemám zájem 🙂

lichozroutsudy
24. srp 2024

@klokanka31 Ja si to nemyslim, ja jsem o tom presvedcena. Tva slova te usvedcuji. Jinak receno, co prispevek, to jasna vypoved o tom, jak smutny zivot mas a jak jsi v tom vsem nestastna. A jak moc te sere, ze ostatni ziji jinak-lepe. Muzes to mit take, kdyz nebudes lina, zavisla na svem partnerovi i statu a zacnes se starat o to, abys nekam dosla. Smele do toho, drzim ti palce!

A o me se nestarej, nemusis se bat. Mam se dobre.

klokanka31
24. srp 2024

@lichozroutsudy Tak to je super, tak já žiju v iluzi spokojenosti, a někdo na internetu 100% ví jak jsem ve skutečnosti nešťastná 😄 A to mi ale prosímtě řekni jak jsem závislá na státu? 🤔

lichozroutsudy
24. srp 2024

@klokanka31 Nepracujes, tedy nijak neprispivas do systemu, prestoze z nej plnymi dousky beres. Od zsravotnictvi, pres vyuzivani dopravni infrastruktury az po skolstvi. Ale to uz jsme ti rikaly jinde, ze jyi vlaytne takovy pekny parazit. A jeste remcajici na pomery. Fakt ze te pusa neboli... 🤦

klokanka31
24. srp 2024

@lichozroutsudy No jo, ale to jsme na státu teda závislí všichni 😃

lichozroutsudy
24. srp 2024
psittacula
24. srp 2024

@klokanka31 nepřijde ti lehce zbytečné nazývat ostatní ovcemi, které jsou vlečeny dobou? Každý zkrátka žije tak, jak může nebo chce. A co se týče nevěr, existují odnepaměti. Jenom v dobách našich předků dostala ženská za něco takového výprask, že měla mnohdy doživotní následky. Koneckonců, zmlátit ženskou bylo bráno jako standard i za mnohem menší prohřešky. Tak jestli ty dávné doby bereš se vším, nebo se tam přece jen vkrádá duch moderní doby?

klokanka31
24. srp 2024

@lichozroutsudy Já si myslím, že nešťastní jsou spíš lidi, co mají potřebu zdrhat od svých rodin, a jezdit si na dovolené sami/s kamarády. Když je člověk unavený/vyčerpaný z práce, tak to pochopím, ale jak někdo může být vyčerpaný z lidí co by mu měli být nejmilejší? Asi je pak teda někde chyba...A tím bych to asi ukončila, protože v téhle diskuzi opravdu nejde o mě 😊

klokanka31
24. srp 2024

@psittacula Mně se zdá zbytečná celá tahle diskuze. Ano, ať si každý žije po svém. Ale není fér navážet se do ostatních, když mají jen jiný názor. A nebo ať pak teda zakladatelky píšou, jakou chtějí slyšet odpověď, a ostatní ať nepíšou, aby se diskuze nestrhla do něčeho úplně jinýho.

psittacula
24. srp 2024

@klokanka31 názory lze vyjadřovat mnoha způsoby, když rovnou vytáhneš náhodný sex s kýmkoli, ovčí stáda a podobně, velmi pravděpodobně přijde podobná odezva. Já tvůj pohled pochopit dokážu, jen ho daná forma výrazně shazuje.

brunetka11
24. srp 2024

@klokanka31 Nejsem nešťastná, jen jsem prostě někdy ráda sama. A ráda poznávám svět a kultury jiných zemí. Ráda navštěvuji muzea a ochutnávám nová jídla.
Mou rodinu baví na dovolené odpočívat, jsou aktivní během roku, kdy u toho navíc ode mne dostávají support. Muzea a koncerty je nebaví, návštěvy historických památek přežijí leda kvůli mne.
Holky jsou akční, sečtělé, opravdu chytré, ale nemají potřebu se dotýkat kamenů onoho místa nebo si sednout v tichu kostela. Podobně jako můj muž.
Jednou za rok podobnou dovolenou snesou, další si prostě udělám samostatnou.
Netuším, proč bych se měla vzdávat svých zálib a zážitků, které mne posouvají a dělají mi dobře na duši i těle, protože jsem se stala matkou a manželkou.

klokanka31
24. srp 2024

@psittacula Ten sex jsem nevytáhla jako první

psittacula
24. srp 2024

@klokanka31 ale ráda ses zrovna této roviny chytila. Pokud má být diskuse vedena alespoň trochu inteligentním způsobem, podobné výpady jsou naprosto zbytečné.

mourovatakocka
24. srp 2024

Holky, nedokážu dohledat, ale díky za diskuzi a za termín tradwives. Nejsem v obraze, jaké jsou různé trendy, takže tyhle obskurdity jdou mimo mě a ráda jsem se poučila.
Taky jsem spíš zastánce určitě formy tradičního života, současně ale myslím, že jsem si s léty vypěstovala určitou dávku tolerance k tomu, jak lidi žijou. A urážet někoho, vkládat do jeho úmyslů svoje scestné představy o jiných postranních úmyslech, to je prostě stinná stránka internetu a socek. Jinak já třeba jsem byla sedm let doma, plně jsem se realizovala jako žena v domácnosti a teďka si strašně užívám, že mám jen velmi zkrácený úvazek a snažím se balancovat mezi prací a domácností. Třeba až klokanka dojde do podobné fáze vývoje, názory se taky promění. Zatím má jedno malé dítě, myslím, s časem člověk své postoje mění.

lichozroutsudy
24. srp 2024

@klokanka31 🤦🤦🤦

pampelina18
24. srp 2024

Tak sorry, ale ono to tak vypadá, když zaridis hlídání a vše okolo, ale nenabidnes manželovi, jestli by nechtěl jet s Vámi. Pro něho by to bylo taky příjemnější a pak by proti tomu nic neměl. Takhle jak si to podala ty, to vypadá fakt divné. Není to žádná služební cesta ani nic pracovního.... Jak tady píšou některé, že jezdí na pracovní cesty taky samy 😂 .

lichozroutsudy
24. srp 2024

@pampelina18 Hele a on se partner uderem manzelstvi stava nasim ocaskem, ze ho musime s sebou tahat, kam se hneme? Ja fakt tuhle emocni zavislost nechapu. Pokud by zakladatelka CHTELA jet s manzelem, JEDE s manzelem. Ona CHCE jet sama s brachou, tak at jede. Neni nici majetek, aby musela byt porad pod dohledem.

Fakt uplne zvracene nektere ty nazory tady.

pampelina18
24. srp 2024

@klokanka31 hele, zvykni si. Jakmile s nimi nesouhlasíš jak ovce a ukážeš jiný pohled, tak jsi nějaká socka na dávkách 😂😂 a nebo žiješ sama někde na azylaku apod. Prostě tady musíš jen všechno odkejvat. Tvrdit jak je super zdrhat od rodiny si odpočinout a že chlapi jsou hrozný apod. 😂

pampelina18
24. srp 2024

@lichozroutsudy tak asi jako majetek chlapa se cítíš ty, když mi to pořád podstrkujes. Ale chápu, že někteří jsou sice manželé, ale nemůžou spolu být a potřebují si od toho všeho odpočinou 😂 vlastně nechápu, s takovým člověkem bych v životě nebyla.

lichozroutsudy
24. srp 2024

@pampelina18 Ne, necitim se jako jeho majetek, nejsem jeho majetek a on neni muj majetek. Nevim, co je na tom k nepochopeni. I manzele jsou stale jen lide a potrebuji si od sebe nekdy odpocinout. A delaji to fakt mnohe pary. I ty skutecne stastne, ktere jsou v manzelstvi desitky let. Mozna prave proto jsou stastne. Ti dva se totiz nedusi a davaji si prostor i pro sebe, coz je strasne dulezite. Kazdy ho potrebuje a ten, kdo tvrdi, ze (ten druhy) ne, lze a skonci s nejvetsi pravdepodobnosti rozveden.

PS.: Tvrdit, ze tvuj partner od tebe nepotrebuje odpocinek, je skoro jako takovy ten for.
Ona: "Karle, vem si svetr!"
On: "A je mi zima, nebo jdeme domu?"

Takze asi tak.

enoli
24. srp 2024

@pampelina18
@klokanka31 vy jste jak z románu Vlasty Javoricke. Přece to, že se žena vda/muž ožení, neznamená, že si občas nelezou na nervy a naprosto přirozeně chtějí trávit čas i odděleně a nemyslím tím pracovní dobu. To, že vám to tak vyhovuje a zřejmě i vaším protejskum, je v pohodě. Ale nechápu proč to musíte cpát všem ostatním jako obecnou pravdu. Já bych řekla, že "obecná pravda" je, že pokud druhého dusite, nutite mu neustále svoji představu o normálním fungování rodiny a nedáte mu jeho prostor (pokud ho potrebuje), tím spíš vás podvede...

llluckaaa
24. srp 2024

@lichozroutsudy Mně to spíš připomíná samotáře: "Já to nechápu proč si taková, když my jsme s tatínkem tak šťastní!" "No já nejsem zase tak šťastnej..." "Ale ano, jsi..." 😀

Strana
z9