Manžel říká, že jsem špatná máma
Dobry vecer prosim co mam delat porad jen posloucham ze jsem na nic ze se o kluka nestaram ze ho nevychovavam nechodim ven a ze vse dela jen on mam na starost cely byt ktery mam dokonale uklizeny ptotoze nesnrse nepiradek dite je najedene ciste vse delam jak mam ale pro nej to je malo cekame jeste druhe a nevim jak to bude dal nekdy mi samozrejmne pomuze za to jsem rada ale pri dalsi prilezitosti jak se mu to hodi mi to vycte poradte co mam delat uz jsem z toho zoufala 😩😩😩😖
@michaelahorakova ja bych asi nechala taťku ať si to zkusí sám a ukáže mi jak se to dělá .... Nechápu co by mělo být špatně když je dítě najedene čisté a spokojené ....
A ještě by mě zajímalo, jak se doma realizuje manžel, jak pomáhá. Můj muž tedy extra ne, ale nedovolil by si půl slova. Zřejmě jsi na něj moc hodná. To některým typům bohužel nesvědčí.
@michaelahorakova nebo bych se možná spíš než na uklizený byt zaměřila na syna a byt může uklidit tatínek je to i jeho byt 👍
Jak pisou ostatni at si s prominutim skubne...u nas to vypada denne jak po vybuchu atomovky, ale deti spokojeny (doufam🙂), snazim se udelat co jde ale ono se dvema malyma detma zaza zadkem toho clovek stejne moc nezvladne a muz nikdy nerekl ani popel a jeste pomaha jak to jde...jestli ma problem at si to zkusi sam...
Je to manipulator jak vysity...můj ex manzel taky takhle zacinal...a po x letech skoncil u fyzického nasili :/ zkus to utnout, ty jeho kecy, když neprestane, radu nemám, teda vlastne jen tu jednu :(
A říká to pořád, nebo jen ve chvílích, kdy má blbou náladu a potřebuje si na někom pohonit ego? Ani jedno není v pořádku, ale v prvním případě by to znamenalo, že si to skutečně myslí, v tom druhém si to ve skutečnosti nemyslí, ale chová se jak pako.
Hahaaaaa!! to by si zkusil JEDNOU mi tohle chlap říct. A vyfasoval by dite a domácnost na tejden a ať se stará on. Nakopat s rozbehem takovýho, fakt...
@michaelahorakova a ještě mě napadlo, píšeš "vše dělám jak mám" to znamená jak to cítíš ty, nebo jak si to přeje on? Pokud je správně za B můžeš být docela v průšvihu, protože i když se rozkrájíš, tak mu dost dobrá nebudeš ☹.
@t Promiňte, ale je to namyšlenej netolerantní trouba, co má spíš problém sám se sebou a na Vás si vylívá svoje komplexy.
A řekla jsi mu to? Bavili jste se o tom? Co přesně mu vadí? Co ví o tom, jak vychováváte dítě, když není doma? Jak by ho vychovával on? Zeptala bych se ho. Pokud bude nerudný a odsekne vám, nebo vám jen zopakuje, že děláte něco špatně, tak je to jeho problém. Pak bych asi vzala rozum do hrsti a zapřemýšlela, jak dlouho s někým takovým asi vydržíte. Samozřejmě netřeba partnera hned kopnout do zadku, ale k nějaké změně nebo řešení musejí v tomhle chtít oba.
A někdo tady výš psal, jestli to náhodou neříká jen někdy, když je třeba naštvaný? Nebo máte doma nějakou diktaturu, že děláš vše tak, jak chceš on? Co znamená někdy pomůže?
Zapřemýšlej nad tím. 🙂 Těžko radit, když víme tak málo, a odsuzovat někoho je v tomhle docela lehké, protože z toho, co jsi napsala mi taky připadá, že je to akorát nějaký hulvátský idiot, co si tě neváží, ale z okolí vím, že to tak většinou není, jen se problémy neřeší a pak takhle eskalují.
Ať se to dá brzy do pořádku! 🙂
Ahojky, tak bych mu rekla-nejsi spokojený, dělej si to sám a šla bych si lehnout, at mi ukáže, jak se to dělá lépe👍 a nesahla bych doma na nic, kdyz se mu nelibi, jak to bylo doteď, tak bych mu ukazala, jak to muze vypadat i jinak. Co ma co vycitat Ti pomoc, nepomaha preci Tobe, zijete ve SPOLEČNÉ domácnosti, starate se SPOLEČNĚ O SPOLEČNÉ dítě. Muj muž kdyz je potreba, uvari, vypere, povesi pradlo, uklidi, nakoupi, ma prehled co nam dochazi, co mame radi a uz to nemame a jeste ma pocit, ze doma málo pomáhá-vím, mám doma výjimečný poklad💕 pěkně bych ho vytrestala.
Co si to dovoluje, takhle tě srážet? Jsi s ním dlouho? Dělal to vždy?
Tybrdo, tak to je masakr. No, co na to rict? Zkus poradnej rozhovor, a kdyz to nezabere a bude se to zhorsovat, tak nohy na ramena, no...
@michaelahorakova Asi budu za zlou. Pises, ze se podle manzela malo staras o deti. Ohledne ditete ale pises jen to, ze je najedene a ciste. Coz me trochu zarazi, jasne, muze to byt tak, ze jsi tam ostatni jen nenapsala. Ale znam matky, co si mysli, ze staci, ze je dite najedene a ciste s byt vypulirovany. Pokud bys patrila mezi ne, tak ne, nestaci to s manzel ma pravdu (byť to nerika uplne vhodne), deti toho potrebuji mnohem ale opravdu mnohem vice. Pokud se detem ale venujes jako normalni matka, tak v prvni rade by to chtelo si s manzelem promluvit. Rict mu, jak se citis, kdyz s tebou takto mluvi. Navzajem si vysvetlit predstavy o vychove a vedeni domacnosti, dohodnou se na nejakem kompromisu. Dohodnout se na tom, co kdo bude delat. A dohodnout se na tom, jak si navzajem davat najevo nespokojenost s necim. Pokud je to fajn chlap a stoji o rodinu, myslim, ze by to takto melo jit. Pokud je to ale magor, kteryho treba jen bavi ponizovat druhe, tak by to asi chtelo resit s odbornikem.
Tezko posoudit situaci kdyz te nezname a nezname ani manzela a jeho verzi.Podle tebe vzorne naklizeny byt muze byt v ocich jineho spina a bordel,staci se podivat na vymenu manzelek 🙂 Byt tebou s manzelem si promluvim a pokusim se zjistit,co mu presne vadi.
Nemůžu si pomoci, ale zajímalo by mě, jak se staráš a vychováváš prcka, jesti opravdu nechodíte třeba ven, tak to by mi taky jako problém přišlo. Ve vztahu k dítěti píšeš jen to, že je najedené a čisté, což samozřejmě pro rozvoj dítěte nestačí. Pravděpodobně jsi jen ty běžné věci nevypsala, ale vyznívá to trošku divně, když napíšeš, že manžel vyčítá, že nechodíte ven, ale ty máš naklizený byt. Zkus si s manželem promluvit, at ti konkretizuje, co se mu nelíbí a pokud není extrémně pracovně vytížený, tak ho zapojit, jak do péče o dítě, tak do péče o domácnost. Jestli přijde v 16 hod. a vynadá ti, že máš doma nepořádek a nevěnuješ se dítěti a sám si lehne k tv, tak to bude hodně těžké.
@michaelahorakova To by mě tedy velice mrzelo, kdyby mi to můj řekl. Promluvila bych si s ním z očí do očí co má za problém a co mu vadí a co navrhuje. Čekáš ještě jedno, to už asi pak nebudeš stíhat nic podle něj, protože budeš mít navíc doma ještě mrně 🙂. Proč nechodíte ven? Minimálně na imunitu je to podle mě důležité.
Dekuji za rady jste moc hodne pro jipe ven s malim chodim denne i ve spatnem pocasi vzdy aspon na hodinu jenze kdyz se vjenuju malimu rekne ze tu mam bordel a zacne s drzkama ukliuzet kdyz mam uklizeno tak ma zase drzky ze nejdu s nima ven a uklizim dal no je to s nim slozite rada bych mu dala kluka i s bytem na starost ale chodi na 3smeny kdyz prijde z prace vyteli se na gauc otevre pivo a klasika nekdy v poho nekdy na zabiti
Vystridejte se. At si vezme tyden (den je malo) volno nebo jestli ma treba kratky / dlouhy tyden a ve svem volnu se cely den stara o dite a o domacnost (uklid, vareni, nakup...proste vse, co delate vy) a k tomu mu na bricho privazte min. 2kg mouky, at si vyzkousi, aspon trosku jak snadne se to dela vam 😉 At si vybere, jestli budes s malym litat venku nebo bude doma vypulirovano ma 1*.
Muj muz si to nedovoli, i kyz vim, ze ho taky nekdy neco stve, ale preferuje zdravi moje i prcka a holt ten bordel zmizi za delsi dobu 😉
@jipe mne to spis vyznelo, ze manzel baziruje na perfektne uklizeny domacnosti, coz tedy autorka dela primarne aby zazehnala vetsi zlo a pak uz treba nestaci fyzicky/casove na to, aby sla s malym skotacit na detske hriste... Ruku na srdce...ma tehotna zenska zapotrebi sd honit jako pipina za uklidem a vse delat na 200%,jako to delala driv? ☺
No tak každodenní lahváče taky není pro syna nejlepší vzor, a stylem, jakým s tebou jedná, už vůbec ne. Ať se taky chytí za nos. Nevím ale, jestli takový byl vždy a jak jste spolu dlouho, ale přijde mi, že je to takový ten typický šovinista co si nevidí na špičku nosu ☹ Podle mě špatný vzor.
Musíš si trochu dupnout, trochu víc, normálně mu dej na budku a hoď na něj povinnosti, ať se stará, je to taky otec a domácnost taky používá, tak ať uklízí, vaří, aspoň když má volno!
@hlasimse jj, presne. Takovej ten "maco", co inteligence moc nepobral, chodi k pasu kroutit tri smeny, kde posloucha celej den vedouciho jak svycarsky hodinky, ale doma mu najednou narostou kridla. Je mi z techto typu mdlo...
@michaelahorakova, já osobně bych si s ním nejdříve promluvila, řekla mu, co se Ti nelíbí a jestli se dál bude chovat jak idiot (promiň za to přirovnání), nechala bych mu doma kluka a odjela na týden pryč, ať si to milostivý pán vyzkouší, kritizovat umí každý. A nebo bych mu rovnou navrhla, že se vrátíš do práce a on ať zůstane s malým doma, a pak i s tím druhým, když se mu nelíbí, jak vedeš domácnost a jak se staráš o dítě, později děti. Hlavně si dupni a nenech si sr.t na hlavu.
Necetla jsem všechny komentáře ale s chlapem, co Ti takhle "nadava" cekas druhé? Ten by Ti mel libat nohy, pečovat o Tebe a ne tohle. Pokud ma problém s bordelem, at Ti predvede co si predstavuje.
@dominikaromanova souhlas, kdyz ma u nas treba I ze srandy nejakou narazku tak oznamim ze,nemam nejmensi problem si to prohodit a jit do prace (a myslim to vazne) a je klid 😀
U nas to bylo zezacatku stejne, manzel bekal ze nemam takovy poradek s jednim miminem, jako mivala jeho mama, nicmene jeho mama mela svoji mamu, co ji hlidala a , tak jsem mu rekla, at sezene denne hlidani na 2 hodiny a krome obeda, cisteho pradla a spokojeneho decka bude mit i sterilni byt. Nebo at prilozi ruku k dilu, kdyz ho to tak trapi. Prestal pindat, az jsem zacala o vikendech pracovat. Prisla jsem domu a rikam: halo, kde je muj obed? A tys neuklidil? Cos tu kura cely den delal! :D :P Od doby nic nerika ohledne poradku..🙂

Omlouvám se, ale první co mě napadlo je, určitě tvůj muž zřejmě potřebuje nakopat zadek. Tenhle typ chlapů mi zvedá tlak.