Manžel sází na tipsportu a jiných...Co dál?

hanka225
2. led 2024

Zdravím Vás, už nevím já dal tak jsem se rozhodla napsat tento článek.. Třeba se tu najdou někteří z Vás čím už si tím prošli a dáte mi třeba pohled do budoucna..
Manžel se sazenim začal minulý prosinec, kdy po měsíci sázení vyhrál docela slušnou částku, během měsíce ale vše prohrál. Takto to trvalo do dubna kdy si spočítal že za 4 měsíce z účtu projel cca 120tis. Domluvili jsme se že to odinstaluje a přestane. V květnu si vše nainstaloval zpět. Přiznal se až koncem července kdy mi řekl že vše prosazel a nemá ani na poplatky. Vše jsem zaplatila, aby si nemusel půjčovat jinde. Přísahal na rodinu že přestane. Druhý den po návratu z dovolené vsadil opět. Přišla sem na to a bylo zle.. Pak začal koloběh slibu, vsadím jen 100,-, tohle vyjde, když to nevyjde přestanu apod. V září když se částka vyšplhala na 150tis (období květen-září) jsem to řekla jeho rodině, byli v šoku. Začal zase koloběh slibu. V listopadu si dal omezení na tipsport, sliboval že přes nic jiného sázet nebude a do týdne měl staženou fortunu a pak betano. To už jsem nevydržela a bouchla, 14 dní jsme spolu nemluvili. Na Vánoce slíbil že už nebude, že si to v hlavě už srovnal a že je to blbost, slíbil to i rodičům, opět. Ale moje důvěra je v háji. Nevím co dál? Setkal se někdo s tím že dotyčný bez odborné pomocí se z toho dostal sám? Nebo vaše vztahy skončili rozvodem? Máme 2 děti a dům na hypotéku.

korin
2. led 2024

Myslím, že i v manželství je možné rozdělení majetku. Šla bych tou cestou. I když to do budoucna vidím špatně, pokud manžel nevyhledá odborníka. Sám to zjevně nezvládá.

ajronka
2. led 2024

Ahoj, můj bývalý manžel takhle začal sázet taky, po troškách. Pak začal pít, začal být agresivní a když jsem šla žádat o rozvod, chtěla jsem, aby mi poslal, jestli má někde nějaké půjčky ohledně majetkového vyrovnání... Cukal se a poslal mi částku, kterou dlužil všude možně a to něco málo přes milion korun. Vůbec jsem o tom nevěděla. Šel do insolvence a ještě jsem mu na zaplacení toho insolvenčního poplatku musela půjčovat, protože to zase prosázel. Jsem ráda, že ho mám z krku. Ale my si nerozuměli už dávno předtím, takže u vás to tak být nemusí. Jen buď připravena na všechno. Tohle je bohužel závislost a jen tak s tím nepřestane.

gruyerre
2. led 2024

@hanka225 to je strašný. V tomhle případě bych to s ním zkusila jedině za podmínky, že všechny peníze, pokud ještě nějaké máte, půjdou na účet k tobě, kam on nebude mít přístup. Jeho výplata taky. Ale on je asi stejně schopný si peníze půjčovat, a klidně i u lichváře. Na odborné pomoci s odvykáním bych trvala taky.

lenkalubina
2. led 2024

U nás to byl můj brácha. Sice jak začal,tak neměl rodinu. Dluhy rostly, začal si půjčovat od různých společnosti a lichvaru..samozřejmě i od kamarádů.. nic jsme nevěděli, až jednou jsem náhodou našla dopis od nějaké společnosti,kde už hrozili exekuci. Dluh byl skoro půl milionu 🥺sliboval hory doly...musel chodit na nějakou terapii a zároveň se řešily splátky atd. Taky ho nasi pro jistotu prepsali na urad aby jim zůstal barák! On měl ale pořád pocit, že vlastně pohoda..dělá to každý.. sázky,sázky,sázky...teď je to už tak 10 let a končí mu insolvence. Dělá přesčasy a brigádu aby vůbec něco měl. Dostal druhou šanci, tak uvidime.

martinka_33
2. led 2024

Hrani je spatna zavislost na léčbu ☹ A nejhorsi je, ze si to asi jeste ani neuvedomuje ze ma problem. Kdyz to nebudete aktivne řešit, povezes se s nim. Zkus si najit v miste bydliste nejakou poradnu pro zavisle a zajit tam. U nás je Advaita a pomahaji i blízkým závislých, opravdu dají cenné rady a nezalezi v jake fazi dotycny je a jestli se leci nebo ne.
Za sebe muzu ric, ze tu duveru uz jen tak neziskas, ale muzes nastavit jasne hranice. Co budes delat kdyz... a opravdu mu ukazat ze kdyz to kdyz nastane, tak to ma ty dusledky ktere nastavis.. Jemze u hrace nepoznas kdyz hraje, z nej netahne chlast ani nema rozšířene zornicky 😀 takze lepe se mu to maskuje, coz je horsi pro tebe... Kazdopadne preju pevne nervy.

mateees
2. led 2024

no v prvé řadě se pokus nějak zajistit to, aby se to případně nedotklo tvých, nebo vašich, peněz, i za cenu že je třeba převedeš na rodiče, zajistit dům atd. Konkrétně neporadím, netuším, co se může a nemůže a co je reálné. Ale tohle by měl být první krok. Co se týče závislosti, tak on slibovat bude pořád, pokud nedodrží, měl by nastoupit na léčení. Pokud nechce, nůž na krk a nechat spadnout na dno (když už máš majetek zajištěn), tohle je jediná rada, jinak pokud nebude on sám chtít, nikdo mu nepomůže. Jinak ano, nastavit limity, na tipsportu to jde určitě, na ostatních nevím. Pokud zarazíš přístup peněz, je možné, že si bude půjčovat. Takže odříznout ho od zdroje nevím, jestli je nejvhodnější...píš dejte nějaký limit, který mu dovolíš prosázet....

lentilkah
2. led 2024

Mam v okoli podobny exemplar. Vsechno tahne zenska a jeste hasi jeho problemy.
Pak znam jeste jednoho, ten to drzi v rozumne mire. Ale zavislost uz je to taky.

alubif
2. led 2024

Manžel je gambler!!! Je to jedna z nejhůře léčitelských závislostí. Ale trvat na léčení. Nejjednodušší je rozvod. Další možnost přepsat trvalé bydliště na úřad, zaopatřit majetek tak, aby byl přepsány pouze na tebe, veškeré peníze jen tobě na účet, bohužel to ale nezabráni si půjčení u lichváře. Cokoliv koupíš, skovavat si účtenky. Tohle je fakt brutální, hodně štěstí.

nelinecka1
2. led 2024

Známe manžel taky ulitl, trvalo to tak rok... Napřed super, něco vyhrál, to přiznal, koupili něco do domácnosti. Známá mu věřila, jen se divila, že pořád nemají peníze, pak to samozřejmě prasklo. Dala mu nůž má krk, vrátili dluhy (nebylo to moc, třeba 1000 euro), ale nejhorší bylo to lhaní. Dal jí všechny karty, změnila přístupové hesla na účty, po dohodě s ním. Kdyby neměli malé dítě, možná by se i rozvedla. Už je to tak 5 let a od té doby žádny problém, už se to nestalo a důvěra se navrátila. Ale on si to uvědomoval a podle mě to chytili brzy. Druhý známý s tím bojuje už tak 20 let, sázel ještě když nebyl dospělý... už dřív mu chodily exekuce, zaplatila to několikrát mamka, pak sestra, zrušilo se mu stavebko, nic z toho nepomohlo. Teď na něj praskly nějaké dluhy, nevim, kolik, ale upřímně si myslím, že už bude mít problem cely život. Takže doporučuji to řešit co nejdříve, dokud není pozdě.

normalnimatka
2. led 2024

už dávno bych s ním mazala za psychiatrem a adiktologem.
finance musíš mít 100% pod dohledem ty. on se evidentně není schopnej vůbec ovládnout.

ina10
3. led 2024

@hanka225 je mi líto, čím musíte procházet,na sliby se rozhodně nespoléhejte, lhal a je nemocný, bez odborné pomoci se neobejde, hlavně si zjistěte, kde všude dluží (i lichváře, kamarády atd).
Z okolí znám 3 případy - 1 z rodiny, kde to bylo dlouhodobě, byl i na léčení, ale pak se zas k tomu dostal. Nakonec spachal sebevraždu.
A další 2 když byli mladí (kolem 23let), prohráli kde co, zadlužili se,přišli exekutoři do jejich domů (resp.domů jejich rodičů, kde měli hlášený trvalý pobyt) a začali polepovat (dokonce i firemní mobily a notebooky jednoho z těch rodičů), rodiče je pak museli vyplácet, aby jim ty věci exekutoři nezabavili. Rodiče jim pak přehlásili adresu na úřad, protože už jim nevěřili. Ale faktem je, že od té doby oba ti lidé už nic takového neudělali (ani tedy žádnou jinou lumpárnu).

enli
4. led 2024

Dá se požádat o zapsání do rejstříku vyloučených osob z účasti na hazardních hrách. Jestli s tím chce opravdu skončit požádej ho aby to udělal. Kamarád co měl problém to tak to udělal a nelákalo ho sázet a hlavně nemohl v tu chvíli kdy ho to chytlo protože to nešlo zrušit hned... Ale přesně podmínky nevím 🙂

barumrallyebum
4. led 2024

Ihned vsechny penize at chodi k tobe na ucet a chlap at se jde lecit, jinak rozvod. Zijte si dal spolu, ale ne jako manzele, jeho dluhy by byly i tvoje dluhy.

haaanka21
4. led 2024

Pokud se nebude léčit, sám se z toho nedostane. Můj otec se takhle prosázel až k tomu, že je bezdomovec. Sliboval 10 let, dostal milion šanci a nic...

miri77
4. led 2024

@hanka225 řešili jsme loni taky,přítel v tom lítal ale zdaleka v tom nebylo tolik peněz jako u vás a trvalo to kratší dobu ale přece😔...každopádně závislost hrozná,navíc lhaní,důvěra se ztrácela ,hrozný období.Vyrešil to sám protože chtěl,v září se nechal sám zapsat do rejstříku vyloučených osob,zjistil si sám že ho to odstřihne od všech online sázek,hazardů atd..je to údajně na rok,a po tu dobu nemůže nic.Je z toho venku jen díky tomuto a doufám že to je napořád .

freemind87
4. led 2024

Bývalý taky sázel, přitom měl v rodině Gamblera, co prosázel několik milionů, zadluzil celou rodinu, která mu uvěřila a několikrát mu napujcovala, přišel o být auto přítelkyni, jelikož to byl velkém fešák dobře se oženil s rodinou rozhadal. Takže jak to má teď nevím a ten můj bývalý, my taky pořád neměli peníze, a já na mateřský on za mnou prisel ať mu dám třeba 2 a půl tisíce že mi to vrátí, že potřebuje uhradit něco do práce a já jsem pak řekla ať mi ukáže účtenku a bylo to na 1500 a takhle podobně a když zdědil půl milionu tak je do 4mesicu už neměl ale to já už jsem odešla. Jak to má teď nevim, ale jeho nová žena s ním za tím je tak snad se nějak uklidnil a nebo ji posílá výplatu na účet jako jsem to po něm chtěla já. Ale ono to i tak nepomáhá, jsou schopny si napujcovat od kamarádů a rychlo půjčky atd, když jsme se rozešli, vím jak mi najednou spadl balvan ze srdce, že jsem nebyla v neustálém stresu, zda si někde nenapujcoval. Našla jsem si ho totiž už s dluhy , ne teda že sázek, ale že rozhazoval, se mnou všechny splatil pak si udělal nové, podle mě ty dluhy zamazli refinancování hypotéky(nízký úrok a nasobne vyšší ohodnocení)

romanovic
4. led 2024

Moj sused, velmi znamy futbalista, do toho tiez silno spadol. Prehral vsetko co kedy zarobil (bol roky v zahranici), dokonca vybral synove uspory, rozbil mu prasiatko, vypli mu telefon, nemal zaplatene odvody. Ked to prasklo, tiez sluboval hory-doly, ale nedodrzal. Nakoniec vsetky dlhy vyplatili jeho rodicia, zena ho opustila po opakovanom klamstve a doteraz zije sam. Byt a vsetko mu platia zamozni rodicia a on sa roky len tak tmoli.
Zial, je to zavislost a doporucujem odstrihnut od vsetkych kariet, jeho vyplatu na tvoj ucet, ziadne bezhotovostne peniaze a hlavne nastup na liecenie.

nabertekurz
8. led 2024

@hanka225 Dobrý den, mrzí mě, že si procházíte životní zkušeností, kdy se Váš manžel potýká s hazardním hraním. Z Vašeho vzkazu mi připadá, že se potýkáte s kolotočem slibů a opětovného vracení se k hraní. U každého hazardního hráče záleží převážně na jeho vnitřní motivaci, zda zvládne abstinovat od hazardního hraní, a zda to zvládne sám nebo za pomocí odborníka. Jak zde zmínily některé uživatelky, Váš manžel může využít zápis do rejstříku vyloučených osob (RVO). Z rejstříku se nelze vypsat po dobu jednoho roku. Žádost o zápis je třeba podepsat a nechat úředně ověřit (na poště) osobou, která o zápis žádá (v tomto případě Váš manžel). Pak je žádost třeba odeslat poštou na ministerstvo financí. Žádatel může využít i odeslání žádosti přes svou datovou schránku bez nutnosti ověření podpisu. Bude mu pak zamezeno podávat sázky u českých poskytovatelů. Můžete svému muži také poradit, aby si stáhl aplikaci Betblocker, která blokuje hazardní obsah. Existují také odborníci, které může navštívit, konzultace mohou být i ambulantní – existují i varianty bezplatné a anonymní. Toto je několik pomůcek, které se dají použít. Pokud byste chtěla, můžeme možnosti probrat podrobněji.
Říkám si, jak vaše situace pokračuje od napsání tohoto dotazu? Napadá mě, jak se asi cítíte?
Helena Naberte kurz - linka pomoci hráčům hazardních her a jejich blízkým 777477877.

nabertekurz
Autor odpověď smazal
Zobraz
vodatecesama
15. led 2024

@hanka225 Ach jo. Také se podělím o svou zkušenost a názor. Přítel sázel už v době, kdy jsem jej poznala. Nevěděla jsem to. Pak jsem si vůbec nepřipouštěla, jak vážný problém ve vztahu to je. Začaly se ztrácet peníze, postupem času jsem přišla o všechny svoje záložní peníze, abych pokryla jeho průsery, zaplatila hypotéku, energie....kolik slz, proseb, slibů...a víš co? Kecy, kecy, kecy. Vždycky dobrý na chvíli. Gambling je nemoc. A je potřeba se léčit. Kecy, že to zvládne sám. Typická věta "neboj, mám to pod kontrolou" ... Nejhorší je, že tohle si musí uvědomit on sám. Že je to špatně, že to nechce. Je to v hlavě. Pokud jej budeš nutit a dávat mu nůž na krk, může se stát, že se léčit půjde, ale ne kvůli sobě. A to je otázka času, kdy to zas bouchne....No a já? utekla jsem. Bolelo to, ale to bylo jediné, co jsem mohla udělat, abych zachránila sama sebe. A syna. Mám nový vztah, úžasného muže, kterému můžu věřit a připadám si jak ve snu. Tohle mě na tom vztahu drtilo nejvíc - ta nejistota. Ze které strany to zas přijde. Moje rada je - mysli hlavně sama na sebe a na děti. Já to obrečela, že mu beru tátu, ale pak jsem si řekla, že přeci nechci, aby můj syn žil v tom, že lhaní je norma. Držím ti palce.