Manžel se mnou odmítá spát
Můj sen skončil:(
Mám(?)"ideálního" muže.Nakupuje,o víkendech vaří, vše zařizuje,chodí do práce, nekouří do hospody nechodí,stará se vzorně o dceru a vlastně i o mě ALE...
Včera jsem manželovi oznámila,že mám ovulaci a měli bychom se posnažit.Jenže on byl v posteli netečnej a co víc ani nedospěl k vrcholu.Bylo mi na nic a zeptala se proč se mnou nespí a proč to bojkotuje.Prý je vše v pořádku a nemám to hrotit a nemá mi k tomu co říct ..To těžko povídám.Neni to jen dnes ale už delší dobu a ptám se zda má milenku.Prý ne kde by na ni vzal čas když se stará o nás.(Vyznělo mi to v tu dobu jako výčitka).Tak se ho ptám znovu proč a on začal že nebude skákat jak já pískám a že když mě jednou neoplodní tak prý je všechno špatně!...Mám tomu prý nechat volný průběh. Ppvídám jak tomu mám nechat volný průběh když ty sám nezačneš? Ptám se zda chce druhé dítě a on že ano.Říkám mu že to tedy nechápu,že si ho sama neudělám a zase jsem slyšela- nemám ti na to co říct...Prý se mám zamyslet sama nad sebou.Ale v čem ptám se.Nemá mi k tomu co říct.Pak mi řekl,že co bych po 9 letech očekávala a že jsme spolu nespali 3 roky a teď jsem si dupla a že prý bude jenom po mým...Ptám se ho proč tedy během těch tří let někdy nezačal on sám - bez odpovědí.Snažila jsem se jenom zjistit pravdu a on mi řekne,že jsem si ho neměla brát a že pokud v tom budu šťourat bude to prý jenom horší a spát se mnou nebude vůbec...A tak jsem mu řekla,že si myslím že druhé dítě nechce a že kdybych to měla nechat být,tak nemáme ani Anežku.A to byla poslední kapka.
Vůbec tomu nerozumím. Ještě v listopadu po potratu tvrdil že se můžeme snažit dál a teď? Když jsem měla minulý rok od dr potvrzenou ovulaci šel se vysprchovat a čekal na mě v posteli a teď?Chce se mnou dítě a nechce se mnou spát? Bohužel jsem si téměř jistá že on nikdy nepřijde,že se chce pomilovat a já po včerejšku už asi nemám ani odvahu...Je to trest za ty 3 roky nesexu? Proč se tedy nesnažil on ( jsme spolu skoro 9 let a snažil se jen 3×)? Mám tolik otázek a tolik nezodpovědných odpovědí na které nikdy nebudu znát odpověď.
Strašně jsem nesnášela jeho bývalou manželku.Myslela jsem si,že když ho podváděla a on je nechytal,tak ho to nějak poznamenalo.Jenže dnes se ptám jestli můj manžel nebyl ten důvod proč si našla milence...
V noci jsem téměř nespala,jen brečela a přemýšlela.Jsem na dně.Nešťastná,zklamaná,rozcupována,nasraná a nepochopena.Vůbec netuším co bude a co mám dělat???
Tak strašně si přeju druhého potomka a...hrozně Vám teď závidím že máte ty klasické typy mužů se svými potřebami a touhami.
Myslela jsem,že když jsem jeho žena,( a teď nemyslím jen na papíře),že budu první kdo se dozví o jeho " problémech" ale vždy se je dozvím až po vyřešení ( jeho mononukleóza) nebo jen proto že bych se to dozvěděla ( onemocnění jeho otce- říkám ti to jen proto,že by ses to stejně dozvěděla) .Když jsem se ho zeptala zda mě má rád řekl jen ať se neptám.Že prý se snad nemáme špatně...Občas se chová jako by Anežka nebyla moje dcera a já jenom její vychovatelka.I tu výpověď v práci jsem podala,protože on mi nedovolil se tam vrátit..došlo to tak daleko,že mi i říká co mám uvařit..
Tolik to všechno bolí holky a o to víc,že nemám komu to říct.Rodiče si myslí,že máme ideální vztah a manželství.a teď tohle..
:(:(:(
Máte radu?:(:(:(
Moc se omlouvám,muselo to ze mě ven...
Takže buď manželovi vadí, že jsi tak nesamostatná. A třeba mu to došlo až po nějaké době. A nebo do něj třeba začal někdo rýpat v práci - to mnohdy bývá - vidí třeba, jak to funguje jinde a najednou člověku dojde, že u něj doma není něco v pořádku. A nebo Tě prostě chce mít takto nesamostatnou, odkázanou na jeho osobě, nevěří Ti, že by si něco zvládla, má Tě prostě za hloupou. A nečeká od Tebe žádné vzdory, názory. A nebo je gay a přes Tebe si jen plní nějaké svoje potřeby.
Píšeš, že on odmítl najít hlídání pro dceru. A proč ho nenajdeš Ty? Proč si nedupneš? Co by se pak dělo?
Nezlob se prosím, ale to, co popisuješ v posledním příspěvku je přesně moje noční můra, jak nechci dopadnout. Co vlastně celé dny děláš, máš nějaké koníčky? Máš v okolí přátele? Kolik je dceři? Na mě to působí tak, že sedět celý den doma někde na vesnici, ani nejít nakoupit, nikam nejezdit... Tak si s manželem nemám za dva dny ani co říct. Co třeba děláte spolu po večerech, o víkendech? Co děláš ty, když je manžel v práci, pak nakoupí, něco povyřizuje a pomůže ti s domácností? A jak si to celé vlastně představuje manžel? Že si pořídíte další dítě a pak budeš zase doma až do důchodu, když tě nechce pustit do práce? Nevzal si toho na sebe prostě moc a potřebuje z toho únavného stereotypu chvilku vypadnout? Nečeká třeba od tebe nějakou iniciativu, jako práci z domu nebo něco vyřízeného místo něj?
Tohle je na dlouhou debatu mezi vámi dvěma. Těžko tu někdo správně odhadne, co se mezi vámi stalo. Na mě to působí tak, že on se ti opravdu musí přizpůsobovat. Když jsi nechtěla sex, tak nebyl. A teď ho najednou chceš a vyžaduješ ho asi docela dost a pro něj opravdu musí být těžké se v tom všem přeorientovat z toho "teď ne" na "teď ano a hned". Takhle to asi nefunguje... Tipuju, že na to prostě jdeš blbě - jestli on přijde domů a ty mu řekneš, že dneska máš ovulaci a oznámíš mu, že bude sex, tak se nedivím, že nic není. Trochu polev, navoďte správnou atmosféru, vykašli se na ovulaci aspoň po dobu, kdy si to trochu vyříkáte mezi sebou a zase začnete v posteli normálněji fungovat.
Omlouvam se za uprimnost, ale ja takove pary jako vy opravdu nechapu. Hlavne tebe nechapu ... od zacatku ve vasem vztahu neni naprosto zadna vasen, nedokazete se spolu bavit o tak zakladni veci jako je sex, partner ti neprojevuje jakoukoli naklonnost, neni schopen s tebou spat nebo ti aspon rict, ze te miluje a ty si s nim udelas dite, vezmes si ho, das vypoved aby ses na nem stala jeste vic zavisla a jeste bys sla klidne do druheho ditete? Mam pocit, ze jsem z jine planety. 😨😨😨😨
Nerikam, ze je sex vsechno, ale pokud nejste oba asexualni ( a i tom je treba si promluvit), tak je to normalni cast vztahu. To je jako kdyby k nam prisel exekutor a ja se manzela ani nezeptala, jestli nema dluhy.
Najdi si proboha praci, at az se prijde na to, ze manzel je gay nebo ti dojde, ze te nemiluje a nikdy nemiloval, nezustanes aspon totalne nezaopatrena.
Ahoj, urcite to neni lehka situace, ale verim, ze vse se da resit. Trosicku "problem" vidim v tom, ze manzel uz od zacatku nemel moc "elan" co se tyce sexu, po letech se to vetsinou jen zhorsuje. Urcite bych jej do niceho netlacila, ale musite vymyslet zpusob, jak se o tom bavit. Je potreba, aby manzel vedel, ze toto tema je pro tebe nesmirne dulezite. Popros jej, at ti nejak sdeli, treba i napise, neco vic, co by chtel, jak se citi, co mu vadi... V prime komunikaci s nim pak pouzivej casto "Ja to citim tak a tak...", "Mne to ublizuje...", namisto "Ty...". At vi, ze mluvis o svych pocitech a ze na nej netlacis. Jinak sama asi citis, ze druhe miminko bez partnerskeho vztahu/sexu nepujde (neni to dobre ani pro to miminko, aby "vzniklo" tak nejak natruc a do neharmonickeho vztahu), tak moc drzim pesti, at s manzelem tohle rozlousknete. Urcite to pujde!
Pokud jsem to spočítala dobře, tak Vaší dcerce ještě ani nejsou 3 roky. Takže jste na rodičovské. Před rodičovskou jste nepracovala, když nepobíráte RP? Je celkem očekávatelné, že Vám takto malé dítě nevezmou do školky. V jiné diskuzi píšete, že jste do více než 33 dítě nechtěla a nedokázala si jej představit. Nemohl si Vás manžel najít právě z toho důvodu? Má dítě z předchozího manželství? Jak jste se seznámili? Měla jste před ním vížnou známost? To není výslech,a le třeba v tom je ten zakopaný pes 😉
@jujatko
RP Jsem už vyčerpala...
Dítě jiné nemá... já měla vážné známosti a on děvče,které tragicky zahynulo,mnohem starší paní a pak podvádějicí manželku...seznámili jsme se při sportu a děti chtěl stejně jako já.Jen jsem chtěla vyčkat a nepořizovat si potomka hned.
Dost mě mrzí jak mi tady furt předhazujete ty ovulační dny.Možná jsem to blbě řekla,ale před pár měsíci mu to nevadilo a situace okolo byla stejná.Stejně tak problém přetrvával í mimo tyto dny a mimo počínající snahu o dítě.A to že jsme spolu nespali tak dlouho? Problém přece není jenom na mojí straně.Je tu i on a on také nic neudělal.A upřímně taky by Vás nebavilo furt se doprošovat,ale mít a zažít ten pocit že o Vás chlap stojí.Jenže to se u nás neděje a nedělo.
A pokud máte pocit,že když jsem doma tak nic nedělám,to je pro mě dost smutné.Každá matka mi aspoň dá trochu za pravdu,že je to náročné období.Uklidit,uvařit,vyprat,vyžehli,starat se o dceru,hrát si s ní,procházky...Už nemám sílu se ospravedlňovat.Nejsem dokonalá.Jsem obyčejná žena co se snažila najít porozumění,rady a zkušenosti Vás všech.Děkuji za ně i za ty,které "prohloubily bolest a ranily"
@baris http://www.mojecestina.cz/article/2009072305-ho... snažím se ti jenom pomoct 🙂
@moxha chlap po tobe vzdycky zacne touzit ( teda z 98%), kdyz zacnes byt vic nedostupna 🙂 Taky bych nechtela spat s chlapem, co by byl submisivni, utapnutej, bez sebevedomi. Je to porad jen a jen o tech zakladnich zivocisnych vecech....ale zase pokud to mezi vama nikdy tak nebylo, tezko to tedka najdete
a musim se te zastat, v tom, ze i kdyz je clovek "jen" doma, tak ty prace je porad dost a skoro nikdo to nevidi a bere jako automatiku, ze?
@moxha jde o to, abyste se vy dva snesli. Tady te nikdo chapat nemusi, ale partner by mel. Podle mne je chyba ve vasi komunikaci a mozna v rozdilnosti povah. Jednoho neco stve, druheho taky. Kdyz neudelate kompromis oba, casem muzete leda jit od sebe. Takze moje rada je nedohadovat se, neobvinovat druheho, neobhajovat se a uprimne si promluvit, co dal. Zkusit pochopit toho druheho a vysvetlit mu logicky, proc mi neco ublizuje, co mam za pocity. Ne vycitat, ale vysvetlit.
@moxha jeste mne napadlo, ze by se melo zjistit, jak je to s tou zivotni pojistkou. Pribuzny meho partnera se dostal do velkych dluhu a jeho zena pak nasla pri uklidu pod matraci vice smluv o zivotnim pojisteni, uzavrenych tehoz dne, takze ji bylo jase, o cem uvazoval. Nechces se treba sverit jeho rodicum? Jestli nevi, o co jde? Zdravi, finance.....nebo se s nima nebo jeho kamaradama pobavit, co se s nim deje a jaky byl nez jste se poznaly. Treba ho poznamenaly i predchozi vztahy, kdo vi. A treba o nic nejde a jen chce pro pripad nouze zabezpecit rodinu.
@moxha heled jasné ze to nemáš snadný ale důležité je jak z toho ven. Já bych teď s dítětem pockala a dala nebo se snažila dat doporadku vztah.... dle veku samozřejmě pokud ti je 40 tak dost těžko budeš čekat na další mimi.... ale ! Tím ze na začátku nic neřekl ohledně ovulace jakoze mu to nevadilo - neřekl to nahlas ale to každého odradí..... takže za mě víc o sebe dbát a doma nevycitat a teď chvíli nic neresit ale fakt nic..... třeba už toho řešení má taky plný zuby má dojem žen pomaha stará se a přijde domu a ty jsi nespokojena.... a jak jsem psala nahoře - chlap nebude mít chuť na sex když mu jakoze domluvis. Já bych se neponizovala nedolejzala ale nechala ho být a dbala o sebe. Buď jako jeho kamaradka a nic po něm nechtěj a nevycitej a nic neřeš - půl roku nebo rok to Nechej být...nedělala bych naschvaly abych se malovala a dělala tajemnou a pak sla s kamoskou to vůbec - když někde půjde narovinu řekni Heled zasla bych s Lenkou na kafe pohlidas malou? Kdy se ti to hodi?? Nebo začnu chodit jednou tydne plavat to ze jsem doma mi už leze na hlavu.... a někdy proste vypadni sama ale bez naschvalu. Buď jako jeho nej kamoska a nic po něm nechtěj a pokud časem za nějakou dobu začne se sexem tak to hlavně nehodnot - to jsem rada ze jsi začal no konečně nebo no a pak ze to nejde atp proste to nekomentuj a nech to fakt na něm.... udělej doma atmosféru nikoliv na sex ale na přátelství a spolupráci a buď na nej občas milá a nic po něm nechtěj.....
Nejprve musíte uzdravit vás vztah pak ať bych sla do dalšího dítěte..... možná na něho kde i krize středního veku - má dojem zda tohle je v životě vše, doma žena se kterou si nerozumí, sex na povel kvůli decku a on evidentně není spokojený..... a je jedno kde je vinná zda u něho ze se nesnažil nebo u tebe ze jsi byla unavená ....proste je problém a cílem je ho vyřešit ať se vám dobre žije... není podstatně ze za to muže on nebo ty..../
@moxha Ahoj, v prvé řadě ti držím palce, aby se podařilo rozlousknout, kde je u vás zakopaný pes. Celé to na mě působí dost zvláštně, jako by ve hře byla nějaká 13. komnata, o které se nemluví. Nebyl by manžel ochoten jít na partnerskou terapii? Možná by se povedlo to za přítomnosti 3. nezúčastněné osoby lépe rozkrýt.
To, že jsi doma a nechodíš do práce, je podle mě věc, do které nikomu nic není. Pokud to vám OBĚMA vyhovuje a jste finančně v pohodě... Co by za to spousta ženských dala, kdyby je chlap zabezpečil. Ale nesmí pak používat finance jako mocenský nástroj.
Myslím, že ale pro většinu chlapů je přitažlivá žena, která je sebevědomá, má vlastní zájmy, koníčky, kamarády. Taková, která má vlastní názor a někdy si i dupne. Chápu, že je někdy únavné být pořád jen s dítětem, ale možná bys načerpala větší vnitřní sílu, kdyby ses dokázala postavit na vlastní nohy. A byla tak pro něj ve výsledku i přitažlivější, "nedostupnější."
Co se týče toho sexu, myslím, že by bylo fajn nejdřív resuscitovat váš sexuální život jako takový... nemyslet na ovulace a cyklus. Jet někam jen ve 2 na víkend, třeba do wellnessu, trochu si odpočinout a užít si jen čas strávený ve 2. Sex z povinnosti si vůbec nedokážu představit, upřímně docela chápu, že se ani neudělal...
Držím palce.
A nepripada si jen jako darce spermatu? 3 roky nic a ani vam to nechybi a jak je potreba makat na diteti, tak to jde..ja bych s chlapem na just nespala za takove situace
A třeba se fakt nic světobornýho neděje, jenom byl unavený, neměl svůj den a tak ti řekl, že to nemáš hrotit. Třeba má prostě jenom špatné období v práci nebo takovéto "nic moc" období - nic ho nebaví, netěší, takový ten zimní splín, pořád tma, pořád něco musí a teď s mu řekla, že musí fungovat i v posteli. To, že se chtěl snažit o dítě v říjnu, nebo kdys to psala, neznamená, že se nemohlo od té doby něco změnit - cítí nejistotu, nebo nějaký problém v práci, s financemi, nebo se mu zrovna jen nechce mít další dítě. "Ovulace" není "abrakadabra", manželství by mělo fungovat normálně dál, zadaří se jindy, nestavěj na touze po dítěti svůj svět. 😔Každopádně tady se dozvíš ledacos, ale reálně to stejně je na tobě a manželovi, jak se k situaci postavíte.
Chápu že se tak asi cítí.Jen nedokážu pochopit proč se tedy po porodu dcery nepokusil o intimní sblížení.Já bych se určitě nebránila.Nikdy bych tohle neřešila kdybychom spolu pravidelně spali a věděla bych,že k tomu dojde z jeho vůle.Jenže to se neděje a nedělo.Proč se shodneme na společném potomku,ale už mu nedokážeme jít naproti?Nejsem taková a ani jsem to neudělala,že bych mu hned po příchodu domů oznámila že mám ovulaci a musí být sex.Strašně dlouho jsem se k tomu odhodlávala a pak jsem mu jen řekla,že včera a dnes bude ovulace a že Bychom se měli,a ne musíme,posnažit.Kromtoho je dospělý a stačilo říct .Dnes nemám chuť,nechci...Když jsem s ním nespala bylo to špatně,když s ním spím teď je to taky špatně. Už nejsem ve věku kdy bych chtěla a mohla dovolit si čekat a taky nechci aby byl mezi dětmi velký věkový rozdíl.
@moxha každopádně vím ze nechceš čekat a ze je ti i trapny říct to jinak - ze se teď hodím už sex protože by sis připadala ze dolejzas...
A před narozením dcery jak jste vycházeli?? Jak jsi s nim byla spokojena jako s partnerem?? Aby fakt neměl pocit ze jeho jediný úkol je dat sperma ... jak jste spolu chodili dlouho??
Hlavně před nim nebrec to situaci vždy jen zhorší
U porodu byl,ale že by plakal nebo tak to ne.Ani v těhotenství mi nešahal na bříško.Tím ale nechci a vůbec to tak není že by dceru nemiloval.Naopak on je ten co dceru rozmazluje a já musím být ta přísná. A postava se mi změnila.Nejsem hubená.
Chtěla jsem napsat že nejsem hubená.Zůstalo mi 7 kilo.Ale on taky není hubený a nijak mu to nevyčítám...Jako s partnerem jsem s ním velmi spokojená,moc ho miluji a velmi si ho vážím
Dcera se nám narodila po 6 letech chozeni
@moxha protože pokusné takový byl i před otehotnenim tak těžko po něm chtít aby byl jiný..... a někdo i když to jsou výjimky tak proste na sex není... raději kuti v dílně a má koníčky a do toho je zábrany a zajímá ho to víc než sex .... a neznamená to ze by meľ´problém s tebou...

@baris https://cs.wikipedia.org/wiki/Vina