Manžela nesnáším. Je poradna pro vztahy řešením?
Jsme spolu 5 let, mame dvě děti, hypotéku. On je stelesnenim dokonalosti o děti se postará, doma opraví a udělá úplně vše. Je OSVČ, takže do večera pryč. ALE já ho úplně fyzicky nesnáším, při každé příležitosti mi predhodi kde by jsi našla lepšího. Chybí mu špetka pokory. V práci ho všichni obdivujou jakej je úžasnej a skvělej . Opravil celej barak.
Nejhorší je sex, začalo to už po svatbě, kdy mi udělal scénu ze se mi nechtělo. To se pak několikrát opakovalo. Hádáme se vlastně jen kvůli tomu, už byla řeč i o rozvodu. Já se do sexu s ním musím doslova nutit. Málokdy z toho něco mám. Chci mít ale klid doma tak mu prostě podrzim .
Přemýšlím o poradně, ale nevím jestli mi s tím někdo pomuze
Zkuste mi poradit co s tim
Hele, tohle má tuším i diagnózu, narcismus. Je problém žít a přežít s narcistou. Takže určitě to probrat s psychologem - nejspíše budeš mít docela pošramocené sebevědomí, jak mi to tak zní. A možná si tě vybral právě proto, že jsi ho obdivovala, jak je skvělý a to mu dávalo ještě větší pocit skvělosti (znáš film Kosmopes a Turbokočka? já jak tohle píšu, tak se mi vybavují scény z toho filmu právě na téma "jak jsem skvělý" ... je to kreslený, mrkni s dětma 🙂 ).
bože můj, to je síla.
poradna... půjde tam s tebou? (podle mě ne, z toho náčrtu, co si napsala), jenže bez něj to nemá cenu, bych řekla.
vztah jako svěrací kazajka, nebo past... tak jak to teď máš, jak to vidíš za rok, pět let? umíš si to reálně představit, že aby byl doma klid, tak mu vyhovíš a popřeš sebe sama?
@verus2018 to nerikej, není dobrý bejt v životě sám...pauza určitě dobrá na dořešení minulosti, ale on není jedinej muzskej na světě, podle kterýho bys měla dělat mustry, venku je spousta super chlapů, co by pro dobrou ženskou udělali cokoliv. Kazda situace má řešení, hypoteka a rodina na druhý straně republiky taky, clověk se jenom nesmí bát udělat ten krok do neznáma, to je ta nejtěžší věc, větsinu lidí ve drží ve sračkách jenom ten jedinej krok k tomu se prestat bát, bude cajk, jestli to opravdu chceš
Kde bys našla lepšího? Třeba na seznamce. To bych mu řekla, kdyby začal takhle blbě breptat.
Terapii doporučuji, srovnáš si hodnoty, když nebude chtít jít na terapii, jasná známka toho, že se nechce měnit a pracovat na vztahu, chce jen, abys držela hubu a krok.
@levandule_k to on asi pujde
@verus2018 já bych mu to zkusila říct i za cenu scény protože on evidentně nevidí, co ti vadí... chlapovi je potřeba to říct na plnou hubu 😉 a hlavně začni pracovat na sobě, na svém sebevědomí a sebeúctě.. a jestli by do poradny šel, tak alespoň nějaká známka toho, že na tom chce pracovat je vlastně fajn
zkuste tu terapii, párovou
uvidíš, třeba ten fyzický odpor dostane odpověď, pokud ji teda už neznáš ty sama
nezávidím ti takový život, musí to být vyčerpávající
druhým řešením je rozvod, ostatní věci naberou rychlý spád, jako majetek, péče o děti...
@verus2018 Tak třeba na terapii přijdete na to, že se to dá opravit, nebo naopak ne a rozejdete se aspoň trochu kultivovaně.
@levandule_k kultivované určitě ne, je to rapl, jak by na to přišlo, začne pálit mosty
Ste spolu pět let a už máte dvě děti,není to jen tom že na tebe nemá dost času?že se cítíš sama? Jako zase píšeš že o děti se postará ,doma vše opraví a udělá, tak co dělá špatně?
A než ste měli děti tak sex tak často nechtěl?

Poradnu určitě zkus. Jaké byly důvody toho, že jste se dali dohromady? Proč ses zamilovala? A proč on? Někdy život, jeho tempo, 2 děti za 5 let, dům, náročná práce vztah semelou a jde do kytek, i když by opravit šel. A nějak super se mi nezdá, když tě ponižuje.