Můj porod nebyl asi pro manžela důležitý
Ahojky děvčata. Chci jen abyste mi pověděli jestli je to normální nebo jsem jen cíťa. Manželova sestra čekala první vytoužené miminko. Všechno probíhalo tak jak má, ale chlapeček se nechtěl stále otočit. Když jí ve 37tt řekli že bude muset na císaře, ale při celkovém uspání tak z toho byla trošku neštastná. Uklidnovala jsem jí že to bude v pořádku, že kdyby to přece jen trošičku šlo tak by jí nechali rodit přirozenou cestou. Byla s tím smířená a sama potom říkala že to bude lepší nic neucítí a hned jak se probudí tak u ní bude manža s malym. Měla termín určen, ale nervičky zapracovali a stahy začali dříve udělali jí akutní císař. Ten den kdy jí vezli do porodnice jsme byli s manželem natěšení až přijde zpráva že je malý na světe. Dokola jsme říkali naší dvouleté dcerce, že bude mít kamaráda na hraní a v tom mi manžel řekl, že když jsem rodila naší dcerku tak to neprožíval tolik jako sestry porod. Chápu je to jeho malá sestřička( mají spolu nádherný vztah). Trošku mě to zamrzelo, ale nechala jsem to být. Jenže teď jsou malému už 3 měsíce a včera se bavili se švagrem o dětech manžel mu řekl, že nebyl takhle nervozní a natěšenej ani když jsem rodila já. Že já jsem silná dost a věděl, že to bude dobrý tak to bral jako skoro samozřejmost že rodim naši dcerku. A aby toho nebylo málo tak řekl, že si vlastně i jejich svatbu užil víc než vlastní. Neřešim to, ale štve mě to. Co byste si mysleli vy kdyby tohle váš muž řekl? Bojim se , že když se s ním o tom začnu bavit tak ze mě udělá akorát tak histerku.
a nenapadlo te, ze prave tvůj porod v nem nechal tak hlubokou stopu, ze ho ted dokaze prozit uplne jinak?
.. ale zase holky přiznejme si ,že ti chlapi jsou fakt na přesdržku , že to takhle řeknou i před tou dotyčnou ženskou 😀 vyliskat 😀
nečetla jsem příspěvky, ale možná to manžel myslel tak, že cizí porod i svatba jsou lepší v tom, že ho zbavují pocitu odpovědnosti, aby to dobře dopadlo, aby byl silný a podpořil tě, takže je uvolněnej a víc si to užívá, porod vlastního dítěte je nápor na psychiku, kór na mužský, tak si to tak neber, chlapi každou chvíli plácnou kdejakou blbost, ani si neuvědomí, že by to ženu mohlo ranit...prostě nepřemýšlí, nepoužívají mozek (většinou)
já když jsem nemocná, tak potřebuju slyšet od manžela, že to bude dobrý, ale on tvrdí, že mi to nemůže říct, protože neví,jestli to bude dobrý, tak aby nesliboval něco, co nemůže splnit 😝 😝 😝 😝
Mě jen napadlo... Nemá třeba vůči sestře ,,ochranitelský" vztah? Sama píšeš, že mají nádherný vztah, třeba ho rodiče vedli k tomu, že je to jeho malá sestřička a musí ji jakožto starší bratr chránit. A pokud je k tomu hodný člověk, empatický, citlivý, tak to asi bere poctivě. Sestru zná od mala, tebe asi poznal jako ,,hotovou" ženu, vyspělou a silnou, tak to asi jen správně nevyhodnotil a má za to, že silnější ženy zvládnou všechno... Asi by mě zamrzelo, kdyby mi tohle přítel řekl, ale není nic jednoduššího než si s ním o tom v klidu promluvit, že tě to prostě ranilo, jak to myslel a že tebe mrzí, že si myslí, že jsi silná, tak proto dle něj nepotřebuješ podporu... Určitě to nemyslel špatně 🙂 Hlavně spolu MLUVIT, MLUVIT, MLUVIT!!!! 🙂
Tak jsem mu to dnes v klidu rekla. Ze me zamrzelo co rekl. Povedel mi na to ze u me to bral jako pohodu protoze vi ze jsem silna a vedel ze to zvladnu. Taky jsem mu rekla ze ja tu podporu taky chtela. Ze se silna mozna zdam ale je to jinak. Mozna jsem mu to mela rict ze potrebuju aby mi byl oporou, ale myslim ze tohle by mela byt skoro samozrejmost. Sli jsme do toho spolu. Temer mi to vycetl.
@vaneskamisa nevidim na tom nic divného. já jsem taky na sestřiné svatbě byla nervózní víc než na svojí, cizí svatbu si logicky lidi užijí víc protože se třeba nemusí o nic starat, dopředu zařizovat a nejsou tam "ti njedůležitější. jestli jste měla těhotenství a porod bez komplikací a dřív než švagrová, tak proč by to váš manžel nemusel víc prožívat u ní. navíc už o možných problémech věděl víc než u prvního těhotenství v rodině, takže měl mít z čeho obavy.
@vaneskamisa Nikdy nepřemýšlej tak, že co je samozřejmost pro tebe, je samozřejmost i pro druhé 🙂 A nemyslím to nijak špatně, ale prostě každý člověk je povahově jiný a každý jinak přemýšlí. Musíš mu dát možnost, pochopit a poznat, co by sis přála. Nemůžeš spoléhat na to, že ti to vyčte z hlavy. Nikdo neumí číst myšlenky a troufám si říct, že chlapi už vůbec ne 😀 Partner je od toho, aby nás podporoval, jenže to může těžko, když neví jestli má nebo nemá. Vem si to tak, že jiná žena s jinou povahou než jsi ty, by partnerovi třeba naopak vyčetla jeho starost nebo třeba, že ji podceňuje, hold my ženy taky nejsme zrovna jednoduché stvoření 🙂 Proto píšu, že nejdůležitější je pořád ve vztahu spolu mluvit. Komunikace dneska strašně vázne a pak to dopadá, že se lidi často rozchází nebo se hádají proto, že spolu neumí mluvit. Nevím proč... Stydí se? Je jim to trapné? Mají hrdost? Cítí se být zranitelní? Před kým jiným můžeme dát najevo, jací opravdu jsme a co chceme a potřebujeme, když ne před partnery, kteří žijí po našem boku?? Život mě naučil neočekávat, protože pak nejsem aspoň zklamaná 😉 Takže neočekávej, že bude manžel hádat, co zrovna potřebuješ, řekni mu to 🙂
@vaneskamisa Chapu, že to co řekl, tak zamrzí. Ale možná je zbytečné se v tom pitvat, pokud Váš vztah jinak funguje pěkně. Věřím, že vás i dceru miluje a prožívá ty věci jinak, třeba i víc uvnitř. Kdežto u sestry se ho to týká vlastně okrajově a proto tam dokáže projevovat otevřenější pocity.
Dovolím si tu dát dvě dohody ze 4 dohod (pokud neznáte doporučuju knihu nebo div.představení)
Druhá dohoda: Neberte si nic osobně
Třetí dohoda: Nevytvářejte si žádné domněnky
Když se člověk tímhle řídí, tak se mu snáz žije.
Držím pěsti, aby se to zase dalo dokupy 😉
@dizi @tomici taky jsem si vzpomněla na Čtyři dohody. Napřiklad na pravidlo: když něčemu nerozumíš, zeptej se. a jak tam mluví o tom, že člověk si často myslí, že když ho má druhý rád, tak ví, co chci. Místo toho, aby to řekl nahlas. a pak vznikají nedorozumění.
@victress tak to s tvojim mužem souhlasím, jak ti může říct, že to bude v pořádku, když neví? To mi řekla moje mamka, když jsem měla problémy v těhotenství, že to bude dobrý. Přitom v podstatě nic nevěděla, mně to přišlo jen jako plané utěšování, naprosto zbytečné.
no mě třeba mrzelo po prvním porodu, že jsem měla slíbenou velkou čokoládu, kytku a nakonec jsem dostala prd, při druhém přijel pro mě pozdě do porodnice když jsem měla jít domů, měl najednou času dost, ostatní maminky už byly dávno doma, už jim uklízely i postele a já tam furt tvrdla ☹ ale jinak ho musím pochválit, sem tam se holt stane nebo řekne co nemá je lepší to hodit za hlavu a nedělat si s tím starosti, píšeš, že u tebe ví, že si víc silná a tak to zvládneš lépe, takže to je spíše kompliment a co se týče svatby mám to tak také, vlastní svatbu jsem si moc neužila, nervy, starosti a nakonec to nebylo takové jak jsem čekala, loni na svatbě kamaráda to bylo jiné, člověk je v klidu a může se nerušeně bavit, je to možná blbé to takhle říct, ale nakonec je možná lepší jít na cizí svatbu než mít tu svou
A nemůže to být tím, že když vy už máte dítě, tak teprve pochopil, jak je zrození nového človíčka velká věc? Takže to teď u sestry prožívá víc, protože už ví, co to obnáší? A asi teda je to pro něj něco jiného, když rodí jeho "malá sestřička". Já bych si to nebrala tak osobně 😉
@vaneskamisa No já si také užívala svatby svých bratrů také víc, nebyl to pro mne takový pres ,-) Nebylo nutné se extra věnovat ostatním hostům, pořád něco řešit, prostě jsme se s mužem dobře bavili a bylo to fajn. Oba bratry jsem obrečela, přestože obě švagrové jsou super. Prostě emoce, no... Tou naší jsem se doslova prosmála.
A porody? Ber to tak, že u jeho sestry to byl průšvih, mohlo jít o život. U vás měl "jistotu" (i když tu nemáš nikdy), že je vše ok...
Nehledej za tím něco "něco".
Prostě v tobě má jistoty a je mu s tebou dobře, důvěřuje ti.
@vaneskamisa Mozna je to tim ze my pro ty nase chlapy delame prvni posledni a oni si pak nektere veci vubec neuvedomuji a vse berou jako samozrejmost 🙂.To me,kdyby mi to nakonec vycetl-brecela bych jako krava 😀 😀. c
Mě by to taky určitě mrzelo, ale sama jsem teď v říjnu prožívala porod mé "malé " sestřičky a můžu říct, že i její svatbu jsem probrečela jako svědek a na vlastní ani slzu. Oni to chlapy neumí moc zaobalit, nemyslím si, že by to vase neprozival, jen opravdu jako hlavní aktér si to nevychutnal...
Souhlasím s @evulina77, že bych asi byla jízlivka, protože to dělám pořád, když mě něčím rozčílí.
@vaneskamisa Tohle fakt spíš zamrzí, na druhou stranu, když už to řekne nahlas, tak si nemyslí, že by ti to mohlo ublížit,a proto bys mu to měla říct, že tě to trochu zamrzelo.
já jsem cítlivá dost a tohle by mě asi mrzelo dost.A já se svou pusou bych mu to doma hned předhodila nejlepé s komentářem at se z nich třeba po a odstěhuje se k nim 🙂
@vaneskamisa - kdyby tohle řekl, tak bych si pomyslela, že mu to rychleji mluví, než myslí... 😅 Vysvětlila bych mu, že i pro mě byl porod asi tak stejně náročný jako vylézt na Mount Everest a že tím svým blábolením mě zraňuje. Chlapi jsou holt tupci a někdy jim to dojde, až když to na ně zařveš ?? Ale to, že to řekl, ještě neznamená, že si tě neváží, nebo že by tvůj porodní výkon měl za nic. Klidně bych ho něčím "sekla" a připoměla mu, že by to nemusel tak vehementně všude vypravovat, ty přece taky nikde nevypravuješ, že tvůj předešlý "vztah" byl v posteli lepší 😀 😀
@vaneskamisa precitlivela nejsi. Rozumim ti. Najednou sis pripadala menecenna nebo jak deb.l..s porodem segry vyvadi a u vas to bere jako samozrejmost.
Pochopila bych svatbu....to je fakt stres a aby bylo vse jak ma....navic nervozita ze jste hlavni akteri...neco nepoplest...ale porod???? Narozeni ditete?? Jako sorry ale jak tu nekdo psal,to je na prespusu....a vubec to otevrene rici...by me nasra.....a ze to byl cisar?? Porod klasicky kdy x hodin trpis je daleko horsi. To bych si s nim vyresila raz dva.
@vaneskamisa Z každé situace si můžeme vzít buď něco pozitivního nebo negativního. Často si vybíráme spíš to negativní. Ty si můžeš vybrat mezi tím, že Tě manžel považuje za silnou, odolnou... (Často po takovém hodnocení toužíme a přitom když ho slyšíme, vybereme si něco jiného...) nebo tím, že se o svou sestru "stará víc, než o Tebe". Rozumím Ti, že je Ti to líto. Ale Ty jsi ta, která jediná má tu moc rozhodnout, co si z toho sdělení vezmeš.

Ja jsem segrin porod taky prozivala vic než vlastní a jeji svatbu si vic užila😄. Nevidim na tom nic špatného. A taky se tyhle řeči prostě říkají. Neviděla bych v tom nic zásadního.