icon

Může dostat dítě do péče?

30. led 2021

Zdravím, včera jsem se s přítelem pohádali a máme mezi sebou už dlouhou dobu problémy. On na mě včera vybalil že pokud odejdu bude se semnou soudit o dceru (1 rok). Já bych odcházela z holým zadkem, jen pár vecmi. On má rodinu která by mu ve všem pomohla. Ja bych neměla ani na právníka. Myslíte že by mi ji soud mohl vzít? Jsem z toho dost nešťastná. Ještě bych dodala, že já byla ta která řekla že by ji mohl vidět kdy by chtěl a chtěla jsem najit bydlení i ve stejném městě aby si byli blízko. Docela mě to od něj ublížilo. Nedokážu si představit že bych o dceru přišla. 😭😭

Strana
z4
somalicats
31. led 2021

@hezz17 Tak nase holky si batuzky fakt nebali.

holkaokomodra
31. led 2021

@somalicats hura, jsem za podobne pripady moc rada, jako vazne. nikdy to neni cernobile bez debat, me spis toci prave pripady, kde to je fakt blbe a asi mam zrovna smulu, ale furt jich vidam vic nez tech prikladnych 😊❤️ a za vas tipuji, ze to chce dost inteligence, hlavne te emocni a prave spolknout vlastni ego pro blaho ditete, nebo deti, aby vam to fungovalo, coz teda dokaze fakt malokdo. klobouk dolu

somalicats
31. led 2021

@holkaokomodra Jo, o spolknuti vlastniho ega to bylo hodne. Ta stridavka byl u nas muj napad a musim rict, ze od te doby jsem od ex neslysela jedine slovo o tom, ze se o deti staram spatne (coz mi pred rozchodem rikal celkem casto). Naopak ted je vic nez ochotny k debatam ohledne deti, coz driv moc nebyl. A deti jsou vic v pohode, protoze uz nezijou v tom dusnu, co doma bylo. My si teda nastavili rezim stridani v kratsich intervalech, protoze jsme zjistili, ze vic nez 5 dnu u jednoho z nas bez kontaktu s druhym nedavaji, ale vychazi to na pomer 50:50, holkam je 7 a 4.

holkaokomodra
31. led 2021

@somalicats chichi, tak tatka taky konecne poznal co je pece na plny uvazek vid. v podstate, jste lidi, kteri dokazou vycitit potreby svych deti a oba se jim přizpůsobit. bezvadny v takovych pripadech proc ne. v mem nejblizsim okoli to je tak, ze v jednom pripade maminka se snazi o rezim, tatinek salamista to bojkotuje, kluci ve skole trpi tim, ze v dobu, kdy jsou u taty nenosi poradne ukoly a pomucky, pak to s nimi mamka dohani, tatka je sice hodnej ale nepraktickej a i chovani kluku se tyden co tyden meni 🙄 nebo maminka co stridavku bojkotuje, syna manipuluje proti tatovi a navic ho vnima jako vec, ktera lze k temto ucelum bezvadne vyuzit, tata zoufalej kluka sice vida, ale vzdycky je v nervech co pani zas vymysli. dalsi u maminky free a vsechno dovoleno, protoze si musi synka uzit, tatka se o vychovu oproti tomu snazi, kluk je uplne na hadry, je druhak a ten si to fakt srovnat za rodice v hlave jeste neumi. a bohuzel by slo ještě pokracovat... je to skoda fakt skoda, ale deti potrebuji klid a režim a zazemi, ktere je hlavne o duslednosti a opore, ne jen o tech batuzkach 😁😁😁 takze moc drzim palce a fandim vsem pripadum, kde to jde. ale obecne to zatim podporovat nemuzu

j.a.n.i
31. led 2021

@hezz17 A myslis, ze si takovy, jen podstatně vetsi nebali dite, ktere ma s druhym rodicem styk? Ale kupodivu tam to nikdo nepredhazuje, tak se to bere jako naprosto v poradku.

somalicats
31. led 2021

@holkaokomodra Jo, pokud to jeden z rodicu bojkotuje nebo to ma na salamu, tak je to blby. U nas trochu bojujem s tim, ze tatinek je ten mirnejsi, co je schopny holkam dovolit vse, ja jsem ta prisnejsi, ale zase ex se snazi. Nastesti se shodujeme na tom, jak vychovavat, a tatinek je i co se skoly peclivy, takze zatim dobry.
Jo, ex to velmi prospelo, ze se o holky musi polovinu casu starat sam se vsim vsudy. Zase holky s nim maji krasny vztah, vubec si neumim predstavit, ze by ho mely vidat jen 1x za 14 dnu.

camelinka
31. led 2021

@somalicats Takhle je to super nadstandardni, mame to stejne, fungujeme normalne, akorat bydlime kazdy jinde-kousek od sebe. Obcas se pozvem na obed, rikam porad, ze sem se "umela rozvest" 😀😎

somalicats
31. led 2021

@camelinka Stejne jako u nas, az na ten rozvod - my nebyli svoji, tak jsme k soudu nemuseli.

codal
31. led 2021

@holkaokomodra já se třeba sama neumím představit, že kdyby se nám stalo a rozešli jsme se, že by holky týden neviděly tátu nebo týden neviděly mě.. podle mě je to hrozně dlouhá doba, kór když jsou malinký, takže já bych to určitě řešila jinak než střídavku po týdnu a jsem přesvědčená, že manžel by to tak kvůli holkám taky nechtěl.

somalicats
31. led 2021

@codal Stridavka ale vubec nemusi byt tyden a tyden, je to o intervalu, jaky si dohodnete. U nas tyden a tyden taky nejde, stridame v rezimu 2-2-3 s tim, ze pa,so a ne mam jeden tyden ja, jeden tyden ex.

holkaokomodra
31. led 2021

@camelinka 😁😁😁 šťastně rozvedená, to je super

codal
31. led 2021

@somalicats to je právě skvělý.. já mám bohužel kolem sebe opravdu spíš ty horší případy a střídání po týdnu a vesměs je to o tom, co chtějí rodiče a jak to vyhovuje rodičům, nebere se tam ohled na ty děti, jak oni by to chtěly nebo potřebovaly. A hrozně fandím těm, kteří i přes rozchod dokázali spolknout všechny křivdy z manželství a jsou schopní spolu vycházet a vyjít si vstříc. A věřím tomu, že když jsou rodiče rozumní, že to pak může klapat a je super, že třeba váš táta se díky tomu chytl za nos a funguje!!! Opravdu největší prasárna je, když si rodiče skrz děti vyřizují svoje účty, snaží se bránit ve styku nebo si dělají naschvály.

somalicats
31. led 2021

@codal Muj nazor je, ze jakekoli usporadani porozvodove pece o deti je spatne, pokud nejsou rodice schopni a ochotni spolu komunikovat. Pak to vzdycky odnesou deti.

codal
31. led 2021

@somalicats tak s tím naprosto souhlasím.

holkaokomodra
31. led 2021

@somalicats jednou za 14 dnu jsou taky muka jak pro deti tak pro rodiče, ja jsem zastancem toho, ze rodice maji byt oba a kdyz to nejde ve funkcni rodine tak klidne od sebe nez, aby se trapili. vys jsem psala, ze me se jako idealni pece zda, kdyz ma dite zazemi u jednoho z rodicu a ten druhy se strara klidne denne po urcitou dobu, treba vyzvdenout ditko ze skoly, odvezt na krouzky, udelat ukoly, pokecat, dat procházku, cukrarnu, cokoliv, jak moznosti dovoli a pak hezky domu do pokojíčku. pokud je to v ramci jednoho mesta nevidim problem a na vikend jednou za 14 dni k tomu 😊 ten rodic co ma dite u sebe se nikdy nebude citit na tu peci sam, ten druhy nebude ochuzeny o kontakt a dite bude mit tatku i mamku jak na hezke chvile tak i na povinnosti. me nekdy prijde hrozny jak se rodice ohani pravy, ale ty povinnosti nejak vypousti. myslim, ze takhle by se taky ukazal pravy zajem o dite a ne ten na oko, protoze jestli chci vidat svoje dite, ale nejsem ochotna slevit parkrat do tydne ze sveho volneho casu, tak je nejakje zajem o nej fakt kec. nebo jsem moc prisna?

holkaokomodra
31. led 2021

@somalicats k tvemu usporadani pece o dite po rozvodu mohu dodat jen amen... 😁

holkaokomodra
31. led 2021

@somalicats a hlavne je super, ze treba vy sve rozdíly ve vychove vidite a jste ochotni si je priznat, pripadne na nich pracovat, jako to je krasna situace a v takovych pripadech si rikam, proc ne...

somalicats
31. led 2021

@holkaokomodra Pokud se maji plnohodnotne starat oba rodice, tak prochazky behem tydne jsou malo. Je potreba, aby i ten druhy rodic delal s detmi ukoly, resil bezne provozni starosti, protoze jinak to ma tendenci sklouznout do modelu stara se jeden, na zabavu je druhy. A kdyz uz u toho druheho rodice to dite v tydnu je, tak proc by tam nemohlo i spat... Uprimne - ja jsem za ten nas model rada - nemusim vstavat brzo rano cely tyden, ale jen cast, zbytek tydne resi vstavani do skoly a svaciny tatinek 😀, navic s tim stanovenym rezimem se i lip planuje prace a volny cas - kazdy z nas mame kratsi pracovni dobu v ty dny, kdy deti mame, a natahujeme si ji v ty dny, kdy je nemame. Ono je celkem dost otcu, co by se i radi starali, ale matka je proti. Neberu ted situace, kdy ten druhy z rodicu nejevi o dite zajem.

codal
31. led 2021

@holkaokomodra já myslím, že s tím spaním je to individuální a je potřeba se na tom zase domluvit s tím dítětem. A jsem přesvědčená, že rozumný rodič to udělá a přizpůsobí tak, aby to dítě nemělo problém. Ale pokud to dítě má s oběma rodiči hezký vztah, tak jsem přesvědčená, že to spaní je ten nejmenší problém, pokud má u obou rodičů podobné zázemí.

holkaokomodra
31. led 2021

@somalicats jj vsak jsem psala i s povinnostmi vcetne ukolu atd... no muj vlastni pripad je ten, ze u nas se resila stridavka, ktera nastesti nedopadla protože tatínek odjel na pul roku na dovolenku, tim ukazal zajem o dite na plno, dodnes se objevi jednou za rok radi s vychovou a pak zas treba po ctvrt roce zmizi, nejaky telefonáty jak se kluk ma ani neexistuji, no tak tolik k touze po stridavce u naseho rozvodu 😁😁😁 zaplatpanbuh ze to nedopadlo. a alimenty... no jeste ze funguje exekucni system, ale to je jina kapitola. nastesti kluk uz je dost velkej na to, aby za sebe pri navsteve otce prevzal zodpovednost sam, driv to bylo o nervy. a to je ta hruza, ze někde s timhle pristupem tu stridavku fakt priklepnou a vubec to neni dohode rodičů, tam je ta katastrofa, ktera mi leze vis kudy 😁 jako soud by v pripade kdy se ty rodice nedohodli tohle odklepnout nemel. pak to vede k bizarum. 😁

holkaokomodra
31. led 2021

@codal jj uznavam

camelinka
31. led 2021

@somalicats Tak o to je to snadnejsi 🙂 My k soudu dojeli spolu, sedeli, kecali, soudkyne cumela, akorat my mame spolecnou peci, takze nam nikdo nekecal do niceho a vzdycky se domlouvame, kdy kdo bude mit mladosku, ta ma dve party a nevypada poznamenane, taky ma u tatinka vetsi freecko a ja su ta prisna, ale su vic, nez stastna, ze tehdy ex spolkl ego a zvladl to, ikdyz jedna epizoda s hnusotama probehla taky, ale zas to preslo...

camelinka
31. led 2021

@holkaokomodra jojo, to rikavam s oblibou, kdyz se nekdo pta 😀😎.
A k tematu, je dobre, ze chlap ma stejna prava a povinnosti, jako zenska, ale mezi nama, holky, kazda byste s klidnym svedomim dala rocniho prcka nekam, kde nemate stoprocentni jistotu, ze vse bude tak, jak "ma byt"? Ja za sebe uplne nevim tedy, obcas mi tece voda ze zubu, kdyz slysim, co u taty vyvadela (ikdyz ja mam sklony k uzkostnosti 😀🙈), ale na druhou stranu, kdyz je puboska u taty, tak tu nebrecim v koutku a umim si ten cas pro sebe, uzit...😂😎

j.a.n.i
31. led 2021

@camelinka Nevim, ja totiz vedela, ze ac muzu mit k otci svych deti x vyhrad, tak ze kdyz dostane deti na krk, tak se o ne postara minimalne stejne dobre jako ja. Takze odpoved na tvou otazku je, jo s klidnym srdcem jsem mu cca rok a pul stare ditko odlifrovala na videnkovou akci.

drep
31. led 2021

@camelinka když byl dceři rok, chodila jsem 1-2x měsíčně na dvanáctku. Od roka a půl 3x měsíčně na čtyřiadvacítku. Žijí dítě i muž a mají se pořád rádi. Takže jo, čas strávený s tátou je pro mě naprosto plnohodnotný a stejně kvalitní, co se péče týká, jako čas se mnou.

somalicats
31. led 2021

@camelinka Manzel je na materske, ja ted skoncila akutne v nemocnici, dnes jsem 11 dnu po operaci a nesmim ani nosit, natoz zvedat nic nad 3 kg, takze manzel musi delat vse. Jo, ja bych mu deti s prehledem sverila.

camelinka
31. led 2021

@somalicats
@drep
@j.a.n.i To je dobre, jenze ja nemyslela pripad, kdy zijete se svym muzem a vse je vicemene ok, ale spis si predstavit to, ze se s nekym rozchazite, protoze s nim z nejakeho duvodu, nechcete/uz nemuzete zit a ve vetsine pribehu, bohuzel ne v uplne dobrym...
To pak pochybnosti o plnohodnotne peci, vzniknout muzou...
Jinak, dekuju za nazory, takhle diskutovat z ruznych smeru, se mi libi 🙂

camelinka
31. led 2021

...na druhou stranu, pokud nekdo neni schopny, dite uzivit sam, tak je jedno, jestli je to zrovna muz, nebo zenska, soud se nejspis prikloni (nastesti?!) k tomu, kdo ho dokaze zajistit lepe... Ale jelikoz sem nikdy tohle nezkoumala, tak nevim...

somalicats
31. led 2021

@camelinka Ja to ale beru tak, ze kdybychom se nedejboze rozvedli, tak vim, ze se postarat dokaze. Jo, urcite zkombinuje obleceni jinak, nez ja, ale zvladne uvarit, nakrmit, oblict, uspat, a pochopitelne i pohrat si. Jo, u nas to ted je opacne, manzel ma malo zakazek diky korone, tak je doma a ja chodim do prace, ale i kdyby to bylo naopak, tak by se zvladl postarat, sam rika, ze ho to bavi. A to je podstatne, nejen kvuli pripadnemu rozchodu, ale ted ho nerozhodilo ani to, ze jsem lezela v nemocnici.

camelinka
31. led 2021

@somalicats Tak to je super ;) Jo, jak rikas, myslim, ze holka sla jednou do skolky v pyzamovem tricku, ale vem to cert, to byl detail😀.
Je fajn, kdyz se chlapi umi smykat stejne, jak zensky, su uplne alergicka na dotazy, jak chlapi doma pomahaji... jak jako pomahaji, maji dve stejne ruky, jak zenska 😎

Strana
z4