Může manželova cesta ovlivnit naše rodinné vztahy?
Ahojky,
chtěla bych znát názor Vás ostatních prosím.
Dnes mi manžel oznámil, že za cca rok chce letět do Ameriky za kamarádem na motorky. Oznámil mi to jako hotovou věc, bez debat a že když mu do toho nezasahne práce tak poletí.
Popravdě mě to dost zaskočilo a šokovalo, protože jsem momentálně těhotná, v květnu se nám má narodit naše první dítě, a čekala bych, že pro něj bude prioritní rodina, tím spíš, když ví, že mám ze začátku mateřství strach.
Nehledě na to, že ani spolu jsme nikdy takhle daleko nebyli, a teď by letěl sám. Přijde mi to dost sobecké, nehledě na to, že si stojí za svým, že pojede na cca 10 dní a nebere ohled na to jak se cítím a co si o tom myslím.
Co si o tom prosím myslíte?
My jsme asi s manželem hodně zastaralý protože u nás rozdeleni on sám já sama neexistuje ( buď jedeme spolu nebi nikdo) a nebereme to jako úvazek prostě jsme spolu rádi a zvlášť když už máme děti,milujeme cas spolu a s dětmi takové to on sám ona sama to už si rovnou můžou manželé říkat spolubydlící 🤷🏻♀️ ale.je to jen můj názor
@smisek2011 spolubydlící si můžou za chvíli říkat i ti, co jsou spolu stále, taky můj názor😉
@smisek2011 spolubydlící si můžou za chvíli říkat i ti, co jsou spolu stále, taky můj názor😉
@zlataberta a to z jakého důvodu? Podle mě je v pořádku trávit čas s někým komu jsem se rozhodla odevzdat celý svůj život. Nemám doma kamaráda který mi pohlídá dítě ale partnera který je při mě když potřebuji a obráceně.
@zlataberta a to z jakého důvodu? Podle mě je v pořádku trávit čas s někým komu jsem se rozhodla odevzdat celý svůj život. Nemám doma kamaráda který mi pohlídá dítě ale partnera který je při mě když potřebuji a obráceně.
@smisek2011 trávit čas s milovanou osobou jisto jistě v pořádku je. Ale vnímat seberealizaci v průběhu manželství jako něco, co z manželství rázem dělá spolubydlení a vnímat osobní péči otce o vlastní děti, zatímco si manželka dopřeje víkend s kamarádkami, jako něco, co ho degraduje na osobní chůvu, to rozhodně v pořádku není.
@smisek2011 Nikdy nevíš, co se stane. I nejvzornější manželství může zkrachovat. Může přijít nečekaná smrt. Co bys pak dělala? Nic, protože jsi nikdy nežila svůj život, vždy jen "váš život"? Až vyrostou a odejdou vaše děti, co bude tvou náplní života? Budeš viset na manželovi jako koule na noze, protože sis krom rodiny nenašla svoje zájmy, koníčky, radosti? Myslíš, že by ho to nedusilo? Jsem taky pro sdílet toho co nejvíc, ale vše má své hranice. Člověk musí umět žít i sám za sebe a je i pro děti fajn, když vidí, že se umí každý z rodičů nějak seberealizovat. Ty ses nerozhodla manželovi odevzdat svůj život, ale svůj život s ním spojit a to je rozdíl. Odevzdáváš se mu, ale tvůj život má někdo jiný. Mimo jiné ho máš ve svých rukou ty sama.
My jsme asi s manželem hodně zastaralý protože u nás rozdeleni on sám já sama neexistuje ( buď jedeme spolu nebi nikdo) a nebereme to jako úvazek prostě jsme spolu rádi a zvlášť když už máme děti,milujeme cas spolu a s dětmi takové to on sám ona sama to už si rovnou můžou manželé říkat spolubydlící 🤷🏻♀️ ale.je to jen můj názor
@smisek2011 víš, taková past je za jediné normální považovat to, co vyhovuje mně konkrétně. Budeš mít šťastné páry, které se od sebe nehnou. Budeš mít šťastné páry, které tráví část dovolené odděleně. Obojí je skvělé. Ale pak máš páry, které v tom prostě osobnostně neshodnou. A ne proto, že by jeden byl špatný. A pak musí najít kompromis mezi potřebami jednoho a druhého. Můj manžel absolutně nemá potřebu potkávat jiné lidi než mě a dceru. A absolutně nemá potřebu být sám vyjma čtyř hodin běhání týdně. Já potřebuju obojí. Kafe s kámoškami, které se navíc neznají, takže je potkávám odděleně. Klidně bych odjela sama na wellness, kde bych jen ležela ve vířivce a četla knihu, ne proto, abych se tam s někým seznámila, ale proto abych mohla sama do lesa a běhat a vnímat ticho. A tak hledáme průsečík, abych já si naplnila svou potřebu socializace a on svou potřebu mít mě nablízku, když má blbé pracovní období. A o tom to je. A tu svou cestu si musí najít oni sami. Protože řešení není ani to, že oba ho už nikdy “nepustí” z domu ani to, že on jí odjede na truc v situaci, kdy ho nutně potřebuje. A je vlastně úplně fuk, že mně by nevadil odjezd, ale vadilo by to okolo (motorky), protože v té situaci nejsem já, ale je v ní ona a on a oni musí zjistit, jak se v těch poťrebách potkat
@smisek2011 Nikdy nevíš, co se stane. I nejvzornější manželství může zkrachovat. Může přijít nečekaná smrt. Co bys pak dělala? Nic, protože jsi nikdy nežila svůj život, vždy jen "váš život"? Až vyrostou a odejdou vaše děti, co bude tvou náplní života? Budeš viset na manželovi jako koule na noze, protože sis krom rodiny nenašla svoje zájmy, koníčky, radosti? Myslíš, že by ho to nedusilo? Jsem taky pro sdílet toho co nejvíc, ale vše má své hranice. Člověk musí umět žít i sám za sebe a je i pro děti fajn, když vidí, že se umí každý z rodičů nějak seberealizovat. Ty ses nerozhodla manželovi odevzdat svůj život, ale svůj život s ním spojit a to je rozdíl. Odevzdáváš se mu, ale tvůj život má někdo jiný. Mimo jiné ho máš ve svých rukou ty sama.
@miryp
@drep
@zuzkasim no my to máme s manželem prostě jinak máme sebe navzájem,v případě smrti by jsme se asi oba zbláznily a motivaci dál jít by byly děti
Seberealizace je pro mě něco jako že se v něčem chci posunout něco se naučit ale válet se někde sama když se můžu válet s ním a on se mnou nám oboum přijde zvláštní
I manžel říká že vždycky kroutí hlavou jak si chlapy v práci Libuji v tom že budou samy, to my se oba zase těšíme jak budeme spolu. Jsme spolu 17let z toho 14 manželé a prostě milujeme být spolu a takové ty řeči až dečka nebudou doma či budete dělat zblaznite se protože jste pořád spolu koule u nohy? To u nás nehrozí my víme že tady vždy budeme pro sebe pro děti a své volno si vychutnáme společně.
Mě je dost líto toho že se radši na sebe neupinate jako by jste už předem počítaly s rozchodem nedej bože smrti
A věřte tomu že z tu dobu uz nejsme hrdličky s růžovými brýlemi proto oba víme co chceme a že se chceme hlavně navzájem.
@miryp
@drep
@zuzkasim no my to máme s manželem prostě jinak máme sebe navzájem,v případě smrti by jsme se asi oba zbláznily a motivaci dál jít by byly děti
Seberealizace je pro mě něco jako že se v něčem chci posunout něco se naučit ale válet se někde sama když se můžu válet s ním a on se mnou nám oboum přijde zvláštní
I manžel říká že vždycky kroutí hlavou jak si chlapy v práci Libuji v tom že budou samy, to my se oba zase těšíme jak budeme spolu. Jsme spolu 17let z toho 14 manželé a prostě milujeme být spolu a takové ty řeči až dečka nebudou doma či budete dělat zblaznite se protože jste pořád spolu koule u nohy? To u nás nehrozí my víme že tady vždy budeme pro sebe pro děti a své volno si vychutnáme společně.
Mě je dost líto toho že se radši na sebe neupinate jako by jste už předem počítaly s rozchodem nedej bože smrti
A věřte tomu že z tu dobu uz nejsme hrdličky s růžovými brýlemi proto oba víme co chceme a že se chceme hlavně navzájem.
@smisek2011 nás ti líto být nemusí, u nás je vše v pořádku, jen ty to pro svůj pokřivený pohled na věc nejsi schopna vidět. A tím nemyslím to, jak funguješ se svým manželem, ale to, jak odsuzuješ jiné páry, které akceptují, že manželé nejsou jen "my", ale jsou také "já" a "ty" s osobními potřebami... A jen pro úplnost, já jsem s manželem bezmála 25 let.
@smisek2011 nás ti líto být nemusí, u nás je vše v pořádku, jen ty to pro svůj pokřivený pohled na věc nejsi schopna vidět. A tím nemyslím to, jak funguješ se svým manželem, ale to, jak odsuzuješ jiné páry, které akceptují, že manželé nejsou jen "my", ale jsou také "já" a "ty" s osobními potřebami... A jen pro úplnost, já jsem s manželem bezmála 25 let.
@miryp dobrý takže já jsem mimo a pokřivená protože mám jiný názor 😀 v pohodě tak si dal buďte v manželství v kterém od sebe musíte navzájem utíkat aby jste se mohly vůbec nadechnout. Já si zase zůstanu pokřivená ve svém manželství kde můžu doma zavřená s manželem volně dýchat 😀😀
@miryp dobrý takže já jsem mimo a pokřivená protože mám jiný názor 😀 v pohodě tak si dal buďte v manželství v kterém od sebe musíte navzájem utíkat aby jste se mohly vůbec nadechnout. Já si zase zůstanu pokřivená ve svém manželství kde můžu doma zavřená s manželem volně dýchat 😀😀
@smisek2011 tak touto reakcí jen potvrzuješ, že mám pravdu. Takže ti popřeji pěkný večer, neb další komunikaci s tebou vnímám jako ztrátu času.
@smisek2011 tak touto reakcí jen potvrzuješ, že mám pravdu. Takže ti popřeji pěkný večer, neb další komunikaci s tebou vnímám jako ztrátu času.
@miryp taky přeju hezký vecer
@smisek2011 Mám už své zkušenosti, že je lepší v životě počítat s ledasčím. Zejména smrt je jistá... Zní to blbě, omlouvám se, rozhodně nepřeju nikomu nic zlého, ale tvoje odpověď mi přijde hodně naivní. Je dobře, že máte hezké manželství a dělá vám radost trávit čas spolu. Já přesto věřím, že každý je samostatná osobnost a měli bychom umět fungovat i sami. Čas s mužem strávím moc ráda, ale jsem schopna někam odjet i bez něj, stejně tak dám prostor jemu.
@smisek2011 kdybychom chodili běhat s manželem, tak on bude otrávený, protože poběží pod svoje možnosti a nic nenatrénuje. Já budu zoufalá, protože poběžím nad svoje možnosti, budu vyřízená a možná si ublížím. Nebude to projev nebeské lásky, ale nejistoty jednoho z nás, že by okolo mohl proběhnout někdo s dokonalejšími křivkami nebo víc pasujícím tempu pro toho druhého. Nejistota je svině.
@miryp
@drep
@smisek2011 pane jo, mit to takhle jako vy doma, tak sem zrejme rozvedena, protoze mit 24/7 manzela za zadkem, tak to bych nedala. Co mame deti, jezdime casto sami dva, ale jsme oba radi, ze jsme i normalni a mame kazdy i svuj zivot.
@smisek2011 pane jo, mit to takhle jako vy doma, tak sem zrejme rozvedena, protoze mit 24/7 manzela za zadkem, tak to bych nedala. Co mame deti, jezdime casto sami dva, ale jsme oba radi, ze jsme i normalni a mame kazdy i svuj zivot.
@zuzkasim
@drep
@kakba probíhá kdo říká 24/7 vždyť chodí do prace! A nemluvím o tom že jak se já vrátím do práce bude e se střídat u dětí proto považuji každou volnou chvíli SPOLU za tak důležitou, ti si můžeme rovnou jít bydlet každý sám a občas se vídat 🤦🏻♀️ každá z vás tady píše že to je špatně co když umře 🤦🏻♀️ jako vážně ? Právě proto že život je tak krátký a nikdy nevís kdy je konce měl by člověk chvíle trávit s tím koho miluje a s kým mu je dobře
S manželem to máme prostě jinak nastavené, jsme stará škola, líbí se nám život našich předků pořád spolu. My dneska když slyšíme jak má každý svoje koníčky zájmy každý svoji televizi a vídají se snad max u ledničky vždyť je každý druhý rozvedený,lidí už neumí žít spolu 🤦🏻♀️ prostě nám to přijde hrozne jako Vám přijde hrozně trávit čas spolu.
@bewee já bych s tím problém neměla, je to jen 10 dní a ne měsíc. Manžel jezdil jako instruktor na tábor s dětmi na 14 dní do lesa, kde není signál. Byla jsem sama doma prvně s jedním miminem, časem se dvěmi dětmi a postupně i se třemi. Ozval se, když měl zrovna signál. Takže cca jednou za 2 dny. Vždy jsem si ten čas, kdy jsem byla sama s dětmi užila. Nyní, když jede na služební cestu cca jednou za rok na týden, tak v tom také nevidím problém. 🙂
My nezijeme tvuj a ty nas zivot. Mas to nastaveny tak a my jinak. Nikde neni napsany co je spravny. Kdyz ti to vyhovuje tak si tak zij, my to proste mame nastaveny jinak. Ano, smrt je u nas na dennim poradku. Muze se stat cokoliv, kdykoliv. Mame doma vsechno poreseny co se tyce smrti i rozvodu a deti. At se mate dobre a nepostihne Vas neco nemileho.
Nebyla bych nadšená, že jede na 10 dní pryč. Samy přece dobře víme, že jsou děti, kde být s nimi doma je za odměnu a jsou děti, kdy odpočítáváme minuty, až se manžel vrátí domů a pomůže nám. Ale určitě se dá dopředu domluvit a jet k rodičům ...
Co by mi asi vadilo je to, že autorka píše, že nikde nikdy daleko nejeli. Cesta do Ameriky na 10 dní asi nebude stát jako 10dní v Chorvatsku. Chápu, že vydělává, ale pokud jsou manželé, peníze jsou obou a jestli to má znamenat, že vše se utratí za Ameriku a autorka nebude mít na plínky pro dítě, tak to asi nebude to pravé ořechové. Předpokládám, že je jí to určitě líto ...
Ale my to tady nevyřešíme, chtělo by si to s manželem v klidu promluvit a bez hádek, osočování to probrat.
@bewee Ahojky, já nevidím nic špatného na tom že chce manžel jet a splnit si tak třeba svůj sen.
10 dnů jako dospělá osoba pokud nemáš nějaký handicap určitě zvládneš...
Půlroční Mimi už není tak malé.
Sám na dovolenou uplne v klidu kdykoliv jindy nez kdyz je mimino ☝️Pripadne bych mu oznamila ze hned jak prestanu kojit, letim SAMA a on hlídá dítě. Pokud by mel reci ze to on kvuli práci nemůže, se zlou by se potazal. Me hodne vad když si pánové mysli ze pro ně narozenim potomka zivot svobodneho mladence nekončí 😡 Protoze pro mámu fyziologicky skončí už pocetim (nemůže alkohol atd.), natož pak po narození. V tom by podle mě prostě pánové meli držet se svou partnerkou.
@martinka_33 tak to bych ji uplne neradila protoze pak zensky vidi jen sebe a muze tim trpet i to dite,ne jen "potrestany" manzel.
Manzel takhle odjel myslim na tyden do Rumunska s kamosama a doma jsme meli necele dvoulety dite. Nebudu lhat ze mi to bylo u zadku, ze neni s nama, ale zvladla jsem to. Ted mam druhe dite a klidne at si na tyden jede a nebudu takova ze ja musim taky kdyz teda on jel,aby si to "vyzral" za to ze si jel uzivat.
Kdyz jsem porodila druhe tak syn z toho,ze nejsem doma byl docela smutnej a to uz byl velkej, skoro 7 let . A urcite bych neodjela jen na truc a delejte si co chcete.
Nesnasim takove to "a ted si teda pojedu já a to si pis, protoze tys byl!! To ti nedaruji, hezky se postaras ikdyby ses mel pos.... a to vse jen proto zes mel tyden odfrk a ja musela drit za tebe"
🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@martinka_33 tak to bych ji uplne neradila protoze pak zensky vidi jen sebe a muze tim trpet i to dite,ne jen "potrestany" manzel.
Manzel takhle odjel myslim na tyden do Rumunska s kamosama a doma jsme meli necele dvoulety dite. Nebudu lhat ze mi to bylo u zadku, ze neni s nama, ale zvladla jsem to. Ted mam druhe dite a klidne at si na tyden jede a nebudu takova ze ja musim taky kdyz teda on jel,aby si to "vyzral" za to ze si jel uzivat.
Kdyz jsem porodila druhe tak syn z toho,ze nejsem doma byl docela smutnej a to uz byl velkej, skoro 7 let . A urcite bych neodjela jen na truc a delejte si co chcete.
Nesnasim takove to "a ted si teda pojedu já a to si pis, protoze tys byl!! To ti nedaruji, hezky se postaras ikdyby ses mel pos.... a to vse jen proto zes mel tyden odfrk a ja musela drit za tebe"
🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@hanka_12345 a děláš dobře...ono mít doma někoho kdo ti vše dá vyžrat je pěkně na hovno. Navíc za mě žijeme jen jednou a manželství ani partnerství neznamená že musím sedět doma a nehnout se.
Brácha byl měsíc v zahraničí s kámoši a švagrová se z toho neposrala. Ví že jednou za rok takto vyjede, ale jinak se jim maximálně věnuje a hlavně si na to vydělá.
@hanka_12345 a děláš dobře...ono mít doma někoho kdo ti vše dá vyžrat je pěkně na hovno. Navíc za mě žijeme jen jednou a manželství ani partnerství neznamená že musím sedět doma a nehnout se.
Brácha byl měsíc v zahraničí s kámoši a švagrová se z toho neposrala. Ví že jednou za rok takto vyjede, ale jinak se jim maximálně věnuje a hlavně si na to vydělá.
@hana_mikes presne jak rikas,neni to o tom se nesmet nikam sam hnout. Me to tehdy bylo spis neprijemny z duvodu ze se mi bude styskat. Ze bych pomyslela ze se nezvladnu postarat nebo byla nafucena ze se musim starat sama to mi na mysl teda neprislo
🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@hanka_12345 ja vůbec nechápu proč by chlap měl dál žít svuj mladenecky bezdětný život? Z titulu že on to mimino nenosí a nekoji? My máme doma pravidlo, že co může jeden, může i druhý a tak to má být. Možná když o to ta máma nestojí, pak ji to asi nevadi 🤔 Ja jsem ráda že s mužem na tohle máme stejný názor.
@hanka_12345 ja vůbec nechápu proč by chlap měl dál žít svuj mladenecky bezdětný život? Z titulu že on to mimino nenosí a nekoji? My máme doma pravidlo, že co může jeden, může i druhý a tak to má být. Možná když o to ta máma nestojí, pak ji to asi nevadi 🤔 Ja jsem ráda že s mužem na tohle máme stejný názor.
@martinka_33 ale ty děláš jak kdyby jezdil každý měsíc... Tak jednou jede, no booože....
ok rikas "My máme doma pravidlo, že co může jeden, může i druhý " ok ale je neco jineho okamzite po manzelove prijezdu nekam letel a mermomonc to udelat taky protoze on si uzival.
A tak to prezentujes
Vzdyt je to na hlavu. Pak nemaji byt manzelsky krize
@martinka_33 ale ty děláš jak kdyby jezdil každý měsíc... Tak jednou jede, no booože....
ok rikas "My máme doma pravidlo, že co může jeden, může i druhý " ok ale je neco jineho okamzite po manzelove prijezdu nekam letel a mermomonc to udelat taky protoze on si uzival.
A tak to prezentujes
@hanka_12345 na hlavu je neco ultimatne oznamit partnerce, on uz by asi nebyl muj manžel, tak jako muj ex je ex, mimo jine i pro tohle.
Rozdíl je když se se ženou poradí že je to vylet, akce, jeho sen který se už nemusí nikdy opakovat, takhle by to asi udělal muj muz (doufám) než když rekne jedu a ty se klidne po*er. Takovy neni manželství podle me dobrý. Jo a ja jsem na naschvaly a pomsty vseho druhu prebornice 😅 Ale on je muj muž úplně stejný v tomhle směru. Ja kdybych mu rekla ze nekam proste jdu a on ať se treba stavi na hlavu, taky bych mohla čekat nejakou pomstu 🤣 Ale kdyz si rekneme co bych si přála, co on, tak si maopak vyjdeme vstříc.
Neni to o tom co, je too tom jak.
@hanka_12345 na hlavu je neco ultimatne oznamit partnerce, on uz by asi nebyl muj manžel, tak jako muj ex je ex, mimo jine i pro tohle.
Rozdíl je když se se ženou poradí že je to vylet, akce, jeho sen který se už nemusí nikdy opakovat, takhle by to asi udělal muj muz (doufám) než když rekne jedu a ty se klidne po*er. Takovy neni manželství podle me dobrý. Jo a ja jsem na naschvaly a pomsty vseho druhu prebornice 😅 Ale on je muj muž úplně stejný v tomhle směru. Ja kdybych mu rekla ze nekam proste jdu a on ať se treba stavi na hlavu, taky bych mohla čekat nejakou pomstu 🤣 Ale kdyz si rekneme co bych si přála, co on, tak si maopak vyjdeme vstříc.
Neni to o tom co, je too tom jak.
@martinka_33 jak se tomu jen říká ... Partnerská komunikace.
A tak to prezentujes
@hanka_12345 tak manželský krize jsou především proto, že část lidí jsou sobci, kteří si nevšimli, že když mají rodinu, tak už nejedou sami za sebe a musí brát ohledy. A to říkám i přesto, že jsem z těch, co by jim nevadil odjezd (usa a motorky by mi vadily hodně a obojí je pro mě no-go). Protože od toho je to partnerství, že dva partneři spolu jdou životem, ne že jeden oznamuje a druhý drží hubu. Taková byla manželova exmanželka. Pročpak je asi ex?

@smisek2011 jako že manželství je o tom, že teď už nesmím být sama sebou a nesmím mít prostor pro seberealizaci a své koníčky, protože jinak nenaplňuji manželství a stávám se jen spolubydlící? No to je fakt joke...