Může můj ex nechat dcery hlídat 13letou holčičku a jet se svou přítelkyní pryč?
Právě jsem se dozvěděla že můj ex nechává děti doma v bytě s dcerou své přítelkyně které je 13, a odjíždí s ní pryč...mě osobně se to dvakrát nelíbí...a ani nevím zda tohle vůbec může....
@sayast to netuším na jak dlouho ... Ale když je to úplně cizí dítě a holky mají 6 a4
@sayast jako kdyby se jim něco stalo odněkud spadly....pochybuju že by jim pomohla
@carolineg1 tak 6 a 4 už jsou docela velké holky a 13 ani nemluvím. Jestli ti spíš nevadí, že je to dítě nové přítelkyně a u svého bys to neřešila. Tím neříkám, že te nechápu.
@sayast mě je to úplně jedno jestli je to dítě přítelkyně nebo koho ale není plnoletá, já o tom nic nevím a že si jejich otec zmizí na pár hodin pryč a nechá je holce kterou vůbec neznám se mj dost nelíbí
Jako že je nechá chvilku samotné s 13 ti letou holkou? vždyť to už je velká holka a že jí ty neznáš je úplně jedno asi ji zná tvůj ex né?
@carolineg1 Šestiletá není mimino, ani ta čtyřletá, to šestileté dítě už klidně i pár desítek minut vydrží doma samo. Třináctiletá základní věci na pohlídání zvládne, spíš je to o tom, že ty tu zkušenost s ní nemáš.
@carolineg1 - pokud je ta holčička ,,normální"..Neříkám na celý den, ale třeba na velký nákup v době covidu bych pochopila, že je sebou tahat nebude. Navíc z vlastní zkušenosti vím, že třeba 12 letý nevlastní brácha skočil po osmileté Ki, když blbě šlápla, spadla na šutr a ochromená bolestí zajela pod vodu. Chytil ji v podpaždí a držel nad vodou, než k ní dorazil otec. 12 letý nevlastní bratr ji vytáhl, když pod ní praskla prolejzka, na kterou neměla lézt. Já měla na hrbu o osm let mladší sestřenici a o rok mladšího bráchu a bratránka...kdysi......Taky několik hodin...
Ki na hřišti hlídá špunty od sousedky. Běžně chodí s čerstvě šestiletou holčičkou na hřiště.
Ze začátku jsem taky těžce nesla, že dvě ,,malé děti" přechází bez dozoru silnici, apod....
@bara88 chvilku???
@carolineg1 tak pár by hodin podle mě tak velké děti vydrží
@hancazivocich mluvím tu o celém dni ne o nákupu a když už je má sakra co 14 dni na víkend očekávala bych že se jim bude věnovat,
@carolineg1 a sama píšeš že ani nevíš na jak dlouho
No, objektivně jsi nasraná na ex a snažíš se to zdůvodnit. 13letá holka už je dost velká. A předpokládám, že tatínek se o holky dokáže postarat, takže dokáže odhadnout, zda je toho ta třináctka schopná.
Chápu tvé rozčarování, ale myslím, že nebude podložené racionálním prvkem.
@bara88
Tatínek jezdí domu večer a jezdí ráno v pět..to mi řekla 6 léta dcera ted
@carolineg1 no tak po pravdě mně by to teda taky vadilo. Hlídat má otec dítěte, ne dcera jeho přítelkyně. Pokud otec hlídat nemůže, má se domluvit s tebou, ať jsou děti u tebe.
A to s tou přítelkyni tedy takto jezdí pokaždé když je má?
@bara88 právě že ano ....
A tak to si nenapsala pokud je to tedy pokaždé tak bych to s ním řešila
@bara88 on nikdy nepřebíral nějakou zodpovědnost za nic...a jeví se mi to hodně nezodpovědně když se holek ptám co u tatky a tak ani nejsou schopné říct protože s nima je pořád ta holka...a on jezdí s tou svou
kazde dite je jine, ja mam deti 7 a skoro 9 a rozhodne bych je nenechala samotne s nekym kdo nema minimalne 18 a rozum. sam syn nebo sama dcera doma klidne hodku dve vydrzi, ale dohromady rozhodne ne. takze me by to taky hodne vadilo a hlavne pokud je ma jednou za 14 dni, tak je vazne smutne, ze si nedokaze najit ten cas a venovat se jim. ☹
@bara88 já se to dozvěděla až dnes od dcery prý oni jezdí brzo v 5 a přijedou večer...a hlídá Natálka
Já bych toto asi hned tak nerozdýchala. Pohlídat chvíli, prosím, ale za mě i hodina je až až. I pro tu 13 letou to musí být záhul. Stačí chvíle nepozornosti a neštěstí je na světě. Nejvíce úrazů se stává doma. Co by si s tím holka pak počala? Otec - no comment dement.
At ti to vadi jak vadi, tak v d8be kdy ma otec deti tak mu nemuzes rikat co ma delat a kdo je ma pohlidat. A ikdyby s nima nebyl vubec a hlidal je nekdo jiny, babocka teta.je to ciste jeho vec. A jinak janchapunstrach, ale nemas miminka. Ma 6 leta byla naprosto sobestacna, 4 lete je takynuz velke.
@tulikiss přesně tak...Co starší říká tak buď je hlídá Natálka nebo jsou u babičky...(bývalé tchýně)...
@barulina ano a teď je situace...13 letá zapne sporák, bude chtít třeba vařit...holky budou chtít pomoc a vylijou na sebe vroucí vodu ....a co ta holčina udělá??? Nezletilé děti mají být pod dohledem zletilé osoby...v opačném případě je problém kdyz to někdo zjistí
@barulina a nevím co do toho pletené babičku a nebo tetu to jsou zletilé osoby....
Hlavně bych si i ověřila jestli je to pravda
@carolineg1 V okolí tak staré děti jako popisujes mám,tak si to skládám dohromady a opravdu si to představit nedokážu 🙄 Vím,že každé dítě je jinak vyspělé,ale nikdy nevíš,co je napadne, kdy se které šprajcne a nebude chtít tu nejstarší poslechnout a ....🤨 Když by se to stalo výjimečně na chvíli, budiž. Ale takto dle mě fakt ne.
@bara88 moje holky dost kecaji ale řekla mi to starší a nezávisle na ni mi to mladší potvrdila byla v jiné místnosti
@lucinka_16 já právě pochybuju že ,13 letá slečna dokáže být dnes zodpovědna....já svoje holky nechám třeba doma když jdu do obchodu ale to je otázka 15 minut.....a bývalý je typ člověka který se vzdá veškeré zodpovědnosti takže bych se ani nedivila...znám ho ,10 let

Kolik je dětem a jak dlouho? Jinak já naší 11 letou také nechávám doma se ctyrletym. Samozřejmě ne pulden,ale hodinku dají v pohodě. Občas k tomu má i spícího 7mi měsíčního, ale to jde vždy jen na chvíli když to jinak nejde