icon

Může můj ex nechat dcery hlídat 13letou holčičku a jet se svou přítelkyní pryč?

carolineg1
4. říj 2020

Právě jsem se dozvěděla že můj ex nechává děti doma v bytě s dcerou své přítelkyně které je 13, a odjíždí s ní pryč...mě osobně se to dvakrát nelíbí...a ani nevím zda tohle vůbec může....

Strana
z4
carolineg1
autor
5. říj 2020

@codal přesně to si myslím taky...že s tím nic nenadělám....což mě asi štve nejvic

carolineg1
autor
5. říj 2020

@editah222 ano ale to mluvíte o sobe, já mluvím o holce kterou neznám, a o tom že.me ex o ničem neinformoval....co je pro někoho normální tak pro někoho zase je to třeba přez čáru...prostě se mi to nelíbí

klea81
5. říj 2020

@somalicats chápu, ale zase dělat ze všech 13letych nesvepravne idioty není fér. Zejména když ji nezná. Že se má postarat otec já samozřejmě nepochybuji.

blondynka400
5. říj 2020

@carolineg1 nechci, mně jeto popravdě jedno. Jenom to tak dle tvých odpovědí vypadá. Jestli je to jinak, tak tím spíš. A není lepší se s ní sejít, seznámit a všechno to v klidu probrat? Tady stejně nic nevyřešíš....

somalicats
5. říj 2020

@klea81 Já zase chápu zakladatelku, že když ji nezná, tak má strach. Základem je vždycky komunikace, kdyby jí ex zavolal ve stylu "hele, potřebuju občas, aby děcka pohlídala dcera mojí přítelkyně, je zodpovědná a s holkama to umí", tak to bude vypadat jinak, než když jí ex řekne "do toho ti nic není".

blondynka400
5. říj 2020

@somalicats to máš pravdu, že napráší úplně všechno 😀 Jen mi přijde, že oni to vidí maličko ze svého úhlu pohledu, pak si k tomu něco přihodí, překroutí. Takže základ je třeba pravda, ale pak to vydávají úplně stejně. Už se mi to stalo tolikrát a to moje holky zrovna pohádkářky nejsou, ale stejně 😀

drep
5. říj 2020

@carolineg1 já jsem reagovala na to, že dítě se bude snažit průšvih zamést pod koberec, kdežto dospělý zareaguje. Strávila jsem na dispečinku záchranky dost času, abych měla představu, jak moc “chladnokrevní” jsou dospělí. Takže bych dospělé nepřeceňovala a skoro dospělé nepodceňovala. To bylo jediné, co jsem chtěla říct, určitě jsrm nechtěla malovat čerty na zeď.

somalicats
5. říj 2020

@blondynka400 Jo, brala bych to s rezervou, kdyby šlo o čtyřletou, tam je to vnímání času přece jen ještě docela mimo a hodina pro ni může být "strašně dlouho". U šestileté už to je o něčem jiném, a hlavně pokud je to opakovaně, tak bych tomu i celkem věřila. Souhlasím s tím, že tady to nevyřeší, pokud není řeč s ex, tak bych se zkusila domluvit s jeho přítelkyní.

blondynka400
5. říj 2020

@somalicats časový údaj asi no, ale třeba to, kde tatínek v tu dobu je už úplně vědět nemusí a atd... Neříkám, že nevěřit, ale nebrala bych to jako dogma.

somalicats
5. říj 2020

@blondynka400 Tak z mého pohledu je ale podstatný ten časový údaj. Jestli jel tatínek na výlet s přítelkyní nebo šel do práce, je už celkem fuk, podstatné je to, že hlídá celý den dítě, kterému to mimochodem taky nemusí být příjemné (a docela se divím, že to nevadí matce té holčiny - já vím, jak se ksichtila vždycky moje nejstarší, když měla pohlídat holky, třeba jen na 3 hodiny, když jsem potřebovala skáknout na úřad nebo k doktorovi a nechtělo se mi tahat je s sebou - kdybych po dceři chtěla, aby hlídala pravidelně takhle dlouho, tak bych k ní averzi vůči dětem fakt vypěstovala). Jak říkám, tady je špatná komunikace.

blondynka400
5. říj 2020

@somalicats asi jsem divná, ale mne by to až tak nevadilo. Mně spíš přijde zvláštní mluvit tomu druhému, co udělá s časem, který s dětmi má. Jestliže je má jednou za 14 dní a stejně s nimi není, tak je to blb a děti k němu budou mít vztah jaký mají. Jak to má holčin - hlídačka nemůžeme vědět nikdo, to už jsem tu včera psala. Pravdu máš v tom, že komunikace je špatná a to evidentně na obou stranách....

somalicats
5. říj 2020

@blondynka400 Tak spíš jde o to, že ten druhý s těmi dětmi asi čas netráví a pokud ho netráví, tak se radši o děcka postarám já jako matka, než pro mě cizí dítě. Jo, komunikace je špatná, já bych jako matka exovi nabídla, že pokud nemůže v ten daný den s dětmi trávit čas, tak zůstanou u mě a nabídla bych mu jiný den (koneckonců i my to s ex takhle děláme - když jeden z nás nemůže třeba vyzvednout ze školy a školky v den, kdy má, tak se spolu normálně domluvíme - zrovna tento týden to tak vyjde, že já budu vyzvedávat v den, kdy by měl normálně ex a holky zůstanou u mě, místo toho je bude mít ex dneska). Nejhorší je, když se spolu rodiče nejsou schopní domluvit.

carolineg1
autor
5. říj 2020

@somalicats tam je to ještě větší problém jak s ex...ta mě nebere v potaz vůbec

carolineg1
autor
5. říj 2020

@somalicats já si myslím že tu holčičku to nejspíš otravuje jenomže maminka ji to hold dá rozkazem...a tím víc si myslím že se cokoli může stát protože to asi dvakrát vážně brát nebude...ono ho celkem proti mě štve a on se nechá manipulovat...

carolineg1
autor
5. říj 2020

@somalicats domluva někde jde někde ne...bohužel tady vůbec...i když sem se kolikrát chtěla domluvit. I když jsem já třeba nemohla, vůbec ho to nezajímá, platí prý alimenty a nic víc po něm nemám chtít, co se týká vydaju, odmítá mi dávat víc než alimenty...takže oblečení, školu, školku, kroužky platím vše já....on se od doby kdy jsem dostala děti do péče nestará vůbec :(

somalicats
5. říj 2020

@carolineg1 No tak ale cos od toho rozvodu čekala? Pokud jsi chtěla, aby se staral o děti stejně, jako Ty, tak jste se měli domluvit na střídavé nebo společné péči. Pokud máš děti v péči Ty, tak se staráš Ty, on platí alimenty, ale nad jejich rámec nic platit nemusí. A pokud s ním komunikuješ stejně, jako píšeš tady (mně vadí, že děti hlídá...), tak se nediv, že se na ničem nedohodnete. Domluva jde, akorát na sebe nesmíte furt jen vyjíždět.

zuzkasim
5. říj 2020

@carolineg1 Mě zaujalo, že najdenou se tu vyrojilo ještě jedno desetileté dítě - syn nové přítelkyně. Kolik tam těch děcek teda bývá?

hancazivocich
5. říj 2020

@carolineg1 - mně kdysi radila paní na soc a psycholog, že pokud je dítě už aspon tak vyspělé, že dokáže přijmout hovor, dát mu sebou obyčejný, klidně i tlačítkový mobil ...kdyby něco...To bylo u nás na základě zemětřesení v Itálii, kdy tam ex s ní byl a odmítal se mnou komunikovat, zprávy od něj víc děsily, než uklidnovaly..holka má od té doby mobil, na který jí on volá k ,,nám" a já jí k ,,nim"

bara88
5. říj 2020

@zuzkasim
@zuzkasim ono celkově paní píše dost zmateně

ahyt
5. říj 2020

Ja se tedy hodne podivuji,jak zde dost maminek souhlasi s hlídáním 13. leteho ditete!!!! mensich deti.Zajimalo by me, jake by byly jejich komentare,kdyby se to tykalo presne v popsané situaci prave jich a jejich deti.Zcelajiste by nebyly tak benevolentni.Ta me tedy odpoved: naprosto nepristupne nechat hlidat cizi nezletilou osobou.

bara88
5. říj 2020

@ahyt ale cizí je jen pro ni ale pro otce to cizí není

zuzkasim
5. říj 2020

@ahyt Jednoduše, mám víc dětí a je naprosto běžné, že když potřebuji, starší se postarají o mladší. Sama jsem hlídávala jak sestru tak bratrance a sestřenice, takže vlastně "cizí" děti🙂 Nemluvě o tom, že třeba podrádci ve skautu jsou u nás už od 13 let a pokud nemůže ten, kterému už bylo 15, tak občas vedou schůzku sami. Jo a kamarádce hlídávala batole osmačka, jako malý přivýdělek (nebyly v žádném příbuzenském vztahu).

bamak
5. říj 2020

@carolineg1
@carolineg1 ne, nemůže děti nechat na hlídání 13 letemu dítěti.... Kdyby odběhl do popelnice a nechal je tam pár minut, tak asi OK a neřešila bych to. Zavolala bych mu a řekla, že si toto nepreju, pokud by to opakoval, řešila bych se socialkou.

blondynka400
5. říj 2020

@ahyt budeš se divit, já bych fakt proti nebyla. Jestli je holčina fajn, co je na tom špatného. Pro mne určitě lepší, než např 80 letá babička, co dost často skoro nechodí a moc jí to nemyslí. Ale to se bere jako standart a to je v pořádku....

ahyt
6. říj 2020

@zuzkasim ale to je uplne neco jineho,sve deti zname, víme, jak se chovaji,ale nechat hlidat divce, kterou nemam proklepnutou,je nezodpvedne.A to tatinek urcite nema.Kdyby mamince zavolal, rekl, co chysta udelat a domluvili by se,to je jine A ja byt tou maminkou v nynejsi situaci bych klidná nebyla.Ano, ma ji na starost tata,jakykoliv problem jde za nim.Ale kdyby se něco stalo, tak ta maminka bude znicena a bylo by ji fuk,ze za to nemohla.Za me na chvili pohlidat ano/ pokud znam situaci/ na delsi dobu ani nahodou,ani u svych deti.Muze nastat situace,se kterou si obtizne poradi dospely,ale dite ne,i kdyz ma mobil, nemusi vyhodnoti situaci za vaznou

jarcca
6. říj 2020

Já přes prázdniny od svých deseti let běžně hlídala 4 letého synovce po celou dobu co mamka nebo švagrová byli v práci. Zvládla jsem nám ohřát oběd nebo udělat palačinky,vzala ho na procházku na hřiště...bavilo mě to, neměla jsem s tím žádný problém a za těch pět let co jsme to takhle praktikovali (pak jsem hlídala i jeho mladší sestru) nikdy nebyl problém. Ve dvanácti jsem s ním dokonce byla sama přes víkend když švagrová byla v porodnici. Takže mě by nevadilo kdyby moje děti hlídala 13 léta holčina.

mariegroth
7. říj 2020

Tak Ja jsem urcite pro vetsinu asi prilis citliva, ale mne by to teda vadilo. Jako matka bych chtela vedet o tom, kdo mi hlida dite. A je jedno, jestli tomu diteti je rok, dva nebo nebo sest. A take nikdo z nas nevi, jak moc zodpovedna ta divcina je. To, ze ma urcity vek prece nic neznamena.

starbucks
7. říj 2020

Já ve 13 hlídala dvouletého bráchu úplně v pohodě i na půl dne.

carolineg1
autor
8. říj 2020

@mariegroth asi v tomhle budu hold za hysterku, většinu problému řeším s ledovým klidem. A ani mi nejde k to kdo to je, život mého ex je mi v určitých místech, bohužel život mých dětí je to nejdůležitější na světě

pincola
8. říj 2020

Tak já tu asi budu za divnou, ale mě by taky vadilo, kdyby moje děti měla na starost 13 letá školačka. Neřeknu chvilku, nebo jednou krizově, když to jinak nešlo. Mimořádná situace. Ale jinak by mi to teda dost vadilo. A kdyby se něco stalo, šla by odpovědnost za otcem dítěte a to má svůj důvod. V 13 prostě ještě holka je dítě. Ale i když by ša odpovědnost za ním, co si na něm pak zakladatelka vezme, kdyby se něco stalo jejím dětem. Zeptala bych se na OSPODU. Ale mě by to vadilo strašně, protože bych byla strachy bez sebe!!!

Strana
z4