Nadávání od manžela. Jaký máte názor?

kamoulinek
7. únor 2021

Ahojky, holky,
Potřebuji znát váš názor,
Bydlime v pronájmu od ty doby co se narodil syn 8 měsíců, teď se stěhujeme do jiného. Nucene( byla jsem donucena se přestěhovat) uklízí mě a stěhujeme, já se věnovala malému a moc neuklizela, a teď mi manžel za každou špínu na podlaze, nadává, protože to musel vytirat, já si musela odpočinout mám vytáhane ruce od malého má 11kg, a jeste mě manžel rika pořád že pronájem se nemůže využívat naplno, myslíte že je to normální? Jinak uklízí normálně (tohle jsme si už zažila od bejvaleho manžela, plus Teda mě mlátil. Dělá aji vám to vaši manželovi? Děkuji za názory.

klokanka31
7. únor 2021

@kamoulinek Nějak nerozumím?

gruyerre
7. únor 2021

@kamoulinek taky nerozumím otázce, pokud se ptáš na to, jestli mi manžel nadává za špínu na podlaze, tak ne, nenadává mi za špínu na podlaze ani za nic jiného

kamoulinek
autor
7. únor 2021

No ptám se jestli vám manžel nadává za všechno. Zapomela jsem napsat ještě že mi nadává za jídlo. A všude mám prý bordel,

orisek56
7. únor 2021

@kamoulinek mě teda manžel nejen že nenadava, ale ještě dneska uvařil a udělal si že sebe srandu

kamoulinek
autor
7. únor 2021

Co mám dál dělat? Když mi pořád takhle nadává, a jeste když mu nedám odpadky do koše, ale jsou třeba popadani vedle, tak on se toho dotýkat nebude, je to prý odpad. A ještě mě říkal, když mám robotického vysavače, tak čekal že na podlahu ani nesahne. Co mám dělat? Mám jít od něj pryč? Ale nechci malého připravit o tátu.

klokanka31
7. únor 2021

@kamoulinek Takový byl můj bývalý. Taky letěl... Můj manžel mi nenadává. Teda někdy trošku, že pořád jen uklízím, a radši neodpočívám. Ale to není nadávání v tom pravém smyslu.

kamoulinek
autor
7. únor 2021

@orisek56 tak to závidím. To se Teda máš.

orisek56
7. únor 2021

@kamoulinek jo mám doma poklad a to i v jiných ohledech. Takže jsem moc ráda. A říkám to proto, že jde si uvědomit, že mám hodnotu a nenechat se sebou zametat. Dobří chlapi ještě jsou.

jako_mala_holka
7. únor 2021

Manžel mi nenadává a já neházím odpadky mimo koš... Oboje mi přijde normální...

jako_mala_holka
7. únor 2021

@orisek56 to je super 😄

tez83
7. únor 2021

@kamoulinek také nerozumím...

klokanka31
7. únor 2021

@orisek56 Kde vzal to tričko? Je boží, bych ho koupila manželovi 😮

tulikiss
7. únor 2021

ptas se co mas delat? no tak zkus prestan byt prase a hazet odpadky po podlaze a obcas vem do ruky hadr, protoze to ze mas dite, neznamena ze to je jedina tvoje cinnost.

klokanka31
7. únor 2021

Asi mají chlapi dneska kuchtící den, ten můj vaří španěláky mňam 🙂

orisek56
7. únor 2021

@klokanka31 aliexpress, normálně od Číňanů, máme dvě, musi se to prat teda na ruční praní a malou teplotu, aby se obrázek nezničil, ale super.

somalicats
7. únor 2021

Mam celkem problem porozumet tomu uvodnimu prispevku, ale dle diskuse: ja teda nemam popadane odpadky kolem kose, kdyz mi neco upadne, tak se ohnu a uklidim to. S manzelem uklizime spolu, ted teda hlavne on, ja jsem po operaci, ale to, ze mame deti neznamena, ze rezignujem na uklid. A nenadavame si za nic.

lv
7. únor 2021

Nenadava, a uklizim pořád, kdyz jsem byla bezdetna, s miminy, batolaty, školnimi detmi, pracujici.. Za odpadky vedle koše se nedivim - ne, ze by nadavani bylo v pořádku, ale bezny uklid se da udelat vzdycky, zabere to chvilku. Velkej sobotni mam za hodinu hotovej komplet 4 pokojovej byt.

kamoulinek
autor
7. únor 2021

@lv já uklidit dělám taky normálne, a když spadne něco z koše,, že třeba nestíhám, a zrovna to tam nechodím, tak je zle musí to být hned.

kamoulinek
autor
7. únor 2021

@somalicats já úklid nerezignuju, normálně uklízím,, ale třeba tohle někdy nestíhám.

misu8
7. únor 2021

Normální je, že muž své ženě nenadává a ona zase nehází odpadky na podlahu. To bych asi taky vyletěla. Když je koš plný, sbalím pytel a ten, kdo má první cestu ven, ho odnese. A přesně jedno dítě není důvod mít doma vyloženě špínu na podlaze nebo jinde. Vše se dá zorganizovat, a to i když je chlap pracovně vytížený a s domácností moc nepomáhá. Uklízet se dá s dítětem přes den, každý den cca hodina max + průběžně nenechat válet, co mi kde upadne, a je uklizeno neustále. Navařit třeba na 2 dny hlavní jídlo, večeři studenou - hotová za 10 min. nebo míchaná vajíčka, tousty... otázka 15 min., připravit krásnou snídani pro všechny taky za 15 min. hotovo. Dítě se dá do všeho zapojit. Strčit prádlo do pračky a pak přendat na sušák nebo sušičky je za chvilinku. Žehlení je zbytečnost, podle mě. A zbyde i čas na koníčky, když dítě spí. Takže můj názor. Pokud si žena půl dne neválí šunky na gauči, dá se vše celkem stihnout, někdy třeba to nemusí být úplně na 100 %, ale pokud bych měla čisté svědomí, že celý den kmitám nebo se věnuju dítěti, tak by bylo nefér, kdyby mě chlap peskoval za přehlédnuté smítko a ani bych v takovém prostředí žít nechtěla a nějak to s ním řešila, aby to pochopil.

lv
7. únor 2021

@kamoulinek tak se ohni a dej do koše, zalezitist 2 vteřin, to se stihat da, i kdyz máš shon. Dítě preci v 8m je taky na zemi, tak je to potreba, co ja vim, aspoň obden vytrit.

misu8
7. únor 2021

@kamoulinek tak když něco jdu vyhodit do koše a netrefím se, tak se snad hned ohnu a hodím to zpět, zabere to cca 3 vteřiny a ty ani chlap se nemusíte půl dne koukat na poházené odpadky vedle koše. Někdy je opravdu lepší to udělat hned. A za 3 vteřiny se ti nespálí ani jídlo na plotně ani nic jiného.

kamoulinek
autor
7. únor 2021

@misu8 já odpadky nehazim na podlahu, já je sám do koše, ale manžel to dělá, když je plný koš, že se mu nechce vynist koš a radši to hodí vedle.

kamoulinek
autor
7. únor 2021

@misu8 já je nehazim po zemi.

misu8
7. únor 2021

@lv já třeba, kdyz byla malá plazivec, vytírala každý den. Teď už ne, máme robotický vysavač, ten běží každý den + po každém vaření, našlapání z venku rychle smetu tu část podlahy a jednou denně setřu sprejovacím mopem kuchyň, předsíň, wc. Je to rychlovka a je neustále čisto. Klasický mop a vytření celého bytu stačí klidně jen 1 týdně. Ten robotický vysavač je zázrak 🙂

petrasipkova1
7. únor 2021

Píšeš velice zvláštně, moc nerozumím o co jde, ale jestli ses doma a manžel chodí do práce tak je normální ze pokud se neděje něco mimořádného, tak jsou odpadky v kosi, podlaha uklizena a uvařeno. Aspoň většinou. Taky bych manželovi asi dala sežrat kdyby doma házel odpadky na zem a vymlouval se ze je nestihl sebrat. 😂Opravdu záleží na více věcech, jak se chová manžel jindy, jaký mate vztah.

kamoulinek
autor
7. únor 2021

@petrasipkova1 já mám normálně uklizeno, navareno, ale prostě když nestihnu vynist koš, tak manželovi se nechce, ikdyz je doma, tak to hodí prostě vedle, a odejde, a pak přijde, proč to není v koši.

misu8
7. únor 2021

@kamoulinek no to já neřikam, že je schválně házíš po zemi, ale sama jsi psala, že když ti vypadne místo do koše na zem, že ho tam necháš ležet, když nemáš čas a chlap pak nadává. Upřímně v tomhle případě se mu úplně nedivím. Když mi něco upadne. Hned seberu. Jeden pohyb navíc, který tě nezdrží.

tulikiss
7. únor 2021

hele tak uz si rozmysli jak vlastne pribeh bude vypadat.. nejde uz to pak menit. nejdriv moc neuklizis..v dalsim prispevku uz uklizis... nejdriv hazis odpadky vedle kose a neseberes je, protoze neni cas... pak je tam hazi manzel.

kamoulinek
autor
7. únor 2021

@petrasipkova1 manžel se chová tak, když nemá po svém tak je zle. Nebo když musí něco udělat je zle.