Násilí na dítěti v rodině. Poradíte, prosím?

15. čer 2021

Ač jsem tu registrovaná tak tohle chci řešit raději anonymně.. Máme v rodině 5ti leteho chlapce který špatně mluví, protože matka s ním odmítá k logopedovi, a je tak o rok o dva pozadu, je hodně hyperaktivní občas se vzteka ale pokud se mu člověk věnuje je to hodný kluk. Problém je v tom že jeho otec hodně pije a bije ho... Po hlavě, tyckou z tvrdého plastu po zádech, nohou.. Kluk má potom obrovské modřiny,a často ho neposle kvůli tomu do školky protože tam už si toho nejspíš všimly. Chlapec má i bratra o 2 roky mladšího ale ten nedostane protože má jiného otce, a k němu si to nedovolí. Když jde k jeho babicce a potkáme se tam modřiny vidím na vlastní oči, a je mi z toho hodně ouzko, jak ty modřiny vypadají, a táta skrz to ze ma kocovinu a zr má problém s alkoholem co si nechce přiznat.. Chlapec sám řekne táta fuj, táta au, nemá rád tátu... Říkala jsem si že už je potřeba aby někdo zakročil, mám strach do jakého stadia se to dostane. Napadlo mě zajít na socialku a promluvit si s nimi o tom. Nechci nikomu dělat zle, ale je mi ho vážně líto.

mimco
15. čer 2021

Nahlásit na sociálce a možná bych zavolala i do školky...

merope
15. čer 2021

Co si o tom myslí matka? To nevidí? Nebije otec i ji a není tam problém s násilím v rodině obecně? Dost obětí věří, že bude líp a nechtějí nic měnit, myslí si, že vše bude dobré, že se ten druhý změní.

Ještě - jestli má mladšího bratra s jiným otcem, jakou mají vlastně úpravu poměrů? Chodí k otci jen na víkendy a tam ho bije? Pokud s matkou nežijí, tak se dá zajistit styk s otcem jenom pod dohledem a je to ta lepší varianta. A ano, pak má smysl jít na sociálku - pětiletý kluk už umí říct, co se děje a naopak když se to nebude řešit, může z toho mít trauma na docela dlouho. Držím pěsti.

izz76
15. čer 2021

Fyzické násilí je trestný čin, neohlásit to je další trestný čin. Volala bych na sociálku.

gruyerre
15. čer 2021

MUSÍŠ to nahlásit na sociálce. A nebylo by od věci zavolat i do té školky, jestli mají podezření, teď budou mít jasno. Achjo, chudák. Je dobře, že před tím nezavíráš oči aspoň ty, když ostatní členové vaší rodiny to tolerují 😔

berta3
15. čer 2021

Ahoj, ze zákona je povinnost hlasit OSPOD, můžeš i anonymně, můžeš mu tím zachránit život

levandule_k
15. čer 2021

To je strašný, určitě jednej, přece v tom toho kluka nenecháš.

ina10
15. čer 2021

Určitě nahlásit na té sociálce a ve školce (nevím, možná lze i anonym), zle neuděláš nikomu, jen pomůžeš klukovi, je malý a neumí se bránit proti tyranskému otci, v rodině jsme to tak taky měli, všichni o tom věděli, ale nikdo nic neudělal a ticho po pěšině, hlavně ho ještě víc nenaštvat, aby nebylo ještě víc zle...a nikdo nepomohl.

michaela666
15. čer 2021

Ohlas to! Ten kluk si nezaslouží , aby všem bylo jedno, že mu vlastní táta takhle ubližuje.

levandule_k
15. čer 2021

Je strašné, že někdo dokáže bít a týrat dítě, ale ještě horší je, že to okolí tiše toleruje a přehlíží. Tím mlácením do hlavy mu může způsobit úraz s trvalými následky a to nemluvím o následcích na duši. 5 leté dítě se má vyjadřovat jinak, než tata fuj a tata au - to je tak na úrovní 2-3 roky.
Už to zašlo dost daleko. Nevím, jaké zlo bys někomu měla dělat? Jasně jeho otec se nasere, protože mu vezmou boxovací pytel... Zlo by to bylo , kdyby se choval normálně a ty jsi si to vymyslela.

20190418
15. čer 2021

Nahlásit a asi bych to hlásila spíš rovnou na policii, ne? Víme, jak tady kolikrát ospod pracuje. Pokud se s dítětem potkávas u babičky, tak je to synovec/bratranec? Důrazne oznam jeho matce, že je jdeš nahlásit, z dobre vůle ji to říkáš předem ale nahlásit to je tvoje občanská povinnost. Klidně bych si našla pár případů z nedávné doby z médií, aby pochopila, kam to může vést. Raději bych se pohadala se zbytkem rodiny než před něčím takovým zavírat oči. Kluk má štěstí, že alespon ty se za něj postavís. Z takových rodičů, matek - které kvůli chlapovi nechají mlátit vlastní dítě - je mi fakt na zvracení.

levandule_k
15. čer 2021

Ještě bych ty modřiny vyfotila.

jako_mala_holka
15. čer 2021

Okamžitě nahlásit na sociálku

pampeliska1313
15. čer 2021

Nahlásit. Jen nevím, jestli bych oznamovala matce, že to půjdu udělat. Můžou se odstřihnout, pak se už nebude vědět vůbec nic, nebo může být chvíli ticho po pěšině, ale pak to začne znovu.. ale jsou to jen domněnky.

sudylichozrout
15. čer 2021

Modriny zdokumentovat a okamzite nahlasit jak na OSPOD, tak na PCR. Vubec se s tim neser a jednej, nez dojde k nestesti jeste vetsimu, nez uz to je.

tasimia
15. čer 2021

Zle, nezle. Každý člověk ma ohlašovací povinnost pokud ví, ze se něco takového děje.

marimanta
15. čer 2021

Přidám se ke všem ostatním - nahlásit na OSPOD. Mám v pěstounské péči holčičku, které jedna taková paní, možná zachránila život 😊

xxx3d
15. čer 2021

Z takových příspěvků je mi smutno.
Prosím tě, na co čekáš, na někoho, kdo zakročí?
Na to, že ti tady maminy na koníkovi dodají kuráž?
Proč jsi to už nenahlásila na sociálce ty?
Nechceš nikomu dělat zle, tak to odskáče dítě.

marimanta
15. čer 2021

A hlavně, prosím tě, udělej to hned, co nejdřív, nejlíp zítra. Kvůli tomu klukovi. On je bezbranný a zdá se, že doposud byl jeho osud všem fuk. Změň to! Kromě holčičky, o které píšu výš, mám i jejiho brášku. Vím, jaké peklo zažíval, taky alkohol. Dodnes je traumatizovaný a už nikdy asi nebude úplně v pořádku. Holčička je postižená.... Máš možnost změnit mu život.

nikoulinka
15. čer 2021

Ahoj. Určitě okamžitě hlásit, jak to tady pisi i holky vys. Hlavně se nenechat OSPODem odbýt. Všichni víme, jak většinou ospod (ne) pracuje. Mám v blízkém kruhu případ. Tyrany chlapec, jeden Roček. Jeho babička si všimla jednou přes video hovor, že má modřinku na tváři. Nenapadnou. Ale tím mu zachránila život. Nenechala se na ospodu odbyt, tlačila, ať tam jde kontrola, apod. Ospod ji ale nepomohl, tak oslovila dětskou lékařku, že se o něj boji. A světe div se, malý měl chronické krvácení do mozku (doživotně bude mít drény v hlavě, ktere krev odvádí do žaludku), několik polamanych kosti, rozdrceny kotník, a plno dalších věcí. V podstatě mu opravdu zachránila život tím, že se prostě nedala a bojovala. Udělej to taky. Ty vidíš ,,jen" modřiny, ale může toho být daleko více.

tintina23
15. čer 2021

Nahlásit. Když ani matka nic neřeší,je to špatně. Můj 3 letý synovec chtěl každý den spát u babičky,a já se ho jednou zeptala, proč nechce spát doma. Řekl, že táta bije mámu a hádají se. A že až bude velký,taky bude bít holky, protože zlobí 😖

pginka
25. črc 2021

Ja bych mu zakroutila krkem , se divím ze v te vaši rodině už to někdo neudělal , jen sem začala číst první řádky a už to ve mě vřelo🤦🏽‍♀️😡proč to nenahlasis na ospod a hlavně se od nich nenechat odbyt , a do školky jako anonym Ty! A ještě na to koukate😡,

pginka
25. črc 2021

A tu matku bych poradně proliskla aby se zpamatovala nebo bych ji přetáhla tou tyči taky po hlavě, asi to má těžce v p***, srat na dítě hlavně ze ona má k****v p***😡