Návrat k bývalé partnerce se kterou čekáme dítě
Ahoj,
Zařídil jsem si registraci, protože hledám odpovědi. Asi před půl rokem jsem se zamiloval do holky. Všechno jsme uspechali a za 3 měsíce otěhotněla. Tou dobou nám vztah úplně nefungoval, protože jsme řešili prestavbu bytu, oba stresy v práci a navrhoval jsem přerušení těhotenství, protože jsme se trochu odcizili. Všechno se ještě zhoršilo. Byli jsme jako spolubydlící a to ve všem. Na přerušení přítelkyně nesla. Tím jak jsme se k sobě chovali jsem si našel krátkodobou známost. Myslel jsem si, ze o mě přítelkyně nestojí.. Rozhodl jsem se vztah ukončit..
Bohužel jsem poslouchal i “chytré” rady o tom ze byla vypočítává atd atd. Tím se to ještě zhoršilo..
Odstěhovala se, já hledal novou práci, a začal jsem nad vším přemýšlet. Zjistil jsem, ze ji chci zpátky a ze si nedokážu představit, ze by maleho vychovával cizi chlap. Mrzi mě, ze jsem ji nebyl oporou jakou ve mne potrebovala.
Teď se ji snažím ziskat zpátky, a říkala mi ze je to ztracené... rozumím tomu ze je asi zlomena. Asi tomu budu muset dat čas. Maleho budu podporovat maximálně.. A rad bych získal i ji, abychom byli společně..
Poradíte mi, co bych mohl udělat, aby jsem její důvěru zase získal? Uvědomuji si, ze to bude na delší trať.. děkuji
@priefi ahoj, musím na tebe reagovat, tak se nezlob, ale ty mu teda dáváš zabrat.
mám na mysli to s tím postiženým dítětem, to jsou otázky které kolikrát neumí zodpovědět ani žena, natož chlap, který není pod hormonama těhotenství a netuší ani náznakem... co všechno... nemyslím, že je to fér, taková palba otázek.
Ano, na takovou palbu otázek se může připravovat, pokud už v té době budou spolu, a pak bude opravdu nanejvýš žena citlivá na něco ve směru k ukončení těhotenství, byť by jí to doporučovali lékaři.
@priefi ano, rekl to. Ve vzteku, ale rekl. Provedl mi to byvaly spoluzak z gymplu a ex mel pocit, ze to neni znasilneni. Ze jsem to urcite stejne chtela a ze jsem ho vlastne podvedla. Byla to fakt silena slupka, to jsem vubec necekala. S tim co se stalo, jsem se uz vyrovnala, ale tu reakci byvaleho nepochopim asi nikdy.
víš, my první dítě čekali plánovaně. oba jsme ho chtěli a přesto, když jsem našla //, tak to pro mě byl šok, spousta pocitů, které jsem nedokázala popsat a pracovat s nimi. brečela jsem a nebylo to rozhodně filmovým čistým štěstím. chlap se leknul, že jsem si to snad rozmyslela a miminko nechci a konejšil mě a čekal až se vzpamatuju. a druhé? to přišlo nečekaně zrovna v době, kdy byl bez práce a naše budoucnost byla hodně nejistá. čekala jsem také, že mě pošle na potrat. ano, já to fakt v skrytu duše čekala. mám chlapa, který opravdu netuší, co je to empatie. a přesto mě tehdy objal a řekl mi, že no co. že to nějak zvládnem. že by za rok třeba stejně ještě jedno chtěl, tak holt bude dřív. možná ti teď vlastně děkuji, že jsi mi to připomněl. my máme dlouhou krizi a občas neškodí si připomenou i to lepší ze vztahu. můj chlap má šílené mraky chyb, kdo ne. ale zrovna v těchto citlivých pro ženu velmi významných chvílích to nepodělal a když tak čtu ty příběhy tady...tak bych vlastně měla být vděčná 😀
na ženu fakt neskutečně platí, když muž nabízí a nečeká...to pak sama má chuť oplácet a dávat hodně. ale pokud je vše očekáváno, vyčítáno, podmiňováno...není to dobré ☹
nad tím jsem nikdy takhle neuvažoval. Ježíš já jsem fakt zrůda 😞( Ona už má jeden potrat za sebou.. teď má druhé a to se mnou.. Ach Jo.. tak to už mě dávno odstrihla.. a nemá cenu se snazit
a tohle jí zkus nějak říct. že sis toto uvědomil. jaký jsi byl vůl, že ti toto nedošlo, než jsi ji na ten potrat posílal. chápu, že ti to hned necvaklo, že pro chlapa je to fakt snadné a rychlé řešení, ale ty musíš taky chápat ji, no. je to velká rána. no a snažit se? cenu to má snad vždycky. jde o tvé dítě, tam to má cenu vždy. i pokud vy dva spolu nebudete...je dobré dokázat komunikovat a být dobrými rodiči.
@blahova_andrea díky, někdo mi poradil napsat dopis. Zkusím to. Čtu od vás všechno a každý názor je pro mě cenný. Dekuju všem
@honzafp proč doufáš, že tu není? já myslím, že kdyby tu někde byla a četla to, tak je lepší než x tvých dopisů, sms a jiného. přečte si tvé myšlenky, postoje, to, co se ti tu ostatní snažili přiblížit ohledně žen...možná i to by byla tvá šance. protože se piplat se stylizovaným dopisem, který 100x upravíš, aby zněl, jak potřebuješ a fungoval a je něco jiného než diskuse s cizím babincem, kde jsi anonymní, sám za sebe a vlastně není tolik důvod si na něco hrát a překrucovat. ani nevíš, jak já bych někdy byla ráda, kdyby můj chlap přečetl aspoň něco z mých příspěvků tady. aby měl aspoň trošku tušení, koho má skutečně doma a trošku si rozšířil obzory ohledně toho, že si jen myslí, koho má doma
@blahova_andrea hezky 🙂 , Noo nepřišlo mi to jako dobrý nápad. Jestli tu je bych asi už poznal.
@xxx3d jako palba to je, ale vzhledem k tomu, že napsal, že tam to riziko nemalé je, tak se ty otázky sami nabízí. s těmi samými bojuje i matka dítěte a on by se nad nimi měl zamyslet taky.
@honzafp jestli je někde na webu inkognito jako ty, tak to nepoznáš. jestli jen čte veřejnou diskusi, u které pláče, ale nezapojí se, tak to taky nepoznáš 😉
@blahova_andrea Hmm něco na tom bude. Ale pochybuju ze by to četla.. Díky teto diskuzi jsem pochopil čím procházela a já se nevědomě choval jako .. Pdpovedi už mám. Dekuju všem. Pokusím se téměř o nereálné..
@honzafp to je právě to...muž by nečetl...žena by si třeba přečetla 😉
@xxx3d nemyslim si, ze mu davam zabrat 😉 je to ohromne tezke rozhodnuti o tom zadna a prave proto jsem polozila otazku. Predstav si, ze ona by si to detatko chtela nechat, myslis, ze by pro ni bylo lehci aby se k nemu vratila, aby ji zase opustil? Pri prvnim naznaku neshod to u nich dopadlo tak, jak to dopadlo... a ted si predstav takto nemocne dite... ja mam zkusenosti s postizenymi detmi a diky tomu jsem neskutecne vdecna za v ramci moznosti zdrave dite. Malo ktery chlap zvladne zkousnout postizene dite. Maminky postizenych deti hodne casto zustanou samy, protoze partner to proste neda. To neni jen o tom, ze s ditetem to je narocne, ale i o tlaku okoli... takze pokud si ho bude chtit nechat, i kdyz se bude vedet, ze je velike nebezpeci postizeni, to nejhorsi, co se ji muze pak stat, je dat duveru chlapovi, ktery by ji znovu opustil. Zase z druhe strany, kdyby se rozhodla mimi dat pryc, bude to pro ni neskutecne tezke a bude potrebovat nekoho, komu by se zchoulila do naruce. To uz zalezi od autora. Mi odpovidat nemusi, ale sam.sobe ano
@letadylkokane to je silene. A resila jsi to pak nejak s tim spoluzakem, myslim tim trestni oznameni atd.? To je hrozne 😔 je mi to moc lito. A reakce ex je priserna. Misto aby mu sel rozbit hubu, tak Ti rekne, ze si za to muzes sama... Ale vis co... co jsem tak vsimala, tak nekteri chlapi maji takovy udesny nazor, ze znasilnena si za to muze sama... coz opravdu nechapu 😔
@honzafp pokud ma tady profil a kouka na diskuze, ver, ze uz to cetla. Nemusi ji hned dojit, ze Ty jsi Ty... i kdyz mozna, ze ano. Vem si, ze jedna slecna, co prochazi opacnou diskuzi se zde taky zapojila, taky si precetla... mozna brzo bude zalozena nova diskuze typu ex se chce vratit. Kdyby to tady zacala cist, tak ze zacatku bude prskat skoro jed, podle toho, co jsi psal... ale pokud zacne cist i dal, vsimne si, ze jsi na hodne veci prisel a ze to uz nevidis tak cernobile
@priefi vahala jsem nad tim, ale on uz byl v te dobe zenaty, mel dite... Nechtela jsem zlikvidovat jeho rodinu, ktera za nic nemohla. Asi po deseti letech jsme se potkali a hodne si to vyrikali. Respektive ja jsem mu vyrikala, co vsechno mi zpusobil a ze ma velkou kliku, ze jsem rozumna. Ale myslim, ze mu to lezelo celou dobu v hlave a byl to pro nej fest kostlivec. Od te doby jsme se nevideli a doufam, ze uz neuvidime. Zije na druhem konci republiky, tak snad...
@priefi ano, je to velmi těžké osobní rozhodnutí dvojice, nebo maminky především. Na tohle se připravit nedá, i když to visí ve vzduchu, tak nedá. A máš pravdu, že spousta chlapů to nese špatně a odchází, což by ve zde jmenovaném případě byla další životní rána, pro slečnu.
Jen mi prostě nepřijde vhodné, nebo nepřišlo by mi vhodné komukoliv říkat, aby se zamyslel nad... nechce se mi to kopírovat, ty víš, já taky. Je to vysoce osobní, skoro až intimní rozhodnutí, jestli si diagnostikované postižené miminko nechat nebo ne a je především na ženě. A i tak, si můžeme představovat cokoli, ale potom, když to nastane, ti stejně žádný zodpovězený otázky z Koníka nepomůžou, ani se ti nemihnou před očima.
Trochu mi přišlo, jak kdyby to schytával za všechny chlapy světa, kteří kdy udělali pitomost.
@letadylkokane kdyz mel zenu a dite, tak to uz vubec nechapu. Rekla bych, ze v tom mozna hral svoji roli alkohol? Jinak si to nedovedu vysvetlit. Kazdopadne bych doma nasilnika nechtela mit, kostlivce mel ve skrini poradneho... ale nejspis stejne jako Tvuj ex to bral, ze vlastne o nic neslo, ze on neznasilnil... ptat se dal nebudu, nerada bych Ti otevirala ranu, ktera musela byt hodne bolestiva. Jen je mi to hrozne lito 😔
@xxx3d on psal, ze tam je to riziko, reagovala jsem na to 😉 jak uz jsem psala, mi odpovidat nemusi, ale sam sobe ano. Proc by to mel schytavat za vsechny 😉 Musi si uvedomit, ze kdyz se chce vratit, musi se vsim vsudy a ne, ze se vrati a pak zase opusti, i on sam uz vi, ze by to bylo spatne. Pokud jsem to pochopila spravne, kdyz psal, ze vi, jak jsem to myslela, tak vi jak jsem to myslela. Nemusis mi vzdy oponovat 😉 Jestli to ma byt reakce na to, jak jsem reagovala v jine diskuzi, tak klid, kazdou diskuzi, kterou zalozi jiny autor beru zvlast bez ohledu na jine diskuze. Takze jen pro info, pokud opet bude z Tve strany v teto diskuzi odezva, jak prehanim, uz tu zpravu fakt budu ignorovat (tak jak v jine diskuzi). Nema to totiz smysl, kazda se divame na vec jinyma ocima a dohadovat se mi fakt nechce. Vic lidi na moji zpravu, resp.na Tvoji zpravu zareagovalo, takze bych rekla, ze az takovy utok to nebyl. Jak jsem psala, mam hodne zkusenosti s postizenymi detmi i lidmi, vim proc jsem polozila tyto otazky, vim jake to je pak pro matky, kdyz zustanou samy v takeve situaci (se zdravym ditetem to maji tezke, kdezto s nemocnym) a taky vim, jak katastrofalne muze dopadnout jedna dalsi jobovka v takove situaci (napr. kdy si matka ve slabe chvili je schopna i sahnout na zivot, neprehanim, stalo se a tohle uz zpet vzit nejde) v teto citlive oblasti. Takze opravdu mi ver, ze moje otazky byly mirene cilene na autora, nehazu vsechny muze do jednoho pytle. Nevera byla a bude. Ja zastancem nevery nejsem, takze opravdu nepogratuluji autorovi k jeho cinum. A jen pro upresneni, nepreju mu nic zleho. A ten zbytek venuji autorovi:
@honzafp doufam, ze se zdravotni problemy nepotvrdi a ze miminko bude naprosto zdrave. Drzim pestim! Co se tyce Tebe a Tve byvale pritelkyne, je to Vas boj a at to dopadne jakkoli doufam,.ze ve prospech miminka.
@priefi ahoj,
někomu jsem napsala, že přehání, ale to byla tuším normálnímatka, tak jestli je to tvůj druhej nick, tak to potom ano, jinak si ničeho nejsem vědoma, a určitě je možný, že jsme na sebe narazily tady na diskuzích, ale jak jsem psala, nejsem si ničeho vědoma, jakože bych přetahovala "něco" z nějaké diskuze do druhé, možná jestli sis špatně nevysvětlila to moje, ty víš, já vím, že se mi to nechce kopírovat, ale to se vztahovalo k tomu, co jsi psala tady, na stránce asi tři, fakt nevím, jen se mi to nechtělo kopírovat a doslova jsem si to nepamatovala, tak jsem to zkrátila na ty víš, já vím.
Jinak v tom nebyl žádný útok, jen prostě reakce. Moje chyba, já bych si někdy některé reakce měla odpustit, a dost často se mi daří 🙂 jen někdy ne, taky to uvádím tím, že musím.
S těmi zkušenostmi, myslím tvými s postiženými dětmi a lidmi kolem dokola, to já ti neupírám, věřím ti to, rozumím dokonce jak si to myslela, jenže podle mého jsou tyhle zkušenosti dopředu nepřenosné. Ano, asi to bude jinej pohled na věc nás dvou a možná většina má takovej pohled jako ty, je to klidně možné.
Jestli jsem se tě dotkla nějakým svým názorem, ať už tady, nebo v jiném vláknu na Koníkovi, tak to nebylo z mé strany myšleno jako útok, jen prostě jsem dala najevo jinej názor, diskuze jsou něco jako mnohonásobný dialog, takže... 🙂
@honzafp Jediné řešení je se omluvit. Pokud možno osobně a vysvětlit vše, co se stalo. Asi to bude chtít hodně trpělivosti. Musels jí strašně ublížit. Poslední, co chce těhotná žena slyšet je, že by měla jít na potrat. Těhotenství je jedno velké hormonální šílenství. Musí vidět, že Ti to je opravdu líto a že máš zájem jak o dítě, tak o ni..
@prcekverunka Dekuju. Pokusím se o to.
@priefi v pohode, je to uz hodne davno, cas to zacelil. Jj, byl v tom alkohol. Ale takovych mejdanu jsem s nim zazila mraky, znali jsme se od prvaku na gymplu a rozumeli si. On neni nasilnik. Jen proste udelal desivou blbost... Nevim, co se mu honilo hlavou, kdyz za mnou sel. Ale vim, ze ho to adi dodnes mrzi, protoze se mi hodne omlouval, jak jsme se potkali. Dnes je lekarem a pomaha lidem. I proto jsem to nehlasila. Nechtela jsem ho uplne zlikvidovat. Takova jsem... (blba) 🙂 A ex? To uz je jina pisnicka. Byla jsem jak vymenena, asi i dost protivna. Pohadali jsme se, tak jsem mu to rekla. On toho kluka znal, asi zarlil, ze jsme do te doby byli kamaradi a myslel si, ze jsem ho podvedla. Ze to bylo chtene.
Vul, no. Co dodat.
Já osobně bych počkala až opadne její naštvanost a pak bych zaútočila.
Nic méně muži řeší problémy úplně jinak než ženy. Chlapi se s ničím moc nes...., zatím co ženy se ve všem pitvají půl dne. Takže poslat ji na potrat byla prostě jen zkratkovitá reakce na nastalou situaci.
Jako byla to blbost jí to říct ale podle její reakce ses dotkl velmi citlivého místa a odhalil nejvyšší příčku v jejím žebřičku hodnot. ☺
@xxx3d nene, tohle je muj jediny nick, jiny nemam, co by melo za vyznam mit jich vic? Vim,.ze nekteri maji, ale ja ne 😉 Me se to nedotklo, spis mi slo o to, ze se mi nechce prit. Nekteri se tady v tom pak vyzivaji a dohaduji se do nekonecna a ja nemam na to cas. Do diskuze napisu svuj nazor, obhajim si ho, ale do nekonecna ho obhajovat nepotrebuji. Vse potrebne bylo napsano 😊 Kazda mame na vec jiny nazor, kazda mame jiny uhel pohledu, kazda mame jine zivotni zkusenosti. Chci rici, ze nemohu rici, ze Tvuj pohked je spatny, nebo muj. Zalezi na tom, jake kdo ma zkusenosti a podle nich se na vec diva. Nechtela jsem se Te dotknout typu utocis na me, ja Te budu ignorovat, ale myslela jsem to tak, ze nebudu se dal prit 😉

@honzafp dobře, díky za odpověď. Jen mě to napadlo, podle zkušeností trochu odjinud, jestli i tohle (hm, jako registrace na Koníka, založení diskuze) k dokazování zájmu. To by nebyl dobrej model, ačkoli...pro mě, a protože o mě nejde, je to vlastně jedno.
Na mou otázku jsi neodpověděl, ale v sobě by si měl mít jasno, jestli tvoje touha po obnovení vztahu pramení primárně z toho, že bys nepřekousl, aby tvoje dítě vychovával někdo cizí, nebo jestli sis uvědomil, že chceš svoji těhotnou přítelkyni zpátky proto, že ji miluješ, tedy se vším všudy.
Jestli ten zájem není opravdovej, ona to pozná, možná ne hned, ale pozná.
Překonat ženskou hrdost bude náročný, někde jsem se dočetla že je v 17t, tak máš docela dost času na obnově zapracovat, než se malé narodí.
Tím zapracovat mám na mysli obětavý, ohleduplný přístup. Rozhodně ne zbrklý a nedočkavý.
Holky už ti tady docela dost poradily, vybrat si z toho musíš sám, znáte se sice krátce, přece ale jen víc, než my všechny tady.
Vysyp si popel na hlavu, mlč, když bude křičet, dej jí prostě najevo, že jsi přístav, bezpečí, i když to půjde těžko. Vytrvej, jestli o ni stojíš.