Nechci k tchýni. Poradíte?
Ahoj. Potřebuju poradit. S tchyní jsme neměly dobré vztahy nikdy. Protože byla naštvaná že už nemůže synáčka tolik ovlivňovat (byl typický mamánek). Pak to bylo na čas neutrální, fungovaly jsme jakž takž, ale teď po porodu se to zas zhoršilo. Ona mě absolutně ignoruje, mému manželovi strká peníze na přilepšenou za mými zády, říká mu jaký je chudáček, že se určitě nevyspí, a že určitě v noci pořád vstává k malé, a blablabla. Přitom o malou se starám jen já, on se normálně vyspí, on má po práci čas na svoje PC hry, to já lítám kolem malé že nemám čas se ani pořádně najíst. Tchyně má navíc žvásty na mě, že vypadám blbě, že jsem bledá a malá že mi vzala krásu. Přitom jiní lidé mi říkají jak mi to po porodu naopak moc sluší.Posledně jsme byli u tchyně a ona na naší malou, že jestli jí mamka nezlobí. Tak jsem se bránila že stejně tak může zlobit táta. A ona se úlisně zasmála že tatínek určitě nezlobí. A taky furt že je malá oplácaná, přitom tlustá není, naopak doktor říkal že by mohla mít víc. A tak jsem manželovi řekla ať si mámu zkrotí jinak tam s malou jezdit nebudu, protože mě to trápí a nechci se z toho složit nebo přijít o mléko. . A on místo aby se mě zastal, tak se zastává jí, že si to moc beru a že já jsem ta špatná, že jí chci zakázat vidět vnouče. Co mám dělat?
@anna0306 Tak teda dát dítěti jedovaté bobule s poznámkou, že nejsilnější přežije... to je jak ze Sparty. Má ji vůbec ráda? Nechce ji "nehodou" zabít??? Protože to, co popisuješ, to mi připadá jak pokusy o vraždu. Napít se vodky, to beru asi jako nejmenší z toho, co popisuješ - to ji aspoň nezabije a dítě jen cucne a stejně jí to nebude chutnat a vyplivne. A ano, s podobnou osobou bych mládě nenechala o samotě nikdy.
@malenka3
@merope
Od narození ji bohužel nenávidí, ale jakmile jsme byli u nich na zahradě a ona tam byla tak se "predvadela" aby ostatní viděli, že ona dceru chce, ale jakmile se nikdo nedíval byla zlá. Dlouho jsem to snášela a chodila k nim, pořád ji napominala a hlídala aby se něco nestalo. V březnu jsem řekla konec a malou vidět nesmí, nebo když se potkáme venku nesmí k ní ani přijít. Zkouší to přes partnera, že by chtěla malou vidět jak ji chybí, to co říkám by nikdy neudělala, to vše je lež a dělám to prý já, ona jediná se chce starat. Jakmile jsem ji napsala sms, že se s dcerou neuvidí odepsala, dobře jsem ráda, a když ji tu samou sms napsal parner hned volala a brečela. Nejhorší je, že je učitelka na prvním stupni ZŠ a divné stavy chování má kdykoli. :// K psychologovi ji nedostaneme ona sama to jako poruchu nevidí a moc dobře si uvědomuje co dělá špatně, jen z toho má radost.
Hele buď upřímná sama k sobě. Tchýni nemáš ráda, ona tebe asi taky moc ne a proto ti vadí úplně všechno, včetně jejich rodiny. Mám to samé, objektivně vzato, moje tchýně není zas tak špatný člověk, jen je jiná a mám za ty roky na ní takovou averzi, že ať udělá co udělá, všechno je špatně 🙂 Plus celá jejich širší rodina je drbnutá a já pořád taky řešila a psychovala, aby se postarali, aby na děti neměli špatný vliv..... Nakonec ale stejně přijdeš na to, že si kur*íš karmu akorát sama sobě, hádáš se zbytečně s manželem a dětem bereš babičku.... Moje rada je, najít si někoho, s kým jí můžeš pořádně umýt pr*el a ulevit si, neventilovat to doma, protože stavět manžel proti mámě je vždycky cesta do pekla. Nauč se jí stírat, když bude mít zase nějaké chytré kecy a stýkej se s ní co nejméně, až dokojíš vysílej manžela ke tchýni s dcerou samotné, alespoň si odpočineš a nebudeš jí muset poslouchat.
@peleta Zni to hezky, ale vysledek je stejny jako vsechno... problem totiz neni tchyne, ktera je ocividne kravka manipulatorka asynacek mamanek nejvyssiho radu, ale prave ten synacek, ktery vlastni zenua rodinu necha schazivat a urazet... Uz kdyz mu maminka naseptava , abx se vyspunkal by mel tict, ze spat ted snad potrebuje jeho zena a on ze jetady pro ni a pro svoji rodinu... Ale bohuzel to tak nikdy nebude...takze ani to co pises Ok, ale pred tim bych bezky v klidu s usmevem na tvari a nejvice sebevedomim co najdu rekla obema, ze takhle teda NE a ze si tohle libit nenecham. Protoze jinak se vse na vsech 3 stranach bude nabalovat a jednou bouchne a uz nebude mit reseni a odnesou to deti
Ja mela plicni chlamidie chytly jsme to od manzela....mela sem je ja,moje 4 leta dcera a moje 1rocni holcicka...vsichni jsme byly zavreny doma a jen jsme doataly antibiotika.I detsky doktor rikal,ze je muzes mit a ani o tom nemusis vedet...🤦♀️dobraly jske atb a jsme vsivhni ok...me i delaly opetovne odbery a vse v pohode...a tchyne ...nevydela bych to tak spatne kmdlooouho zpet jsem mela taky takovou....🤦♀️🤣
K zakladatelce: jsi ještě v sestinedeli, dotkne se tě teď kdeco víc, než normálně 🙂 Chápu, ze tohle jsi asi číst nechtěla, ale vážně, nepremyslej a nepitvej v duchu každou její poznámku, každý mimicky vyraz atd To co popisuješ, mi nepřijde nijak horší než “klasicky tchýňoprudění” spis lehčí forma 🙂)
@anna0306 tvou tchýni bych ale poslala na léčení. I kdyby udělala jenom jednu z popsaných věcí, je to přes čáru. Na co čekáte??
@michaela_2 Kdyby to bylo na mě, je někde zavřená v léčebně už dávno. Partnera to štve ale násilím ji nikam nedostane, její manžel a otec to nechtějí vidět a dělají, že se nic neděje. Zkoušeli jsme se domluvit a řešit to. Jen už nevíme jak:/

@merope To máš určitě pravdu, také jsem poprvé myslela, že se jedná o starší dítě a né rak malé mimino.
Jen ještě dodám, hrozně ráda bych někdy chtěla alespoň na hodinu ven. Dceři je 2,5 roku a jediný komu bych ji svěřila na hlídání je moje máma. S tchýní si užíváme strašně. Pořád dělá problémy a naschvály. Je toho hodně, ale jen pro představu- dceři bylo půl roku a tchýně jí chtěla dát jedovatý bobule s tím, že přežije nejsilnější jedinec. Chtěla ji hodit do potoků jestli umí plavat, nechala ji na prebalováku a bez jakýkoholi slova odešla, na zahradě okolo pískoviště dala jedovatý kytky, chtěla aby se napila vodky a takhle bych mohla pokračovat pořád. Takže tohle spíš beru jako tchýni která je zlá a né to co píše autorka příspěvku.