icon

Nedůvěra ve vztahu, co s tím?

maruzi
17. kvě 2015

Ahoj holky, pro nekoho mozna banalni, ale ja nevim, co ted..jsme spolu s pritelem pet let, vsechno bylo super, vzdy vztah fungoval bez problemu. Ted jsem tehotna. Misto toho, abych se tesila na mimco, tak resim nas vztah. Posledni dobou to skripe. Pred otehotenim bylo vse ok, mimco bylo planovane. Ted to ale ok neni. Kdyz se snazim byt objektivni, priznavam, ze jsem na neho v dusledku hormonalnich zmen nekdy docela protivna. A prestala jsem mu verit, bojim se, ze me podvadi. Nemam zadny dukaz, kdyz se zeptam, tvrdi, ze je to nesmysl, ze si vsugerovavam neco, co neni pravda. Na druhou stranu ma mobil porad schovany v bunde, po praci ted porad jezdi na kole, vraci se vecer.. Kolo je jeho konicek. Jezdil i driv, nebo jsme jezdili spolu. Nechci mu to zakazovat, na druhou stranu mi vadi, ze neni se mnou. Jsem na neschopence, cely den doma a on v trapu. V praci musel nahlasit dovolenou, vzdy do konce dubna museji nahlasit. Me tvrdil, ze tam neco napsal,ani nevi poradne co. Pak z neho vylezlo, ze tyden v cervnu, tyden v cervenci. Kdyz se ho ptam, kam v cervnu pojedeme, rekne, ze ja prece nemuzu nikam jet, kdyz jsem na neschopence a rika, ze to napsal jen tak, ze neco napsat musel. Jsou i jine drobnosti, driv se proste choval jinak, v necem. Byl mnohem pozornejsi. Ted neni a pritom ted bych tu jeho pozornost potrebovala vic nez kdy jindy. Kdyz se ho zeptam, jestli se neco deje, rekne, ze mu chybi ta usmevava holka, kterou jsem byla driv. Jenze to ted nedokazu, nemuzu se smat, kdyz nejsem v pohode. Necitim z neho tu lasku, kterou jsem citila driv. Nemam ted v nej duveru, coz je hodne spatne..jen nedokazu posoudit, jestli je to hormonama v tehu, nebo je muj sesty smysl spravny..mate nekdo podobnou zkusenost, byly to hormony, nebo jste imtuitivne poznaly neveru, i kdyz dukaz nebyl zatim zadny?

Strana
z3
maruzi
autor
17. kvě 2015

@kajalka o tom jsem teda nepremyslela...nevim jestli je to az na psychologa. To spis snad asi ne. Nikdy jsem na zadne forum nepsala, az ted, ten nezaujaty pohled mi tady davate..ostatne proto jsem napsala.
Asi odjedu, s nasima mam dobry vztah, treba pomuzou. A hlavne nebudu porad sama. Na kontrole nahlasim zmenu pobytu a pojedu.

shine2015
17. kvě 2015

@maruzi klidne jed ale řekni mu kam jedeš....nechovej se jako pubertačka. Řekni že pojedeš na chvili k vašim....a at si odpočine, a bud v pohode.....protože pokud se sballíš a odjedeš nic neřekneš, holka...akorat bude vetší dusno, nečekej, že tě bude nahanet....ten tě má ted plné zuby a chce byt sám, to že pojedeš pryč jedině uvítá....

shine2015
17. kvě 2015

@papalinka jenže ona mu doma vyhrava, kontroluje...je doma 4 mesíce a jemu to už leze na nervy...nemusí mít ted nikoho jineho, ale doma je dusno a tak utíká....kontrolovat mobil, emaily, vyčítat atd....to žádný chlap dlouho nevydrží....sám řekl, že mu chybí ta veselá holka ... a narovinu, pokud přijdeš domu den co den a najdeš vyčítaveho manžela, že nejsi pořád doma, že nejstte spolu, bude tě podezřívat atd tak budeš z domu nejprve utíkat taky a pak skončíš u nekoho jineho......ted on chce mít klid, potřebuje si odpočinut od ní....návštěva rodičů jim muže pomoct, ale at v klidu řekne, heled je hezky, jsi hodne v práci, já zajedu na chvíli k našim....a at ona jeho neatakuje sms ani voláním, nevyzvídá pořád co kde delá a s kým....a at si od sebe chvíli odpočnou....at nedelá naschvály, když zavolá, at mu ona vezme tel odpoví na sms atd.....ae trošku klidu a hlavne at nic neřeší....mám dojem, že za poslední dobu nedelali nic jineho než jen pořád neco řešili.....
@maruzi kdy jste se naposledy spolu zasmali??? fakt od srdce?? pokud je to dlouhá doba, tak vykřičník jak pras.....a drž se zpátky....viz co jsem psala dřív

maruzi
autor
17. kvě 2015

@papalinka ja jen nechapu, proc tak najednou. Roky jsme spolu, vse ok, pohodovy hezky vztah. Zacalo to az ted v tehotenstvi, asi pred tremi mesici. Nikdy predtim jsem nic spatneho necitila, dite jsme chteli oba, uz dlouho..a ted nevim, jestli za to muzu ja a moje nalady nebo nekoho fakt ma nebo se mu tehotna protivim nebo ma strach..ale syna uz ma z predchoziho manzelstvi, nevim, z ceho by mel mit strach..hlavne se mnou nemluvi, pritom on chtel predtim vzdy vsechno rozebirat, ja byla spis takova, co mela s komunikaci problem.

shine2015
17. kvě 2015

@maruzi jsi doma, sleduješ ho na každém kroku a když přijde vyhraváš....lezeš mu do mobilu, mailu, podezříváš ho.....a přijde mi, že pořád s ním neco řešíš.....utíká od tebe.....a pokud se nevzpamatuješ, uteče k jiné

shine2015
17. kvě 2015

@maruzi a nemyslím to špatně, naopak....seber rozum do hrsti....a nechej ho ted být at mu nelezeš na nervy víc a víc....dej tomu hodne času a srovná se to

marketnieuw
Autor odpověď smazal
shine2015
17. kvě 2015

@marketnieuw podle me ho ted do poradny nedostane nikdo

michaela_2
17. kvě 2015

@maruzi Můj názor je, že pokud odjedeš a za pár dní se vrátíš, zjistíš, že je všechno vlastně ve starých kolejí. Problémy by se měly řešit a ne od nich utíkat. Pokud si ale myslíš, že ti změna prostředí pomůže a budeš se cítit líp, tak jeď, jako rozhodně tím nic nepokazíš. Ale jak psaly holky, neservíruj mu to ve stylu: jsem naštvaná, jedu pryč, trhni si nohou........A také nečekej, že ti hned druhý den bude volat, jak příšerně se mu stýská 🙂.
Podle mě, musíte začít normálně fungovat, ale vedle sebe, spolu. Pokud spolu nebudete, bude to jednoduchý, ale co pak?
Jako jak už jsem psala, je fakt, že i podle mě, to vzhledem ke své situaci nejspíš přeháníš. Ale jeho chování se mi taky nelíbí. Pokud tě nechce ani vyslechnout, ohledně toho, co tě trápí. Nesmíš ho ale při tom jen zahlcovat výčitkami, to je jasný.Aby mi ale manžel každý den chodil plynule z práce na sport nebo jinou aktivitu, domů se vracel až pozdě večer a jen jsme se pozdravili, tak to bych asi taky nedávala zrovna s úsměvem 😀 A to by si měl uvědomit. Ano, ať má prostor sám pro sebe, svůj volný čas.....Ale nějaký snad můžete trávit i spolu, ne? A jestli nechápe, proč jsi pak naštvaná, tak to je docela blbý...

marketnieuw
Autor odpověď smazal
shine2015
17. kvě 2015

@michaela_2 naprosto souhlasím....jde o to, co tomu ted 4mes předcházelo....asi to nebylo takto ze dne na den....podle me by doma byl víc, kdyby ona netlačila na pilu a neřešila pořád neco....takhle utíká.....kdyby tohle me delal muž, budu taky co nevíc mimo domov.....ona musí byt chytra, přestat vyhravat, doma navodit klid a žádný výslechy a on časem uvidí, že doma se to uklidnilo a bude postupne doma zase víc.....ale to chce čas...

shine2015
17. kvě 2015

@marketnieuw pokud takový dříve nebyl a hlavne tak jak to popsala zakladatelka, zkus si to vzít na sebe....co by jsi delala ty?? já bych utíkala....pamatuji si, že jsem mela kluka, co me hlídal a podezíral a přestože jsem ho milovala, začala jsem se vytracet víc a víc z domu.....a jak to dopadlo??? rozešli jsme se.....

ty by ses těšila z práce domu??? když by doma byly vytky, kontroly, vyhrávání nebo kdyby tě tvuj muž nutil být doma???

papalinka
17. kvě 2015

@maruzi no právě, protože nevíš, co se děje, tak se ho na to normálně v klidu zeptej a vysvětli mu, co tě trápí. Komunikace je ve vztahu to nejdůležitější, útěk může pomoct, ale jen na krátko. Měli byste to probrat a vyřešit spolu.

marketnieuw
Autor odpověď smazal
marketnieuw
Autor odpověď smazal
maruzi
autor
17. kvě 2015

@shine2015 ale ja jsem psala, ze mu nic nekontroluju, ani mu zbytecne nepisu ani nevolam. Jsem nekdy protivna, to uznavam, ale nejsem zadna stihacka. Kdyz zavolam, tak max jednou tydne ze je potreba neco koupit nebo obstarat.

shine2015
17. kvě 2015

"Nemam zadny dukaz, kdyz se zeptam, tvrdi, ze je to nesmysl, ze si vsugerovavam neco, co neni pravda. Na druhou stranu ma mobil porad schovany v bunde, po praci ted porad jezdi na kole, vraci se vecer"

"Tim spis mi vadi, ze ma mobil porad schovany a ma vypnute vyzvaneni"
Jak víš, že má vypnute vyzvánení a mobil v bunde schovaný???

"vlezla jsem jen jednou kdyz mi ho do ruky dal sam at se presvedcim, ze tam nikde nic nema. Nemel, mel jen zpravy ode mne, coz mi taky prislo divne, protoze mu pise obcas bracha nebo jeho syn z predchoziho manzelstvi. A naraz tam mel jen zpravy ode mne. Odeslane mel vymazane komplet vsechny"

"V doprovodne zprave od te zenske nic nebylo, proste posilam ti pisnicku a nic vic. "

Na mě to dělá dojem, že ho sleduješ víc než si myslíš....nebo prostě on ten pocit má.....

"Kdyz se ho zeptam, jestli se neco deje, rekne, ze mu chybi ta usmevava holka, kterou jsem byla driv" a to je odpoved, proč není s tebou doma....

@maruzi

shine2015
17. kvě 2015

@maruzi možná si myslíš, že ho nekontroluješ, ale když si pujčím tablet a vidím mail otevřený, předpokládám, že jsi ho neotevřela, tak ho bud hned zavřu a nebo vratím chlapovi, at si ho zavře sam a rozhodne nepatram, co tam je napsané nebo co je v historii toho mailu.....

to samé je chyba se podívat do telefonu i když před ním...do odeslaných, atd....proste on z tebe cítí, že mu neveříš, navíc se ptáš a řešíš, zda nekoho nemá a to je cesta do pekla.....

já nejsem proti tobe, ale dřív jsi toto nedelala....ted když to deláš, utíká....možná jak jsi neštastná, že s tebou není, občas se zatváříš, nemáš náladu atd a on o to víc nespechá.....

a at se ti to líbí nebo ne, utíká.....utíká od tebe a podle me mu lezeš na nervy....odjed k vašim, bud v pohode, nachystej mu klidne jidlo - navař, řekni, že jedeš za rodičema na pár dní, at si odpočine a nic nerozebírej.....vrat se spokojená, neřeš, nekontroluj, nevyčítej.....zkus to ted jinak....poslední dobou ses snažila to řešit domluvou atd melo to řešení??? moc ne....tak to zkus jinak - viz moje příspevky výš .-)

maruzi
autor
17. kvě 2015

@shine2015 ze ma vypnute vyzvaneni vim proto, ze mu driv dost volali z prace, ted je ticho a videla jsem ze se jde obcas podivat do bundy. Mame malej byt a nejsem blba. Taky sel treba nakoupit, ja mu volala, at jeste koupi neco, co jsem mu zapomnela rict a nebral to. Pak prisel a ze ma vypnute vyzvaneni. Kdyz se ptam proc, tak pry aby ho z prace furt neotravovali.
A to, ze mi strci mobil nebo tablet sam do ruky, a on sedi vedle me, tak to teda neberu jako slideni.

anetka1701
17. kvě 2015

Nečetla jsem názory, ale něco ti řeknu - pokud by můj chlap, celé moje těhotenství byl v trapu a nechával mně samotnou doma, zatímco by si užíval vlastní "zábavu" - a ted je jedno jestli milenku, kamarádku nebo koníčky - tak bych se prostě sebrala a vypadla... Vím jaké to je být doma na rizikáči. Člověk kouká na ty 4 stěny a nejradši by občas vyskočil z okna, jak ho to doma štve... Je to fakt náročný na psychiku a nervy a posledních pár desítek minut, než muž přijde z práce už doslova posunuješ ručičky hodin očima, jak si přeješ aby se otevřeli dveře a konečně se přerušila ta samota, které člověka užírá... Myslím, že jeho chování je vrcholně sobecký :o( Není ani tak důležité PROC je pryč, jako právě ta situace ZE je pryč a nechává tě doma samotnou... Jako to byl pryč celou neděli? a ty sama doma?

kajalka
17. kvě 2015

@shine2015 Přijde mi, že zbytečně děláš z @maruzi podezřívavou, slídivou fůrii. Podle mě jí není. Jen je nešťastná a dle mě právem. Neprožívá zrovna lehké období, strach o miminko taky pracuje s nervama. A chlap? Místo toho, aby se ve vztahu snažil, tak balí kramle a je celý dny v tahu. Ptám se, kde je pak partnerství a tolerance z jeho strany? Nikde, prostě neexistuje. Evidentně to takto nefunguje a fungovat nebude.
Odjezd k rodičům by mohl pomoci v odstupu, oba by si mohli pročistit hlavu a odpočinout si.

maruzi
autor
17. kvě 2015

@michaela_2 taky myslim, ze to s tim prehani. Asi by to driv nebo pozdeji vadilo kazde zenske, ze ma chlapa porad v trapu. U nas to bylo tak, ze driv jsem byla ja dost pryc, dvakrat tydne jsem pracovala do vecera, a nekdy jsem sla s holkama na kafe, on konci denne ve tri, jen sem tam narazove byval dele v praci. Kamarady moc nema, obcas zasel na jogu, do sauny nebo na to kolo. Urcite jsem mu nikdy v nicem nebranila a nebranim ani ted. Jen mi je to lito ze nema cas i pro me, nebo si ho nechce udelat. Pak je mi to lito, brecim nebo rypu..

indy2
17. kvě 2015

@maruzi souhlasim s @kajalka ze zenska intuice dokaze vic, nez si muze nekdo myslet..jen nekdo ji proste dokaze vice naslouchat.. tim samozrejme nechci rict, ze by se tim mely potvrdit tve pochybnosti.. ale tez si myslim, ze je vztah o kompromisu a i kdyz ma treba muj m. neskutecne hodne prace a mraky konicku, ma taky rodinu a pokud bych vycitila jeho neucast, resila bych to (a taky jsem to resit musela, takze mluvim z vlastni zkusenosti).. zakladem je spravna komunikace a to neni tak jednoduche jak se muze zdat. Hodne stesti!

shine2015
17. kvě 2015

@kajalka me přijde, že pokud jsou 5let v pohode a ona se chová takhle až ted, kdy je doma, má čas přemýšlet a špekulovat....nemyslím to proti ní....

každopádne každý chlap má mít dojem nebo pocit že má doma báječnou ženu, že nikde jinde není lepší a to s tím, jak se chová zakladatelka, prose nejde.....nemyslím si, že je furie, ale že zmenila svoje chování oproti dřívejšku a on tím pádem taky....utíká....

no nic, mejte se hezky a hodne štěstí....

maruzi
autor
17. kvě 2015

@shine2015
@kajalka
@anetka1701
@marketnieuw
@papalinka
@michaela_2
Holky dekuju. Ziskala jsem spoustu nestrannych pohledu, za coz jsem moc rada. Ja mam ted s objektivnim pohledem trochu problem.
Pojedu na par dnu k nasim (reknu mu to teda), utridim si myslenky, urcite trochu pookreju, kdyz nebudu porad sama. Po navratu si s nim promluvim. Myslim, ze par dnu oddechu prospeje nam obema. Pak uvidime, co po promluve, jak se k tomu postavi, zda se na to podiva z meho hlediska a bude mit snahu neco delat. Neni to buran, takze by pochopit mel, jak se citim. Pokud bude chtit. A uvidime, jestli to zvladneme sami nebo s psychologem. V tomhle si myslim, ze by nemusel byt velky problem s nim, ale spise se mnou. Pokud on tedy bude chtit neco resit. Pokud ano, nema problem byt otevreny i vuci cizim lidem. V tom mam problem ja a nevim, jestli jsem schopna se nekomu otevrit. Tady to jde, jsem anonymni..
Moc vam vsem dekuju,moc mi to pomohlo.

anetka1701
17. kvě 2015

@maruzi dej vědět jak to dopadlo :o) doufám že co nejlépe...

maruzi
autor
17. kvě 2015

@anetka1701 dam vedet, urcite. Jeste jednou dekuju.

shine2015
17. kvě 2015

@maruzi drž se a hlavne nic nehrot....jak tu nekdo psal, tohle má spousta žen na rizikovém....nejsi divná, ani špatná....jen jsi doma a máš čas přemýšlet.....a čekáš na něho, natěšená atd....neboj, věřím, že to zvladnete.

michalka_n
18. kvě 2015

z vlastní zkušenosti (akorat jsem nebyla tehotna) vín, že když přehnaně žarlíme a chovááme se jako stíhačky chlap bude koukat jak vypadnou a v horšim případě bude hledat jine to co nemá doma, mě se to teda stalo... s tím samym partneem sem pak byla ,,kamaradka,, s tím že sem mu ukázala že se svet netočí kolem nečho psala sem si s kamaradkama a kamaradama ( žadny flirt nic) a když chtěl travit cas se mnou a ja měla neco domluveneho tak sem mu řekla promáin ale ja sem uz domluvena s radkou a pepou ahoj... možna to zní divě ale začal asi tak žárlit že dělal vše proto abych byůla snim... tčed už spolou samo seboíu nejsme-neslo to ale je zneho konecke ukazkovej partner.. takže to co tu slecny radí chodit na kafička prochazku apodobně je urcite velice dobrý napad a urcite bych nehlasila kam a hlavne s kym jdu a ono se mu rozvití ;) a nedelat sceny jinak utece za nekym kdo mu ty sceny delat nebude...

kajalka
18. kvě 2015

@michalka_n Neříct kam a s kým jdu se mi zdá dost dětinský. Zlášť v době těhotenství či už při dítěti. Není nám patnáct..

Strana
z3