icon

Negativní až nepřátelské reakce na neurčení pohlaví

Ahojte,
jdu se spíš vyvztekat, než hledat radu, protože na tohle prostě rada není. 😠 Čekáme s manželem prvorozeného potomka a nenechali jsme si říct pohlaví. Nejprve nechtěl manžel, pak si to začal rozmýšlet u druhého ultrazvuku, ale to už jsem nechtěla ani já, když jsme to vydrželi do té doby, tak co. No, ale to jsem netušila, jaké reakce rodiny a okolí to spustí! Pohlaví dítěte je očividně věc veřejná jako úřední spis a každý, kdo odpírá takovouto informaci veřejnosti, je zbytečně důležitý a nedělá dobře apod. 🙄 Asi těhotenské hormony nebo co, ale mě to vyzvídání a přemlouvání příšerně vytáčí! A nejhorší jsou ti, kteří to vyzvídají jenom proto, aby mohli roznášet drby. Používají přímého i nepřímého nátlaku a přemoudřelých rad typu - "můžeš to v břiše oslovovat", " "a to kluk bude nosit růžovou?", "blbě se na to nakupuje" a nestálá otázka "A proooč?" a takový ten pohled, že se snažím být důležitá 🙄
Už tak mě strašně štve, že moje těhotenství, je tématem číslo jedna v rodině! Já nechci, aby moje děloha byla tématem číslo jedna, chci, aby mě nechali na pokoji, ale všechny najednou straaaašně zajímám. Vyptávají se a shánějí po bližších příbuzných informace o mé graviditě. Jsem z toho unavená a otrávená.
Také vás to tak štvalo? Jaké máte zkušenosti?

Strana
z5
zuzik22
28. únor 2016

Tak tohle mne fakt naštvalo. Je to přece Vaše věc!! Je neskutečné, jak se někteří lidi zajímají o záležitosti, do kterých jim nic není. My si to třeba nechali říct. U obou dcer okolo 20. týdne. Sestra si to třeba říct nenechala, ale nenapadlo nás jim do toho mluvit...Jen jsme se "dohadovali", co budou mít. Ale v dobrém smyslu....My jsme si zase vyslechli plno blbých řečí, když jsme si druhé těhotenství nechávali dlouho pro sebe. Jedna známá se kvůli tomu se mnou nebaví...teď je mi to k smíchu 😀 Jooo a ještě větší haló bylo,když se nám narodila druhá holčička. Kecy typu: Druhou holku nemusíte ani zapíjet. Dvě holky bych nechtěl. To musíte mít třetí a kluka!!! A mohla bych pokračovat dál.
Teď si o takových lidech pomyslím, cosi o blbcích...Dřív mě to hodně mrzelo.

lamia
28. únor 2016

@koordinatorka_odboje Me osobně vytaci 'maminkou' od zdravotníků, co pak jsem jejich matka?? Na přímo už to naštěstí tolik neříkají, ale stejne-sednete si do čekárny k ostatním maminkam...Maminky se často ptají...já nevím, přijde mi to občas jako výraz 'tehulka', evokuje mi to 'bambulka, s IQ cca rovno pH plodové vody'... Jsem nadšená z lidi, co se k těhotným chovají normálně😀

koordinatorka_odboje
autor
28. únor 2016

@zuzik22 to nemyslíš vážně s tou druhou holkou 😠 kdo vám tak bezva "poradil", že ON by to nechtěl?

koordinatorka_odboje
autor
28. únor 2016

@lamia mně "matko" říká kamarádka, protože ví, že to nesnáším. Ale ona se pokouší už delší dobu otěhotnět, tak její rýpavé poznámky blahosklonně přecházím - zatím.

zuzik22
28. únor 2016

@koordinatorka_odboje Pořád dokola mi to opakoval spolužák na srazu. Narodil se mu syn... Manželův kolega zase: Proč jsme si pořizovali druhé dítě, když je to zase holka...

koordinatorka_odboje
autor
28. únor 2016

@zuzik22 no tak na spolužáka na srazu bych asi použila svou oblíbenou hlášku pro idioty "kdybys ty taky jednou držel hubu" a kolegy bych se zeptala, jestli ho náhodou nenapadlo, že jste třeba druhou holku chtěli

zuzik22
28. únor 2016

😄Jo,to jsem mu mela rict. A ten kolega nema zadne deti,zije jako stary mladenec a takovy clovek nas nema co soudit a komentovat😉Ale je hrozny,kolik lidi ma ve zvyku druhe poucovat a kecat jinym do zivota.
@koordinatorka_odboje

koordinatorka_odboje
autor
28. únor 2016

@zuzik22 a hrome Expert promluvil 😀 On je takový vztahový teoretik, co? 😀

zuzik22
29. únor 2016

@koordinatorka_odboje ano,ozval se ten pravy.Az on bude mit deti,jsem zvedava,jestli bude schopny rict sve partnerce ,ze holcicku nechce...Ja bych s takovym *** byla hotova raz dva 😀

fidik01
29. únor 2016

Obě dvě děti jsme si nenechali říct, holt jsme v menšině, berte to pozitivně, mě by to nebavilo, kdybych to byla věděla. Takhle je to mnohem větší napětí a překvapení, než čekat trapně na ultrazvuku. Jinak nám se na to nakupovalo úplně v pohodě .o)

skvisha
29. únor 2016

@koordinatorka_odboje
tak ja si to u prvního říct nechala a okolí me rozcilovalo blbymi komentáři taky, asi si nevyberes, jen ve slušnosti odpalkovat, někdy i bez slušnosti, když je třeba 😀
nám nejdřív řekli holčičku, pak opravili na kluka, děda řekl, že si stejne myslel, že je blbost, abychom meli holku a babička zase, že jsme urcite zklamání, babička to pak furt opakovala az do porodu, přitom my byli nadseni, prostě to brala podle sebe, no a korunovala po příjezdu z porodnice, kdy mi řekla, jestli jsem to zklamání už rozchodila? !?

nunacek
6. bře 2016

@koordinatorka_odboje My neřekli pohlaví ani u jednoho dítěte. U prvního dítěte jsme pohlaví jen tušili (dcera se nechtěla pořádně ukázat, takže to bylo takové nejisté až do porodu). U druhého dítěte jsme pohlaví nevěděli, nechtěli jsme, chtěli jsme překvapení. Pokud bude někdy třetí dítě, opět pohlaví nebudeme chtít vědět. Naše okolí bylo rádo, že pohlaví nevíme, a že bude překvapení.

vendulao
8. srp 2016

U prvního syna jsme si to nenechali říct, oba jsme chtěli překvapení.Já to nevydržela akorát týden před porodem, byla jsem na udržování a asi i nuda, jak jsem pořád ležela v nemocnici a chtěla jsem vědět, komu se pořád chce tak brzy ven 🙂 ale manžel to vědět nechtěl,tak se to všichni dozvěděli až po porodu 🙂 ted u druhého už bych to asi nevydržela a nechali jsme si to říct.

alischkar
8. srp 2016

My pohlaví našeho prcka víme, a rozhodli jsme se, že to nikomu neřekneme - ať je pro příbuzenstvo a kamarády aspoň nějaké překvápko 🙂 Druhý důvod je ten, že nemám ráda uniformní růžové a modré barvy, a chci jich mít doma co nejmíň.
Čekala jsem různé negativní reakce, jak tady píšete vy, ale naštěstí jsem se nedočkala. Mamka mi dokonce řekla že je to super, že je to přece naše věc. Od ní jsem nejvíc čekala, že to ze mě bude tahat - bude to její první vnouče a už pro něj prý začíná nakupovat oblečení 🙂
Akorát švagrová s manželem si z nás s fotkou z UTZ v ruce dělali srandu: "Má nohy nahoře, to bude určitě holka. Ale to bylo jasné, vždyť vy byste kluka ani neuměli 😀" Oni mají páreček, tak si k nim pak budeme docházet na lekce 😀
Jediný, kdo to ze mě tahá, je kamarádka - a té vždycky zazpívám: "Holka nebo kluk, nevíš ani ťuk" a je klid 😀

myshoun
17. srp 2016

My jsme si taky nechtěli nechat říct pohlaví, pak se na utz ukázal v cele své kráse a bylo po překvapeni. Jinak pracovní jména jsme měli echt- Izaak, samuel atd, docela dlouho rodině trvalo, ze si z nich děláme legraci 😃 Nakonec to dopadlo tak, ze ve 30 tt jsem vybírala narychlo jméno sama, prakticky na porodnim sále. Tak nevím, co bylo pro všechny větší sok 😃 Jinak autorce přeji pevné nervy, přijdou ještě horší otázky, treba kdy budete mít druhy 👍 Atd

koordinatorka_odboje
autor
6. říj 2016

Mimochodem mame kluka 😊 A par lidi jsme teda zklamali, no.... 😁 Vsichni sverepe tvrdili, ze budeme mit holku - asi jsem byla extra hnusna v obliceji v tehotenstvi😁 "My mame koupenou ruzovou deku. Mysleli jsme, ze to bude holka,ccc ccc(nespokojene mlaskani)" 😁

mlejnice01
7. říj 2016

Tak to velká gratulace k prcínkovi. 😀

tahejhula
7. říj 2016

@koordinatorka_odboje Lidi jsou divni. Gratulka k narozeni syna. My to vedeli u vsech, ale nikomu jsme to nerekli. 😀

Strana
z5