icon

Nejistota ve vztahu po hádce o financích. Co dělat?

salinecka
21. pro 2021

Byla jsem sama s 2 syny po predchozim manželství 5 let a pak jsem si nasla pritele. Ten byl do ted v docela v pohode vsechno bylo hezke .. S detmi pomahal , me pomahal vse bylo ok.. Jsme spolu pres 3 roky a narodil se nam syn ( ted 8 měsíců) a ted tyden před vanocemi jsme se pohádali o financich a na to vztal rekl ze se jde projit a nerekl ani slovo vzal všechny své penize a jel si 200 km pryc k rodine s tim ze si musime odpocinout od sebe a ze prijde po vanocich ze se mam uklidnit a bude vse dobry .. Ale on mezitim si u rodiny udelal fake profil na fb a pise si s holkama a hleda asi jiny vztah . a nevim co si o tom myslet protože kdyz mu to pisu ze o všem vim ze to co dela neni dobrý ze mw tu nechal s detmi pred vanocemi samotnou ze to v poradku neni jeste k tomu ze si pise dal ..a jeho odpoved zněla ze vybouchl moc ze musel utect aby neudelal neco ceho by mohl litovat a vadi mu nazory mych rodičů ze ho nuti do veci co on sam nechce ale ja u neho vzdy stojim tak nevim proc si to dava tolik do hlavy , proro jel se uklidnit a ze me na nervy ale ze by me nikdy nepodvedl ale ja uz beru toto ze jo . no proste nevim .nevola nezveda mi telefon a kdyz pisu tak jen odepisuje ze at se uklidnim ze se ted musime od sebe odloucit ze to bude dobry ze prijede ..tak muzete mi poradit co mam delat jestli ho mam vazne nechat uklidnit a cekat nebo uz to neni dobry ? Treba se vazne jen ukklidni a prijde ja nevim no ..protoze mi rekl ze prijde ze se bat nemusim ale uz jsem tim prosla s prvnim vztahem a nevim co dal diky holky snad nebudu dostavat hnusne komenty nebo jsem ted vazne ve stresu sama na děti děkuji
Jestli mate nektera tuto situaci

Strana
z2
konidana
21. pro 2021

@salinecka je to vase prvni krize? Nechala bych to uležet do ledna, co bude, jak se bude chovat a pak se uvidi. Chtelo by to spolecne na vasem vztahu zapracovat, zlepsit komunikaci...Jestli to nepujde , tak at si jde a nevraci se

bereni
21. pro 2021

@salinecka Ty ted nedelej nic. Tezko soudit, nebyli jsme u toho, u vasich hadek a u situaci, nicmene je to teda brutalne vyostrene. A ani dospely chlap od rodiny by tohle nemel delat. Ale jak rikam nevidime do hloubky. Odmlc se, udelej detem krasne vanoce, nevolej mu a nepis. Nelez na FB a nehledej jak detektiv co dela nebo nedela. Az se vrati domu, bez emoci mu rekni co si myslis. Ale hysterii to nikam nepovede. Chce klid, asi bouchl, tak mu hlavne ten klid ted dej. Bombardovanim a vypisovanim ho akorat nastves.

salinecka
autor
21. pro 2021

@bereni dekuji vážím si vaseho komentu

zelenaesmolda
21. pro 2021

Ja bych se teda hluboce zamyslela nad tim,jestli vubec s clovekem,ktery me necha samotnou pred Vanoci s detma vubec v nejakem vztahu pokracovat.Vzdyt se chova jako pubertak,ne jako otec od rodiny.

@bereni
A co kdyz je to jinak-ma nekoho jineho a potreboval proste vyvolat konflikt,aby mohl vypadnout?

sylvka
21. pro 2021

@zelenaesmolda souhlasím.jako je krize,kdy se dva pohádají....zvlášť o penězích ,že jo 🙄ale aby vzal prachy a utekl a ještě teda se seznámuje 🙄 a takhle na vánoce ... No teď stejně asi nenaděláš nic no.... Musíš počkat co z něj vyleze.drzim palce,třeba se to urovna 🙏🙏🙏🙏

bereni
21. pro 2021

@zelenaesmolda To je, ale spekulace a ta nepomuze ani jedne strane.

klokanka31
21. pro 2021

@salinecka Já bych mu asi řekla ať se už nevrací. Co to jako je se sebrat i s penězi,a nechat ženu s dětmi (a s miminkem) na Vánoce samotný? Prostě hnus.

zelenaesmolda
21. pro 2021

@bereni
ale jeho nevyzrale a sobecke chovani spekulace neni

nazka
21. pro 2021

@salinecka to mě mrzí, že toto prožíváš. Ale prosím, nepiš mu, ani ho jinak nekontaktuj. Je to i cesta k tomu, aby se vrátil (pokud to budeš chtít). Ukaž mu, že máš svou hrdost a hlavně, že když půjde o dům dál, svět se nezbori (i kdyby jo, to ale vědět on nemusí). Udělejte si v klidu Vánoce s klukama. Mrzí mě to i dost vůči nim, je to hnusné.
Každopádně, prosím, co mu dělají vaší rodiče? V čem byla ta hádka?
Kdysi se mi stalo něco podobného, byla jsem s klukem asi 2 roky. Přišla domů a on nikde. Pak jsme si promluvili a zjistila jsem, že ho dusilo bydlet u mých rodičů a nebyl schopný mi to rict. Našli jsme si pak společně bydlení a vše bylo fajn. Jenže mám bylo 20 a neměli jsme děti, které očekávají nějakou úlohu od Tvého partnera. Tohle by mě stávalo nejvíc z celé situace. Že to odnesou i oni.
Takže rada za mě. Dej mu ten prostor, v lednu ať mluví a když budeš mít zájem a bude mluvit dobre, vem ho zpět. Ale musí si uvědomit, že tohle není 2x dospělé jednání a otec od rodiny by se měl už chovat jinak.

bereni
21. pro 2021

@zelenaesmolda To si nemyslím. My tu slyšíme A, ale ono může existovat B. Proto jsem psala, že těžko soudit. Třeba mu něco zakladatelka provedla, nebo něco řekla co my nevíme. To je prostě o spekulacích. Vždyť už jen teď zakladaelka píše, že si manžel u rodičů založil fake profil na FB. Jak ví, že si manžel založil fake profil? Není třeba stíhačka? Není to dlouhodobý? Nemůžeme vědět nic. A jestli chlap nyní bouchl do stolu a nasral se a odjel...Může to být důsledek něčeho. Takže odsuzovat hned chlapa, to bych nedělala. Co je 100% hnusný je to, že by nepřijel na vánoce domů kvůli dětem. Ale je 21.12., může přijet, třeba se fakt jel jen uklidnit.

zlobr
21. pro 2021

Tak jestli kvuli jedne hadce chlap vezme prachy a necha zenu se 3 detmi doma pred Vanoci a chce se vratit az v lednu...jako ja nemam slov. A je uplne jedna jak velka ta hadka byla.To neni chlap, to je nevychovanej buran bez citu, hovado,ktery si muze maminka rovnou nechat u sebe. Ja bych teda byla okamzite zenove klidna, a vymenila zamky. Takovyho cloveka uz bych vedle sebe nesnesla ani vterinu. Mila @salinecka je mi zo moc lito,ze musis neco takoveho resit. Prvne nervy a hodne stesti. A krasne Vanoce!

klokanka31
21. pro 2021

@bereni I kdyby byla stokrát stíhačka tak ho to neopravňuje k tomu zakládat si nový profil a psát si se ženskýma.

klokanka31
21. pro 2021

Je mi i divný že si vzal všechny svoje peníze. Je opravdu u rodiny?🤔

bereni
21. pro 2021

@klokanka31 Koukám, že jsi se vším hned hotová. Za mě je základ komunikace - ten by si oba dva měli vyřešit. Nevím jak zakladatelka 200 km daleko od chlapa zjistila, že si založil fake profil a píše si se ženskýma. Tady bude haprovat už něco špatně delší dobu - na obou stranách.

salinecka
autor
21. pro 2021

@bereni ano mate oravdu ze nevite nic ale sranda je takova ze ani ja sama nevim jaky mel důvod.. Ja mu urcite nic neprovedla a ani nevim proc tak najednou zareagoval .. Ja ho necham ted v klidu a uvidime ... Ja vam to neberu neznate me a ani nevite co se stalo ano ale jinak bych to tu nepsala kdybych věděla co sem provedla a jaky důvod je ze odesel ale proste neni žádný důvod .. A jak vím že ma novy fb ? Je to tak ze se v sociálních sítí moc nevyzná takze i malé decko by přišlo na jeho fake profil .. A stíhačka opravdu nejsem .. Ale pokud vim , že každá žena pokud ji chlap tim to stylem ublizil bez důvodu tak stíhačka bude aby se dozvěděla co mu běží v te hlavě...

klokanka31
21. pro 2021

@bereni Ona ale neutekla od rodiny...

bereni
21. pro 2021

@salinecka Nechto to být, buďte s dětma a neřešte co dělá nebo nedělá. Až se uvidíte, pak si promluvte, o všem. Tohle nemá cenu mu volat, ani psát, po telefonu vyřešíte prd. Píšete, že vybouchl. Může mít nějaké probléme ať už psychické, v práci, finanční, když se kvůli tomu hádáte, zdravotní...do lidí nevidíme. Nenechte se tady hned některýma nalomit, že by mu zabalily kufry a sbohem šáteček... Takhle to nefunguje, základ ve vztahu je opravdu komunikace a ne každý ji zvládá. Oba máte jistě teď horké hlavy, oba potřebujete vychladnout. Třeba se do vánoc vrátí, jen teď tvrdí něco jiného... Nevolejte, nepište, vypněte si telefon a užívejte děti, nemyslete na "coby kdyby". Až přijede, pak si promluvte. Někdy za psychickým zhroucením stojí málo a odsuzovat nemá význam. Pokud se vrátí po vánocích, vy budete bez peněz a nechá vás samotnou s dětma a ještě oznámí, že si nabrnkl nějakou jinou, pak je na místě vztek i výčitky, ale tohle jsou všechno spekulace a co chlapi primárně nesnáší je stíhačky a výčitky, i když něco neprovedli. Tady právě končí často každý vztah, kdy ženská aniž by něco věděla ječí na chlapa a vyčítá mu kde co a balí kufry, když nic neprovede... Hoďte nohy na stůl, dejte si kafčo a sledujte své krásné děti a nemyslete na coby kdyby.

salinecka
autor
21. pro 2021

@bereni ano mate pravdu ... Ja to právě vím ze vybouchl a odjel ze ho mam nechat chvili byt proro mu nepisu nevolam tak uvidime .. Nechavam volny průběh , když nedojde tak se nedá nic delat ale ja to zvládnu děkuji

bereni
21. pro 2021

@salinecka Zvládnete všechno, ženy jsou silné osobnosti 🙂

jjasmina
21. pro 2021

@zelenaesmolda no nikdo neví, co tomu doopravdy předcházelo, když si vezmu jak se kdekdo chová, tak třeba v tom ten chlapec je vcelku nevinně, ale je fakt, že si neumím představit, co by se muselo stát, aby nás můj nechal na Vánoce samotné nebo čím bych ho až tak vytocila

levandule_k
21. pro 2021

@salinecka Já úplně nesnáším větu, že se mám uklidnit, to mě spolehlivě vytočí ještě víc. Teď se soustřeď na děti, na sebe a snažte si v rámci možností udělat pěkné Vánoce. V lednu uvidíš jak bude komunikovat.

katule1990
21. pro 2021

@salinecka Ať už jste se pohádali kvůli čemukoli, přijde mi od něj neuvěřitelně hnusný, že tě nechá na Vánoce samotnou s dětmi a nebude ani s vlastním dítětem na jeho první Vánoce, to je za mě hrozná podpásovka. Pochopila bych, že odjel, potřebuje vše vydýchat, srovnat si v hlavě atd., pak bych ho nechala být, nekontaktovala ho, ale s tím, že se do Vánoc vrátí. Napsala bych mu třeba jen zprávu, ať si odpočne, nechá si vše projít hlavou, že ho teď nebudeš vůbec kontaktovat, aby měl prostor sám pro sebe, ale že s dětmi doufáš, že budete na Vánoce spolu jako rodina. Snažila bych se pak užít si v rámci možností Vánoce a pak si v klidu promluvit o tom, co vše za tím výbuchem stálo, proč je nespokojený, co byste měli změnit. Jestli má problém s tvými rodiči, nemusí tam chodit/jezdit vždy s tebou. Ale kdyby mě nechal na Vánoce s dětmi samotnou, tak už ho zpátky snad ani nechci, strašně by se mě to dotklo hlavně vůči dětem.

mysh_me
21. pro 2021

@levandule_k jo, veta “uklidni se” je tak zbytecna, ze by ani nemela existovat. Mam rada citat: V cele historii uklidnovani se jeste nikdo nikdy neuklidnil tim, ze mu bylo receno at se uklidni 😀

vladenkamaminka
21. pro 2021

Já se omlouvám, ale vidím černě... Odjede si bůhví kam, dělá tam bůhví co, dětem zkazí Vánoce.... Já už bych měla vyměněné zámky.... Aby takhle nevyvolával hádky co chvíli a beztrestně si neodskakoval bůhví za kým.. chápu, že někdy člověk bouchne, ale ten profil a seznamování to fakt hodně zavání..

levandule_k
22. pro 2021

@mysh_me Ten citát je výstižný 🙂

jjasmina
22. pro 2021

@mysh_me to je fakt dobrý

mysh_me
22. pro 2021

@jjasmina
@levandule_k ja si to vzdy pripominam, kdyz mam tendenci rict diteti aby se uklidnilo 😀

zelenaesmolda
23. pro 2021

@salinecka
nejaky update?

mogwaika
23. pro 2021

@salinecka jako upřímně, z mého pohledu, milenka mu zřejmě dala nůž na krk a Vánoce a Silvestr musí strávit s ní. Neznám chlapa, co by takhle psychopatil a hysterčil jen tak. Vyvolal hádku, z Tebe udělal viníka a mluvit před ní nemůže.

bereni
29. pro 2021

@salinecka Jak to dopadlo? Nejaky posun?

Strana
z2