Nesouhlas s dáváním 7měsíční dcery babičce, která bydlí přes 50 km daleko.
Ahoj, spíš než řadu chci jen názor.
Máme s přítelem 7 měsíční dceru. Ve vztahu nám to pokulhává hlavně co se týče jeho matky.
Když jsme bydleli blízko, zvykla si si malou brát třeba na zahradu, když jsem uklizela. Což o to, já byla ráda, že jsem měla třeba 2 hodiny čas pořádně uklidit, ale to jsem asi neměla dovolit. Začala si ji privlastnovat, že ona přece ví nejlíp co je pro ni nejlepší, že já mám držet hubu, protože vychovala 3 děti. Poslední 2 měsíce jsme se s ní neustále hadaly, protože rypala bezdůvodně do mojí rodiny, do mě a že malá je chudák. Přitom má vše. Pak jsme se stěhovali do mého rodného města a tím to nabrali větších obrátek. Přítel je samozřejmě při ní a jedou oba proti mně. Teď přišel s tím, že jeho mamka chce malou na noc na víkend. Tak jsem řekla, že to nehrozí, že je moc malá na to, aby byla přes 50km ode mne přes noc. To se strhla hádka, že je to přece jeji babička a s čím mám jako problém, když nekojim. Nenechá si vysvětlit, že je v období, kdy mě potřebuje nejvíc, že jeho matka ji za mými zády dávala to, co ještě nesmí nebo co jsem řekla, že ji prostě dávat nebudu (krupice, zmrzliny, kupované slazené pití atd.,o). A hlavně mám strach toho, že mi malou nevrátí, protože sipárkrát řekla, že si ji privlastni. Jaký na to máte názor? Jsem už úplně v koncích, nechci ji tam pustit, ani na otočku s přítelem. Já tam nepojedu, nebavím se s ní a tak to taky zůstane. A
Nedala bych ani nahodou.Myslim si, že kdyby manžel jel s mimi sam, zůstal by tam na celý víkend na truc nebo by se vrátil bez mimina. Toho bych se bála!!!
@kattka009 jenže ona mu to nemůže zakázat, je to otec dítěte a rozhodně není povinen se řídit jejími příkazy/zákazy. Smutné spíš je, kam až vyeskalovaly jejich neshody a že on straní matce. To je prostě celé špatně... Tady není problém jeho matka, ale jejich vztah, který postrádá vzájemný respekt, úctu a podporu.
@zuzineckah ale ona prece taky nemusi poslechnout jeho, a dat dite k babicce... to je jak u blbych
@zuzineckah jako u nich myslim... aby to spatne nevyznelo 😅
Necitala som ostatne komentare, ale 7 mesacne dieta by som na noc nezverila nikomu - moji mali 16 mesiacov, ked s nimi bola 1x moja mama sama cez noc u nas v byte. Na prazdninach ich mala 1x, ked mali takmer 3roky. Svokrovci ich nemali doteraz cez noc. A co sa tyka stravy, skus vysvetlit priatelovi aj svokre, preco babo nemoze urcite veci este jest (na limonady, zmrzliny, atd. ma naozaj casu dost). Mozno neskor, mozes spravit aj ty ustupok, ze dovolis raz za cas trosku dzusu alebo cokoladku, aby mala dostala od babicky, ved doma to jest a pit nemusi. Mala si potom aj tak zvykne na to, co papa doma (opat priklad mojich deti - doma piju iba cistu vodu, mama im kupila pomarancovy dzus a nechcu ho pit, lebo im nechuti)
@zuzineckah a ona zas není povinna poslouchat jeho příkaz dát miminko k tchyni... takže babo raď... Jinak že je ve vztahu vše špatně, to souhlasím.
Tak 7mi mesicicni miminko je podle mě dost závislé na mamince. A ani si nedovedu představit jak by to zvládlo na noc být pryč. Náš nejmladší syn má 18 měsíců a nikomu bych ho na noc nedala a nikdo by ho ani nechtěl, protože je zvyklý na mě a na manžela. Vůbec nechápu, proč by si ji měli brát na noc. 50 km není tak strašná dálka na to aby tam tedy odjel jen přítel s malou ráno a na večer se vrátili domů, když tam ty teda nechceš.
Já bych je vytrestala oba. Až by malá v noci brečela, že chce maminku, poslala bych partnera, ať si pro malou jede sám 😎
Tohle nechápu. Že chlap stojí radši za maminkou, než za svou partnerkou. A už jen kvůli tomu, že bych věděla, že bábi bude malé dávat to, co jsem zakázala, tím spíš bych se postavila do opozice a neexistuje.
Píšeš, že jste se odstěhovali do rodného města, zapoj více svoje rodiče, určitě rádi pomůžou když budeš potřebovat 🙂
Jo a že řekla, že si ji přivlastní... Tak to bych byla už hodně opatrná. Bohužel znám případ, kdy jednou hlídala děti babička, a holky skončily v dětském domově, protože se bábi postarala o sociálku. Je pravda, že v rodině byly nějaké problémy (alkohol, automaty), ale i kdyby u vás bylo z téhle strany vše v pořádku, už to udání budete mít v papírech a už z vás sociálka nespustí oči...
Ale teda upřímně po takových prohlášeních z babiččiny strany, bych tam přítele jen s malou nepoustela. A zase jako zakázat jim styk prostě nemůžeš, i prarodiče mají svá práva. Já bych se asi kousla a prostě bych tam jela taky. Strach by mi nedovolil je tam pustit samotné.
Kdoví jak by se líbilo babce, když říká že dítě nevrátí, kdyby se zas jí řeklo, že ji dají jednoho dne do důchoďáku? Taky jentak ze srandy... 🤔
@zuzineckah Tak matka by přece jen měla mít poslední slovo ohledně miminka ne?? Ona ho porodila... A může mu zakázat dávání dítěte někomu na hlídání.
@klokanka31 taky to nechapu😃
@klokanka31 ale prave by to nemělo být o tom “kdo z koho” 🙂 píšu, že by se s chlapem měli po dobrém umět domluvit.
Tenhle způsob nekomunikace nepovede k ničemu dobrému
@klokanka31 A myslis, ze by ho porodila kdyby u toho na zacatku nebyl tatinek? Ona neni vlastnijem toho mimina, on je rodicem stejne jako ona, tak fakt nevim proc by musela rozhodovat jen ona.
@klokanka31 tak to si rozhodne nemyslim. Rodici jsou oba a v otazce ditete maji mit oba stejna prava.
@krtcice POkud umím číst, tak zrovna tímhle si ty reagovala na mě, "Ale musí chlap taky tolerovat ženu.. A není to třeba případ autorky, ale některé ženy prostě nechtějí být ani chvíli bez svého miminka.." tak to nepřekrucuj, že je to kvůli noci, já jsem jasně uváděla, že na noc ne, ale že nevidím důvod, proč by nemohl otec spolurozhodovat třeba o jídle nebo návštěvách.
@j.a.n.i opravdu jsem to psala já 😋
@bemo Dneska se to moc hrotí, že babky mají práva... Ještě před 30 lety si prarodiče nevynucovali vnoučata, bralo se to tak že mladí mají dítě a hotovo... A já měla babičku 300 km daleko, viděla nás dvakrát do roka, a taky žila... Ani si nevynucovala nás chovat nebo vozit v kočárku...
Pravda, tak to omluva, nicméně to nic nemění na tom, že matka nemá žádné právo veta v rozhododání jen protože to dítě porodila, to totiž není zásluna, ale nutnost daná anatomií.
@klokanka31 souhlasím. Švagrová je v Anglii, co měla říkat tchyně když viděla vnuka naživo poprvé když mu byly 2 roky?
@j.a.n.i v pohodě, já děkuji za diskuzi, hned jdu políbit manžela a říct mu, jak jsem ráda že v prvních letech života našich dětí vždy vše nechával na mně, že prý já jako matka tomu rozumím líp, protože teď vidím, že to není samozřejmost :-/ a fakt jsem ráda že manžel je, jakej je.
@krtcice Taky jsem si uvědomila jaké štěstí mám že ohledně malé nechává manžel všechno rozhodnout mě. My teda vedeme dialog, ale poslední slovo mám já.
@klokanka31 my máme hodně podobné názory, konkrétně ohledně ,,půjčování" dětí jsme za jedno