Těhotenská cukrovka a hubnutí. Budu hubnout, když držím dietu?

15. říj 2020

Ahoj, jsem ve 25tt a byla mi zjištěna tehot. cukrovka. Do téhle doby jsem jedla sladkýho až až a nabrala jsem 12 kilo. Zajímalo by mě jestli teď budu hubnout kdyz jsem ode dneška zacla držet dietu? Je to fakt mazec bez toho sladkýho a jak jsem omezena v sacharidech 😁

lachtanice86
15. říj 2020

Jo

piskoteka
15. říj 2020

Hubnutí není jen o sacharidech, ale celkově o přijaté energii. Pokud sladké "nahradíte" tučným jídlem, nebo zdánlivě zdravým (jako kvanta tučných ořechů), tak se hubnutí konat nebude. Ale v těhotenství se na hubnutí vyprdněte. Jezte tak jak vám doporučili.

andyskarsgard
15. říj 2020

Já jsem sladké vůbec nejedla, do 6 měsíce jsem pořád zvracela, a taky mám cukrovku teď jsem už asi měsíc na dietě, a mám 7.5 kg dole. A malý je větší o tyden než má byt.
Zavidim ti celkem že jsis užívala jídlo taky bych chtěla.

fandysek_1
15. říj 2020

Hubnout bys úplně neměla, ale váha se ti bude nejspíš držet. Nepribrala jsem za poslední 2 měsíce vůbec nic, až teď 2 kg a doktorka byla ráda.

leniczka23
16. říj 2020

Jo budeš hubnout. Mě dokonce vynadali když jsem si dovolila v 8. Měsíci přibrat své první kilo. Ale to, že jsem před tím 8 zhubla je nezajímalo 🤦 z porodnice jsem šla o 8 kg lehčí než když jsem otěhotněla.

zuzita15
16. říj 2020

Ja jsem zhubla po mesici drzeni diety 2kg a dostala jsem vynadano, ze to neni zadouci, mam pridat bilkoviny a rozhodne nehubnout

misamisenka
16. říj 2020

Ono to taky bude záležet i na tom, jakou měl kdo výchozí váhu na začátku. Přece jenom začínat třeba na 60 kg a třeba na 80 kg je dost rozdíl. Já začínala s něco přes 60, u první jsem měla přibráno asi 4 kila, když mi cukrovku zjistili. Do konce jsem pak připrala už jenom cca 3. U dalších dětí jsem měla dietu už hned od začátku a u každého jsem taky připrala jen těch cca 7-8 kg.

katule1990
16. říj 2020

Ano. Mám zjištěnou cukrovku od 11tt. Příští týden začínám 9. měsíc a přibrala jsem od začátku těhotenství cca 2 kg. A to jsem předtím nebyla tlustá, že bych měla extra co hubnout. Gynekoložka to vůbec neřeší, dokonce mi říkala, že se podle toho pozná, že dietu držím a nekašlu na to. Pravdou je, že je miminko menší, než by mělo být, ale to by snad nemělo být dietou.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru