Těhotenská cukrovka. Poradíte, prosím?

bobecek79
22. led 2021

Holky můžu poprosit o radu? Snad mi některá odpovíte. Jsem v 29 tt a mám těhotenskou cukrovku zjištěnou hned z kraje těhotenství. Doposud super. Ranní je dobrá,po jídle vždy do těch 6,8. Dneska poprvé mě to vyskočilo po obědě na 8,6. Měla jsem brokolicovou polévku,rizoto a k tomu jsem si dala sterilovanou červenou řepu. Jsem z toho úplně vedle,může to být tou řepou??? Děkuji za odpovědi a budu případně ráda i za vaše zkušenosti.

leniczka23
22. led 2021

@bobecek79 jasný, rýže a řepa to je mazec. Mě to řepa dělala taky. Zapiš si to at jim řekneš na kontrole že víš z čeho to bylo. Že ti to nedošlo, že ta řepa má hromadu cukru v sobě. Nic se pro jednou nestane.

bobecek79
autor
22. led 2021

@leniczka23 Díky za uklidnění. V tu chvilku mě to opravdu nedošlo....Pro příště vím,čeho se vyvarovat. Ještě jednou děkuji za vysvětlení a uklidnění...

eviks
22. led 2021

@bobecek79 rizoto je spatny, ja jsem musela ryzi vysadit komplet, dam si obcas jen trochu do polivky. Zadna hruza, to uz snad doklepes i bez toho!

misak48
22. led 2021

A rýže ti normálně prochází? Tady teda spíš sazim na tu řepu (spousta cukru v nálevu), ale já třeba obyč rýži vůbec nemůžu, trochu líp mi prochází Basmati.

cilkat
22. led 2021

Ono se i cukrovka v průběhu těhotenství zhoršuje a můžou přestat procházet věci, které byly ok. Ale naložená řepa je častý zlobic 😉 .

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru